הבו עיצה! חלאקה :)

• הוסף לסימניות
לדעתי
אל תעשי ארוע שאת לא רוצה אותו
אח"כ תכניסי סטנדרטים למשפחה וכל הגיסות תכעסנה עלייך
כי זה יחייב אותן גם כן
אם את לא רוצה לעשות את המנהג של הכנסה לחיידר
וכל הטקס עם הדבש והעוגה והביצה
אל תעשי שום ארוע
מלבד יומולדת סטנדרטי בגן

איזה טעם יש לזה?
את תעשי כי לא נעים לך מהגיסות
הגיסות תבואנה כי עד שהשקעת לא נעים להן לא לבוא
וכל האירוע יהיה חסר טעם לחלוטין
הרי אם זו היתה בת לא היית חושבת על הכיוון
אז למה עכשיו כן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני 100;1410007:
לא רואה איזה סיבה יש לך לעשות טקס כזה אם את בעצמך לא מעוניינת בו.
למען מי בדיוק? הגיסות? האחיות?
תחשבי מה את באמת רוצה וזה מה שתעשי!

בדיוק.

אוף.....
כי אני כן רציתי משהו מושקע, אבל לא מתאים לי על ארגזים וכו'... אני אוהבת מושללללםםם...

• הוסף לסימניות
מה דעתכן על מסיבה לבני דודים (מסכן... אפילו אין לו בני דודים, כולן בנות!) עם הפעלות וכדו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1410024:
בדיוק.

אוף.....
כי אני כן רציתי משהו מושקע, אבל לא מתאים לי על ארגזים וכו'... אני אוהבת מושללללםםם...

אוקי, אז ה"אוף" הוא על ענין אחר לגמרי, לא קשור למסיבה אלא למצב שלא מאפשר לך עכשיו להשקיע כמו שאת אוהבת...

כאן כבר אין לי עיצה, או שתתפשרי הפעם בגלל המצב, או שתתאמצי - בחירה שלך!

המון מזל טוב!!!

אולי תשכירי מתקן מתנפח ותזמיני את בנות הדודות לשמוח ולהנות...

• הוסף לסימניות
אז אולי תעשו אצל ההורים.
אצל חברה שלי (לא חסידים...;ׂ) ) עושים טקס אצל ההורים, מגיעים בני הדודים ומקבלים פעקאלאך והחגיגה מושלמת....

• הוסף לסימניות
אם הוא רשום בחיידר לשנה הבאה אז קודם כל תקבעי תור לטקס האותיות..
אני הזמנתי רק ילדים של המשפחה ועשיתי להם תאטרון בובות בעצמי, ועוגה ופקלע, בקיצור מה שהילד יזכור,
והוא לא שוכח לי את זה הוא כבר בן 7 וחצי.
ואגב,הזמנתי את הספר אלי הביתה, כדי שהתספורת תהיה חלק מהחויה.

• הוסף לסימניות
לגבי טקס האותיות- נהוג ומקובל מאד גם בחוגי הליטאים על כל גווניהם (בעלי רבה בחיידר ליטאי בבני ברק והיה גם בי-ם...)
אם בא לך- לכי על זה, זהו טקס מאד מרגש ומיוחד, עם ערך יהודי אמיתי

לגבי מירון- תאמת שאני הייתי בסוג של המצב שלך כשהבן שלי חגג 3, וכך יצא שאפילו שלא תכננתי זאת מאז שהוא נולד ;)- למעשה- נסיעה למירון היתה הפתרון הכי פרקטי עבורי. סחבנו כיבוד מושקע ואת הסבים והסבתות למירון, כמובן שהזמנו גם את הגיסים הנשואים אבל לרובם לא התאים כצפוי (חסכנו טקס בבית:cool:- אפילו שאני אוהבת אבל אז זה פשוט לא התאים)
והיה? - מווושלם!

העיקר שיהיה במזל טוב והרבה נחת!

• הוסף לסימניות
אם אתם מתכננים לנסוע לירושלים לכותל אולי תצרפו את המשפחה לנסיעה
זה יהיה מחוץ לבית ואז אין לך עול של אירוח, מקסימום תקחי איתך כמה עוגות בשביל הכיבוד
וכמובן מצלמה למזכרת

• הוסף לסימניות
אם אני מוציאה את הטקס מהבית זה מקל מאוד על המצב, אבל גם הופך את המעמד לארוע קצת יחצנ"י, סרוג משהו...

• הוסף לסימניות
אני יכולה להגיד לך שאני כן השתגעתי, ועשיתי משהו גרנדיוזי.
ומה שהילד זוכר היום וממה שהוא הכי נהנה, זה את הטקס בחיידר.

לא שאני מצטערת על מה שעשיתי, אבל אם זה לא מסתדר, לא צריך לדאוג שהילד 'יפגע' מזה.

• הוסף לסימניות
ואם את עושה את זה בבית עם הפעלות ותוכניות , אז זה סוג של מסיבת יום הולדת סטנדרטית.
אם כן, מה מיוחד בגיל 3?

• הוסף לסימניות
לא יודעת, לא יודעת!!

הילד בגן עירייה, לא שמעתי על אף ילד עשו לו טקס חלאקה בתלמוד תורה לפני שהתקבל למוסד הת"ת.

• הוסף לסימניות
המיוחד הוא במסורת היהודית, שבגיל שלוש מתחילים ללמד את הילד אותיות הא'ב'. אותיות של תורתנו הקדושה, שבעזרתם נברא העולם, ומתקיים העולם בזכות התורה כל רגע ורגע.

אני יודעת שיש חוגים, שחוגגים את יום הולדת באולם כמו בר מצוה. ויש עניינים גדולים בדבר גם בעניין הטמעת הלימוד בנפשו של הילד ביום מיוחד זה, והמנהג לאכול ביצה קשה זה למנוע את טמטום הלב.

אבל, אם אתם לא נוהגים כך, וזה לא מוכר לך מהסביבה שלך ומהמשפחה שלך , אין סיבה להיות בלחץ.
אפשר להוציא את המסיבה אחוצה. זה יכול להיות גם לבית של סבא וסבתא או גיסה או אחות נחמדת שתקל עליך בתקופה זו של שיפוצים :)

• הוסף לסימניות
את לא צריכה להלחץ מכל מה שהולך היום...
תחשבי היטב בינך לבין עצמך (ובעלך) מה נכון לך לעשות ואם תשדרי לילד בטחון בצדקת דרכך לא יהיו לו חסכים. (טענות תהינה לילדים תמיד, אל דאגה...)
לטעמי האישי חלאקה אמור להיות טקס יהודי וכל הבארים המפוארים והפוזות המענינות סותרות מאד את הערך הזה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1410158:
לא יודעת, לא יודעת!!

הילד בגן עירייה, לא שמעתי על אף ילד עשו לו טקס חלאקה בתלמוד תורה לפני שהתקבל למוסד הת"ת.

זה לא קשור אחד לשני.
תרימי טלפון לתלמוד תורה ותשאלי.
הם יפנו אותך למלמד שעושה את החלאק'ה.
גם אם הילד עוד לא רשום אצלם.

• הוסף לסימניות
באופן כללי, אצלנו נוהגים לעשות בחלאק'ה איזושהי סעודת מצווה באחד מאתרי קדישא.
היו לאחיינים שלי כבר חלאק'ה בקבר ר' מאיר בעל הנס, קבר הרמב"ם, קבר ר' חייא, קבר ר' עקיבא, הכותל המערבי ומערת אליהו הנביא - מגוונים :)

אולי אנחנו נקח אותם סוף סוף למירון :) :) :)

עושים את טקס התספורת ואח"כ עושים במקום סעודת מצווה, כל פעם משהו אחר, אבל דואגים שיהיה המוציא. לפעמים יש חיתוכי עוגות או עוגיות שהאמא הכינה ולפעמים לא.
האחיינים מקבלים כמובן פקאלך וכולם מברכים את הילד שהגיע לגיל 3.
לדעתי זה נחמד, משפחתי ובלי מידי להשתגע...

האמת, גם אני לא שמעתי בסביבתי על כך שלוקחים את הילד לחיידר לטקס וזה דווקא מאוד קורץ לי לאמץ את המנהג הזה כדי שליום הזה תהיה משמעות נוספת חוץ מסתם יום הולדת...
מה שכן - בגלל שזה לא מקובל בסביבתי, גם אם אעשה זאת זה יהיה נטו עם הילד ולא עם הזמנת המשפחה.

בהצלחה במה שתחליטי וגם עם השיפוצים והמעבר לדירה החדשה.

• הוסף לסימניות
"מילה בסלע" יקרה.
אל תלחצי ממי שמסביבך.
אני יכולה לומר לך שגם אנחנו ליטאים, וכשהבן שלי היה בן 3 לא הלכנו למירון ואפילו לא לכותל (פושעים של ממש...:))

במקום לעשות זאת, הלכנו לכמה רבנים מהישיבה של בעלי (הוא בוגר "קול תורה"). שני רבנים ברכו בחום, אחד גזר תלתל. אם את מעצימה את הברכות מגדולי התורה זה ייזכר אצל הילד כחוויה בלתי נשכחת (ולאו דווקא ההפקה המושקעת עבור הגיסות...).
בנוסף לביקור בבית הרבנים, עשינו מסיבה משפחתית במהלכה הכנו כיבוד הכולל עוגה יפה (עוגת שוקולד פשוטה,לא משהו מיוחד) והרעפנו ברכות על ראשו של ילד החלאק'ה הנרגש.

לא, לא הלכנו למירון, לא הכנו עוגה בצורת כיפה או תפילין או פיאות מסולסלות,
אבל את החוויה של הברכות מהרבנים והמשפחה הילדון עדיין זוכר...

• הוסף לסימניות
את יכולה ללכת ישר לספר. למי ומה יוסיף אם כל מיני דודנים יגזרו לו טלטל? נראה לך שזה יהיה לו נחמד? אני לא חושבת...
אם תחליטי בסוף כן ללכת לתלמוד תורה - אני לא הייתי מגיעה לשם לטקס של אחיין שלי... זה מתאים להורים ולסבתות.
ובשביל המשפחה תכיני איזה יומולדת נחמד... עוגת יומולדת עם נרות, להרים אותו בכסא ופרסים וארוחה נחמדה. (לא חייב להיות באותו יום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה