פשוט
שאלו האם אפשר לסמוך על הרב שנותן את ההכשר למכשירים ללא טבילה ומזה התפתח הדיון
בלת"ק
כשרות KCG?
לפני כמה שנים שאלתי על זה את בד"צ עד"ח והעונה אמר לי "ואם אני יודע שזה לא שווה כלום, מותר לי לומר לך?"
אמרתי לו "תודה, הבנתי", והלכתי למקווה כלים.

מישהו הזמין משם תכשיטים?
איך הצמידים לילדות?

בלת"ק
כשרות KCG?
לפני כמה שנים שאלתי על זה את בד"צ עד"ח והעונה אמר לי "ואם אני יודע שזה לא שווה כלום, מותר לי לומר לך?"
א. יש הבדל לשאול גוף כשרות על כשרות אחרת, לבין לשאול מורה הוראה. תשאל אותו על כשרות הרב רובין ותראה מה הוא יגיד לך.
לבין לתת הסכמה לספר שנכתב בדיוק על הנושא של הכשרות ולכתוב עליו (ציטוט)" והשכיל למצוא נתיב בינה לזכות את הרבים שלא להכשל במניעת טבילה" (הרב שמואל עליעזר שטרן, ואין לו גוף כשרות והוא לא מתחרה)
1748159059123.png

(הרב שלמה יוסף מחפוד)
1748159257804.png

הרב דוד לאו

בלת"ק
כשרות KCG?
למה נראה לך שבד"ץ העדה החרדית מאשרים דברים שלא בכשרות שלהם?
תנסה לשאול אותם אם מותר להשתמש עם אקונומיקה בלי בד"ץ הם יענו לך שהם לא יכולים לקחת אחריות, מניסיון

בלת"ק
כשרות KCG?
אגב, זה ידוע שבד"ץ עד"ח מתייחסים לשיטות האחרות בהלכה שלא כשיטתם כמאן דליתא
למשל יבול נוכרי בשמיטה, היו שנים שלא ציינו על מוצרים שלהם שהירקות יבול נכרי, שלפי שיטתם מנהג ירושלים שאין בזה קדושה, אז מבחינתם זה מותר. אי יש דעות שסוברות שיש בזה קדושה ביבול נכרי אז תציינו על המוצרים ליד ההכשר ?
לא, אני סובר כך ובחינתי אין דעות אחרות שחולקות

למה נראה לך שבד"ץ העדה החרדית מאשרים דברים שלא בכשרות שלהם?
תנסה לשאול אותם אם מותר להשתמש עם אקונומיקה בלי בד"ץ הם יענו לך שהם לא יכולים לקחת אחריות, מניסיון
אני יודעת שהם מאשרים את הממרח לוטוס המקורי
נדמה לי שזה חת"ס

בלת"ק
כשרות KCG?
אמרתי לו "תודה, הבנתי", והלכתי למקווה
קצת מוזר, בד"ץ העדה עצמם עובדים איתו, אולי זו היתה דעתו של הרב המשיב (חושש לאומן קונה שבח כלי וכדו')
בכל מקרה נושא האשכול הוא "משנת יוסף" ולא כשרויות...

אם ביקשתי זיכויים במכירה הקודמת מתי זה מתעדכן שיש לי זיכוי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה