- הוסף לסימניות
אתה מזכיר לי את האלו שצוחקים מהבדיחה של עצמם..
כן ראינו את זה. אבל מה קרה הלאה? נתן לבעל את הצ'ק? החתים על מה?
כרגע אני מנסה למצוא זמן שמתאים גם לו וגם לבעלי
אל תדאגו...
אתם הראשונים לשמוע
אתה מזכיר לי את האלו שצוחקים מהבדיחה של עצמם..
כן ראינו את זה. אבל מה קרה הלאה? נתן לבעל את הצ'ק? החתים על מה?
עד ה9 לחודש עפ"י חוק , כל יום נוסף זו הלנת שכררק שאלה, הוא לא אמור לשלם את המשכורת ב10 לחודש?
כמדומני שיש בזה שלבים, כלומר אם זה ח"פ או עד 3 פעמים בחצי שנה נקרא הרעת תנאים ויכול לפעול עפי"זעד ה9 לחודש עפ"י חוק , כל יום נוסף זו הלנת שכר
לא הרבה יודעים וחושבים שה10 לחודש זה יום המשכורת , זו טעות
מה ז"א ?כמדומני שיש בזה שלבים, כלומר אם זה ח"פ או עד 3 פעמים בחצי שנה נקרא הרעת תנאים ויכול לפעול עפי"ז
יכול להיות, זןכר שכך קראתי לא מזמן.מה ז"א ?
מדובר כאן על עובד במשכורת חודש ולא על נותן שירות שזה שוטף פלוס 30 או 60
אין שלבים
המכתב כתוב בנחמדות רבה מדי, במקרה כזה לא כותבים כבודו, לא תודה רבה ולא ברכות להמשך שגשוג - הוא לא סיים יפה ואין צורך להתרפסלמי שמתעניין -
זה המכתב ששלחתי לבוס, ממתינה לתגובה שלו..
לכבוד הרב XXX
הנדון: סיום עבודה וסגירת יתרת שכר
שלום וברכה,
בתאריך XXX/2025 הודעתי על סיום עבודתי אצל כבודו.
מאז, פניתי מספר פעמים בבקשה להסדיר את יתרת השכר המגיעה לי – אך לצערי, טרם נעניתי.
אבקש להבהיר כי עיכוב בתשלום שכר עלול להיחשב להלנת שכר, דבר חמור שאין בכוונתי להשלים עמו.
לגבי הדרישה להגיע פיזית למקום העבודה כדי לחתום – ברצוני לציין כי דרישה זו אינה עומדת בדרישות החוק.
מטעמים אישיים ובריאותיים איני יכולה להגיע בעצמי, אך שלחתי את בעלי, המחזיק בייפוי כוח מתאים לחתימה בשמי.
כמו כן, באפשרותי לשלוח כל התחייבות או מסמך נוסף שיידרש לצורך השלמת התהליך.
בהזדמנות זו אבקש גם להודות לכם על תקופת העסקתי.
ראיתי במפעל שלכם מקום חשוב ויוזמתי, התורם רבות לXXX
אני מברכת אתכם שתמשיכו להצליח ולשגשג בכל מעשה ידיכם.
בכבוד רב,
בעיקר חשובהמכתב כתוב בנחמדות רבה מדי, במקרה כזה לא כותבים כבודו, לא תודה רבה ולא ברכות להמשך שגשוג - הוא לא סיים יפה ואין צורך להתרפס
זה ממש מוריד מאפקט הרצינות שלכם לגבי גביית החוב.
הובנת היטבברור שמותר,
אפשר גם לנסוע באדום,
אפשר גם לשדוד בנק,
ואפשר גם עם אופנובנק,
אבל בסוף הוא ישלם ע"ז וידו על התחתונה.
וכאן, נ"ל שזה לא נקרא הרעת תנאים כי לא היו תנאים, היו תת תנאים.
לא ולא!
כנראה היתה אי הבנה או שלא הסברתי נכון.
הוא לא מראש נותן פחות 200 שח (וכתבתי שזה יותר מזה)
התשלום עובר במלואו ואז הן צריכות לרכוש בכסף שכבר נמצא בחשבון שלהם, ואם לא, לא יהיה להם את הנצרך להן.
המכתב כתוב בנחמדות רבה מדי, במקרה כזה לא כותבים כבודו, לא תודה רבה ולא ברכות להמשך שגשוג - הוא לא סיים יפה ואין צורך להתרפס
זה ממש מוריד מאפקט הרצינות שלכם לגבי גביית החוב.
בעיקר חשוב
לא לכתוב הרב
אלא אם כן מכוונים מלשון ריב או מלשון רב בריח
כאמור מאז שיש סעיף 14 אין משמעות לפיצוייםמותר למעביד להרע תנאים
מותר למעביד להרע תנאים
מותר למעביד להרע תנאים
רק שיש מקרים שיוצרים לעובד תקופה מוגנת - כמו למשל הריון לידה או מילואים. ואז - ורק אז - אסור להרע תנאים.
כמובן שעובד שעזב עקב הרעת תנאים זה נחשב שפוטר לגבי פיצויים, אבטלה וכד'.
להרבה אנשים אין סעיף 14כאמור מאז שיש סעיף 14 אין משמעות לפיצויים
בין אם פוטרת בים אם התפטרת את יכולה למשוך אותם מקרן הפנסיה.(ולא מהמעסיק)
"מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו".פטור בלא כלום אי אפשר -
אם המדינה ה'ציונית' תקצץ לחינוך העצמאי/בני יוסף מהתקציבים/שכר = כותרות אדומות בעיתונות החרדית, אבל לאין ספור מוסדות שתחת העמותות הנ"ל מותר לא להעביר את מלוא הפלוסים לעובדים/ות ו.... דממה
סיפור ישן - אחד מארגוני הרווחה באחת מקהילות הקודש העסיק נשים אנ"ש ללא כל זכויות סוציאליות, לא יכולתי להתאפק ונגשתי לאחד העסקנים ותמהתי בפניו "אם תדע על מישהו שעושק את נשותינו לא היית נזעק ונרתם לשנות את המצב? היתכן שאתה 'מנשל' את נשותינו מהזכויות המינימאליות ?! ?! ?!" (יאמר לזכותם, שלאור הערתי שונה הדבר במיידית)
ולסיפור חדש - אחד הבתי ספר בעיר חרדית מרכזית לאורך שנים ארוכות נישל זכויות באופנים שונים מהמורות כולל אי הפרשה לפעמים לפנסיה ו/או קיזוז דמי השתלמות מהעובדות ללא הפקדתם (!!!) ועוד ועוד, וכעת סוף סוף נכנס תחת החינוך העצמאי ובמקום שלפחות עכשיו יפוצו במקצת העובדות הודיע ברוב חוצפתו שמי שרוצה להמשיך לעבוד צריכה לחתום א. על ויתור כל תביעה אחורנית ב. תרומה חזרה למוסד 2,000 ₪ חוד' במשך תקופה (כמדומני שנתיים), איכססססססססס.........
וזה רק פרומיל מפרומיל רק מהסיפורים שאני מכיר
כואב ומקומם עד פלצות וד' הטוב ירחם ולא יפן לשחיתותינו רק לאין ספור חסדנו
השאלה אם באמת הסתיים הסיפור כרצונך?במקרה זה חשובים לי שתי דברים
1- לשמור על הכבוד שלי
2 - לקבל את השיק שלי
אם היה חשוב לי רק לשמור על הכבוד, הייתי מוחקת אותו מהזיכרון שלי וממשיכה בחיי (או אולי יוצאת במאבק כח)
אם היה חשוב לי רק השיק, הייתי הולכת למשרד בדיוק כמו שהוא ביקש ועושה בדיוק מה שהוא אמר
אבל בגלל שחשוב לי גם וגם צריך למצוא את דרך האמצע
מכתב מכבד, (בסוף הוא גם בן אדם) ועדיין מתעקשת על שלי, שלא להגיע פיזית..
וראו מה, מה שלא עזרו האסרטיביות והאיומים, עשה המכתב והניסוח המכבד
איפה מי שאמר להיות חכם ולא צודק? צדקת![]()
זה לא משפט נכוןכאמור מאז שיש סעיף 14 אין משמעות לפיצויים
בין אם פוטרת בים אם התפטרת את יכולה למשוך אותם מקרן הפנסיה.(ולא מהמעסיק)
החוק כיום כולל את סעיף 14 לכולםזה לא משפט נכון
לפי החוק המעסיק חייב להפריש 6% לפיצויים ובמידה והוא פיטר את העובד להשלים לו ל8.33%
צורת ההשלמה קשורה לסעיף 14 )שלא משלימים לפי משכורות אחרונה)
מעסיק שהפריש 8.33% כל חודש לא צריך להשלים במועד הפיטורין
וכן במקרה של התפטרות כל הסכום נמצא בקופה לטובת העובד.
ואז-"מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו".
"יד השרים והסגנים הייתה במעל הזה ראשונה"
את בנותי אשלח רק למסלולים שלא יעבדו תחת מוסדות
ויוכלו לעבוד אצל חילונים כדי שלא לקיים בעצמי "ויתנון את הילד... ואת הילדה מכרו במחיר יין"
עדיף "בניך ובנותיך נתונות לעם אחר" מאשר לעמך, "ואין לאל ידך"
החוק בשנים האחרונות מחייב את סעיף 14.להרבה אנשים אין סעיף 14
זה מקובל יותר בארגונים גדולים או חברות רציניות.
פחות בעסקים קטנים.
אין חובה להפריש 8.33 לא הבנת נכון את החוקהחוק כיום כולל את סעיף 14 לכולם
שהמעסיק חייב להפריש 8.33 כל חודש ובפיטורין או התפטרות המעסיק לא מוסיף כלום על מה שיש בקופה.
בעבר היה הבדל
היום לא.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים