או, יופי,
אם מישהו מגיב, זו כבר תשובה...

נניח שורה ראשונה במכתב:
בצד ימין: בס"ד
בצד שמאל: תאריך
באותה שורה כמובן.

יש סוג טאב שגורם למילה לעבור לישור שמאלי בלי צורך בהרבה רווחים, או לכוון את מיקום הטאב לפי אורך המילה המשתנה.
באינדיזיין אני יודעת את הקיצור
ודאי יש את זה גם בוורד.
מהו?

אין קיצור בוורד, עלייך לעשות טאב, ולהגדיר את הטאב.
פיסקה> טאבים>
ושם להגדיר עצירת תו מיושרת לשמאל, ס"מ כפי סוף העמוד ללא השוליים.

בטוח לי שיש משהו.
את הטאבים ועריכתם אני מכירה.
אני רוצה משהו שלא מוגבל למקום מסוים או רוחב הדף.

אם באינדיזיין יש,
זה נקרא: Right Indent Tab
והקיצור שלו שיפט +טאב.

אז וורד, שיש בה הרבה יותר פונקציות מבחינת עימוד הטקסט, אין אפשרות כזו?

באידיזיין יש, בוורד אין!
כמו עוד הרבה דברים.

זהו לפי בקיאותי בוורד. ואם יבוא מישהו ויגלה נסתרות, תע"ב.

בוורד אפשר ליצור מאקרו כזה עם קיצור דרך

לא הבנתי מה הבעיה, יש טאב שמאלי שמעמיד את השורה בצד שמאל. מה לא טוב?

אני כבר לא זוכר. בסוף עשיתי את זה ידני. ואם היה כתוב הסגנון לא מוגדר מה הפיתרון?

שזה תלוי במיקום ששמתי אותו
ולא לפי רוחב הפיסקה / תיבת הטקסט שיכול להשתנות.

זה פשוט אומר שהסגנון המוגדר בשדה (alt+f9) לא קיים אצלך במסמך, ניתן לשנותו שם לסגנון קיים, ומ"מ אין לזה כל חשיבות בדרך עוקף באג שצ"ג, זה רק הצורה שבה מוגדרת המסמך ההוא.

אין אופציה אוטומטית כזו בוורד רק באופן ידני, כמובן שכמו כל דבר כמעט אפשר לכתוב מאקרו וליצור קיצור דרך.

זה בלנק עם מקום לכיתוב משתנה
שאני אמורה לשלוח ללקוח שיוכל לכתוב בו כל פעם את המכתבים.

האם המאקרו חייב להיות גם אצלו?
או מספיק שאני השתמשתי בו בקובץ?

לא הבנתי איפה בדיוק את רוצה למקם את הטאב, האם יש לו קשר לכיתוב המשתנה (שהוא צריך להשתנות בהתאם או משהו כזה)?

הכי טוב איזה קובץ דוגמה שיהיה ברור ומובן...

רציתי שאם הטקסט כתוב בתיבת טקסט, והוא יצטרך להצר את התיבה
לא יצטרכו לשנות את הטאב, אלא זה ישתנה באופן אוטומטי לפי רוחב הפיסקה.

בינתיים השתמשתי בטאב.
תודה לכל המסייעים.

קבצים מצורפים

• דוגמא טאב לתאריך.doc
    KB 32 · צפיות: 27
נכתב ע"י ישראלה;837551:
רציתי שאם הטקסט כתוב בתיבת טקסט, והוא יצטרך להצר את התיבה
לא יצטרכו לשנות את הטאב, אלא זה ישתנה באופן אוטומטי לפי רוחב הפיסקה.

בינתיים השתמשתי בטאב.
תודה לכל המסייעים.

אם באמת זו המטרה היחידה - ליצור מצב שבכל שינוי רוחב התיבה הטקסט יהיה מיושר כמו שצריך, יש לזה פתרון פשוט יותר אשר שמעתי זה מכבר מגברא רבה דמיתקרי "אלחנן אריאל"...

והוא למעשה שיטה נוספת ליישר טקסט לימין ולשמאל באותה שורה:

יש להגדיר מרווח בין פסקאות (לפני ואחרי) לאפס, ובין שורות לדוג' 12, כעת (למשל כמו במקרה שלך) את ה-בס"ד נכתוב בפסקה אחת ובפסקה אחרת את התאריך.
את הפסקה הראשונה ניישר לימין ואת השנייה לשמאל.
לאחר מכן יש לבחור את הפסקה הראשונה ולהגדיר בתיבת הדו-שיח גופן > מתקדם > מיקום > מונמך ב-6 נק' (חצי מהמרווח בין השורות).
אותו דבר בפסקה השנייה (התאריך) רק להפך: מיקום > מוגבה ב-6 נק' (החצי השני מהמרווח בין השורות).

על פניו ייראה הכיתוב חתוך, אבל בהדפסה זה ייראה מצוין (אפשר לנסות בהדפסה ל-PDF).

כעת לא משנה כמה תשני את רוחב התיבה, ה"בס"ד" יישאר מיושר לימין והתאריך לשמאל.

מצ"ב הקובץ שנתת עם יישום האמור בתיבה השנייה, נסי והיווכחי!

קרדיט לר' אלחנן :)

קבצים מצורפים

• דוגמא טאב לתאריך.doc
    KB 28 · צפיות: 25
יפה מאוד!
רעיון מעולה!

מעניין, שאת אותה עצה, קבלתי גם באינדיזין לצורך אחר...
ע"מ לשים באותה שורה מילה משתנה, כמו, לדוגמא, למשל
ומיד אח"כ, באותה שורה תבליט אוטומטי...

יש כזה גם בוורד 2007 ולמעלה.
Alignment Tab
נמצא בלשונית Header and Footer

אפשר בעברית, או תצלום מסך?
יש לי וורד 2007 בעברית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה