הבו עצה בייביסטר(לכאורה) גנבת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בלון;1038552:
אני קוראת את האשכול, ותמיהה מנקרת בי לכל אורכו:
אתם סומכים על בחורה שתשמור לכם על הילדים,
אך לא סומכים עליה בעניני יושר?

גזירה שווה - אם היא אמינה לשמירה על האוצרות היקרים שלכם, היא אמינה גם לעניני כספים,
ואם היא לא אמינה לעניני כספים -
ק"ו ב"ב של ק"ו...

אז אפשר להסיק מכך שהיא לא גנבה? (כי לילדים לא אונה כל רע )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1038566:
נו באמת?
היה צורך דחוף והשכנה המליצה... מה יכול להיות?

אם השכנה המליצה אז מצוין. זו כבר לא בחורה אלמונית.
רק אין לי מושג למה אפשר לראות אישה שתברר שעות על עוזרת, במרוץ טלפונים,
וכביביסיטר תשלוף כל בחורה מהגינה הסמוכה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;1038570:

בשביל שמינית האחוז שאולי השאלה נשאלה בתמימות - אענה.
בחורה טובה, מבית טוב, מוחזקת ככשרה,
ולכן מזמינים אותה לשמור על הילדים.
אי לכך היא אמינה גם בעניני כספים,

והגיוני מאוד שבעוד שבוע/חודש/שנתיים, האשכול יוקפץ, וקוזו יכריז שהם מצאו את הכסף...

אי לכך - וזו דעתי - לא לעורר גלים, שאיש לא יודע מתי ישככו, וכמה יזיקו עד אז.

• הוסף לסימניות
זה לא נראה לי כ"כ מתאים!
חברתי היתה עוזרת בבית לזוג מבוגרים. בכל זמן שהותה שם תמיד הרגישה איך האישה מסתכלת עליה בעינים בוחנות. פעם אחת שמעה חברתי את האישה אומרת לבעלה: "נו, תגיד לה שאנחנו יודעים שזה היא..." ועוד כהנה וכהנה משפטים. מיד לאחר מכן ניגש הבעל לחברתי ואמר לה: "אשתי טוענת שהטבעת האבודה שלה אצלך ושאת לקחת אותה". כמובן שהבעל הסכים לדברי אישתו לאחר שראה את כמות הדמעות הנשפכות. חברתי לא יכלה לעמוד מול המצב שבו זוג מבוגרים מאשימים אותה ופרצה בבכי עמוק...
האישה היתה אישה חולנית קצת, והרבה דמיונית, הגיל עושה את שלו, לצערנו.. :(
חברתי ברחה משם ולא חזרה אליהם! הכאב שנשאר בה עדין מהדהד בתוכה.
לא ניתן לתאר את הכאב של בן אדם אמיתי כאשר חושדים בו לחינם!!!
לכן זה לא כל כך פשוט לקרוא לה ולשאול אותה מול הפנים. לדעתי זה סוג של עזות- איזה בן אדם יעיז כך להלבין את פני חברו גם אם זה לא ברבים? תעמידו את עצמכם במצב כזה שאנשים אינם מאמינים לאמת שלכם... זו הרגשה הכי נוראית שיש!
תרחמו על הביבי-סיטר, יכול להיות שזה בכלל לא היא, אם אין לכם הוכחות אין לכם רשות לדבר איתה על הענין...
זה בדיוק כמו הסיפור שהיה בבני ברק לפני זמן מה שבו אברך צעיר גילה שאשתו זרקה לפח בטעות מעטפה עם קרוב לעשרת אלפים שקל!!!! (וואו....)
תתארו לעצמכם שהוא היה מאשים את הסיפור אולי על אחיו שהיה באותו יום בביתו, או שהיה מאשים אולי חלילה את דודו שקפץ אליו לביקור.
הדבר הכי גרוע זה שמביכים אנשים... ועוד במיוחד שאין להם כל קשר לסיפור.
אני מתחננת אליכם - אם אין לכם הוכחה ברורה אל תפילו עליה את האשמה!!!

ואגב,
נכון שזה קשה, אבל זה סוג של מבחן בינכם לבין אביכם שבשמים לראות איך תנהגו בענין...

בשורות טובות!!!

נכתב ע"י EC;1038258:
רק לא לפגוע ולהאשים אותה, היו הרבה סיפורים שחשדו בביביסיטר/עוזרת/מנקה ובסוף גילו שלא בה האשמה.
הפשוט ביותר בעיני זה לקרוא לה( לכאורה לביבי סיטר) ושתבוא תעמדו מולה ותשאלו אותה בעדינות ובתקיפות איפה הכסף שהיה מונח באותו מקום, ישר תזהו עליה אם זאת היא שלקחה או לא.
מכתב בעיני זה לא מספיק, כל העניין זה גורם ההפתעה שתעמדו מולה בלי שהיה לה יכולת לחשוב ולהעמיק כיצד להתחמק.

• הוסף לסימניות
גמרתם עם כל הסגולות למציאת אבידה?
אל תשכחו שיומיים הם מספיק זמן בשביל שעוד מישהוא זר ביקר אצלכם.(ושכחתם)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סמדר חדאד;1038253:
אם זה סכום מכובד, אולי כדאי לשקול להזמינה שוב- לשים מצלמה קטנה וסכום כסף ולראות מה קורה...
.
לפני עוור לא תתן מכשול.

• הוסף לסימניות
אם הילדים יודעים לדבר. כדאי לתחקר אותם בעדינות אולי ראו, אולי ראו את הבייביסיטר פותחת את הארון/נכנסת לחדר ששם היה הכסף. ואי אפשר בלי סיפור: הכנו סכום כסף מזומן מדוייק (ספור היטב) כדי לשלם למישהו שאמור לדפוק בדלת בשעות הקרובות. הבאתי לו את כל הערימה לאחר זמן מה הוא חוזר שחסר שטר אחד (200ש"ח) התפלאנו מאוד ספרנו שוב ביחד ובאמת חסר. לאחר הרבה מחשבות ותהיות החלטנו לשאול את הילדים (גילאים צעירים) ואז הילד הקטן אומר כן ראינו פה ערימה של ניירות ולקחנו אחד..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;1038570:

1. לא כל גנב הוא רוצח.

2. יש מושג של קלפטומניה בעולם.

3. ולא נכתב כאן מה גילה של הבייביסיטר, ילדה / נערה/ בחורה מבוגרת??? - - - לילדים יש הרבה פעמים נטיה לקחת דברים שלא שלהם והם לא מבינים את חומרת הענין....

• הוסף לסימניות
כדאי לנסות להזמין אותה שוב...ולראות אם היא בכלל תבוא.
צריך מאוד להיזהר אני שמעתי סיפור מצער של חשד בעוזרת...כשלבסוף הגנב היה השכן בכלל...והרבה כסף שילמו לה כפיצוי שתסלח במחילה גמורה.

או מסיפורו של הרב זילברשטין על אברך שהחביא את חסכונותיו בתוך טיטול,
ואשתו זרקה את זה לפח הטיטולים, והחשד נפל על העוזרת.
לא פעם שמענו על טבעת שנמצאה בחלה כמו היהלום של יוסף מוקיר שבת?
או ילדה שהחליפה צמיד בכיתה ושכחה.

תדון את חברך לכף זכות כדי שידונו אותך כך מלמעלה.

• הוסף לסימניות
יש לי גם משהו רציני, לשם שינוי....:)
בעבר הייתה לנו נערה שעשתה ביביסיטר לילדים, עם הזמן אשתי שמה לב שדברים במטבח נעלמים לא דברי ערך, רק דברי מזון וחטיפים.
התחלנו לשים לה "פיתיונות" שוקולד יקר במקום די גלוי וכשחזרנו...הוא פשוט נעלם!
עברנו לאוכל מבושל, ספרנו את הפולקס בסיר כשחזרנו היו 2 חסרים :eek:
מה עושים? מצד אחד נערה מקסימה מבית טוב שהילדים "מתים" להישאר אתה, מצד שני גנב זה גנב, היום זה אוכל מחר זה....
משהו בלב שלנו אמר להתעלם, כל פעם שנזקקו לשרותיה היינו משאירים לה כיבוד על השולחן ופיתיונות במקומות שונים, תמיד הם נעלמו.

במרחק של שנים התברר שתחושת הבטן שלנו הייתה נכונה היא הייתה פשוט רעבה, הילדה גדלה בבית שהיה בו מצוקה כלכלית עצומה והם הגיעו עד לפת לחם אבל ההורים הסתירו את זה והילדים פשוט סבלו חרפת רעב במובן הפשוט של המילה, אצלנו היא הרוויחה כמה שקלים וגם יצאה שבעה...

• הוסף לסימניות
אני מקווה שבמקרה הזה כבר לא קראתם לא גנבת, אלא ריחמתם עליה והבנתם את המקום שממנו היא באה!!!
אגב, יש כאלו משפחות שכשאת הולכת לשמור על הילדים הם אומרים פעם אחת שאת יכולה לאכול, ואז הבייביסיטר חושבת שאולי הם התכונו לכל הפעמים.
תנסו להיזכר, אולי גם אתם אמרתם לה פעם אחת ככה והיא הבינה שאתם מאשרים לאכול מה שהיא רוצה...
אבל לגבי כסף - תבדקו את שורש הענין!!!

נכתב ע"י דאלארס;1038952:
יש לי גם משהו רציני, לשם שינוי....:)
בעבר הייתה לנו נערה שעשתה ביביסיטר לילדים, עם הזמן אשתי שמה לב שדברים במטבח נעלמים לא דברי ערך, רק דברי מזון וחטיפים.
התחלנו לשים לה "פיתיונות" שוקולד יקר במקום די גלוי וכשחזרנו...הוא פשוט נעלם!
עברנו לאוכל מבושל, ספרנו את הפולקס בסיר כשחזרנו היו 2 חסרים :eek:
מה עושים? מצד אחד נערה מקסימה מבית טוב שהילדים "מתים" להישאר אתה, מצד שני גנב זה גנב, היום זה אוכל מחר זה....
משהו בלב שלנו אמר להתעלם, כל פעם שנזקקו לשרותיה היינו משאירים לה כיבוד על השולחן ופיתיונות במקומות שונים, תמיד הם נעלמו.

במרחק של שנים התברר שתחושת הבטן שלנו הייתה נכונה היא הייתה פשוט רעבה, הילדה גדלה בבית שהיה בו מצוקה כלכלית עצומה והם הגיעו עד לפת לחם אבל ההורים הסתירו את זה והילדים פשוט סבלו חרפת רעב במובן הפשוט של המילה, אצלנו היא הרוויחה כמה שקלים וגם יצאה שבעה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בית;1038955:
אני מקווה שבמקרה הזה כבר לא קראתם לא גנבת, אלא ריחמתם עליה והבנתם את המקום שממנו היא באה!!!
אגב, יש כאלו משפחות שכשאת הולכת לשמור על הילדים הם אומרים פעם אחת שאת יכולה לאכול, ואז הבייביסיטר חושבת שאולי הם התכונו לכל הפעמים.
תנסו להיזכר, אולי גם אתם אמרתם לה פעם אחת ככה והיא הבינה שאתם מאשרים לאכול מה שהיא רוצה...
אבל לגבי כסף - תבדקו את שורש הענין!!!

:eek::eek::eek::eek::eek: בית, אם זה מה שהבנת זה כישלון שלי!!
גנבת???? בדיוק הפוך היא המשיכה לעשות ביביסיטר וכפי שאמרתי תחושת הבטן שלנו אמרה שזה משהו אחר אבל לא ידענו לשים את האצבע על הנקודה.
כשהסוד התגלתה הרחמים היו עצומים...רק שאז היא כבר הייתה נשואה טרייה.

אנחנו משאירם תמיד על השולחן שתייה וחטיפים לביביסיטר, וגם אם אנחנו אומרים, אנחנו ממהרים קחי מה שאת רוצה אף נערה לא חושבת שזה עוף עם פסטה ותפו"א...

לגבי הכסף, לנו ב"ה לא הייתה בעיה כזו.

• הוסף לסימניות
תודה לכל המגיבים
1. הנערה היא לפחות בת 16
2.הילד הוא קטן מידי ולא יכל לראות
3.הכסף היה מונח בתוך מעטפה בתוך קופסת נעליים,בארון בחדר שינה ,שם היו עוד מעטפות עם עוד הרבה כסף.
4. יש לנו רשימה של כמה נערות , הפעם אף אחת לא יכלה וקראנו למישהי חדשה המוכרת לשכנה, ברור שלא הייתי מפקיד את האוצר ה'חשוב' ביותר שלנו למישהו 'סתם' מהרחוב.

• הוסף לסימניות
ולמה שנערה רגילה בת 16 תחשוב לחפש בארון בחדר שינה??
ועוד בתוך קופסת נעליים? רצתה למדוד??:rolleyes:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוזו;1039065:
3.הכסף היה מונח בתוך מעטפה בתוך קופסת נעליים,בארון בחדר שינה ,שם היו עוד מעטפות עם עוד הרבה כסף.

קצת מלחיץ לכתוב את זה בפורום פתוח, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוזו;1039065:
תודה לכל המגיבים
1. הנערה היא לפחות בת 16
2.הילד הוא קטן מידי ולא יכל לראות
4. יש לנו רשימה של כמה נערות , הפעם אף אחת לא יכלה וקראנו למישהי חדשה המוכרת לשכנה, ברור שלא הייתי מפקיד את האוצר ה'חשוב' ביותר שלנו למישהו 'סתם' מהרחוב.

תבררו על המצב של הבחורה אם הוא תקין אין סיבה לחשוד בה ואחרי יומיים
תנסו לחפש אולי שינתם מקום באמת, ניסתם את כל הסגולות של חיפוש אבדות
הכסף ליד כן נמצא?

• הוסף לסימניות
אני הייתי עושה כמוך.בעדינוטת אבל אין יכולת להתחמק

נכתב ע"י EC;1038258:
רק לא לפגוע ולהאשים אותה, היו הרבה סיפורים שחשדו בביביסיטר/עוזרת/מנקה ובסוף גילו שלא בה האשמה.
הפשוט ביותר בעיני זה לקרוא לה( לכאורה לביבי סיטר) ושתבוא תעמדו מולה ותשאלו אותה בעדינות ובתקיפות איפה הכסף שהיה מונח באותו מקום, ישר תזהו עליה אם זאת היא שלקחה או לא.
מכתב בעיני זה לא מספיק, כל העניין זה גורם ההפתעה שתעמדו מולה בלי שהיה לה יכולת לחשוב ולהעמיק כיצד להתחמק.
אני הייתי עושה כמוך.בעדינוטת אבל אין יכולת להתחמק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1039083:
ולמה שנערה רגילה בת 16 תחשוב לחפש בארון בחדר שינה??
ועוד בתוך קופסת נעליים? רצתה למדוד??:rolleyes:

אני סבור שישנם ביביסטריות שמתוך סקרנות פותחים ארונות
אדרבה אם ישנם כאן נשים שבעבר עשו זאת שיספרו...זה לא נראה תלוש מן המציאות.

• הוסף לסימניות
לפתוח מגירת נעלים ולחטט בקופסאות? בחיים לא! הזוי! (מקסימום לפתוח ולסגור מהר איזה ארון בסלון, אבל מגירת נעלים? בחדר שינה? הצחקתם אותי!)
והאפשרות ההרבה יותר הגיונית היא שיכחה שלכם או משהו אחר שקרה.
החשד גם אם קיים, הוא רחוק, וקטן, וכמעט לא אפשרי!
בחיים לא לפגוע בה ולהחליט שזו היא, וגם לא לשאול אותה "בעדינות".
האפשרות של סכום כסף קטן בתוך מעטפה כדי לבדוק אם זו היא - נראה הכי סביר,
ובלי לשאול רב אני יכולה להיות בטוחה שזה לא "לפני עוור".
דברים כאלה גורמים לי להתרגז :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1039267:
לפתוח מגירת נעלים ולחטט בקופסאות? בחיים לא! הזוי! (מקסימום לפתוח ולסגור מהר איזה ארון בסלון, אבל מגירת נעלים? בחדר שינה? הצחקתם אותי!)
והאפשרות ההרבה יותר הגיונית היא שיכחה שלכם או משהו אחר שקרה.
החשד גם אם קיים, הוא רחוק, וקטן, וכמעט לא אפשרי!
בחיים לא לפגוע בה ולהחליט שזו היא, וגם לא לשאול אותה "בעדינות".
האפשרות של סכום כסף קטן בתוך מעטפה כדי לבדוק אם זו היא - נראה הכי סביר,
ובלי לשאול רב אני יכולה להיות בטוחה שזה לא "לפני עוור".
דברים כאלה גורמים לי להתרגז :)
החיטוט הכי גרוע שעשיתי בתור בייביסיטר
היה שליפת כל הספרים מהארון ובליעתם..
והרגשתי גנבת אמיתית...
הייתי לחוצה שזה יחזור לארון בדיוק אותו דבר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה