כללי הבהרת תמונה

• הוסף לסימניות
איך מבהירים תמונה של דמות הנמצאת על שפת הים כל הרקע יצא בהיר והדמות כהה??? (בפוטושופ)
(אני בטוחה שכל גרפיקאי מתחיל יודע את זה... אבל אני כל פעם מסתבכת מחדש...)
תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
פשוט מאד:
מוסיפים שכבת התאמת צבע, רצוי מסוג Levels, אם את יודעת לעבוד איתם, ואם לא - אפשר עם שכבת Brightness contrast, אבל זה בהחלט הרבה פחות מקצועי.
בוחרים את הדמות ובשכבת התאמת הצבע מוסיפים מסכה לבנה לפי אזור הבחירה. (כלומר - שכבת התאמות הצבע כולה שחורה, למעט הדמות, שהיא לבנה.)
אם זה עדיין לא מספיק, שני את מצב הצבע של השכבה הנ"ל ל-Screen, ושחקי עם אחוזי האטימות עד לקבלת תוצאה מיטבית.

עכשיו תעשי עוד 2 דברים:
א. בפעם הבאה שתצלמי דמות נגד כיוון האור (וכמעט אך ורק במקרה זה) - תפעילי פלאש.
ב. תלמדי את כל אפשרויות תיקוני הצבע ממישהו מיומן, ולא תצטעריץ מה שכתבתי זה אפילו לא על קצה המזלג.

• הוסף לסימניות
ואי... תודה רבה!!!!
זה רעיון מדהים!
תודה תודה תודה!!!
אני באמת צריכה ללמוד את הנושא של תיקוני צבע....

• הוסף לסימניות
אני חושבת שלפני ה-levels תעשי שכבת התאמה של Curves כי levels לבד זה מדי ניגודי. קודם תבהירי את הדמות (בעזרת מסיכה כמו שהסבירו) ואח"כ תחזקי את הניגודיות שלה. (אגב אפשר "להעתיק" את מסיכת הדמות ע"י ctrl + לחיצה על המסיכה, ואז מילוי בלבן/שחור במסיכה השניה.)

• הוסף לסימניות
אני מציע גם לנסות את הכלי shadows/highlights שנמצא תחת התפריט Image/Adjustments שם אפשר להבהיר את האזורים המוצללים או להכהות את האזורים הבהירים, וכך לשפר בקלות תמונות מהסוג שתיארת.

צירפתי דוגמה קטנה.

לפני:
צפה בקובץ המצורף 50520

אחרי:
צפה בקובץ המצורף 50521

קבצים מצורפים

• 60427_1.jpg
    KB 32.9 · צפיות: 16
  • 60427_2.jpg
    KB 44.2 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י sunshine;335762:
(אגב אפשר "להעתיק" את מסיכת הדמות ע"י ctrl + לחיצה על המסיכה, ואז מילוי בלבן/שחור במסיכה השניה.)

או יותר פשוט - להעתיק ממש - על ידי גרירת המסכה לשכבת ההתאמה החדשה תוך לחיצה על alt.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה