להשלמת הענין.ומשום "אל תמנע טוב מבעליו וכו.."
אוסיף עוד טריק סופר מגניב וגאוני שלמדתי בזמנו.ופתאום נזכרתי בו.
צפה בקובץ המצורף 1365182

שים לב @חד כתער שההפניה כאן היא לעמודה a בלבד ובכל זאת sumif סכם את תא a1 (הרווח קיים שם .לא שיניתי מאומה)
מה קרה פה?
אסביר:נוספה כאן כוכבית * לפני הקריטריון (אברהם)
מהו תפקידה של הכוכבית?

התשובה -זה אומר לאקסל/שיטס תחפש לי זה- ×.אבל אל תהיו "קפדניים מידי".
גם אם נוסף משהו לפני(כוכבית לפני המילה) הקריטריון או אחרי(כוכבית אחרי המילה) .זה יחשב.

זהו טריק סופר שימושי ומעניין בפונקציית vlookup.
גם כאן הכוכבית מסומנת בגרשיים לבדה לפני הטקסט.
ולאחריה סימון אמפרסנד & שכידוע מהווה "דבק" בין טקסטים.
וגם לאחר המילה &.ואז כוכבית בתוך הגרשיים.
אז הנה עוד פיתרון מבלי להיזדקק לעמודה b נוספת (ובלי צורך לקבלות בעתיד..) תוך כדי אמירת שלום נימוסי לפונקציית trim.

תהנה מהקסם!
(נתתי לך כבר תודה בזמנו;))

למה זה לא עובד בנוסחת פילטר?

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2024-12-20 115349.png
    צילום מסך 2024-12-20 115349.png
    KB 200 · צפיות: 19
(נתתי לך כבר תודה בזמנו;))

למה זה לא עובד בנוסחת פילטר?
ככל הנראה בגלל שבsumif או vlookup -קריטריון החיפוש בארגומנט נפרד ללא הטווח
בפילטר, התנאי לחיפוש כלול בארגומנט השני עם תוספת הטווח לחיפוש.
ניתן לבצע דבר כזה בפילטר על ידי תוספת של פונקציית regexmatch
כמו כאן
Screenshot_20241220_123021_Sheets.jpg

הפונקצייה מחזירה גם את אברהם כהן למרות שזה לא הכי מדוייק ,כלומר זה לא השם אברהם בלבד אלא קיימת כאן תוספת

שבוע טוב ומבורך!
האם יש אפשרות לעשות קישור בגוגל שיטס שלא יצטרכו אחרי שלוחצים עליו ללחוץ שוב על הקישור הצף שנפתח? אלא שברגע שלוחצים יעברו לאותו תא שרוצים. מצ"ב צילום מסך (השתמשתי בנוסחת hyperlink)
1734822919669.png

שבוע טוב ומבורך!
האם יש אפשרות לעשות קישור בגוגל שיטס שלא יצטרכו אחרי שלוחצים עליו ללחוץ שוב על הקישור הצף שנפתח? אלא שברגע שלוחצים יעברו לאותו תא שרוצים. מצ"ב צילום מסך (השתמשתי בנוסחת hyperlink)
צפה בקובץ המצורף 1852664
לא מכיר דרך כזו.
מסיבה פשוטה - כאשר לוחצים על התא לחיצה אחת עם העכבר- מתקבל סימון של התא (זהו הגבול הכחול שרואים בתמונה)
וכאשר יש קישור בתא, הוא "נפלט" ונראה מחוץ לגבולות התא.
ורק כעת ניתן ללחוץ על הלינק ולעבור לתא שנוצר לו קישור.
למסקנה יש צורך בפעולה כפולה של הקשה בעכבר על מנת להיכנס ללינק המדובר.

לא מכיר דרך כזו.
מסיבה פשוטה - כאשר לוחצים על התא לחיצה אחת עם העכבר- מתקבל סימון של התא (זהו הגבול הכחול שרואים בתמונה)
וכאשר יש קישור בתא, הוא "נפלט" ונראה מחוץ לגבולות התא.
ורק כעת ניתן ללחוץ על הלינק ולעבור לתא שנוצר לו קישור.
למסקנה יש צורך בפעולה כפולה של הקשה בעכבר על מנת להיכנס ללינק המדובר.
ראשית תודה על התשובה המהירה!
חבל מאוד שגוגל שיטס לא לקחו מאקסל כ"כ הרבה דברים טובים... באקסל כשיש קישור ואתה לוחץ עליו אתה עובר ישירות ליעד בלי צורך בשום לחיצה נוספת.

ראשית תודה על התשובה המהירה!
חבל מאוד שגוגל שיטס לא לקחו מאקסל כ"כ הרבה דברים טובים... באקסל כשיש קישור ואתה לוחץ עליו אתה עובר ישירות ליעד בלי צורך בשום לחיצה נוספת.
נכון מאוד.
שים לב שגם באקסל שלב סימון גבולות התא מתקיים ואין בו דילוג.
ניתן לראות זאת בשבריר שניה שלוחצים על הלינק בלבד ואז בגבולות התא נראה סימון ומיידית נכנסים ללינק כבר.
באקסל שתי הפעולות "באות כאחת" בלחיצה אחת בעכבר.ובשיטס צריך שתי לחיצות.

נ.ב "העולם אומרים" ששיטס הוא חיקוי של האקסל...אז מדובר פה בחיקוי מוצלח, אם כי יש בהחלט מקום לשיפור...

@יעקב ויצמן אודה לך אם תוכל להכווין אותי למיקום שבו הדרכת איך ממזגים 2 גליונות אקסל לגליון אחד.
מה שאני צריך זה לגליון אחד שבו יופיע כל הנתונים שקיימים בשני הגליונות המקוריים. ואם אפשר, לרענן את הייבוא מידי תקופה.
אשמח אם תוכל להדריך אותי גם אם אפשרי לעשות את הייבוא "על תנאי", כלומר שהגליון השלישי ייבא נתונים העומדים בתנאי מסוים. למשל, שרק שורות בהם בעמודה E מופיע המילה "כן" ייובאו.
תודה מראש

@יעקב ויצמן אודה לך אם תוכל להכווין אותי למיקום שבו הדרכת איך ממזגים 2 גליונות אקסל לגליון אחד.
מה שאני צריך זה לגליון אחד שבו יופיע כל הנתונים שקיימים בשני הגליונות המקוריים. ואם אפשר, לרענן את הייבוא מידי תקופה.
אשמח אם תוכל להדריך אותי גם אם אפשרי לעשות את הייבוא "על תנאי", כלומר שהגליון השלישי ייבא נתונים העומדים בתנאי מסוים. למשל, שרק שורות בהם בעמודה E מופיע המילה "כן" ייובאו.
תודה מראש
אם שני הגיליונות באותו מבנה עמודות.אז:
המיזוג אפשרי על ידי פונקציית vstack(עצם היבוא היה ניתן באקסל לביצוע על ידי
power query אבל זה לא משנה כעת) עטופה בפונקציית filter
כפי שהדגמתי בלינק כאן למשל
https://www.prog.co.il/threads/האשכול-המרכזי-לשאלות-באקסל-גוגל-שיטס.499341/post-14137823
יש להוסיף את כל "סוללת" vstack בכל ארגומנט של פילטר.
בארגומנט השני של filter יש להוסיף תנאי חוץ מתנאי שאינו ריק ""<> (כל תנאי בסוגריים ובין הסוגריים סימון כפל) אם בעמודות e וכו = "כן"

אגב.הפיתרון הנל ניתן גם בשיטס.אם כי שבשיטס ישנו הבדל בפילטר - שכל תנאי נכתב בארגומנט נוסף, וזהו ללא סוגריים וסימון כפל.

https://www.prog.co.il/threads/האשכול-המרכזי-לשאלות-באקסל-גוגל-שיטס.499341/post-14137823
בארגומנט השני של filter יש להוסיף תנאי חוץ מתנאי שאינו ריק ""<> (כל תנאי בסוגריים ובין הסוגריים סימון כפל) אם בעמודות e וכו = "כן"

אגב.הפיתרון הנל ניתן גם בשיטס.אם כי שבשיטס ישנו הבדל בפילטר - שכל תנאי נכתב בארגומנט נוסף, וזהו ללא סוגריים וסימון כפל.
תודה רבה!.
עזרת לי, וכנראה לעוד הרבה קוראים, מאוד.
יישר כח.

אני צריך ליצור מכתבים במיזוג דואר מתוך אקסל, רק שצריך להוציא רק נתונים מתוך תאים צבועים.
כיצד ניתן לעשות זאת?

אני צריך ליצור מכתבים במיזוג דואר מתוך אקסל, רק שצריך להוציא רק נתונים מתוך תאים צבועים.
כיצד ניתן לעשות זאת?
הכי פשוט זה לסנן את השורות לפי הצבע, ואח"ז להוסיף עמודה ובשורה הראשונה של העמודה החדשה לכתוב אות או מילה כלשהי, להעתיק את המילוי לכל העמודה באמצעות משיכה עד למטה.
אח"כ במיזוג, לעשות סינון לפי העמודה הזו, למשל, עמודה T שווה ל'לא ריק'.

יש לי קובץ Excel שמכיל מאות קישורים לקבצים אחרים הנמצאים בתיקייה מסוימת. כשאני מעבירה את קובץ ה-Excel למיקום חדש במחשב, הקישורים מפסיקים לעבוד, וכשאני מנסה לפתוח אותם, אני מקבלת שגיאה שהקבצים המקושרים לא נמצאים.

אני מניחה שזה קורה כי הנתיב של הקישורים מתייחס למיקום הקודם של קובץ ה-Excel.
מכיוון שמדובר בכמות גדולה של קישורים, אני מחפשת פתרון יעיל שיחסוך לי את הצורך לעדכן כל קישור ידנית.
איך אפשר לעדכן את כל הקישורים בבת אחת, או להגדיר אותם כך שיעבדו גם לאחר העברת הקובץ?

תודה רבה לעוזרים! 😊

הנוסחאות האלו עובדים רק מאופיס 2019. יש נוסחאות חליפיות לאופיס 2016?

הנוסחאות האלו עובדים רק מאופיס 2019. יש נוסחאות חליפיות לאופיס 2016?
אני לא חושב..
צריך לבדוק דרך הקוארי .
אני מציע להשתמש בשיטס ,בו הפונקציות קיימות

יש לי קובץ Excel שמכיל מאות קישורים לקבצים אחרים הנמצאים בתיקייה מסוימת. כשאני מעבירה את קובץ ה-Excel למיקום חדש במחשב, הקישורים מפסיקים לעבוד, וכשאני מנסה לפתוח אותם, אני מקבלת שגיאה שהקבצים המקושרים לא נמצאים.

אני מניחה שזה קורה כי הנתיב של הקישורים מתייחס למיקום הקודם של קובץ ה-Excel.
מכיוון שמדובר בכמות גדולה של קישורים, אני מחפשת פתרון יעיל שיחסוך לי את הצורך לעדכן כל קישור ידנית.
איך אפשר לעדכן את כל הקישורים בבת אחת, או להגדיר אותם כך שיעבדו גם לאחר העברת הקובץ?

תודה רבה לעוזרים! 😊
@יעקב ויצמן
אני מאמינה שלך תהיה תשובה לשאלה שלי
אתה יודע אולי מה אפשר לעשות בנושא ?

@moishy תודה גדולה על הקובץ אקסל
אך אין בו שם משפחה ושאני מעלה לאתר בבנק פאג"י זה מביא את השמות הפוך
יש דרך לסדר את זה?
כמו כן אשמח להסבר מפורט על קודי המוסד הנדרשים אני רק רוצה להעביר מלגות דרך הבנק עבור אברכים ואין לי קוד מוסד כמדומני אלא הבנק מבקש קובץ מס"ב בכדי להעלות רשימה של מוטבים יחד
אשמח לעזרתך
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה