כללי הבֵּית של האָלֶף >> לוגו ומיתוג לפונטיה שלי

• הוסף לסימניות
שלום חברים
אנו כעת שוקדים על קטלוג הפונטים במגרת ההכנות לשיווק הפונטים עלו וירדו כל מיני רעיונות איך וכיצד למתג את הענין, כנראה שזה הכיוון, מתוך כוונה לשים דגש על טיפוגרפיה יהודית ואומנותית בעיקר.
השתמשתי כמובן בפונט חדש שעיצבתי לאחרונה לטקט רץ, היות ויש לו את הקונטציה הקולמוסית / ידנית משהו.

אז הנה המיתוג לפניכם אשמח לשמוע את חוות דעתכם

עריכה: תגובות
שלום לכולם
ראשית תודה רבה על המשוב וההערות,

אני מבין שרבים כאן ציפו למשהו הרבה יותר מפוצץ מבחינה חזותית, האמת, גם אני, נשתף אתכם בתהליך בקצרה ונשמח לשמוע את דעתכם.

בתחילה עלו וירדו כל מיני רעיונות ושמות עד שנבחר השם fontop ואכן, עיצבתי לוגו ומיתוג לשם הזה, אני מאד אהבתי את התוצאה, אולם, ככל שחשבתי על הענין לעומק הבנתי שאכן התוצאה יפה לכשעצמה אך יש בה חסרונות:

א. זה לא בהכרח משדר את הענין של ׳טיפוגרפיה יהודית׳.
ב. זה לא מספיק מבדל ומייחד היות וכל חברות הפונטים בארץ ובעולם משלבות את המילה ׳פונט׳ בשם שלהם, (פונטביט, מאסטרפונט, פונטייפ, מאי פונט, פונט קום, פונטשופ, וכדו׳) והאמת בצדק היות והפונטים הם תחום ספציפי במקצועות העיצוב.

לכן נאלצתי לוותר על הענין, ולבחור משהו יותר יהודי, אלפבית כבר תפוס ולעוס מכל הכיוונים.
חשבנו על השם ׳פונטיות׳ הכלאה בין פונטים לאותיות בכדי לשדר את הענין היהודי יותר, אך גם זה ירד מהפרק.
בשם ׳בית אלף׳ ישנה משמעות כפולה, גם א׳ ב׳ וגם בית לאותיות (האות א׳ מסמלת את מכלול האותיות העבריות).
לדעתי, לוגו לא צריך להיות מידי מתוחכם מספיק תחכום אחד, זו״א אם ישנו תחכום בעצם השם, הוא לא צריך להיות כתוב בצורה מתוחכמת (דוגמא מצויינת לזה היא הלוגו שיצר ידידינו המוכשר חיים בניסטי - ׳דוארים׳, אם הוא היה כותב את המילה ׳דוארים׳ בתנועה או באיזשהוא וראציה לא רגילה אחרת, היינו מפספסים את כפל המשמעויות)
בשפה התלמודית זה נקרא, ׳אין לך בו אלא חידושו׳. חידוש על חידוש לא תופס.

העירו כאן שחסר אלמנט או איזשהו אייקון מסוים, ובכן, אני מוכר אותיות, כל אות בלוגו היא אלמנט של המוצר, כשאתה מוכר כל דבר אחר אכן רצוי וכדאי לשלב בלוגו את אלמנט כלשהו שקשור למוצר, אבל כהמוצר שאתה יוצר הוא אותיות אז מה נשלב בלוגו? אותיות?! זה מה שעשיתי. אם הלוגו בנוי מפונטים שלי איני צריך יותר מכך.
יתירה מזאת, זה לוגוטייפ, צאו וראו לרוב לוגוטייפ מגיע ללא אלמנט מסויים (סמסונג, סוני, גוגל, וכו׳).

ושוב תודה על ההארות וההערות.

פרטים בהמשך בעז׳׳ה

קבצים מצורפים

• מיתוג בֵּיתאָלֶף.png
    KB 386.4 · צפיות: 55
  • fontop logo2.jpg
    KB 755.9 · צפיות: 70
  • fontop logo.jpg
    KB 484.6 · צפיות: 48
  • הוסף לסימניות
1. לטפל מעט בכותרת למעלה.
או 2.

• הוסף לסימניות
אם מדברים על טיפוגרפיה אז 3...
אבל כולם מוצלחים מאוד!

• הוסף לסימניות
יפה מאד!
אם 3 אז להרחיק טיפה את הטיפו מהאות ף'. צמוד מידי.

• הוסף לסימניות
קודם כל, השם מקסים, יצירתי ומעניין! אהבתי מאוד.
שנית, ללא ספק לך על גרסה עם ניקוד. מחדד את תחושת ה"טיפוגרפיה יהודית" שברצונך לשדר.

מבחינת הוריאציות לסידור הטקסט - אהבתי גם את גרסה 3, היא מיוחדת במינה ומשתלבת מעולה.
אולי להרחיק במילימטר שמאלה את הסלוגן מהאות ף'.

בגרסה 2 הסלוגן נראה מעט מנותק, ובגרסה 4 הניקוד חסר מאוד!
בגרסה 1 ניתן להקטין את אותיות הסלוגן ולרווח אותן. אל תשכח ליישר לאות ל'!

נשמח לראות את הגרסה הנבחרת / גרסאות נוספות.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כבי800;1754786:
יפה מאד!
אם 3 אז להרחיק טיפה את הטיפו מהאות ף'. צמוד מידי.
נכתב ע"י חיים בניסטי;1754787:
מבחינת הוריאציות לסידור הטקסט - אהבתי גם את גרסה 3, היא מיוחדת במינה ומשתלבת מעולה.
אולי להרחיק במילימטר שמאלה את הסלוגן מהאות ף'.
הגם שברעיון יפה מאוד.
במידה ומרחיק שמאלה הקצה העליון קרוב יותר מאשר הקצה השמאלי, ובמידה ויקטין (גובה) לא נ"ל יסתדר יפה הטיפוגרפיה.

נכתב ע"י חיים בניסטי;1754787:
בגרסה 1 ניתן להקטין את אותיות הסלוגן ולרווח אותן. אל תשכח ליישר לאות ל'!
בהצלחה!
בקיצור: לענ"ד להמליץ על הכותר של 1. והסלוגן של 2 במיקום שמונח כעת ב1.

• הוסף לסימניות
עבודה יפה, צבעים יפים
3 נראה טוב (צריך עוד מעט ליטושים)
למטה השמאלי נראה טוב מבניהם

• הוסף לסימניות
3 !!

• הוסף לסימניות
שם יצירתי, אהבתי.
שאפו לקופירייטר המוכשר!

• הוסף לסימניות
לא 3 ודומיו,
זה מדי "טיפוגרפי" וגם ככה הפונט הזה עמוס מספיק.

(חוץ מזה שזה ישדר כבר רק אומנותיות וזה מוריד מתחושת המיקצועיות)

• הוסף לסימניות
שם מדהים
לדעתי 3

אגב שאלה זה לוגו או ככתורת הקטלוג?

• הוסף לסימניות
2 הכי נקי

• הוסף לסימניות
שאפו על הכל, השם, הפונטים, העיצוב
לגבי הלוגו -
הכי אהבתי את האפשרות הימנית מהלא ממוספרות. היא מדהימה.
הכי טיפוגרפית בעיני, קומפוזיציה מיוחדת, ונוצר שם כתם מעניין ומאוד יוצא דופן, וכל זה בלי לפגום כהוא זה בקריאות (מה שאי אפשר להגיד על שאר האופציות הטיפוגרפיות - קרי - 2 השמאליים ומס' 3)
אבל אם אתה דווקא בעד העליונות -
האופציה מס' 1, עם קצת ריווח של הסלוגן, ואתה שם.

• הוסף לסימניות
אריאלס
הפעם לא רציתי לומר שונה מכולם
אבל גם אני אהבתי את המדורג באיזה שהוא מקום...
מה שכן את הצבעים הזורחים האלו לא בטוח שמתאים
ד"ש מהלוגו של האופניים יוצא לי לפגוש אותו הרבה

• הוסף לסימניות
מאד יפה ומשובח
יש לכם פונטים בניחוח מאד משובח ומיוחד, אני לא רואה את זה בתבטא בלוגו, שאגב לא משדר לי מספיק לוגו יציב לחברת פונטים (בסגנון מיוחד כשלכם... וחבל, ממש!!)
נראה קצת מידי כותרת לאיזשהו ספר, מאמר וכד'
וכן הצבעים כבר נדושים לגמרייי ולא מתאימים כ"כ למוצר הייחודי שאתם מוכרים
בהצלחה בכל!!
מחכים לראות את הפונטים

• הוסף לסימניות
זה מטורף!
לענ"ד- 3

• הוסף לסימניות
סקיצות נחמדות אך...

הלוגו נחמד ובדיוק כמו שאמר אלבומים..

"מצטט"
יש לכם פונטים בניחוח מאד משובח ומיוחד, אני לא רואה את זה בתבטא בלוגו,

לדעתי שיטת העבודה שלך צריכה להיות כך....
1. ראשית לצאת מהקונספט השגרתי והטריטואלי שמאפיין את סגנון העיצוב שלך(המרהיב והיחודי)
ולנסות לייצר לוגו עם שפה חזותית שפונה למגוון צרכני הפונטים:
מעמדים, מעצבים גרפים, הוצאה לאור, משרדי פרסום, מערכות עיתונות ומגזין, מעמדי מסך, ועוד.....
כעת הלוגו שלך מאפיין את הנישה הקטנה של חובבי הפונטים הבוטיקים והאומנותיים!
מלכות, ועוד כמה מעצבים בודדים שנוגעים בנישה החסידית,

2. לתכנן איזה ערכים ממשים ברצונך להדגיש במיוחד במותג, ולהעבירם לצרכניך.
כגון. ריווח מושקע, גימור מלוטש, עיצוב אות, צבע טיפוגרפי, ניקוד מדוייק, פתרונות לווב,
ועוד מגוון ערכים שעונים על צורך של הקהל הרלוונטי ביותר, המירבי ביותר, למוצר שלך..

לאחר שיש לך את שלושת הערכים הבסיסיים שאתה רוצה להבליט בעסק שלך תנסה לייצר לוגו.
שיענה ככול שניתן על ערכים אלה, בכיתוב שלו, באייקון המשולב בו, ובסלוגן שלו.
וכן בשאר חומרי המדיה התדמיתיים שתפיק.. אתר, קטלוג, פירסום, וכו'
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
השם פצצה
אבל המיתוג עוד לא מוצלח
הראשון יפה מאד אבל ל מספיק טיפוגרפי
השלישי לא מספיק מקצועי
ולמטה מדי קיטצ'י

• הוסף לסימניות
אני פשוט שמח שזה קורה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה