• הוסף לסימניות
פתרונות,
הקבצים לא ניתנים להורדה

• הוסף לסימניות
תוקן.

אם אפשר לקבל הוראות שימוש.
תודה רבה

• הוסף לסימניות
מירכוז שורה אחרונה בפיסקה

כידוע, בניגוד לתוכנות אחרות - בוורד אין אופציה אוטומטית למירכוז שורה אחרונה, אבל יש דרך ידנית לעשות זאת.
המקור לזה מופיע בהדרכה של תוכנת "המשלים לוורד". לי אין את התוכנה אבל אפשר לקחת משם רעיונות.
אז איך ממרכזים?
מוסיפים בסוף השורה אחת לפני האחרונה "מעבר שורה", יורדים לשורה האחרונה, מוסיפים למעלה "טאב ממורכז" (נראה כמו סימן של קמץ הפוך) ואח"כ לחיצה על Tab מקפיצה את השורה לאמצע.
כמובן שאפשר לעשות מאקרו שיעשה את זה, אבל להעתיק משם את המאקרו זה כבר אסור...

• הוסף לסימניות
הערה ניתן לעשות ע"י Ctrl+Alt+M
וכן ניתן לשנות את תצוגת העמוד ע"י Ctrl+Alt+N

• הוסף לסימניות
גוט געזאגט! אבער מ'קען זאגן בעסער...

נכתב ע"י קודינובר;125592:
הערה ניתן לעשות ע"י Ctrl+Alt+M
זהו remark לא הערת שוליים.

נכתב ע"י קודינובר;125592:
ניתן לשנות את תצוגת העמוד ע"י Ctrl+Alt+N
ולחזור לתצוגת הדפסה: Ctrl+Alt+P

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דובר צדק;125184:
כידוע, בניגוד לתוכנות אחרות - בוורד אין אופציה אוטומטית למירכוז שורה אחרונה, אבל יש דרך ידנית לעשות זאת.
המקור לזה מופיע בהדרכה של תוכנת "המשלים לוורד". לי אין את התוכנה אבל אפשר לקחת משם רעיונות.
אז איך ממרכזים?
מוסיפים בסוף השורה אחת לפני האחרונה "מעבר שורה", יורדים לשורה האחרונה, מוסיפים למעלה "טאב ממורכז" (נראה כמו סימן של קמץ הפוך) ואח"כ לחיצה על Tab מקפיצה את השורה לאמצע.
כמובן שאפשר לעשות מאקרו שיעשה את זה, אבל להעתיק משם את המאקרו זה כבר אסור...

אי אפשר להעתיק את המאקרו - גם אם רוצים. הם חסמו את האפשרות לעשות את זה.

• הוסף לסימניות
יש לי קטע מנוקד ואני רוצה להסיר ממנו את הניקוד, האם יש דרך בוורד?

• הוסף לסימניות
חפש עם תווים כלליים
קוד:
[^0192-^0204]
החלף עם כלום
כמדומה לי שימחוק כל הנקודות

ראה גם כאן
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=11719
בסרגל כלים המצורף שם יש לחצן ע"ז

קבצים מצורפים

• 2.png
    KB 7.9 · צפיות: 349
  • הוסף לסימניות
ניתן גם להסתיר באופן זמני, על ידי: כלים/אפשרויות/עברית ואחרות/סימני ניקוד, להוריד את הסימון מהמשבצת.

• הוסף לסימניות
הסרת ניקוד

במידה ומה שענו לפני לא עזר או לא מספיק טוב...

באתר שלי יש גם סרגל ניקוד ידני שמכיל כפתור למחיקת ניקוד.
אפשר להוריד אותו מהעמוד הבא והוא מאוד נוח להתקנה:
http://www.snopi.com/ptp/ptp.asp

שים לב שבכל השיטות אתה חוזר לכתיב חסר.
אם אתה זקוק לחזור לכתיב מלא (כפי שאולי נכתב לפני פעולת הניקוד), תוכל לשלוח לי באימייל את הטקסט ואני אפעיל עליו כפתור שקיים בנקדן שלנו היודע גם להחזיר לכתיב מלא בצורה טובה למדי (בעזרת מילון פנימי).

בברכה, צביקה

• הוסף לסימניות
ההסרה בסרגל הניקוד (מה שיש לי עכ"פ) מוריד גם את הטקסט ולא רק את הניקוד.

• הוסף לסימניות
אצלי זה לא הופך לכתיב חסר

• הוסף לסימניות
מה שמעניין שהסרגל כלים מאתר סנופי שהוזכר לעיל עובד על ידי פקודת מאקרו.
ושאלתי איזה פקודת מאקרו מורידה את סימני הניקוד.
כנראה שזה ידי החלפה של התוים 192-204 כפי שנכתב כאן.
אבל כיצד הפקודה יודעת להפוך רק את הניקוד שבמילה שאני מצביע עליה ולא את כל האותיות שבמסמך, או רק את המילים שנבחרו ולא את כל האותיות שבמסמך.
האם שייך לעשות כך גם בחיפשים אחרים לחפש רק במילים שנבחרו ??

• הוסף לסימניות
בכל חיפוש או החלפה בוורד יש אפשרות לבצע על כל הטקסט או על הקטע הנבחר (כשמסמנים קטע)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י saryoram;146481:
בכל חיפוש או החלפה בוורד יש אפשרות לבצע על כל הטקסט או על הקטע הנבחר (כשמסמנים קטע)
זה לא נכון.
כשאני בוחר קטע מסויים ואחר כך עושה חיפוש, החיפוש עובר גם לשאר המסמך.
וכאן צריך פקודת מאקרו שתבחר את כל הסימנים שבטקסט המסויים ותחליף אותם, ועל זאת היתה שאלתי

• הוסף לסימניות
בממשק הרגיל הוורד שואל אם להמשיך בכול המסמך, בקוד VBA ניתן לבטל הודעה זו.

הנה לדוגמה מקרו שכתבתי לביטול סימן סוף פיסקה במקטע נבחר
הקוד הצבוע באדום מורה לעצור ולא לישאול מה לעשות בסיום הקטע.

קוד:
[SIZE=2]Sub DelEnter()[/SIZE]
[SIZE=2]'[/SIZE]
[SIZE=2]' DelEnter [/SIZE][FONT=Courier New (Hebrew)][SIZE=2]מאקרו[/SIZE][/FONT]
[SIZE=2]' [/SIZE][FONT=Courier New (Hebrew)][SIZE=2]מאקרו הוקלט ב- ‏10/07/2005 על-ידי[/SIZE][/FONT][SIZE=2] mss[/SIZE]
[SIZE=2]'[/SIZE]
[SIZE=2]Selection.Find.ClearFormatting[/SIZE]
[SIZE=2]Selection.Find.Replacement.ClearFormatting[/SIZE]
[SIZE=2]With Selection.Find[/SIZE]
[SIZE=2].Text = "^p"[/SIZE]
[SIZE=2].Replacement.Text = " "[/SIZE]
[SIZE=2].Forward = True[/SIZE]
[SIZE=2].Wrap = wdFindAsk[/SIZE]
[SIZE=2].Format = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchCase = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchWholeWord = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchKashida = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchDiacritics = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchAlefHamza = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchControl = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchWildcards = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchSoundsLike = False[/SIZE]
[SIZE=2].MatchAllWordForms = False[/SIZE]
[SIZE=2]End With[/SIZE]
    Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll, [B][COLOR=red]Wrap:=wdFindStop[/COLOR][/B]
End Sub

• הוסף לסימניות
תודה רבה
אז אם אני רוצה לעשות פקודת מאקרו להסרת ניקוד, מה עלי לעשות חוץ מחיפוש והחלפה להעתיק את כל הפקודה שכתבת או רק את הקטע המסומן באדום. האם צריך לכתוב דברים נוספים ???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בשעה טובה;146497:
כשאני בוחר קטע מסויים ואחר כך עושה חיפוש, החיפוש עובר גם לשאר המסמך.
וכאן צריך פקודת מאקרו שתבחר את כל הסימנים שבטקסט המסויים ותחליף אותם, ועל זאת היתה שאלתי

פקודת המאקרו הנ"ל עושה אותו הפעולה שאתה עושה בחיפוש והחלפה, ובאם אתה בוחר קטע מסויים ועושה חיפוש, החיפוש עובר לכל המסמך, אז זה יקרה גם ע"י מאקרו.
מה קורה כשאתה בוחר קטע מסויים ואח"כ מפעיל חלון החיפוש, האם מופיע שם "חיפוש למטה" (search down)? ובסיום החיפוש האם הוא שואל אם להמשיך הלאה גם לשאר המסמך?

ד.א. פעולת המאקרו בסרגל הכלים למעלה עובד ע"י פעולה אחרת לגמרי, ולא ע"י חיפוש והחלפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tkh;120903:
לא מוכרח להיות ש SHIFT+ENTER ביישור שורה ימתח את השורה.
הגדרה לזה ניתן לקבוע במקום הבא:
כלים > אפשרויות > כרטיסיה "תאימות", בשורה "אל תרחיב מרווח בין תוים בשורה המסתיימת ב-SHIFT-RETURN".
ניתן לסמן כדי לא לרווח את השורה (קביעה זו תהיה לכל הקובץ, ולא ניתן להחליף שחלק יהיה כך וחלק אחרת).

עם זאת בעיקרון זה נכון לעוד דברים, לדוג' לא ניתן לקבוע כניסות שונות, מרווחים שונים בין שורות, ולא יהיה מרווח בין הפסקאות, ועוד, כך שהעיצוב לפעמים לא יראה יפה כ"כ.

כדי למנוע ריווח של השורה ב- shift+enter אפר להקיש בסוף השורה על tab

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה