כללי הבֵּית של האָלֶף >> לוגו ומיתוג לפונטיה שלי

• הוסף לסימניות
מצטרף להתרגשות בעקבות הפצת הפונטים המיוחדים שלך...

לגבי המיתוג, השם - גאוני
לגבי העיצוב, אנוכי הק' גם חושב שזה לא כ"כ קולע

לא התחברתי כמעט לכלום
לדעתי זה צריך להיות בסגנון (אם לא בדיוק כמו) הלוגו שלך.
מתנגד לדעת הניק שוקירייטר שאתה צריך לקהל "מעמדים, מעצבים גרפים, הוצאה לאור, משרדי פרסום, מערכות עיתונות ומגזין, מעמדי מסך, ועוד..... "
זה פשוט לא עיקר קהל היעד שלך.

גם הניקוד לדעתי מיותר, ניקוד הייתי ממליץ ללוגו של פונטייפ, שחורט על דגלו מומחיות בנושא הספציפי הזה.

תביא בלוגו את המיוחדות שלך
אפילו איזה אייקון טיפוגרפי או קליגרפי
ומתחת בפונט רץ רגיל את שם הבוטיק

מקווה שהובנתי, ולא בלבלתי
כבר לא יכולים לחכות...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
ראשית תודה רבה על המשוב וההערות,

אני מבין שרבים כאן ציפו למשהו הרבה יותר מפוצץ מבחינה חזותית, האמת, גם אני, נשתף אתכם בתהליך בקצרה ונשמח לשמוע את דעתכם.

בתחילה עלו וירדו כל מיני רעיונות ושמות עד שנבחר השם fontop ואכן, עיצבתי לוגו ומיתוג לשם הזה, אני מאד אהבתי את התוצאה, אולם, ככל שחשבתי על הענין לעומק הבנתי שאכן התוצאה יפה לכשעצמה אך יש בה חסרונות:

א. זה לא בהכרח משדר את הענין של ׳טיפוגרפיה יהודית׳.
ב. זה לא מספיק מבדל ומייחד היות וכל חברות הפונטים בארץ ובעולם משלבות את המילה ׳פונט׳ בשם שלהם, (פונטביט, מאסטרפונט, פונטייפ, מאי פונט, פונט קום, פונטשופ, וכדו׳) והאמת בצדק היות והפונטים הם תחום ספציפי במקצועות העיצוב.

לכן נאלצתי לוותר על הענין, ולבחור משהו יותר יהודי, אלפבית כבר תפוס ולעוס מכל הכיוונים.
חשבנו על השם ׳פונטיות׳ הכלאה בין פונטים לאותיות בכדי לשדר את הענין היהודי יותר, אך גם זה ירד מהפרק.
בשם ׳בית אלף׳ ישנה משמעות כפולה, גם א׳ ב׳ וגם בית לאותיות (האות א׳ מסמלת את מכלול האותיות העבריות).
לדעתי, לוגו לא צריך להיות מידי מתוחכם מספיק תחכום אחד, זו״א אם ישנו תחכום בעצם השם, הוא לא צריך להיות כתוב בצורה מתוחכמת (דוגמא מצויינת לזה היא הלוגו שיצר ידידינו המוכשר חיים בניסטי - ׳דוארים׳, אם הוא היה כותב את המילה ׳דוארים׳ בתנועה או באיזשהוא וראציה לא רגילה אחרת, היינו מפספסים את כפל המשמעויות)
בשפה התלמודית זה נקרא, ׳אין לך בו אלא חידושו׳. חידוש על חידוש לא תופס.

העירו כאן שחסר אלמנט או איזשהו אייקון מסוים, ובכן, אני מוכר אותיות, כל אות בלוגו היא אלמנט של המוצר, כשאתה מוכר כל דבר אחר אכן רצוי וכדאי לשלב בלוגו את אלמנט כלשהו שקשור למוצר, אבל כהמוצר שאתה יוצר הוא אותיות אז מה נשלב בלוגו? אותיות?! זה מה שעשיתי. אם הלוגו בנוי מפונטים שלי איני צריך יותר מכך.
יתירה מזאת, זה לוגוטייפ, צאו וראו לרוב לוגוטייפ מגיע ללא אלמנט מסויים (סמסונג, סוני, גוגל, וכו׳).

ושוב תודה על ההארות וההערות.

פרטים בהמשך בעז׳׳ה

קבצים מצורפים

• fontop logo2.jpg
    KB 755.9 · צפיות: 40
  • fontop logo.jpg
    KB 484.6 · צפיות: 32
  • הוסף לסימניות
עבודות מצויינות!!
עדין נראה לי שיש פה פספוס ענק.
השם השני נשמע טוב אבל העיצוב לא מספיק טוב
ולגבי השמות עם המילה "פונט"-כבר ממש ממש לא לעיניין צריך פה משהו מיוחד.
אולי משהו עם "טיפו" ?

• הוסף לסימניות
ראשית, תודה על שיתוף התהליך הארוך והמעניין.
שנית, תודה שאתה פתוח לשמוע חוו"ד מאנשים אחרים, אפי' שחלקם לא מתקרבים לידע שלך...

נכתב ע"י איתמר נתן;1755933:
העירו כאן שחסר אלמנט או איזשהו אייקון מסוים, ובכן, אני מוכר אותיות, כל אות בלוגו היא אלמנט של המוצר, כשאתה מוכר כל דבר אחר אכן רצוי וכדאי לשלב בלוגו את אלמנט כלשהו שקשור למוצר, אבל כהמוצר שאתה יוצר הוא אותיות אז מה נשלב בלוגו? אותיות?! זה מה שעשיתי. אם הלוגו בנוי מפונטים שלי איני צריך יותר מכך.
יתירה מזאת, זה לוגוטייפ, צאו וראו לרוב לוגוטייפ מגיע ללא אלמנט מסויים (סמסונג, סוני, גוגל, וכו׳).

ושוב תודה על ההארות וההערות.

פרטים בהמשך בעז׳׳ה

שלישית, ובכן: הוא אשר אמרתי.
הלוגו האישי שלך (המחייך כאן בצד ימין), הוא לוגוטייפ מושקע ומבריק, לכזה לוגו (אם לא ממש זה...) הייתי מצפה ש"בית האלף" ינפנף.
זה מה שאתה עושה, זו האומנות שלך, וזו היחודיות שלך!
אני אישית פשוט הייתי כותב "בית-אלף" בפונט "המעצב", ומתחיל למכור :)

• הוסף לסימניות
לגבי השמות אני ממש אהבתי את פונטיות,
זה שם גנוב, שאינו דומה לשום חברה, ואפשר לעוף עם כל הקונספט שלו.
בית האלף אולי שם שבאמת יותר מתאים לטיפוגרפיה יהודית.
Fontop הכי פחות אהבתי , לעוס קצת.

לגבי העיצוב-
בבית באלף הכי טוב 2
פונטיות צריך עוד לעבוד עליו - אבל זה שם עם הרבה פונטנציאל.

הרבה הצלחות :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י HERSHY;1756076:
שלישית, ובכן: הוא אשר אמרתי.
הלוגו האישי שלך (המחייך כאן בצד ימין), הוא לוגוטייפ מושקע ומבריק, לכזה לוגו (אם לא ממש זה...) הייתי מצפה ש"בית האלף" ינפנף.
זה מה שאתה עושה, זו האומנות שלך, וזו היחודיות שלך!
אני אישית פשוט הייתי כותב "בית-אלף" בפונט "המעצב", ומתחיל למכור :)

ממש מסכימה עם כל מילה!!!! :p

• הוסף לסימניות
איתמר היקר, לדעתי אתה כבר בקצה המסלול, אין יותר מדי מה לשחק עם הגרסאות הקיימות או להוסיף עליהן.

אישית הייתי ממליץ על גרסה 2 של בית אלף, מהסדרה האחרונה שהעלית, בה הסלוגן באפור ולמעלה, והאות ב' לא מעוותת. אתייחס אליה ברשותך.

הפונטיה שלך נדרשת לשדר כמה מסרים.
בוא נעשה סדר היררכי ונוודא שכולם נמצאים בפנים, לפחות הערכים שהבנתי שאתה מעוניין לשדר.
הצלחנו - סגור את הבסטה ונאחל לך 'תתחדש'!
כבר אמר החכם: "הפתרון הפשוט ביותר - הוא הפתרון הנכון ביותר".

להלן הערכים:
1. טיפוגרפיה יהודית - זהו הנושא העיקרי בפונטיה. זהו הנושא שמבדל אותך. זהו הנושא שבו התמקדת במרבית עיצובי הפונטים שלך, ואת זה תרצה הכי הרבה להדגיש.

2. פונטיית בוטיק - אתה לא מעוניין להצטייר כחברת פונטים ענקית עם מבצעים בכל חודש, ופונטים שחבל על הזמן של מי שעיצב אותם. אתה מעוניין ליצור תדמית של בית חם ומקצועי, שהפונטים בו הם רמה מעל בכל הנוגע לטיפוגרפיה יהודית, ומן הסתם גם המחיר בהתאם.

אתה מעוניין ליצור תדמית של פונטיית נישה, אקסקלוסיבית ומיוחדת במינה.
3. מקצועיות, חדשות נקיות - שלשת הערכים האלו באותו רף היררכי מבחינתי.

להלן הימצאותם בלוגו:
1. טיפוגרפיה יהודית - כמובן שנדרש לוגוטייפ, וזה מה שיש לנו כרגע. כמובן שנדרש שימוש באחד מהפונטים שלך, וזה מה שיש לנו כרגע. כמובן שצריך שם עברי ומתאים, וזה מה שיש לנו כרגע. הפונט באווירה יהודית, בהחלט כשהוא עם ניקוד.
מעולה, בוא נעבור הלאה.

2. פונטיית בוטיק - המילה "בית" בסלוגן ובשם, אוטומטית מעבירה אותנו למקום חמים, קטן ואישי יותר.
גם מעולה, לא צריך יותר מזה.

3. מקצועיות, חדשות נקיות - את אלו דווקא משדרים הצבעים והטיפוגרפיה. בגרסאות עם הרקע החום אתה מאבד אותן. תשאיר את זה נקי לעין!

תוכל לנסות גרסאות נוספות, אך לפי דעתי זה רק יכניס אותך לבלבול מיותר.
פסיכולוגיה קוגניטיבית. אתה מבין למה אני מתכוון.

בהצלחה חברי היקר!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה