אל תשכח שלכל זה אתה יכול לצרף שלדעת הרבה פוסקים כלי שהשימוש שלו רק בחיבור לחשמל פטור מטבילה.לגבי כלל המוצרים המגיע מסין עם מדבקה שאין צריך טבילה
שאלתי לרב גדול האם אכן אין צריך טבילה
וענה לי שאם אני סומך על הרב של אי שם בסין והייתי אוכל מההכשר שלו אז אני יכול לסמוך עליו
אבל אחרת מי אומר לך מה התנאים שלו בכדי שישר שאין צריך טבילה.
אין בזה להוסיףאל תשכח שלכל זה אתה יכול לצרף שלדעת הרבה פוסקים כלי שהשימוש שלו רק בחיבור לחשמל פטור מטבילה.
דנו על כך בפורום לתורה,לגבי כלל המוצרים המגיע מסין עם מדבקה שאין צריך טבילה
וענה לי שאם אני סומך על הרב של אי שם בסין והייתי אוכל מההכשר שלו אז אני יכול לסמוך עליו
הספר שלו, יש לו המון הסכמות של גדולי הפוסקים בארץלגבי כלל המוצרים המגיע מסין עם מדבקה שאין צריך טבילה
דנו על כך בפורום לתורה,
והסיקו, בשם רבנים ידועים, שאפשר לסמוך על זה.
אפשר לחפש ולראות את האמור בדיוק.
אחד שמקפיד בא נגיד על שתי שכריות העד"ח והרב לנדא שידוע שלהם יש תנאי כשרות מהמחמירים בעולםהספר שלו, יש לו המון הסכמות של גדולי הפוסקים בארץ
אפשר לקרוא כאןאחד שמקפיד בא נגיד על שתי שכריות העד"ח והרב לנדא שידוע שלהם יש תנאי כשרות מהמחמירים בעולם
והוא מקפיד, ולפעמים אפילו קשה לו, כמו שהוא מגיע לתחנת דלק רעב מאוד ובדיוק אין שמה כלום מהכשריות הנ"ל אבל יש שמה מוצרים אחרים עם הכשרים אחרים ויש רבנים ידועים כמו הרב רובין והרב מחפוד ורבני חוג חת"ס ועוד ועוד שסוברים שזה כשר 100 אחוז
עכ"ז אם הוא בן אדם עם גדרים אז הוא יתאפק ולא יאכל את זה
אז הרב ששאלתי אותו (והוא דווקא רב שמבין מאוד בכשרות) ענה לי שאם הייתי סומך עליו על אוכל שהוא היה נותן הכשר אתה יכול לסמוך עליו גם על זה ואם לא, אז לא
עכשיו אתה יביא לי כל מיני רבנים שאומרים שאפשר לסמוך
אז השאלה עכשיו אם זה רבנים שאתה סומך עליו בעניני כשרות או לא
כי אני ספציפי שלא מזלזל ח"ו באף אחד מקפיד על כשרות אחד ולכל שאר הרבנים אם יהיה לי הזדמנות לקבל ברכה
מהם הייתי רץ לבקש ברכה רק בכשרות אני לא סומך על כל אחד
מקוה מאוד שהבנת
חד משמעית - כן !אז השאלה עכשיו אם זה רבנים שאתה סומך עליו בעניני כשרות או לא
זה בכלל לא דומהאחד שמקפיד בא נגיד על שתי שכריות העד"ח והרב לנדא שידוע שלהם יש תנאי כשרות מהמחמירים בעולם
והוא מקפיד, ולפעמים אפילו קשה לו, כמו שהוא מגיע לתחנת דלק רעב מאוד ובדיוק אין שמה כלום מהכשריות הנ"ל אבל יש שמה מוצרים אחרים עם הכשרים אחרים ויש רבנים ידועים כמו הרב רובין והרב מחפוד ורבני חוג חת"ס ועוד ועוד שסוברים שזה כשר 100 אחוז
עכ"ז אם הוא בן אדם עם גדרים אז הוא יתאפק ולא יאכל את זה
אז הרב ששאלתי אותו (והוא דווקא רב שמבין מאוד בכשרות) ענה לי שאם הייתי סומך עליו על אוכל שהוא היה נותן הכשר אתה יכול לסמוך עליו גם על זה ואם לא, אז לא
עכשיו אתה יביא לי כל מיני רבנים שאומרים שאפשר לסמוך
אז השאלה עכשיו אם זה רבנים שאתה סומך עליו בעניני כשרות או לא
כי אני ספציפי שלא מזלזל ח"ו באף אחד מקפיד על כשרות אחד ולכל שאר הרבנים אם יהיה לי הזדמנות לקבל ברכה
מהם הייתי רץ לבקש ברכה רק בכשרות אני לא סומך על כל אחד
מקוה מאוד שהבנת
המכירה נפתחה, אפשר לבדוקבמעבר חד ברשותכם,
האם ידוע מתי תתקיים המכירה בשבוע של שבועות? במקומות שהמכירה ביום שני.
קרה לי עם קומקום. לדברי היבואן אם אין מדבקה על המוצר הוא לא פטור מטבילה.יש למשהו תשובה לזה? צריך לטבול או לא?
לא ראיתי שכתוב אפשהו..המכירה נפתחה, אפשר לבדוק
(ד"א מי שצריך עדיין יש עופות)
סליחה, קפצתי שבוע...לא ראיתי שכתוב אפשהו..
דרך אגב אני אוכל רק העד"ח והרב לנדאחד משמעית - כן !
הרב מחפוד סומכים עליו בבשר ? כן
יש לו הסכמה לספר
הרב משה שאול קליין סומכים עליו ? יש לו גם הסכמה לספר
וכן הרב שמואל אליעזר שטרן
הנה הספר אפשר להתרשם לבד
אין לי זמן לקרוא את כל האשכולאני השתכנעתי לסמוך על תשובת העדה"ח בנושא.
מעניין, כי פה מביא מישהו שרבני וועד הכשרות של הבד"ץ העדה החרדית סומכים על הרב רוזנברג ויש שם אחד שאומר שיודע זאת מכלי ראשוןאין לי זמן לקרוא את כל האשכול
רק מה שכתבתי שרב אחד אמר לי
מדובר באחד מהרבנים הגדולים ו"המכריעים" של ועד הכשרות של העדה החרדית
כשבכל מושב של ועד הכשרות הוא נמצא
והוא ענה לי את התשובה הנ"ל
ואני גם אומר לך את זה מכלי ראשוןמעניין, כי פה מביא מישהו שרבני וועד הכשרות של הבד"ץ העדה החרדית סומכים על הרב רוזנברג ויש שם אחד שאומר שיודע זאת מכלי ראשון
![]()
כשרות על כלים הפטורים מטבילה (אשכול מאוחד)
ידוע לי כי גם רבנים מוועד הכשרות של העד"ח סומכים על אישור הרב רוזנברג, וכמדומה שהרב @משיב דבר יוכל לאשר שיודע זאת מכלי ראשוןtora-forum.co.il
בסדר, אז אתה תטבול, אבל כל מי שסומך על הרב מחפוד והרב שטרן והגרמ"ש קליין לא יטבולואני גם אומר לך את זה מכלי ראשון
אז בסדר אתה לא תטבול וכל מי מקפיד על כל מיני כשריות שלא נתנו הסכמה לספר שלו שיטבלובסדר, אז אתה תטבול, אבל כל מי שסומך על הרב מחפוד והרב שטרן והגרמ"ש קליין לא יטבול
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים