הבו עיצה! חלאקה :)

• הוסף לסימניות
טוב, אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לחלאקה של בננו הבכור (והיחיד בינתיים...) והצומת הזו מבלבלת אותי במקצת...

אני לכשעצמי לא חשבתי שצריך להשתולל מידי, באותו היום הולכים לר' חיים ולרב שטינמן, גוזרים תלתל שניים וממשיכים אל הספר... מביאים לגן ממתק (הגננת לא מרשה יותר מזה) ועולים על 402 להתפלל על בריאות, כוחות והצלחות בחינוכו.

אלא שפתאום אני רואה סטנדרטים קצת אחרים, והגיסות שלי כבר מתכננות בקול: "בטח תעשי לו משהו מפואר, הא?" בקיצור, הן מדמיינות ארוע....

מה אגיד לכם? אנחנו בקלחת שיפוצים, כל היום בוחרים כיורים וברזים, דנים על שייש ומשוים הצעות מחיר... אין לי אפילו מושג היכן נהיה בחנוכה- בדירה הנוכחית או בזו החדשה, אז אין לי מצב לארח ולהשקיע.

מה דעת האחמי"ם דפה?....

• הוסף לסימניות
את קובעת מה את עושה ולא הגיסות....
אצלינו במשפחה כן נהוג לעשות טקס.
הסבתא נותנת מתנה את ספר "המסורת"
והסבא קורא כמה פסוקים עם הילד
מורחים על לוח אותיות דבש והילד מלקק ואומר את כל האותיות
יש ביצה עם כיתוב ועוגת דבש עם כיתובים
(את כל הכיתובים אני לא ממש זוכרת)
ובסוף ענין הגזיזה, כל אחד מהמשתתפים גוזר בתורה קווצת שיער.
ויש ענין גדול לעשות את כל המנהגים האלו בגיל 3
את המקור אני יכולה לחפש אם את מעונינת.

מזל טוב והרבה נחת.
זה מרגש מאד!

• הוסף לסימניות
ברור שאני הקובעת, השאלה אם זה יחסר לילד כשיגדל שלא יהיו תמונות מטקס חלאקה או מסעודה רבת רושם... ולי לא יהיו תמונות של פטיפורים מפוארים להעלות לכאן להשווצה....

• הוסף לסימניות
אצלינו האדמו"ר בחו"ל כך שלא היה לנו את הטקס הזה כמו שראיתי אצל כל אחיינים שלי.
ערכנו מלווה מלכה להורים ולזוג הצעיר מכל צד והיה ממש נחמד. למחרת הלכנו בהתרגשות לתלמוד תורה וכל המהלך של הבאת ילד בן 3 שמפורט לעיל .
זה בכלל לא מקובל שעושים משהו למשפחה (אצלינו בכל אופן). מה שכן, אם יוצא לך ביחד עם חנוכת הבית זה יכול להיות סיבה למסיבה

• הוסף לסימניות
ונזכרתי בעוד משהו,
שבאותו יום הילד לא מסתובב ברחובות כדי שלא יראה דבר טמא.
וא"כ לוקחים אותו מכוסה בטלית
אצלינו את טקס הברכות מהרבנים עשו כמה ימים קודם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ngraphic;1409932:
אצלינו האדמו"ר בחו"ל כך שלא היה לנו את הטקס הזה כמו שראיתי אצל כל אחיינים שלי.
ערכנו מלווה מלכה להורים ולזוג הצעיר מכל צד והיה ממש נחמד. למחרת הלכנו בהתרגשות לתלמוד תורה וכל המהלך של הבאת ילד בן 3 שמפורט לעיל .
זה בכלל לא מקובל שעושים משהו למשפחה (אצלינו בכל אופן). מה שכן, אם יוצא לך ביחד עם חנוכת הבית זה יכול להיות סיבה למסיבה

זה כנראה לא יצא ביחד... :(

אני מבינה שהעונות הן חסידיות... המנהגים האלה מקסימים מאוד, רק שאצלנו הם אינם נהוגים... מה שאני הכי יכולה להעניק לו ביום הזה זה תפילות...

• הוסף לסימניות
ברור שאני הקובעת, השאלה אם זה יחסר לילד כשיגדל שלא יהיו תמונות מטקס חלאקה או מסעודה רבת רושם... ולי לא יהיו תמונות של פטיפורים מפוארים להעלות לכאן להשווצה....
אם את מתכוונת על פטיפורים וכו' הוצאת את כל הענין מהקשרו....
אבל בעצם אני לא יודעת מי את ומה הרקע והסגנון...

• הוסף לסימניות
חאלקה זה לא "חומש סעודה" לא אמורות בכלל להיות תמונות.
אבל, את לא מכניסה לחיידר?
הענין זה להביא לחיידר לקרוא אותיות וכו.
מוזר לי לשלוח לגן עם גננת כאילו כלום

(מביאים לחיידר לטקס וזהו, לא צריך להכניס אותו באמת ללימודים שם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יונה יונה;1409940:
חאלקה זה לא "חומש סעודה" לא אמורות בכלל להיות תמונות.
אבל, את לא מכניסה לחיידר?
הענין זה להביא לחיידר לקרוא אותיות וכו.
מוזר לי לשלוח לגן עם גננת כאילו כלום

(מביאים לחיידר לטקס וזהו, לא צריך להכניס אותו באמת ללימודים שם)

אבל ככה הולך אצלנו... :)

• הוסף לסימניות
אצלינו לא מקובל כל הטקסים המשפחתיים
יש את הנסיעה למירון
ואת הכניסה לחיידר עם עוגה וביצה וטקס נחמד

ולגבי הילד לא נראה לי ישנה לו עוד כמה שנים בדיוק מה היה לו בגיל 3
יהיו לו מספיק תמונות באלבום מהחאלקה - לזה אין לך מה לדאוג
רק תהיי את שלמה עם עצמך בכל החלטה שתקבלי
מזל-טוב :)

• הוסף לסימניות
קובעים עם הרב'ה בחיידר
לילד שלי יש מזה חוויה עצומה

האחיות שלי הגדולות הזמינו את המשפחה המצומצמת ועשו אירוע קטנטן (לא פוטיפורים...) בילדים הבאים האירוע הצטמצם עוד יותר. אנחנו הסתפקנו באירוע בחיידר.

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
היום איזו רבנית חקרה אותי באוטובוס אם ניסע למירון... אז לא, אצלנו אין מירון, והסטייפלער זצ"ל כבר הודיע שהוא לא סַפָּר... אז נשארה רק הסעודה המשפחתית עם המזכרות והבלגן כאילו מדובר בבת מצוה.

אוף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1409945:
קובעים עם הרב'ה בחיידר
לילד שלי יש מזה חוויה עצומה

האחיות שלי הגדולות הזמינו את המשפחה המצומצמת ועשו אירוע קטנטן (לא פוטיפורים...) בילדים הבאים האירוע הצטמצם עוד יותר. אנחנו הסתפקנו באירוע בחיידר.

הרבה נחת!

איזה חיידר, רבייסי?...

• הוסף לסימניות
לילד לא יחסר דבר - זה בטוח.
מה שכן - יש ענין גדול להכניס את הילד לת"ת ביום החלאקה ושם יש טקס מתוק ומרגש, עוטפים אותו בטלית בדרך והוא מלקק דבש מהאותיות, את הדבר הזה לא שוכחים!
את יכולה להזמין לטקס הזה את בני המשפחה ולתת להם לטעום מעוגת הדבש...

• הוסף לסימניות
יש חיידרים, שמקבלים ילד חלה'קה אפילו בכיתות גבוהות יותר, ששם הילדים מבינים עניין ועוזרים לעשות שמח עם שירים וריקודים.

• הוסף לסימניות
בד"כ מקובל שלחיידר אליו הוא ילך בעתיד ללמוד לוקחים אותו עטוף בטלית, ושם חוגגים איתו, הילדים שרים ורוקדים לו, הרבה לומד איתו את הא' ב' והוא מלקק דבש, כמובן עוגת דבש וביצה קשה, ולילדים בכתה - פקאלך. ובאותו יום שומרים עליו שלא יצא מהבית לא מכוסה שלא יראה דבר טמא או גוי עד השקיעה.
מזל טוב!

• הוסף לסימניות
טוב, חבר'ה... אני תכף פונה לאומן שעשאני שיסדר לי איזו מדפסת תלת מימד להיולד בה חסידה לכמה שעות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1409992:
טוב, חבר'ה... אני תכף פונה לאומן שעשאני שיסדר לי איזו מדפסת תלת מימד להיולד בה חסידה לכמה שעות...

בעלי מלמד בחיידר ליטאי מובהק, ובערך פעם בשבוע יש לו טקס חלהק'ה בכיתה

• הוסף לסימניות
הטקס הזה מקובל מאד בציבור הלטאי גם ונדמה לי גם הספרדי.
הילדים בכיתת הגן יודעים את תפקידם וממלאים אותו בד"כ נאמנה, הם מאומנים ומשתפים פעולה בד"כ מאד יפה, זו חגיגה מרגשת מאד! לשם כמובן באים הסבים ואפילו הסבתות..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1409949:
היום איזו רבנית חקרה אותי באוטובוס אם ניסע למירון... אז לא, אצלנו אין מירון, והסטייפלער זצ"ל כבר הודיע שהוא לא סַפָּר... אז נשארה רק הסעודה המשפחתית עם המזכרות והבלגן כאילו מדובר בבת מצוה.

אוף!

לא רואה איזה סיבה יש לך לעשות טקס כזה אם את בעצמך לא מעוניינת בו.
למען מי בדיוק? הגיסות? האחיות?
תחשבי מה את באמת רוצה וזה מה שתעשי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה