כללי הבו לי עצה!!!

• הוסף לסימניות
אני גרפיקאית משנה בבית דפוס קטן, העבודה היא על בסיס שעות (3 שעות ביום).
הבעיה שלפעמים לא מגיעות מספיק עבודות לבית דפוס או בכלל לא.
ואז לפעמים אין לי מה לעשות.
הבוס שלי הוא די קמצן ורוצה להרויח מכל דבר ואז הוא אומר לי אל תבואי מחר, זה לא נעים אבל אין לי הרבה ברירות.
והיום קרה לי מקרה מעצבן, אחרי ששלחתי את הילד למטפלת וכבר הייתי ליד בית הדפוס הבוס מתקשר אלי ואומר לי אין היום בכלל עבודה ממש לא יהיה לך מה לעשות, אל תבואי! מה לעשות חזרתי הביתה.
ו................... אל תשכחו את הילד השארתי אצל המטפלת, אני לעומתו מתבישת להוציא אותו כי אין לי היום עבודה. (גם הפסדתי כסף למטפלת ולגן של הבת שלי וגם לא הרוחתי כלום)
תגידו, מה אתם הייתם עושים בכזה מקרה??? ואיך זה עובד בבתי דפוס נורמלים?
(להתלונן אני מפחדת כי הם יכולים להסתדר בלעדי, לעזוב את העבודה זה להשאר בלי מקור פרנסה מסודר)
:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
מעצבן בהחלט...

אבל מלהתעצבן לא יוצא כלום, בכ"א לא עוזבים מקום עבודה ויהא הכי מרגיז שיהא עד שיש מקום חילופי.
כדאי לחפש עבודה חדשה, ובמקביל אפשר לדבר עם הבוס בעדינות בלי להתלהם, לומר שמקום העבודה אצלו נחמד ואת בכללי מרוצה, רק דבר אחד מפריע לך והוא..., ותשמחי מאד שתגיעו יחד להסכמה שיום שאת לא צריכה להגיע יש להודיע ע"כ יום קודם או עד השעה שבע בבוקר או כל הסדר אחר שנראה לך...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זה לא ענין של קמצנות. מעצבן להביא גרפקאית והיא יושבת ובוהה כי אין עבודה.

אז דבר ראשון תחפשי במקביל עבודה נורמלית, כמובן שאת זו אל תעזבי, את צוברת איזשהו נסיון בכל אופן.

דבר שני תגשי לבוס תגידי לו אני רואה שבזמן האחרון אין הרבה עבודה אז אולי נרכז את השעות שלי ליומיים מלאים, ואז את לא מפסידה מטפלת, ואת יכולה לשלב עבודה נוספת.

• הוסף לסימניות
אוקיי!
אז תשאירי את הילד אצל המטפלת והגיע הזמן לחפש עבודה אחרת בימי החופש.
או שתדפקי במשרדים שונים. או שתלכי למשרדי השמה. או שתחפשי מקום בו תוכלי להשלים את תיק העבודות שלך. או לעצב לעצך את הכרטיס ביקור איתו תלכי

• הוסף לסימניות
בוס מוזר..
בחיים הבוס שלי לא התקשר אליי לומר לי אין עבודה היום.ואם אין עבודה אז הוא ימצא לי עבודה.
מה אני אשמה שאין עבודה?וכשאני רוצה ללכת הבייתה כשאין עבודה הוא לא מסכים :)

עדן-דחוף תחפשי עבודה אחרת יש לך מספיק נסיון וב"ה הרבה כישרון.
ולבנתיים תסכמי עם הבוס שלך שכל עוד את עובדת שם שיכין אותך מראש על כל פגרה.

• הוסף לסימניות
בס"ד
תתחילי לשלוח קורות חיים לכל מקום שנראה לך מתאים, גם אם הם לא מפרסמים שהם צריכים כרגע. ולגבי העבודה שלך כרגע, את חייבת, כפי שכבר כתבו לפני, לשוחח איתו על כך שאת חייבת לדעת עד שעה מסוימת על כך שאין עבודה.
כעקרון יש מקומות שצריכים עבודה חלקית כהשלמה, אולי זה יכול להיות מתאים. המון הצלחה, בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
הלוח של פרוג-
לא יכול לעזור לך?
אל תתני לו לעשות ממך צחוק!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מעיינות21;63152:
הבוס שלי.... אם אין עבודה אז הוא ימצא לי עבודה.

כן צריך להיות!
ואם אין לו עבודה הוא יכול לתת לך חופש בתשלום.

סוכ"ס הוא משלם לך רק כדי שתהי' מוכן כשהוא צריך אותך,
א"כ בזה כלול גם תשלום עבור כל הזמן שאתה "מוכן" לעבוד אף כשאין עבודה.

• הוסף לסימניות
או שלכל הפחות ישלם לך מה שעולה לך הסיטר והגן.

• הוסף לסימניות
הצעתי לך:
תקבעי פגישה מסודרת עם הבוס (לא לדבר תוך כדי וכדו') ותפרסי בפניו את טיעונייך. תגידי לו: "תגיד לי לכמה זמן אתה רוצה שאני אגיע לעבודה, אבל לא משנה לי אם יש עבודה או לא, בזמן שקבענו אני נמצאת ומקבלת משכורת". אז נכון, יכול להיות שהוא יוריד לך בימי העבודה או שעה ביום או משהו כזה, אבל לפחות תדעי איפה את עומדת גם מבחינת השעות וגם מבחינת כמה שאת אמורה לקבל בסוף החודש.
מנסיון, זה עובד.
ואם אין עבודה אל תעשי דווקא ותסתובבי על הכסא שהוא יראה שאת משועממת, אלא תכיני לעסק כרטיס ביקור / פלייר / חדש או לחילופין דוגמאות לדברים שאתם משווקים בעסק: הזמנות מיוחדות לאירועים, לוחות שנה, כרטיסי ברכה וכדו'. אל תתני לו לראות אותך מובטלת - זה מעלה לבוסים את הדם לראש...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אתה מאלו שעובדים בשביל 30 ש"ח לשעה? (או פחות אפילו?) אז זה מה שקורה :(
במקום שתהי' שלם עם עצמך, חזק על עקרונות מינימליים, אתה עוד מרגיש שאתה לא יכול לעזוב את העבודה כי יסתדרו בלעדיך... ה' ישמור לאן הגענו.

שתדע לך, ההתנהגות של הבוס שלך, נמצא בתחתית רשימת התנהגות בני אדם.
אין כזה דבר להודיע באותו יום, או אפילו יום יומיים לפני זה, שאין עבודה. אין עבודה? אין בעיה, בכייף, אתה תעבוד במה שאתה רוצה, והוא ישלם סכום מלא על השעות הקבועות שאתה אמור לעבוד בשבילו.

• הוסף לסימניות
אדרבה, רק בשביל אינדיקציה כדאי לברר אצל כל הגרפיקאים/ות:
כמה צריך להיות התשלום לשעת עבודה של גרפיקאי מנוסה (3 ש' ויותר)?

• הוסף לסימניות
משום מה אני לא מתפלאת....
בדיוק אתמול יצא לי לראות מודעה ב'תכל'ס' (המודעה לא מטעמם...)
דרושה גרפיקאית -מזכירה בעלת 3 שנות ניסיון לפחות... מקסימום 22 ש"ח לשעה...

לא מבינה מי הולכת בכלל לפנות אליהם... פשוט שערוריה!!

ו..עדן..
כמו שאמרו כאן כולם.. תתחילי לשלוח קורות חיים לכל מי שרק נראה לך..
במקביל נסי לדבר איתו בעדינות שההסדר הבלתי כתוב הזה לא נראה לך!
וגורם לך הפסדים ועוגמת נפש!
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
אני לא מתביישת להגיד שאני מקבלת 30 שקל לשעה.
בשבילי זה סכום יפה בתור מתחילה. (יחסית למצב בשוק העבודה זה סכום אסטרונומי כמעט)
-- אני מאמינה שעם הנסיון יבוא התיאבון --
ברור שמלקוחות פרטיים אני מרויחה יותר.
אבל אין לי מספיק כאלה.
אז עד שאני אמצא עבודה חדשה או עד שמספר הלקוחות יגדל אני צריכה להשאר בתנאים האלו, כי זה עדיף מכלום.
אני באמת ינסה לדבר איתו בעדינות, אולי זה יעזור............
מעינות כמה את מקבלת?

• הוסף לסימניות
רבותי...תפנימו,
מבחינת העולם אנחנו בעלי המקצוע הכי מיותרים.
משהו בהגדרה של: לא צריך אותנו אבל אי אפשר בלעדינו.
תחשבו על שאר בעלי המקצוע ועל תרומתם לחברה ותראו שאנחנו די בסוף...
רופאים-מי יקשקש לנו מרשם?
עורכי דין-מי ייצג אותנו בפני הרשויות האטומות?
אינסטלטורים-מישהו הרי צריך לטפל בג'יפה...
מורים-כמה שעות של שקט מהילדים.
ועל זה הדרך...תחשבו הלאה..

רק אנחנו מתעסקים בתחום הנשגב הנושק לאמנות, תחום מיותר לאלה שלא מבינים בזה. אז אם הוא יכול להשיג מזכיפיקאית (מזכירה+גרפיקאית)לשלם לה שכר הגובל בחרפה ולנצל אותה, מה אכפת לו שזה לא יראה הכי פרפקט...
ולמי שכן אכפת מאיך יראה, ויגש לאלו שידרשו כמו שצריך,ברוב המקרים ירגיש שעשקת אותו, גם אם קיבל שירות מושלם.
וכבר אמר לי לאחרונה לקוח, וזה לשונו הזהב: "מה כבר עשית? שלחתי לך את כל התמונות עשיתי לך את כל העבודה, רק שמת אחד ליד השני"- - -
ומדובר פה בלקוח, ששלח טקסטים ברמת ניסוח של ילד בכיתה א', טקסטים שעברו שכתוב וניסוח מחודש וגם תרגום אצל בעלת מקצוע.מעבר לעבודת עיצוב של שעות.

אז תגידו לי אתם, יש מקום בכלל להסביר לבנאדם כזה את עובדות החיים?

ומי ילך ויסביר לעולם שאנחנו בסה"כ מנסים לעשות אותו יותר יפה ממה שהוא?

• הוסף לסימניות
את המשפט האחרון הכי אהבתי:)

צודק בכל מילה.

ובשביל זה צריך להשאר חזק, במחירים, באי ניצול, בהכל. ואז רק מרוויחים!

• הוסף לסימניות
לא צריך אותנו - אבל אי אפשר בלעדינו.
-
אני הכי אוהבת את הלקוחות שהם יודעים בדיוק מה צריך לעשות, איפה לשים מה,
והם גם לא מתבלבלים לאמר:
אני פשוט טכנית לא יכול לבצע את העבודה (התוכנות - - -).

אבל גם הבוסים - אם נקודת המבט שלהם היא: שהם משלמים פה פשוט לאיזה ביצועיסטית שטכנית תעשה להם את העבודה- אז היחס נראה בהתאם - - -.

• הוסף לסימניות
בעלי מקצוע מיותרים?

אפשר להסתכל על זה הפוך !

אנחנו בעלי המקצוע ששולטים בסביבה.

איפה שלא נסתובב ונפתח את העניים ניתקל בגרפיקה.

עיזבו את המחשב שכולו מעוצה גרפית. על הבקבוק שתיה, על השקית שהבאתי לכאן, הפרסומת במעלית, לוגואים על כל חפץ, פרסומת בכל פינה,

אנחנו שולטים אנחנו מעצבים הכל אנחנו מחליטים.

לא כן?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה