האתגר השבועי - דמויות לפי טקסט

• הוסף לסימניות
א. כל ניק רשאי להעלות איור אחד בלבד.
ב. האיור חייב להיות בחשיפה ראשונית בפורום, או לחלופין איור שלא נחשף בשלושת החודשים האחרונים. (אין להעלות איורים שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום)
ג. תוכנת האיור תופיע בהודעה.
ד. אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!
ה. האיור חייב להיות מאויר ע"י הניק המעלה אותה!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.

כללים לשופט התורן:

א. שלשה איורים יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. השופט יעלה את תוצאות השיפוט שלו בלי נדר בין השעה 20:00 עד חצות הלילה ביום ראשון שבוע הבא.
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני.
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. למותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.

האתגר השבועי:
התלבטתי איזה סוג של תרגיל לתת כי בנוסף לאתגר עצמו חשוב לי שנוכל ללמוד איש ממחשבתו היחודית של רעהו, לכם החלטתי להמציא טקסט קצר עם מקום ודמויות ולראות איך כל אחד יתחבר אליו.
"אני זוכר שבפעם הראשונה שפגשתי אותם ישבתי על גג הבניין המשותף שלנו. הסתכלתי מהופנט על ענן שהזכיר לי מישהו שפעם למד איתי ביסודי, כשלפתע ראיתי בזווית העין משהו זז מאחורי גבי . כשהסתובבתי בקושי יכולתי להחניק את הצעקה שנשמעה כמו משהו בין יללת חתול לבכי של תינוק. הנחתי את ידי על פי. הם ירדו מהדבר המוזר עליו הם רכבו והתקדמו לעברי. "שלום לך יצור מקומי", פנה אלי הגבוה שמבניהם, "אני קטזומה, וזה חברי והשותף העסקי שלי פופט". פופט קד קידה קצרה וחזר למקומו. בדקתי את תאריך התפוגה של בקבוק המשקה התוסס שהחזקתי בידי. מה נהיה איתי? לאן הדרדרתי? הזיות כאלה באמצע היום?
"אתה בטח תוהה איך הגענו לכאן", המשיך קטזומה שנראה היה שהוא הדברן שבניהם."אז תדע לך שזה באמת לא היה קל. 'הלקונדה 32'...", אמר בעודו מנקה אבק כוכבים דמיוני מרגלי היצור המשונה עליו הם רכבו, "יכול לטוס רק 430 מליון שנות אור על בטן ריקה, ולצערי הוא בקושי אכל מהבוקר...".
איך נראים קטזומה ופופט? איך נראה היצור עליו הם רכבו?
נקודות חשובות לתרגיל: אל תתחילו מיד לצייר. תשקיעו מחשבה באיפיון דמויות ובסידרתיות (זהות עיצובית בין הדמויות). תחשבו מקורי (תנסו להתרחק מהצורה הרגילה בה מציירים חייזרים. תחשבו על גודל, מאפיינים יחודיים, לבוש, ניואנסים וכו'). אל תרשמו את שמות היצורים מעל לדמות, אם הביצוע מוצלח נוכל לזהות מי הוא מי בעצמנו.
המון הצלחה!

• הוסף לסימניות
האתגרים האלה מדרדרים אותי, ברגע שאני קורא אותם ואני יודע מה אני רוצה לעשות, אני לא מצליח לצייר שום דבר אחר! הזוי..
טוב אז ככה,
יש לנו את שתי הדמויות (קל לנחש מי מי),
הראשון, הגבוה, ג'נטלמן אמיתי, איש עם ערכים, איש מנומס, שלעולם לא מפספס הזדמנות לקשקש..
השני, טוב, חזותו אומרת הכל.. איש אמין ויציב, אך ממעיט במילים..
והחיה עליה רכבו, תשושה, בכל זאת 430 שנות אור! לא בא ברגל ;)
הם באו מאיזה כוכב קר, מה שמסביר את הפרווה..
אמממ... זהו זה.. מקווה שאהבתם, תקראו שוב את סיפור ותמיינו את הדמויות ככה, משעשע מאוד.. :)

קבצים מצורפים

• חייזרים.jpg
    KB 322.2 · צפיות: 23
  • גמל.jpg
    KB 300.1 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
צויר במנגה.
למפענחים - צל"ש.

picture.php

• הוסף לסימניות
שנת 2045.
נאס"א בכוננות שיא לקראת שיגור חללית מאוישת למאדים, כשמסתבר שה"מאדימים" הקדימו אותם.
הנחיתה כאמור הייתה בישראל, באיזור גוש דן. תושבי המאדים החליטו לא לבזבז זמן והגיעו למוקד ההתרחשויות המבעבע בעולם, מדינת ישראל.
התמונה שאתם צופים בה נקלטה ע"י מצלמת אבטחה באיזור. כפי שאתם רואים- סרט הצילום נחרך מעט מהחום העצום שהביאו עימם היצורים, אך התמונה עצמה לא נפגעה.

נ.ב. כל האמור הוא תרגיל לסיעור מוחות בלבד, מקובלינו מגדולי ישראל שאין ולא תיתכן חיים מחוץ לכדור הארץ.

קבצים מצורפים

• אתגר חייזרים.jpg
    1.1 MB · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
זוג מהשמיים

איזה כיף היה לצייר סתם, בלי לחשוב כל הזמן על שכבות שאמורות לזוז באנימציה
טוב, ציירת אני לא, שורבט באילוסטרייטור ובפוטושופ בעזרת העכבר:eek::eek::eek:

קבצים מצורפים

• יצורים.jpg
    KB 319.1 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
והציור שלי לאתגר

צולם בתאריך 14.4.13 למניינם
שעה 3:02 לפנות בוקר
מצלמת MYPAINT דגם WINDOWS
בתאורת לילה...;)

קבצים מצורפים

• אתגר1 קונטרסט.jpg
    KB 382.2 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
זה מה שיצא מהשילוב בין עכבר, מייפיינט, והזיות

• הוסף לסימניות
דרמה בצל הזיקוקים

חייזרים חדרו לחדר עבודתי במפתיע,
לא התכוונתי לציירים ואף אין לי כל הבנה ביצורים מסוג זה -
ואכשהו קמו והיו על רגליהם.
אני באמת לא טובה בחייזרים, ובכל זאת - תהנו (:

• הוסף לסימניות
פתי מאמין לכל דבר......

קבצים מצורפים

• חייזרים.jpg
    KB 179.5 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אני לקחתי את זה בכיוון ההפוך,
מסתבר שקטזומה ופופט הם צמד אסטרונאוטים סופר-רגילים מכדור הארץ,
ואילו הבחורצ'יק המבוהל הוא אזרח תמים בכוכב לכת מרוחק שעובר את סיוט חייו...
(מה הם היצורים המשונים הללו?!?! רק שתי ידיים!!!!)

צוייר ביד בעיפרון.

קבצים מצורפים

• scan0002.jpg
    KB 102.1 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
מיד שראיתי את האתגר חשבתי על החבר'ה האלה...(-:
לא היה לי זמן להשקיע, בכ"א הנה לכם הנסיון שלי.

קבצים מצורפים

• אתגר.jpg
    2.4 MB · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
ניסיתי לדובב אותם מאיזה כוכב הם הגיעו .פופט האדים נוראות,וקטזומה מהר להכחיש:"לא...לא מהמאדים!".
אז תחליטו אתם.

קבצים מצורפים

• אתגר.jpg
    KB 234.3 · צפיות: 20
  • הוסף לסימניות
:)

קבצים מצורפים

• אתגר פרוג2.jpg
    KB 201.6 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
נראה אם תצליחו לזהות מיהו.

רק אותו הצלחתי לצבוע ברגע האחרון...

הסקיצה ה'מלאה' בנספח.

(כבר כמעט הבטחתי לעצמי שלא אצייר עד שיהיה לי עט דיגטלי.... נו נו.....:eek:)

קבצים מצורפים

• qwe.JPG
    KB 13.6 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
טוב, ללא ספק הגיע הזמן...
אכתוב את דעתי על כל ציור לפי סדר העלאה כשהמדדים לשיפוט הם ההתאמה לטקסט, עיצוב הדמויות והמקוריות.
יואל: הדמויות מקסימות ועובדות מצויין עם הטקסט. השפה של הדמויות אחידה ויוצרת שייכות בין כולם. קטזומה אכן נראה כמלומד ואיש השיחה מבין השניים, ופופט נראה שתקן ומזכיר מאוד צ'ווקבה מ"מלחמת הכוכבים". ה"לקונדה 32" מזכיר גמל ומתקשר יפה בין "ספינת המדבר" לספינת חלל. לדעתי מבחינה צבעונית היה כדאי להוסיף קצת גווני כחול שיכוונו יותר למוצאם מכוכב קר מאוד.
מריסה: קומפוזיציה חמודה אך נותנת מידע מאוד דל על הדמויות, מה עוד שבהשתקפות במשקפיים של הדמות הירוקה מופיע יצור אחר (גם אם הייתי מניח שזו דמות שחציה ירוק חציה צבעוני השיניים יוצרות אי התאמה). לדעתי בתרגיל כזה כדאי לתת עוד מידע חזותי על הדמויות כדי שנוכל לשייך אותן לטקסט.
b.m: אני לא מתייחס בתרגיל כזה לטקסט נוסף שנכתב אלא לציור עצמו ובכל זאת שתי הערות חשובות: אם מדובר בסרט צילום חרוך זה צריך להיראות כמו סרט צילום חרוך ולא דף נייר. "שושנה היא שושנה היא שושנה" ודף נייר נשאר דף נייר גם אם כותבים אחרת. הערה שניה: בימינו רוב הצילום נעשה באופן דיגיטלי. אני מאמין שב2045 סרטי הצילום לא יהיו קיימים יותר, בטח שלא במצלמות אבטחה שכבר היום מקליטות בצורה דיגיטלית.
לאיור עצמו: הדמויות עצמן חמודות מאוד ולדעתי המוצלח מבינהן הוא ה"לקונדה 32" שחציו אורגני וחציו זכוכית. גם כיסויי העיניים שמזכירים פנסים מוסיפים לאפיון הדמות. חבל שהסביבה לא תואמת לסיפור.
לוי: איור חמוד מאוד. הנחיתה בוצעה על הגג וכמובן שרכב החלל שלהם חסר. האם אני יכול להבדיל בין הדמויות לפי האיור? לא ממש. לדעתי היה כדאי היה להשקיע יותר במאפיינים יחודיים לכל דמות.
מולטימדיה: הטכניקה אחידה ומיוחדת. היה מעניין לראות גם את רכב החלל באותה טכניקה. האם הם ראש הנע על אור? אין לי מספיק מידע כדי להבין אותם יותר.
contrast: אכן מנימלסטי מאוד. הדמויות עובדות יפה עם הטקסט אך רכב החלל לא. גם הרקע פחות משתלב. באופן כללי יש כאן שפה שיכולה לעבוד לאורך ספר. (בכל מקרה זה לא נראה כמו תאורת לילה).
קקטוס: דמויות מענינות ומיוחדות. אני יכול להבין מהאיור שהיצור הורוד הוא קטזומה והכחול הוא פופט. יש כאן אפיון דמויות נכון ומביע. רכב החלל נראה הכלאה נכונה בין משהו יצור אורגני וספינת חלל (חסרות לי קצת הרגליים המופיעות בטקסט).
PR: הדמויות חינניות ומעניינות אך קשה לי לזהות מי הוא מי. השמאלי אומנם נראה הדברן אך הימני נראה הדומיננטי מבין השניים. רכב החלל חמוד אך חסרים בו הרבה מאפיינים שיקשרו אותו לרכב חלל (גם אם אני מדמיין שהם מתכווצים לתוכו או שהוא גדל).
דן בר לב: גישה מקורית ומצחיקה לטקסט. השפה אחידה ומדוייקת. מה שכן, חסר כאן אפיון הדמויות כדי שנוכל לזהות מי הוא מי. היה כדאי להשקיע יותר בבידול בינהם והפער בין המידע שאנחנו מקבלים מהסיפור לאיור עצמו גדול. רכב החלל משתלב נהדר בצבעוניות וברעיון הכללי.
גילה: רעיון מצויין, "חשיבה מחוץ לקופסה". אפיון הדמויות מצויין ומפתיע. ניתן להבדיל בקלות מיהו כל אחד ולשייך אותו לטקסט. חבל שלא הוספת את רכב החלל ושלא השקעת טיפה יותר מרמת הסקיצה. באיור שלך הרקע היה יכול להיות כמעט כל דבר כי את מכתיבה את מושג ה"גג" בעולם שיצרת. המשקה המיוחד מוסיף כמובן המון.
RacheliArt: הציור עצמו מקסים. הדמויות כמובן מוכרות לכולם. לדעתי אין כאן ממש אפיון לפי טקסט ורק מהכרות מוקדמות עם המאפיינים של הדמויות אני יכול לשייך מי הוא מי. רכב החלל חמוד אך לא מספיק אורגני וללא הרגלים המתוארות בטקסט.
מירי: דמויות מקסימות ומענינות. יש כאן שפה משותפת ואחידה (משפחת המטאטאים?). קל להבחין מי הוא מי. לדעתי היית יכולה להשתולל יותר עם האורגניות והאפיון של רכב החלל.
אריאלה: עבודה מקסימה מכל הבחינות (ממש מזכיר לי באקוגן ודומיו). קל להבחין מי היצור הדומיננטי מבין השניים בניואנסים הקטנים מבלי לקחת אותם למקומות קיצון. השפה אחידה ויפה ורכב החלל מקסים במיוחד.

ולזוכים:
מקום שלישי: גילה - בזכות המקוריות, החשיבה והאפיון. השקעה נוספת באיור עצמו הייתה מעניקה מקום גבוה יותר.
מקום שני: אריאלה - בזכות האחידות והאפיון המדוייק.
מקום ראשון: יואל - דמויות מקסימות ומאופיינות נכון שמסונכרנות יפה עם הטקסט. שאפו!

אלה הזוכים מבחינתי. יישר כוח לכל המאיירים המוכשרים שהשתתפו! אני חושב שיועיל מאוד ללמידה המשותפת אם עוד אנשים יעירו ויחוו את דעתם. בהצלחה ליואל עם התרגיל הבא!
<!-- / message --><!-- sig -->

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה