אפשר להגביה את הגופן בשורה השניה, במספר נקודות כפי המרווח בין השורות.
או לחלופין להנמיך את השורה הראשונה, במחצית ממספר הנקודות במרווח בין השורות, ולהגביה את השניה כמו כן.

צירפתי דוגמא

קבצים מצורפים

• ריוח אפס.doc
    KB 28 · צפיות: 32
מה בעצם המטרה בזה? הרי עצם העניין שיהיה טקסט גם בימין וגם בשמאל אפשר לעשות ע"י טאב, אז מה בעצם אתה מחפש?
בנוסף, בקובץ שאלחנן העלה חצי מהשורה חתוכה, האם זה עונה על המטרה?

נכתב ע"י Yisrael;714658:
בנוסף, בקובץ שאלחנן העלה חצי מהשורה חתוכה, האם זה עונה על המטרה?

השורה חתוכה רק במראה. בהדפסה יוצא מצוין. שכחתי לציין ייש"כ.

נכתב ע"י אלחנן אריאל;714695:
השורה חתוכה רק במראה. בהדפסה יוצא מצוין. שכחתי לציין ייש"כ.

ואולי תבאר לי גם את המטרה בכ"ז או שגם טאב עונה על המטרה?

אם אני מבין מה הוא רוצה. לכאורה אתה צודק שאפשר לעשות עם טאבים.
אך יתכן פעמים שיבוא לידי שימוש. כגון, ראיתי פעם קובץ ששילב העורך שם א-ד-נ-י בתוך ה"א אחרונה של שם הוי"ה בשיטה זו.

תודה רבה לכם על העזרה וההתייחסות!
מה שאלחנן אמר, עזר לי.

אבל *ישראל, סליחה על הבורות, אבל איני יודע ענין הטאבים שאמרת.
אפשר שזה יעזור לי ג"כ.
יש לך אפשרות להסביר? בבקשה!

נכתב ע"י DMD;714959:
תודה רבה לכם על העזרה וההתייחסות!
מה שאלחנן אמר, עזר לי.

אבל *ישראל, סליחה על הבורות, אבל איני יודע ענין הטאבים שאמרת.
אפשר שזה יעזור לי ג"כ.
יש לך אפשרות להסביר? בבקשה!

אם אתה רוצה לכתוב (למשל) 2 מילים בשורה שהראשונה מיושרת לימין והשנייה מיושרת לשמאל, אתה צריך להכניס ביניהם טאב שמאלי כפי רוחב הטור.

תעמיד את הסמן בפסקה הרצויה.
בתיבת הדו-שיח פסקה בצד ימין למטה (Word 2010) תלחץ על הכפתור 'טאבים'.
בתיבת הדו-שיח שתפתח תכתוב את רוחב הטור תסמן (תחת 'יישור') לשמאל ותלחץ אישור.
כעת תעמוד במקום בו אתה רוצה שממנו והלאה יהיה הטקסט מיושר לשמאל ותלחץ Ctrl+Tab. הטקסט יתיישר לשמאל.

מקווה שעזרתי.

יישר כח גדול! האם כאשר מעבירים את הטקסט כשהוא מעוצב באמצעות הטאבים לתכנה עיצובית כלשהי (לא תג) זה לא מערבב את שני הטורים?

ישראל*, ממש תודה רבה
עזרת לי מאוד.
זה ממש מה שרציתי. :)

ברכה והצלחה!

נכתב ע"י אפכא מסתברא;715036:
יישר כח גדול! האם כאשר מעבירים את הטקסט כשהוא מעוצב באמצעות הטאבים לתכנה עיצובית כלשהי (לא תג) זה לא מערבב את שני הטורים?

איזו תוכנה?

למשל, אינדיזיין (בזו הם מעמדים את העיתונים, הלא כן?)

טוב, לאחר חיפושים ממושכים, מצאתי היכן החביאו לי את האפשרות 'הצג גבולות טקסט'.
אך ראו זה דבר מוזר ומשונה עד אין חקר. תפקידם של הצגת גבולות טקסט הוא, לתת את תחום המסמך ללא השוליים. כך שאפשר לסדר את העמודים, באופן שיגמרו כולם בשווה.

אך בוורד 2010, כשמוסיפים כותרת תחתונה לעמוד, חוזר גבול הטקסט התחתון להסתיים במקום בו נגמר הטקסט, כך שגם אם יש שורה ריקה לאחריו, אשר אינה מתמלאת עקב 'בקרת שורות אלמנות ויתומות', הגבול מקדים אותה, וא"א להבחין שישנה.

מקווה שהובנתי.
הבו נא פתרונים.

לא כ"כ הבנתי מה הבעיה, בתמונות שלהלן אפשר לראות 2 עמודים שבאחד מהם סיום הטקסט הוא עד סוף העמוד ובשני לא, וניתן לראות זאת בבירור ע"י סימון הגבולות.

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    KB 16.6 · צפיות: 36
  • ללא שם1.png
    KB 15.9 · צפיות: 35
תודה ישראל!

בדקתי את הענין, והבעיה קיימת רק כשמוסיפים מספרי עמודים ביישור פנימי.
מצורף תמונה.

קבצים מצורפים

• גבולות טקסט.jpg
    KB 401.8 · צפיות: 37
*אלחנן, האם אתה יכול לברר לנו איפה מצאת את האופצי' לבסוף.

ועוד, האם מישהו יודע איך לסדר שני עמודים במסך שיהיה עמוד 2 בשמאל ועמוד 3 בימין - (ואצל עמוד 1 לא יהיה שלום) - לכאורה הבעיא שלי הוא שיש לי ווינדוס אנגלית, האם שייך להסתדר גם בזה?

אלחנן, ממש לא נראה שזה העניין, תבדוק הגדרות נוספות שיכולות להיות קשורות.
מצ"ב תמונה שמספר העמוד פנימי (בכלל לא הבנתי מהי ההגדרה פנימי... יש ימין ושמאל, פנימי או חיצוני תלוי איך תדפיס את הספר ואיפה יהיה עמ' 1 (בימין או בשמאל)...) ובכל זאת רואים את הרווח ולא כמו אצלך.

ל-DMD:
האפשרות הזו נמצאת ב-קובץ > אפשרויות > מתקדם > הצגת תוכן מסמך > הצג גבולות טקסט.

קבצים מצורפים

• ללא שם.png
    KB 8.3 · צפיות: 32
תודה רבה *ישראל - שם מופיע כל האופציות.
סדרתי כל מה ששאלתי

יישר כחך

אין לי כרגע כל כיוון, אולי אם תתן הורדה של קובץ בעייתי לדוגמה נוכל להשוות הגדרות ולראות מה שונה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה