הבו עיצה - תינוק הסובל מעצירות

• הוסף לסימניות
מה עושים? תינוק כבן שנה, שסובל מעצירות.
אולי אציין מהי כלכלתו: בעיקר דייסה (סולת או קורנפלור) בתוך חלב. (הפסקתי עם המטרנה בתקוה שהחלב יעזור לרכך את היציאות שלו) מנשנש (כלומר, טועם, ממשש, מכווץ' ויורק את הרוב) לחם, מלפפון, עגבניה, מרק, עוף.
אם יש בננה - אוכל אותה בשמחה.
פעמיים-שלוש בשבוע אוכל גם מחית (קנויה) של בננה+תפוח.

מסרב לשתות. (אני מצליחה לגרום לו לשתות אולי 10 CC כל כמה שעות)
אמנם היום הצלחתי להשקות אותו קצת יותר, וגם היציאות היו רכות יותר - ובכל זאת, הוא בוכה מאוד כשצריך לעשות צרכיו ומנסה להמנע מלעשות זאת. אפשר לומר, שכבר נוצרה אצלו התניה - הוא יודע שיכאב לו ובוכה מראש בגלל הפחד מהכאב וגם מנסה להמנע כדי שלא יכאב מה שגורר עצירות נוספת - וכך הגלגל חוזר.

(התופעה הזו מוכרת לי מהגדולים שלי- אלא, שאצלם זה קרה בגיל שנתיים בערך, והגמילה מהטיטול הובילה לפתרון הבעיה. )
האם יש לכם רעיון מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
תנסי על הבוקר לתת לו יופלה שזיף.
גם שוקו מזרז את המעיים, אולי את זה הוא יסכים לשתות.

• הוסף לסימניות
בדקי אם אין לו סדק בפי הטבעת כתוצאה מהעצירות, כי עלול להיות שזה הגורם למעגל קסמים וצריך לטפל בזה במקביל לנסיונות להתגבר על הבעיה הראשונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;579519:
בדקי אם אין לו סדק בפי הטבעת כתוצאה מהעצירות, כי עלול להיות שזה הגורם למעגל קסמים וצריך לטפל בזה במקביל לנסיונות להתגבר על הבעיה הראשונה.
יש. האם יש טיפול יעיל יותר ממשחה לתפרחת טיטולים?

• הוסף לסימניות
יש משחה מיוחדת, שכחתי את שמה (משהו כמו פרוקטוצורין או רקטו-משהו) המשמשת גם לטיפול בטחורים. כדאי לשאול את רופא הילדים.

• הוסף לסימניות
נראה לי שגם בננה וגם גרבר בננה תפוח מוסיפים לעצירות. מומלץ לתת עגבנייה.

• הוסף לסימניות
אכן עגבניה, או אפילו המיץ שלה עוזרים מאד.
אגב, אמרה לי פעם מרפאה בעיסוק שאין מושג של התניה אצל תינוק.
לא יתכן שיהיה לו פחד ממשהו עקב נסיון, ולכן ימנע מאותה פעולה. לכן יותר קל לתינוקות להרפא ולהשתקם מדברים כאלו.

• הוסף לסימניות
היתה לי בעיה דומה עם ילדתי הייתי חולטת שזיפים יבשים ועם מזרק נותנת לה את התמצית כמו תרופה ואחרי חצי שעה הבעיה נפתרה פלאים

• הוסף לסימניות
יש מיץ שזיפים מרוכז מתוק - כפית או שתיים ממנו יכולה מאוד לעזור,
תעברי לדייסת דגנים מעורבים יותר בריא ועם יותר סיבים תזונתיים.
אם כל העצות לא עוזרות, אפשר בימים קשים לשים בדיסה כפית שמן פרפין, זה שמן שלא נספג בגוף ומחליק את היציאות החוצה.
מנסיון הבעיה תפתר בעז"ה ותשכחי ממנה, הילד יגדל וישנה הרגלי אכילה.

• הוסף לסימניות
זהירות! שמן פרפין מונע ספיגת רכיבים חיוניים במערכת העיכול.
תני לו בכל יום כפית של שמן פשתן, שהוא בריא מאד כשלעצמו ומלא באומגה 3, זה עוזר פלאים, וגם מחזק את הגוף במקום להחליש אותו.

• הוסף לסימניות
לבן בבוקר על קיבה ריקה, "מריץ" את העניינים, השאלה היא אם יש לך זמן לזה...

• הוסף לסימניות
אם את נותנת לו טיפות ברזל תתיעצי עם הרופאה, רב סוגי הטיפות גורמות לעצירות

• הוסף לסימניות
מנסיון, יש לקנות בחנות ירקות שזיפים, (בפלסטיק), קני פלסטיק אחד, בשלי אותו בסיר עם מים פושרים עם מעט סוכר, ותני לילד לאכול, בכל צורה שהיא,
לתינוק אין צורך את כל הקופסא כי כך זה יביא לתוצאה הפוכה של עצירות, 4-5 שזיפים מספיק,
רפואה שלימה!!

• הוסף לסימניות
קודם כל תכניסי קצת סיבים לתפריט שלו
בסולת וקורנפלור אין סיבים תזונתיים, זה כמו קמח לבן - בעיקר "סותם".
עדיף להכין לו דייסה משיבולת שועל ("קוואקר") אבל לא מהאבקות... אלא אמיתית
(אפשר לטחון לבד לאבקה, במעבד מזון או מטחנת תבלינים)
גם בננה גורמת עצירות למי שרגיש

תמר זה פרי שיחסית משלשל (עדין) מומלץ עם הקליפה
אפשר לרסק את זה עם הדייסה להמתקה
גם דבש משלשל עדין שיש לו יתרונות בריאותיים
גם תפוזים

לא כדאי לתת לו שמנים משלשלים
(מונע ספיגה של ויטמינים, מחליש את הגוף, פוגע ברירית המעיים)

• הוסף לסימניות
תשובה ובקשה (:

תרצה - לגבי העצירות,
אני הגעתי עם הקטן שלי למיון אחרי 3 ימים כאלו... זה נורא,
אבל לפחות יש לו יציאות -
דבר ראשון אם יש סדק זה נורא כואב ודבר ראשון צריך לטפל בזה,
(ויטה מרפן מאחה פצעים מעולה, אבל כדאי להתייעץ עם רופא בכל מקרה כמובן)
מה שעשינו לתוספת והרגעה - אם המצב ממש חמור ולא יוצא, יש נרות גליצרין לתינוק.
דרך הפה - יש תמצית טבעית של הדס, ילדים מאד אוהבים, וזה מקל על העיכול.
למעשה זו גם חליטה של שזיפים, תמרים ועוד דברים מרגיעים.

אריאלס - נדמה לי שביקשתי ממך כבר פעם..
אבל בכל זאת גיל אחר -
יש לך איזה מתכון מוצלח לדייסה ביתית שאפשר לעשות לבן שנה וחצי?
קוואקר או משהו?
אני אישית אוהבת מאד קוואקר,
אבל למרבה הצער עם תוספת סוכר משמעותית.
הייתי שמחה לקבל מתכון עם מינון המתקה מדויק (עדיף כמובן ע"י תמרים, סילאן דבש וכד')
שידוע שיוצא טעים ומתקבל.
תודה גם למישהי אחרת, אם יש לכן - אשמח לשמוע!

• הוסף לסימניות
חשוב!
סיבים תזונתיים חשוב מאד לתת רק ברקע של נוזלים מספקים.
אם הוא לא שותה מספיק - הסיבים עלולים לסתום במקום לפתוח.

• הוסף לסימניות
שירי - אין לי מתכון לכמה מתוק לעשות את זה....
אנחנו משתדלים לא לתת לילדים יותר מדי מתוק, כך שמגיל צעיר הם רגילים לזה
בכל אופן, כפית דבש או תמר אחד גדול על 150מ"ל דייסה נשמע לי הגיוני
לגדולים שבינינו - אפשר גם לפזר למעלה קוקוס, אגוזים, שקדים, ומעל זה לזלף את הדבש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;579580:
זהירות! שמן פרפין מונע ספיגת רכיבים חיוניים במערכת העיכול.
תני לו בכל יום כפית של שמן פשתן, שהוא בריא מאד כשלעצמו ומלא באומגה 3, זה עוזר פלאים, וגם מחזק את הגוף במקום להחליש אותו.

שמן פשתן עלול לגרם לאלרגיה קשה, מניסיון!

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכן!
בנתיים מה שעשיתי וב"ה היו תוצאות מיידיות - הפחתתי את כמות הדייסה שבחלב (להוכיח לי שמה שכתבה אריאלס נכון... זה סותם ולא מי יודע מה נותן) אמנם זה פחות משביע - אז הוספתי "דני" ורוד (דווקא את הוורוד כי יש בו ביו) עם חתיכות לחם בפנים - ב"ה כבר אין עצירות. עכשיו צריך לטפל בסדקים - אגש לרופא בעז"ה.
המעניין - שהוא מוכן לשתות קצת יותר! ( האם ייתכן שלא רצה לשתות בגלל העצירות שהציקה?)

דרך אגב, עם אחת הבנות הגדולות שלי, כשהיתה לה עצירות בגיל שנתיים (בערך) קניתי לה את הסירופ שזיפים - ולא הועיל. קניתי שזיפים מיובשים והשריתי במים ונתתי לשתות על קיבה ריקה - ולא הועיל. בקיצור, ראיתי שעל כל אחד משפיע משהו אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה