יש אפשרות לקבץ מספר גיליונות באקסל לתיקיה?
לדוגמא, אם יש לי פעילות שנתית שמחולקת ל-3 תחומים,
ואני רוצה שיהיה לי בגיליון אחד, את הפעילות השנתית של כל השנים,
אבל שיהיה לכל שנה תיקיה נפרדת.

תודה!

איך אני כותב בקוד מספר פרוצדורות וקורא מאחת לשניה?

תודה, ואיך קוראים לפונקציה שיצרתי?
פונקציה או פרוצדורה? מה שרשמת אחרי הsub זו הפרוצדורה. ולה אפשר לקרא כפי שרשמתי.
אם השתמשת ב function אז צריך לרשום את שם הפונקציה (מה שרשמת אחרי המילה function) רווח ואת הערכים ששולחים למשתנים לפי סדר ובהפרדה של פסיק.

אני רושם את הקוד הבא ומקבל הודעת שגיאה
מה לא תקין בזה? אולי משהו בקריאה לפונקציות?

Sub start()

Dim ws1 As Worksheet

Set ws1 = ThisWorkbook.Worksheets(1)

Dim ws2 As Worksheet
Set ws2 = ThisWorkbook.Worksheets(2)
Dim x As Integer
Dim y As Integer
y = 0
Dim wlr As Integer

wlr = ws2.UsedRange.Rows(ws2.UsedRange.Rows.Count).Row

For x = 1 To wlr
na (x)
amla (x)
Next x

Function na(x)
If ws2.Cells(x, 23) = "ארגון" Then
ws2.Cells(x, 23) = "יד"
End Function
Function amla(x)
While ws2.Cells(x, 16) <> ws1.Cells(y, amla - 1)
y = y + 1
Loop
ws2.Cells(x, 16) = ws1.Cells(y, amla)
End Function
End Sub

נערך לאחרונה ב:
אני רושם את הקוד הבא ומקבל הודעת שגיאה
מה לא תקין בזה? אולי משהו בקריאה לפונקציות?

Sub start()

Dim ws1 As Worksheet

Set ws1 = ThisWorkbook.Worksheets(1)

Dim ws2 As Worksheet
Set ws2 = ThisWorkbook.Worksheets(2)
Dim x As Integer
Dim y As Integer
y = 0
Dim wlr As Integer
Dim amla As Integer
amla = 6

wlr = ws2.UsedRange.Rows(ws2.UsedRange.Rows.Count).Row

For x = 1 To wlr
na (x)
amla (x)
Next x

Function na(x)
If ws2.Cells(x, 23) = "ארגון" Then
ws2.Cells(x, 23) = "יד"
End Function
Function amla(x)
While ws2.Cells(x, 16) <> ws1.Cells(y, amla - 1)
y = y + 1
Loop
ws2.Cells(x, 16) = ws1.Cells(y, amla)
End Function
End Sub

1. לרשום את הפונקציות מחוץ לפרוצדורה ולקרא להן מהפרוצדורה.
2. ברגע שהפונקציה if מתפרסת על יותר משורה אחת חייב לסגור אותה בend if
3.אי אפשר להשתמש במשתנה שהוצהר בפרוצדורה אחת בפרוצדורה אחרת, אלא אם הוכרז כמשתנה גלובלי( בראש המודול לפני הsub הראשון) , או לשלוח אותו לSUB או ל FUNCTION (כמו ששלחת את הx).
4. בfunction בד"כ משתמשים כאשר רוצים לקבל תשובה/ערך חוזר מהפונקציה, אם צריך רק לבצע פעולות אז נכון יותר להשתמש בsub. (גם לsub אפשר לשלוח משתנים בסוגריים).

שלום רב.
יש לי קובץ אקסס המכיל נתונים רבים, בנוסף ישנו קובץ אקסל שאני רוצה שישקלל לי את המאזן אם אני בגרעון או להיפך.
באקסס יש עמודה של סכומים שכל הזמן משתנים ובסוף העמודה יש סכום של כל העמודה, אני צריך את הנתון הקונקרטי הזה שיופיע באקסל אבל שישתנה יחד עם האקסס ולא שאצטרך לעדכן אותו בכל פעם.
האם יש דרך לעשות דבר כזה?

שלום רב.
יש לי קובץ אקסס המכיל נתונים רבים, בנוסף ישנו קובץ אקסל שאני רוצה שישקלל לי את המאזן אם אני בגרעון או להיפך.
באקסס יש עמודה של סכומים שכל הזמן משתנים ובסוף העמודה יש סכום של כל העמודה, אני צריך את הנתון הקונקרטי הזה שיופיע באקסל אבל שישתנה יחד עם האקסס ולא שאצטרך לעדכן אותו בכל פעם.
האם יש דרך לעשות דבר כזה?
בכרטיסיה נתונים> קבל נתונים> ממסד נתונים> מאקסס
לבחור את הטבלה המתאימה (אפשר לחפש ע"י שם הטבלה) >
המרת נתונים>לסדר מה שרוצים (השלבים נשמרים)> טען.
מתקבל לגיליון מה שצריך.
אח"כ ברענון הגיליון מתעדכן.

בכרטיסיה נתונים> קבל נתונים> ממסד נתונים> מאקסס
לבחור את הטבלה המתאימה (אפשר לחפש ע"י שם הטבלה) >
המרת נתונים>לסדר מה שרוצים (השלבים נשמרים)> טען.
מתקבל לגיליון מה שצריך.
אח"כ ברענון הגיליון מתעדכן.
תודה.
זה נכון גם על שאילתות או שזה רק מתוך טבלאות?

תודה.
זה נכון גם על שאילתות או שזה רק מתוך טבלאות?
לדעתי רק מטבלאות. אבל ההמרת נתונים עצמה היא שאילתא שעורכים ממש בקלות והפעולות נשמרות. כך שאפשר לקשור טבלה שלמה ולקבל ממנה נתונים ע"פ תנאים מסוימים, וסינונים, ואפילו רק נתון אחד, או רק סיכום וכד'.
אח"כ ברענון מתעדכן הכל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה