ראשית.באמת כל הכבוד לך ידידי.
החשבון פה נפלא.
פונקציית REGEXEXTRACT היא באמת נפלאה.
מה שמעניין זה "סיעור המוחות" שיש משאלות כאן בפורום.זה תהליך מדהים שלעצמו.
האמת,ששוחחתי עם השואלת ,היה איזה שינוי בתנאי השני שהמילה נוכחות תופיע מעל 4 פעמים.
ולכן הפיתרון כלל כמה שלבים.והבסיס לחישוב היה עם פונקציות search + isnumber (כתחליף לביצוע עם REGEXEXTRACT)
צפה בקובץ המצורף 1691168
האמת שניתן עם מחשבה נוספת לצמצם את השלבים.אך גם אצלי היה ערב עמוס בשאלות (גם במייל).אז גם אצלי -זה מה שיצא בשליפה...
סוף דבר,העיקר שהכל הסתדר ברוך ה'.
מצורף הגיליון (שיטס)המתוקן
צמצמתי לשלב אחד, שוב פעם בלי לחשוב על לחסוך בנוסחה, (אל דאגה הרוב זה בהעתקה והדבקה...)
1719469751041.png

קוד:
=ifna(IF(AND(REGEXEXTRACT(B4,"חיסור")="חיסור",countif(vstack(REGEXEXTRACT(B5,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B6,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B7,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B8,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B9,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B10,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B11,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B12,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B13,"נוכחות")),"נוכחות")>4),"איחור בוקר",""))

צמצמתי לשלב אחד, שוב פעם בלי לחשוב על לחסוך בנוסחה, (אל דאגה הרוב זה בהעתקה והדבקה...)
צפה בקובץ המצורף 1691418
קוד:
=ifna(IF(AND(REGEXEXTRACT(B4,"חיסור")="חיסור",countif(vstack(REGEXEXTRACT(B5,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B6,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B7,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B8,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B9,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B10,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B11,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B12,"נוכחות"),REGEXEXTRACT(B13,"נוכחות")),"נוכחות")>4),"איחור בוקר",""))
גאון.כל הכבוד.!
נהוג לומר על סיפור ארוך "תקראו עד הסוף,זה שווה את זה"
אך קראתי את כל הקוד עד הסוף למרות כל האריכות.וזה אכן נפלא,גאוני ושווה את זה.:)

גאון.כל הכבוד.!
נהוג לומר על סיפור ארוך "תקראו עד הסוף,זה שווה את זה"
אך קראתי את כל הקוד עד הסוף למרות כל האריכות.וזה אכן נפלא,גאוני ושווה את זה.:)
תודה על הפירגון ברוחב לב
מי כמוך יותר מתאים גם לעזור ולחדש לכולנו כאחד, וגם לפרגן לאחרים שעונים

שלום לכולם
התחלתי עכשיו לנסות וללמוד את תוכנת אקסל
בתור התחלה יצרתי מחשבון הריון
אשמח לשמוע תגובות הערות והארות
המחשבון עובד באופן פשוט מאד, ממלאים את תאריך הו.א. ואת התאריך היום והמידע מתקבל

קבצים מצורפים

• מחשבון הריון.xlsx
    KB 11.7 · צפיות: 63
אשמח לעזרה ביצירת רשימה נפתחת של סניפים בהתבסס על רשימה נפתחת של ערים.
1719759791203.png

לדוגמא כשהמשתמש ילחץ ברשימה הנפתחת כל בני ברק הוא יקבל ברשימה נוספת לבחירה את אחד מהסניפים:בארי/בר כוכבא/זבוטיסקי.
אודה לתשובה!

צפה בקובץ המצורף 1693853
לדוגמא כשהמשתמש ילחץ ברשימה הנפתחת כל בני ברק הוא יקבל ברשימה נוספת לבחירה את אחד מהסניפים:בארי/בר כוכבא/זבוטיסקי.
אודה לתשובה!
כתבתי על כך בלינק המצורף.
2 דרכים /פתרונות
הודעה בנושא 'רשימת קניות יעילה באקסל' https://www.prog.co.il/threads/רשימת-קניות-יעילה-באקסל.968718/post-13589838
בהצלחה רבה

לא מצליחה להסתדר עם זה. יש מצב לעזרה?
כן.בשמחה.
תוכלי להעלות את הגיליון לדרייב ולשלוח לי לינק במייל עם ההסבר למה שנצרך כאן בדיוק.ואטפל בזה בל"נ בשמחה רבה .
המייל yv0528174820 בגימייל.

צפה בקובץ המצורף 1693853
אודה לתשובה!
העניין סודר בהצלחה.
תודה רבה ל @יעקב ויצמן על הענות והעזרה.

@מאסטר באקסל
בוקר טוב,
יש לי קובץ אקסל שמאתמול באמצע עבודה פתאום הפסיק להגיב,
יש לי שם חומר חשוב ואני לא מצליח לשמור/להעתיק דברים, לא נותן לי גם לפתוח אקסל אחר במחשב,
אשמח לעזרה,עצות ופתרון.
תודה רבה!

היי יש לי קובץ אקסל של נתונים של הוצאות אשראי של כמה כרטיסי אשראי , אני רוצה לסדר לדוגמא רק כ"א מסויים שיהיה לפי הסדר שיהיה לי יותר נח לעקוב אחרי ההוצאוךת של אותו אשראי איך אני עושה את זה?
1719918551875.png

שלום לכולם
התחלתי עכשיו לנסות וללמוד את תוכנת אקסל
בתור התחלה יצרתי מחשבון הריון
אשמח לשמוע תגובות הערות והארות
המחשבון עובד באופן פשוט מאד, ממלאים את תאריך הו.א. ואת התאריך היום והמידע מתקבל
שיפרתי את המחשבון
בכך שבתאריך היום הכנסתי את הפונקציה NOW שמעדכנת את התאריך שעל גבי המחשב
כך שרק צריך להכניס את תאריך ו.א. והתוצאה מתקבלת (בהנחה שהתאריך של המחשב שלכם מעודכן)
אשמח לשמוע הערות והארות

קבצים מצורפים

• מחשבון הריון מעודכן.xlsx
    KB 11.9 · צפיות: 53
צריכה עזרה דחופה באקסל:
יש לי קובץ אקסל עם כמה לשוניות.
רוצה להעלות אותו לדרייב ולשלוח לכמה אנשים, ושכל אחד יראה רק גליון אחד בלי יכולת ראיה של גליונות אחרים.
יש אופציה כזו??? דחוףף!
תודה מראש

צריכה עזרה דחופה באקסל:
יש לי קובץ אקסל עם כמה לשוניות.
רוצה להעלות אותו לדרייב ולשלוח לכמה אנשים, ושכל אחד יראה רק גליון אחד בלי יכולת ראיה של גליונות אחרים.
יש אופציה כזו??? דחוףף!
תודה מראש
למיטב ידיעתי אין אפשרות להסתיר חלק מקובץ למשתמש שיש לו הרשאת צפייה בקובץ
אפשר להגן על הגיליון ולא לתת לו לערוך אותו אבל לא להסתיר ממנו חלק מגיליון שיש לו גישה אליו

אודה לעזרה
איך אני שומרת על מיון של השדות בטבלת ציר לפי סדר המקור ושלא ימיין לי לפי א"ב?

יש לי עמודה שבכל תא נפתח תפריט של בחירה- נגיד אדום, צהוב וכחול
אני רוצה לעשות סיכום כמה בחרו מכל צבע ,יש אפשרות לעשות את זה?

היי יש לי קובץ אקסל של נתונים של הוצאות אשראי של כמה כרטיסי אשראי , אני רוצה לסדר לדוגמא רק כ"א מסויים שיהיה לפי הסדר שיהיה לי יותר נח לעקוב אחרי ההוצאוךת של אותו אשראי איך אני עושה את זה?
צפה בקובץ המצורף 1696046
בתא מסוים צדדי צריך ליצור אימות נתונים מתוך טווח של עמודת כ.א
ואז לבצע פונקציית filter בעמודות צדדיות כאשר התנאי חל על התא הנל
ראה כאן מדריך

יש לי עמודה שבכל תא נפתח תפריט של בחירה- נגיד אדום, צהוב וכחול
אני רוצה לעשות סיכום כמה בחרו מכל צבע ,יש אפשרות לעשות את זה?
תראי מדריך בלינק
בהצלחה

אודה לעזרה
איך אני שומרת על מיון של השדות בטבלת ציר לפי סדר המקור ושלא ימיין לי לפי א"ב?
בעקיפין,ניתן לבצע מיון באופן ידני על ידי גרירה
תראי הסבר בלינק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה