תנסה את זהשלום!
איך עושים נוסחת פילטר עם תנאים מחוץ לנוסחה (בלי הרבה IF)
מצו"ב דוגמא
תודה רבה!!!
=FILTER(A:C,XLOOKUP(B:B,F:F,G:G)="כן")
תוך כדי אני רואה שהגבת....תוסיף עמודת עזר עם xlookup
כמו שעשיתי כאן באדום
צפה בקובץ המצורף 1826059
ואחכ לבצע פילטר קלאסי
כמו באיזור התכלת
תוכל לראות את הגיליון שיטס כאןקוד:=FILTER(A4:C15,D4:D15="כן")
בהצלחה
כל הכבוד וישר כחתוך כדי אני רואה שהגבת....
לא צריך פה עמודת עזר
זה עובד רק בגוגל שיטס ולא באקסל (אקסל עם הנוסחאות החדשות)תנסה את זה
קוד:=FILTER(A:C,XLOOKUP(B:B,F:F,G:G)="כן")
שאלה חמודה...איך אפשר לעשות עם MAX ו MIN כדי לקבל הערך אחד לפני המקסימום או המינימום
למשל המקסימום הוא 100 והערך הקטן מזה הוא 93 איך אני יכול לדעת ערך 1 (או 2) שלפני המקסימום דהיינו 93
וכן לגבי מינימום , המינימום הוא 10 והערך הגדול מזה הוא 13 איך אפשר לקבל התוצאה 13.
תודה מראש
גם פה אפשר להכניס את זה בשורה אחתאני ההייתי מציע לפרק את הרשימה לתאים בודדים (בעזרת פונקציית split בשיטס או textsplit באקסל) ואז להעתיק את שלב ב ולהדביק בתוכנה או לחילופין לבצע הגרלה מתוך גיליון האקסל או השיטס בקלי קלות כפי שהסברתי בהרחבה רבה במאמר כאן.
צפה בקובץ המצורף 1825710
שלב א
בתא D2 להדביק את הקוד ולגרור מטה
שלב בקוד:=SPLIT(ARRAYFORMULA(REPT(A2&CHAR(10),B2)),CHAR(10))
בתא L2 להדביק את הקוד הבא וזהו
קוד:=TOCOL(D2:J3,1)
אם משהו לא מסתדר, נא ליצור קשר במייל המופיע בפרופיל ואטפל בעזרת ה' בשמחה.
ישר כוח על המיזם המבורך למען שבת קודש!
אשריכם ישראל!
=ARRAYFORMULA(SUBSTITUTE(TRANSPOSE(SPLIT(JOIN(" ", ARRAYFORMULA(REPT(SUBSTITUTE(A:A," ","-")&" ", B:B))), " ")),"-"," "))
תודה רבה! תבורכו מפי עליון! אשריכם ישראל!אני ההייתי מציע לפרק את הרשימה לתאים בודדים (בעזרת פונקציית split בשיטס או textsplit באקסל) ואז להעתיק את שלב ב ולהדביק בתוכנה או לחילופין לבצע הגרלה מתוך גיליון האקסל או השיטס בקלי קלות כפי שהסברתי בהרחבה רבה במאמר כאן.
צפה בקובץ המצורף 1825710
שלב א
בתא D2 להדביק את הקוד ולגרור מטה
שלב בקוד:=SPLIT(ARRAYFORMULA(REPT(A2&CHAR(10),B2)),CHAR(10))
בתא L2 להדביק את הקוד הבא וזהו
קוד:=TOCOL(D2:J3,1)
אם משהו לא מסתדר, נא ליצור קשר במייל המופיע בפרופיל ואטפל בעזרת ה' בשמחה.
ישר כוח על המיזם המבורך למען שבת קודש!
אשריכם ישראל!
חיפשתי רבות בפורומים שונים- ככל הנראה תכונה זו אינה זמינה בשיטס.שאלה נוספת
איך אפשר לערוך נוסחה בתוך תמונה (תיבת טקסט) בגוגל שיטס
ראה כאן מ'תותח אקסל' שמסביר איך לעשות את זה באקסל, אבל אני לא מצליח לעשות את זה בגוגל שיטס
שמח לשמוע,ברוך ה'תודה רבה! תבורכו מפי עליון! אשריכם ישראל!
עקבתי אחרי ההוראות הברורות והמדויקות, והפלא קרה! כולל ההגרלה...
אמן.תבורכו מפי עליון!שזכות השבת תעמוד לכם!
תודה רבהחיפשתי רבות בפורומים שונים- ככל הנראה תכונה זו אינה זמינה בשיטס.
גם תחבולות שונות של יבוא תמונה בעזרת image ותוספת אמפרסנד וכו' וכו'- לא צלחו בידי.
מה שאוכל להציע כרעיון יצירתי של "בדיעבד"
להוסיף תמונה בגיליון בעזרת image או בכלי הוספת תמונה הרגיל (תמונה בתוך תא או מרחפת)
ובתא מעליה לכתוב טקסט "ככותרת" , את הטקסט הזה ניתן לייבא בדרכים הפשוטות כמו T1=
למראה "טבעי" יותר ניתן להסיר את קווי הרשת ולתחום במסגרת חיצונית את מקום התמונה כולל הכותרת
כמו בדוגמא פה
צפה בקובץ המצורף 1826628
התוצאה לא רעה בכלל...
או לחילופין להסיר רקע מתמונה כלומר שתהא "שקופה" ואז הטקסט מתחתיה יראה בפשטות...
מקפיץתודה רבה לכולכם! תענוג!
עוד שאלה שמציק לי הרבה באקסל
ואני בטוח שיש פתרון לכך
מצו"ב דוגמא של חיפוש עם VLOOKUP, עם תנאי שאם התוצאה הוא 10 אז שייתן לי משהו אחר ולא מה שמצא
ובגלל כן אני פשוט כותב פעמיים נוסחת VLOOKUP גם בארגומנט ראשון של IF וגם בארגומנט השני
ונדמה לי שזה ממש לא נכון ולא מקצועי
אז איך כן?
(הדוגמא הוא VLOOKUP, אבל כמובן לאו דווקא)
הנה דוגמא תראה בתמונה הימנית (היא עברה הסרת רקע) את מסגרת "כל" התמונה ומתחתיה יש כיתוב שמשתקף.תודה לך!!
(הכרתי את האתר שצירפת, אבל משום מה לא חשבתי שבאקסל הוא ישקיף הנתונים שמתחת)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים