הבו עצה בייביסטר(לכאורה) גנבת

• הוסף לסימניות
תקשיבו סיפור
לפני כחודשיים אשתי הזמינה בייביסיטר שלא הכירה
יומיים לאחר שהיא הלכה גילינו שנעלם מהבית סכום כסף מכובד

עד כמה ש'חפרנו' לעומק, איש מבינינו לא השתמש עם הכסף
הבו לי עצה
אייך אני מחזיר את הכסף?
אני חשבתי לשלוח לה מכתב אנונימי שאנחנו יודעים וכו' ושתחזיר
הדילמה היא שיש אחוז אחד שאולי היא לא לקחה ואז היא יותר לא תעשה שום ביבסיטר בשום מקום מחשש שאולי זאת המשפחה שחושדת בה

מה עושים?

• הוסף לסימניות
אולי תשלחו מכתב כהצעתכם ותרשמו שהיה לכם כמה בעיבי סיטר בתקופה הזו ותפנו אליה בשאלה

• הוסף לסימניות
אם זה סכום מכובד, אולי כדאי לשקול להזמינה שוב- לשים מצלמה קטנה וסכום כסף ולראות מה קורה...

בכל אופן לא כדאי להאשים אם אין הוכחות חותכות.

• הוסף לסימניות
רק לא לפגוע ולהאשים אותה, היו הרבה סיפורים שחשדו בביביסיטר/עוזרת/מנקה ובסוף גילו שלא בה האשמה.
הפשוט ביותר בעיני זה לקרוא לה( לכאורה לביבי סיטר) ושתבוא תעמדו מולה ותשאלו אותה בעדינות ובתקיפות איפה הכסף שהיה מונח באותו מקום, ישר תזהו עליה אם זאת היא שלקחה או לא.
מכתב בעיני זה לא מספיק, כל העניין זה גורם ההפתעה שתעמדו מולה בלי שהיה לה יכולת לחשוב ולהעמיק כיצד להתחמק.

• הוסף לסימניות
מצריך שאלת רב
אני לא זוכרת את הסיפור המדויק
אני רק זוכרת שפעם מורה סיפרה לנו שהיתה להם שבת שהם הזמינו אורח שירד מהדרך ובאמצע השבת נעלם ובאותו היום נעלם להםסכום כסף גדול
לכאורה, היה להם ברור שהוא בלי ספק הגנב
הם שאלו שאלת רב האם מותר להם לתבוע את הכסף והרב הורה להם שלא

אולי לא דייקתי בפרטי הסיפור, אבל הרעיון בודאי נכון

אלו דיני נפשות וצריך מאד להזהר לא לפסוק בהם הלכה לבד...

זו דעתי הקטנה

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
שאלתי רב ולא הייתה לו תשובה ברורה
איני רוצה לעבור על החושד בכשרים וכו' אבל אני גם לא רוצה לוותר על הכסף
והרי אם זה לא נכון גם ביישתי בת ישראל וגם מנעתי ממנה רווח עתידי בעבודה זו.

• הוסף לסימניות
אולי לערב את ההורים שהכסף נצרך לכם ביותר ואתם לא יודעים מה לעשות אולי להם יהיה פתרון? אולי הם מודעים לבעיה של הילדה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלתלי;1038271:
אולי לערב את ההורים שהכסף נצרך לכם ביותר ואתם לא יודעים מה לעשות אולי להם יהיה פתרון? אולי הם מודעים לבעיה של הילדה?
לדעתי לא כדאי אם הבחורה באמת לקחה את זה למה שכל המשפחה תהיה מעורבת זה נקיפות מצפון שמלווה לכל החיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;1038258:
רק לא לפגוע ולהאשים אותה, היו הרבה סיפורים שחשדו בביביסיטר/עוזרת/מנקה ובסוף גילו שלא בה האשמה.
הפשוט ביותר בעיני זה לקרוא לה( לכאורה לביבי סיטר) ושתבוא תעמדו מולה ותשאלו אותה בעדינות ובתקיפות איפה הכסף שהיה מונח באותו מקום, ישר תזהו עליה אם זאת היא שלקחה או לא.
מכתב בעיני זה לא מספיק, כל העניין זה גורם ההפתעה שתעמדו מולה בלי שהיה לה יכולת לחשוב ולהעמיק כיצד להתחמק.

אולי במקום לשאול איפה הכסף - מה שאומר בברור שאתם חושדים בה, אפשר לשאול בעדינות אם ראתה בפעם שעברה סכום כסף שהיה מונח אי שם...
העיקר בזהירות - מדובר בדיני נפשות ממש - לפני דיני הממונות.
חני

• הוסף לסימניות
אינני יודעת אם זו הבחורה או לא, וגם אינני באה לומר משהו פרקטי לעשותו,
אבל במקרה קרה לי עכשיו לאחרונה משהו שאולי יעזור לך לחשוב שיש מצב לאפשרות אחרת -
לאחר ביקור של העוזרת (הנפלאה באמת!) נעלמו לי כל התכשיטים. אבל כולם!
הפכתי את הבית על כל בלטותיו כמעט, מזוודות, שקיות, מיטות, ארונות, מגירות... כלום -
ואצלי זה בד"כ לא נמצא במקום אחד מרוכז.
ממש לא היה לי מקום לחשוד בה, כי אני מאמינה בה מאד, בחורה יהודיה כשרה וצדיקה.
בכל אופן זה היה מתסכל וגם מוזר ואני כבר השלמתי עם האבידה...
לפני יומיים בלילה הבחנתי בקופסת בושם ריקה שעמדה על השידה שלי, לא הבנתי למה לא זרקתי את זה עד עכשיו - ובאתי לזרוק...
והנה הקופסא כבידה ומרשרשת (:
ואז נזכרתי! שמשום מה באיזה רגע ממהר שמתי שם את הכל!
לא זכרתי לפני כן שום דבר מהאירוע הזה, כלום!
אז לא לסמוך על הזכרון שלנו כ"כ מהר (אני לא הראשונה שמספרת סיפור כזה, הרי)
ושה' יעזור לכם והכסף ישוב למקומו בשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1038432:
אינני יודעת אם זו הבחורה או לא, וגם אינני באה לומר משהו פרקטי לעשותו,
אבל במקרה קרה לי עכשיו לאחרונה משהו שאולי יעזור לך לחשוב שיש מצב לאפשרות אחרת -
לאחר ביקור של העוזרת (הנפלאה באמת!) נעלמו לי כל התכשיטים. אבל כולם!
הפכתי את הבית על כל בלטותיו כמעט, מזוודות, שקיות, מיטות, ארונות, מגירות... כלום -
ואצלי זה בד"כ לא נמצא במקום אחד מרוכז.
ממש לא היה לי מקום לחשוד בה, כי אני מאמינה בה מאד, בחורה יהודיה כשרה וצדיקה.
בכל אופן זה היה מתסכל וגם מוזר ואני כבר השלמתי עם האבידה...
לפני יומיים בלילה הבחנתי בקופסת בושם ריקה שעמדה על השידה שלי, לא הבנתי למה לא זרקתי את זה עד עכשיו - ובאתי לזרוק...
והנה הקופסא כבידה ומרשרשת (:
ואז נזכרתי! שמשום מה באיזה רגע ממהר שמתי שם את הכל!
לא זכרתי לפני כן שום דבר מהאירוע הזה, כלום!
אז לא לסמוך על הזכרון שלנו כ"כ מהר (אני לא הראשונה שמספרת סיפור כזה, הרי)
ושה' יעזור לכם והכסף ישוב למקומו בשלום.

זה משהו אחר, בעברית זה סקלורוזה...;)
וזה מה שסיפרו אצלנו....לא אישי כמובן :)
שלוש אחיות בגילאים 92 94 ו-96 גרו לבדן בבית לילה אחד נכנסה בת ה- 96 לאמבטיה, הכניסה רגל לאמבט וצעקה לאחיות שלה: הייתי בדרך להיכנס או לצאת מהאמבט? אחותה בת ה- 94 צועקת לה בחזרה: אני לא יודעת, אני תיכף אבוא למעלה לבדוק. היא מתחילה לעלות במדרגות, עוצרת ושואלת : הייתי בדרך לעלות או לרדת במדרגות? אחותן בת ה-92 יושבת במטבח ליד השולחן ושותה תה. היא מנערת את הראש ואומרת לעצמה אני מקווה שאני לא אגיע אף פעם למצב כזה של שיכחה ודופקת על השולחן נגד עין הרע. אחר כך היא צועקת לאחיות שלה - אני תיכף עולה למעלה כדי לעזור לשתיכן, אני רק אבדוק קודם מי דופק בדלת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1038439:
שלוש אחיות בגילאים 92 94 ו-96 גרו לבדן בבית לילה אחד נכנסה בת ה- 96 לאמבטיה, הכניסה רגל לאמבט וצעקה לאחיות שלה: הייתי בדרך להיכנס או לצאת מהאמבט? אחותה בת ה- 94 צועקת לה בחזרה: אני לא יודעת, אני תיכף אבוא למעלה לבדוק. היא מתחילה לעלות במדרגות, עוצרת ושואלת : הייתי בדרך לעלות או לרדת במדרגות? אחותן בת ה-92 יושבת במטבח ליד השולחן ושותה תה. היא מנערת את הראש ואומרת לעצמה אני מקווה שאני לא אגיע אף פעם למצב כזה של שיכחה ודופקת על השולחן נגד עין הרע. אחר כך היא צועקת לאחיות שלה - אני תיכף עולה למעלה כדי לעזור לשתיכן, אני רק אבדוק קודם מי דופק בדלת

:D:D:D
כמה צחקתי!!! :)
ואתעקש להשיב לרגע את הענין לרצינות -
ב"ה בלי בעיות זיכרון באופן כללי, זה עלול לקרות לכולנו.
לבדוק אלף פעמים ורק אם יש משהו ממש מוצק וברור לגשת בעדינות... להתייעץ... לא סתם ככה.
זה יכול ממש לשבור בנ"א.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1038439:
כן...
מזכיר לי זקנה ( זלדה) בת 70 שהייתה אמורה לחגוג יום הולדת עם חברות ... בנה שידע שהזיכרון שלה לא מי יודע מה הכין לה את כל הכיבוד על השולחן במטבח והוסיף רשימת הוראות על המקרר כדלהלן :
1) תוציאי לאורחות כוס תה
2) תוציאי את האוכל
3) תוציאי קינוח
זלדה שומעת צילצול בדלת ורואה את האורחות היא מושיבה אותן ורצה מיד למקרר וכמובן פועלת לי ההוראות ומכבדת אותם בכוס תה לאחר שהן שותות את התה זלדה ניגשת שוב למקרר ושוב מתחילה לקרוא ולכן היא מגישה להן תה וחוזר חלילה .
באותו ערב הזקנות האומללות שתו כ40 כוסות תה ויצאו מהבית עם בטן ריקה ( או מלאה רק בנוזלים ) זקנה א לזקנה ב : מנוולת הזלדה הזו ערב שלם ישבנו אצלה ואילו כוס תה לא הגישה לנו . זקנה ב עונה : מי זו זלדה ???
למחרת הבן מגיע ורואה את כל האוכל על השולחן במטבח . הוא ניגש לאמו ושואל : מה קרה למה כל האוכל במטבח? זלדה עונה בכעס : המנוולות האלו בסוף לא הגיעו בכלל

• הוסף לסימניות
זה הפך מאשכול (הגנבת?) לאשכול בדיחות?

• הוסף לסימניות
לכאורה לדון לכף זכות, והמקום ימלא חסרונכם ממקום אחר.

אני לא הייתי לוקחת סיכון של סיכוי 1 שהיא לא לקחה, אם זה סכום ממש ממש אסטרונומי והיה במקום שניתן לראות בלי לחטט בקרבי הבית, תנסו לבדוק אם היא ראתה את זה כי אתם לא מצליחים לעלות באיזה יום זה נעלם לגבי אפשרויות חיפוש.

• הוסף לסימניות
אני קוראת את האשכול, ותמיהה מנקרת בי לכל אורכו:
אתם סומכים על בחורה שתשמור לכם על הילדים,
אך לא סומכים עליה בעניני יושר?

גזירה שווה - אם היא אמינה לשמירה על האוצרות היקרים שלכם, היא אמינה גם לעניני כספים,
ואם היא לא אמינה לעניני כספים -
ק"ו ב"ב של ק"ו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1038552:
אני קוראת את האשכול, ותמיהה מנקרת בי לכל אורכו:
אתם סומכים על בחורה שתשמור לכם על הילדים,
אך לא סומכים עליה בעניני יושר?

גזירה שווה - אם היא אמינה לשמירה על האוצרות היקרים שלכם, היא אמינה גם לעניני כספים,
ואם היא לא אמינה לעניני כספים -
ק"ו ב"ב של ק"ו...

הם כתבו, התנסות ראשונה איתה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1038560:
הם כתבו, התנסות ראשונה איתה.

ואז?
הם לא ביררו?
קטפו בחורה אלמונית ברחוב, והצניחו אותה כביביסיטר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1038562:
ואז?
הם לא ביררו?
קטפו בחורה אלמונית ברחוב, והצניחו אותה כביביסיטר?

נו באמת?
היה צורך דחוף והשכנה המליצה... מה יכול להיות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה