*****האתגר השבועי "התמונות שבאלבום"*****

• הוסף לסימניות
א. כל ניק רשאי להעלות תמונה אחת בלבד. התמונה תהיה ברזולוציה טובה. בפורט png כדי לשלול בעית תצוגה
ב. התמונה חייבת להיות מצולמת במיוחד לאתגר, שכן זהו אתגר, ולא גלריית צילומים (אין להעלות תמונות שעלו כבר באשכול כל שהוא בפורום, תמונה שלא צולמה במיוחד, לא תקבל ניקוד ממני)
ג. נתוני האקסיף יופיעו בהודעה. עדיפות להוספה בחתימת מים בקצה התמונה עצמה.
ד.אין להגיב על האתגר בשום פנים ואופן!!
ה.התמונה חייבת להיות מצולמת ע"י הניק המעלה אותה!!
ו. תגובות, שאלות, תוספות וכו' ניתן להעלות בשרשור הנספח לאתגר השבועי.

כללים לשופט התורן:

א. שלש תמונות יזכו במקומות הראשונים. על השופט לנמק את החלטותיו לבחירת הזוכים!
ב.נתינת תודות ודאי תסייע בשיפוט. אך השופט יהיה רשאי להכריע כפי ראות עיניו המקצועיות והיצירתיות!
ג. האתגר יסתיים אי"ה ביום שלישי כג' אדר ב (25/03) ובאותו יום יועלו התוצאות
ד. הזוכה חייב לפרסם את האתגר הבא תוך 24 שעות מפרסום התוצאות לאתגר הקודם. במידה והזוכה לא מעוניין לשפוט את האתגר הבא השיפוט יעבור לזוכה במקום השני!
ה. האשכול חייב לשאת את הכותרת: "האתגר השבועי - *****" ההודעה תכלול תמונה לדוגמא ואת כל כללי האתגר.
ו. למותר לציין שהשופט לא משתתף באתגר.

וכעת לתוכן האתגר:
האתגר מתמקד בנושא הצילום המשפחתי, צילום "פשוט" באווירה טבעית. כזה שייכנס בקלות אל אלבום התמונות המשפחתי.
זה יכול להיות צילום של ילדים, בסביבה הטבעית שלהם, בבגדי היום יום.
יכול להיות צילום של ארוחת ערב משפחתית, שעת לימוד משותפת, צילום במשחק, או טיול בחיק הטבע, או כל צילום משפחתי שעולה על דעתכם.
זה לא יכול להיות צילום קפוא בסטודיו, (גם אם את צלמת סטודיו, תתאפקי, ותנסי להביא חיות וטבעיות) אבל זה כן יכול להיות מבויים, ומואר כמו שצריך בתאורה מקצועית. בשימוש ברפלקטורים, ובכל הציוד הנדרש, זה אפילו מומלץ.
אז קחו את האתגר בידים, וצלמו בחופשיות - אני מזכיר שוב:
התמונה חייבת להיות מצולמת במיוחד לאתגר, תמונה שלא תצולם במיוחד לאתגר, אולי תקבל צילצולים, אבל היא לא תיכלל בשיפוט.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
טוב אני עוברת על הכלל של הצילום מיוחד לאתגר כי אין לי ישוב הדעת לזה ויש לי בעיה קטנה עם הציוד אבל אני מעלה את התמונה הזו כי היא מאוד מתוקה בעיני, צולם בבוקר של התחפושות בת"ת שהיה סלון מלא בסופטבוקסים וילדים מתוקים שמתרגשים מהתחפושות..

קבצים מצורפים

• 45PNG.png
    KB 719.1 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• חיוך1.jpg
    KB 208.6 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
מזמן לא ניובורן

זה היה לי מזה מצחיק לצלם אותה ישנה ולהתנהג איתה כמו עם ניובורן. תנוחה טובה וכד'.
מסכנה שיגעתי אותה...

• הוסף לסימניות
הצדיק מברך ברכת המזון לראשונה מברכון. עוד רגע מגיע ל"על הניסים" "יעלה ויבוא" ו"רצה"...

קבצים מצורפים

• אדר ב תשע'ד 10 181.png
    KB 897.7 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
צולם ספונטני לגמרי....היא עמדה בבוקר מול האור בחלון ועשיתי ניסיונות, ממש אהבתי איך שיצא
צפה בקובץ המצורף 190542

קבצים מצורפים

• IMG_9569.png
    KB 194.7 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
מתנצלת מראש על החפירה ;)

אז נכון שיש לי יםם של תמונות לעבד.
אבל הבייביסיטר הבריזה...
אז במקום לחשוב על העבודה - השתחררנו קצת מול המצלמה...
טוב, וכמובן יוסי הוא הדוגמן הראשי :)
ותודה לקקטוס על הרעיון של האתגר החמוד.

קבצים מצורפים

• 2.png
    KB 559.4 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
תמונה ראשונה שלי בפורום :eek:

קבצים מצורפים

• ‏‏עותק של אתגר-2.PNG
    KB 376.4 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
לשם יחוד... אתגר תמונות פרוג

:);)

• הוסף לסימניות
אז ככה...
אחרי ההתנצלות על הברזת אמש, אני מתכבד לפרסם את תוצאות האתגר!!

במקום ההוא שהוא אחרי המקום השלישי: (תקראו לזה המקום הרביעי)
רחל 30!
attachment.php

פשוט צילום מצויין, ראייה טובה, תאורה מדהימה ומחמיאה.
הדבר היחיד שמנע ממנו להיות בשלישיה הפותחת, זה שהוא כל כך מדוייק, עד שלא הייתי מכניס אותו לאלבום המשפחתי, אלא מגדיל אותו ותולה על הקיר.
אלמנט הטבעיות קצת לא ניכר כאן.

במקום השלישי:
sarigold5!!!
attachment.php

פריים מאורגן היטב, החיתוך המעניין של הכסאות, שמשאיר רק רמז קל שמלמד אותנו על המיקום של הילד (כסאות יפים בעיני...) מה שנותן לחולצה של הילד להיות בפני עצמה בפריים.
התנועתיות של הילד טבעית ומלאה הומור, וזה טוב.
המרכוז מצויין במקרה הזה.
ביקורת:
יש משום מה תחושה של פוקוס מפוספס בפנים, אבל קשה לראות בגודל הזה. בנוסף אני הייתי מחמם מעט את התמונה, כי לדעתי היא קצת לא מדוייקת מבחינת WB.

במקום השני:
ויזואלי!
attachment.php
צילום יוצא מן הכלל!
הסצנה כל כך ביתית, כל כך לא מבויימת במהותה, שהיא מהווה אתגר מצויין לצילום.
העבודה הטכנית מעולה, גם מבחינת הפרטים החדים, גם מבחינת בחירת אזורי הטשטוש.
אני חושב שהנייר בצד ימין מונח שם כדי לשמש כרפלקטור, לא?
הצללית בצד מסתורית ומעניינת, מסקרן אותי לדעת האם היא נוצרה במתכוון או לא.
ביקורת: הנייר בצד ימין, מושך מידי את העין.

ובמקום הראשון!!!
מילכי!!!
attachment.php

פריים מסקרן, אינטליגנטי, וכל כך יפה!
החל מראיה הצילומית המפותחת, שגרמה לך לראות את הפריים הזה נבנה, דרך אופן המימוש הלא פשוט (אשמח אם תספרי איך הארת את זה), וכלה בחיתוך המוקפד בחלק התחתון, שהוא פשוט גאוני.
אני חושב שהתמונה הזאת מראה את ההבדל בין צלם כמקצוע, לבין צלם כמרכיב אישיותי.
בעוד הראשון מציץ בעינית כדי לתפוס תמונה טובה.
הצלם שחי את הצילום בנשמה, רואה את כל העולם דרכה, ולכן הצילום שלו נראה אחרת, כי הוא רואה אחרת.
יופי של תמונה, יופי!
ביקורת:
ריטוש יתר...(סתם הומור) הפנים זכוכיותיות מדי...
באמת שאין לי ביקורת! (נדיר)

תודה רבה לכל אלה שהעלו תמונות, באתגר ובנספח (היו שם כמה טובות..)
המשך פירוט יבוא
בהצלחה רבה למילכי!!

• הוסף לסימניות
המשך פירוט

לאה:
אין לי מושג האם התמונה טובה או לא, פשוט העיבוד הרג אותה לחלוטין
החיתוך הצפוף (כנראה מטעמי צנזורה..) לא נעים לעין, ובאופן כללי יש תחושה מעיקה גם מבחינת הצבע
אשמח לראות תמונה שלמה, ואז אוכל להתייחס.
PV:
תמונה נחמדה
לא אהבתי את הבלאגן בשמאל, ואל החיתוך בקצה הימני.
חוץ מזה יש קאסט ורוד על הפנים.
חיתוך יותר מוקפד היה מקפיץ את רמת התמונה
רחלשקרקה:
אני אוהב את החיתוך מבחינת הנועזות שבו, אבל אני לא מתחבר לתוצאה הסופית
נראה לי שבתמונות שהעלית לנספח העבודה טובה בהרבה, הן מבחינה טכנית והן מבחינת עניין. אבל תמשיכי בגישה הצילומית הזאת, את תהיי טובה בזה..
אחינועם:
צילום ביתי נחמד, הילד השקוע במשחק בהחלט דורש תיעוד.
הפריים קצת מדי מבולגן, אני לא הייתי מכניס בכלל את החלק השמאלי, אבל לא בטוח שהיתה לך ברירה, אולי כתמונת אורך?
הרקפות האלה יפות...
YochiS:
אם זאת תמונה ראשונה, יש למה לצפות...
היא עשוייה מצוין, מבחינת תאורה, חדות וצבעים.
פריים פתוח יותר היה מחמיא יותר לילד.
0504-שירה:
תמונה שעונה על כל כללי האתגר:)
חביבה, ביתית ונעימה
האובר קצת מפריע, הקמפוז יכול להיות יותר טוב, והWB חייב להשתנות.

• הוסף לסימניות
גם אצלי מילכי היתה מקום ראשון!
סחטיין עליך :)
לשאלתך קקטוס,
הצל מימין היה ילד שישב לידו, זה היה חצי יזום חצי מקרי.. כלומר ראיתי שזה יכול לקרות וניסיתי לזרום עם זה נכון..
גם הנייר לא היה מקרי כי רציתי שזה יהיה כמה שיותר טבעי, במחשב זה הציק לי כי זה תפס באמת מדי הרבה מקום

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1233274:
אחינועם:
צילום ביתי נחמד, הילד השקוע במשחק בהחלט דורש תיעוד.
הפריים קצת מדי מבולגן, אני לא הייתי מכניס בכלל את החלק השמאלי, אבל לא בטוח שהיתה לך ברירה, אולי כתמונת אורך?
יורשה לי לחלוק על כבוד השופט? :)

בלי החלק השמאלי לא היתי מעלה את התמונה הזו, לטעמי הוא משלים את הסצנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1233250:
ביקורת:
יש משום מה תחושה של פוקוס מפוספס בפנים, אבל קשה לראות בגודל הזה. בנוסף אני הייתי מחמם מעט את התמונה, כי לדעתי היא קצת לא מדוייקת מבחינת WB.

דוקא בחרתי את התמונה הזאת כי הפוקוס היה במקום. בעצם רציתי להעלות את התמונה המצורפת, אבל שם הפוקוס באמת היה בחולצה...
לגבי חימום- צודק.
לי גם הפריע שהיד למטה חתוכה, אבל זה מה שהיה, בכ"ז תמונה לאלבום המשפחתי, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1233384:
הפוקוס באמת היה בחולצה...

מה קורה לפוקוס? גם אצלי הפוקוס הוא על הרוכסן ולא עם הפנים. למה?
אני מתמקדת על הפנים (על העיניים בד"כ) ואז מזיזה את המצלמה. והמון פעמים הפוקוס בורח. הסבר מישו?:confused:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YochiS;1233417:
אני מתמקדת על הפנים (על העיניים בד"כ) ואז מזיזה את המצלמה. והמון פעמים הפוקוס בורח. הסבר מישו?:confused:
אני צילמתי בצמצם די פתוח במהירות נמוכה והילד היה בתנועה, אז זה די מתבקש...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarigold5;1233384:
לי גם הפריע שהיד למטה חתוכה, אבל זה מה שהיה, בכ"ז תמונה לאלבום המשפחתי, לא?
דווקא החיתוך של היד לא כל כך מפריע לי
אני כן אהבתי את החיתוך של הכסאות
נכתב ע"י YochiS;1233417:
ברור
כי הפוקוס בעצם נמדד מנקודה מסויימת שבחרת, על פני אותו מישור
וברגע שהזזת את המצלמה, הפוקוס זז איתה למקום אחר.
במצלמה בעלת מעט נקודות פוקוס, אז זה קורה פעמים רבות יותר.
אם יש לך מצלמה אם נקודות פוקוס רבות, אז זה הרבה יותר קל, כמובן שהבחירה צריכה להיות ידנית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה