דרוש מידע הבו טיפים/תומכי זיכרון להבדיל בין ג' לז'(באותיות כתב)לילדה בת 7

• הוסף לסימניות
אפשר לשנן בכתיבה לילד את המילה גז,
ואז שיכתוב את זה בתחילת כל עמוד וזה יעזור לו.
הרעיון העיקרי זה ללמד אות אחת מבין השניים שמתבלבל בהם ואז את השני הוא כבר ידע לבד.
עד מתי הילד יכתוב את המילה גז בכל עמוד??
זה קצת יראה מוזר בין החברים בכתה.
וכן אם הוא קורא ספר?
אז הוא לא ידע מה ג ומה ז?

• הוסף לסימניות
עד מתי הילד יכתוב את המילה גז בכל עמוד??
זה קצת יראה מוזר בין החברים בכתה.
וכן אם הוא קורא ספר?
אז הוא לא ידע מה ג ומה ז?
בהתחלה הוא יכתוב עד שכבר לא יצטרך לכתוב.
אחרי שישנן הוא יוכל נגיד בקריאה בספר לדמיין לעצמו בראש איך נראה המילה גז,
או לכתוב את זה באצבע בצורה דמיונית על היד.

• הוסף לסימניות
אותנו למדו ש ג' פונה לכיוון א'ב' וז' פונה לכיון ח'ט'
אני הסברתי לבת שלי שהאות ג' יותר קרובה לאות א' ולכן העיגול של שניהם פונה לאותו כיוון
ו-ז' לכיוון השני...
אותי לימדו ברעיון הזה, אבל יותר טוב, ג' יותר קרובה לאות א', אז היא כמוה, ז' יותר קרובה לאות כ' אז היא כמוה.

• הוסף לסימניות
אם היא שמאלית שתזכור שז' לכוון היד שכותבת
ואם היא ימנית שתזכור שג' לכוון היד שכותבת

• הוסף לסימניות
לכתב או דפוס?
דפוס.
אגב. עד אתמול חשבתי שהבת שלי שעולה בעז"ה לכיתה א' לא יודעת אותיות.
אתמול ראיתי שהיא מזהה 95% מהאותיות אבל היא לא יודעת לשיים אותן.
אני מבינה שזה עניין של שליפה השאלה אם יש פתרון שורשי לבעיית השליפה או שכל חומר לימודי חדש דורש תומכי זכרון שינון שלא נגמר וכו'
שמעתי לאחרונה על שיטת חמוטל שהינו מישהי מכירה ממליצה מנסיון?

• הוסף לסימניות
דפוס.
אגב. עד אתמול חשבתי שהבת שלי שעולה בעז"ה לכיתה א' לא יודעת אותיות.
אתמול ראיתי שהיא מזהה 95% מהאותיות אבל היא לא יודעת לשיים אותן.
אני מבינה שזה עניין של שליפה השאלה אם יש פתרון שורשי לבעיית השליפה או שכל חומר לימודי חדש דורש תומכי זכרון שינון שלא נגמר וכו'
שמעתי לאחרונה על שיטת חמוטל שהינו מישהי מכירה ממליצה מנסיון?
שליפה נראה לי מגיעה עם הזמן והשינון,
בכתה א מספרים סיפור קצר על כל אות וכותבים הרבה פעמים....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה