הבו עצה בייביסטר(לכאורה) גנבת

• הוסף לסימניות
תקשיבו סיפור
לפני כחודשיים אשתי הזמינה בייביסיטר שלא הכירה
יומיים לאחר שהיא הלכה גילינו שנעלם מהבית סכום כסף מכובד

עד כמה ש'חפרנו' לעומק, איש מבינינו לא השתמש עם הכסף
הבו לי עצה
אייך אני מחזיר את הכסף?
אני חשבתי לשלוח לה מכתב אנונימי שאנחנו יודעים וכו' ושתחזיר
הדילמה היא שיש אחוז אחד שאולי היא לא לקחה ואז היא יותר לא תעשה שום ביבסיטר בשום מקום מחשש שאולי זאת המשפחה שחושדת בה

מה עושים?
תיזהרו מאד מלפגוע. אם יתגלה לכם בסוף שהיא לא לקחה תצטרכו להשקיע סכום כסף משולש בשביל שתמחל---

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ויזואלי;1039276:
החיטוט הכי גרוע שעשיתי בתור בייביסיטר
היה שליפת כל הספרים מהארון ובליעתם..
והרגשתי גנבת אמיתית...
הייתי לחוצה שזה יחזור לארון בדיוק אותו דבר...
גם אני ;)

אולי גם איזה שיחת טלפון...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמה שמעניין את הביביסיטריות זה יותר אלבומי התמונות מאשר קופסאות נעליים
ובימינו אנו הן ניגשות ישר למחשב
(אני לא מכלילה ח"ו את כולן) אך ניתקלתי בתופעות מסוג זה
ולכן אני מנתקת את המחשב ומוציאה חלק מהחוטים:eek:
ממש מסובך לצאת מהבית:mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;1038952:
יש לי גם משהו רציני, לשם שינוי....:)
בעבר הייתה לנו נערה שעשתה ביביסיטר לילדים, עם הזמן אשתי שמה לב שדברים במטבח נעלמים לא דברי ערך, רק דברי מזון וחטיפים.
התחלנו לשים לה "פיתיונות" שוקולד יקר במקום די גלוי וכשחזרנו...הוא פשוט נעלם!
עברנו לאוכל מבושל, ספרנו את הפולקס בסיר כשחזרנו היו 2 חסרים :eek:
מה עושים? מצד אחד נערה מקסימה מבית טוב שהילדים "מתים" להישאר אתה, מצד שני גנב זה גנב, היום זה אוכל מחר זה....
משהו בלב שלנו אמר להתעלם, כל פעם שנזקקו לשרותיה היינו משאירים לה כיבוד על השולחן ופיתיונות במקומות שונים, תמיד הם נעלמו.

במרחק של שנים התברר שתחושת הבטן שלנו הייתה נכונה היא הייתה פשוט רעבה, הילדה גדלה בבית שהיה בו מצוקה כלכלית עצומה והם הגיעו עד לפת לחם אבל ההורים הסתירו את זה והילדים פשוט סבלו חרפת רעב במובן הפשוט של המילה, אצלנו היא הרוויחה כמה שקלים וגם יצאה שבעה...

מקווה שזה לא היה בצום...

• הוסף לסימניות
ומה עם טלפון

אף פעם לא קרה לכם שמגיע חשבון טלפון עם סכום אסטרונומי שהבייביסיטר מנצלת לטובת חברות שלה
..

• הוסף לסימניות
עם ההטבות של היום?
רק שתדבר...
יותר טוב משיהיה לה פנאי למצוא קופסאות נעליים מרשרשות..:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נמנמת;1039201:
אני הייתי עושה כמוך.בעדינוטת אבל אין יכולת להתחמק

ברור בעדינות ובזהירות יתירה, לא בתור להביך אותה אלא לעמוד מולה ולשאול בעדינות ראית את הכסף שהיה בארון בתוך המגירה,סוג של שאלה ישירה ועל פניה יהיה אפשר לראות אם היא בעניין או שלא.

• הוסף לסימניות
היי היי!!
אל תוציאו שם רע על הביביסיטריות שעושות עמכם כזה חסד עצום בשכר--(זעום?)
רוב הביביסיטריות לא פותחות ארונות, לא משתמשות בטלפון, לא לוקחות אוכל.. ובטח לא נוגעות במחשב..
אז להרגיע(שלא כל אחד יתחיל לספר פה על הנזקים מהנערה האחרונה שהייתה אצלו..)

ולפותח האשכול, מה הסיכוי שנערה שפויה, אפילו סקרנית נורא, תפתח את הארון בחדר השינה , בתוכו תפתח את כל המגירות וכל מה שהוא מכיל עד שתגיע לקופסת הנעליים, תפתח את המעטפה ועוד שיהיה לה אומץ לקחת??
לא הייתי נותנת אפילו לא 10%, לדעתי צריך להתייעץ עם יועץ חינוכי /רב בעניין הזה כי נזק רגשי קשה לשקם.
בתקוה לסוף טוב בקרוב!

• הוסף לסימניות
עלה בדעתי רעיון הזוי לכאורה אבל בהוא יכול להיות טוב בלי לפגוע בטעות באף אחד:

כל נערה רגילה שומרת תורה ומצוות שאולי נכשלה בטעות בגזל ולא עמדה בפיתוי,
מהרגע שהיא עשתה את זה ועד אני לא יודעת מתי, מלווים אותה כל הזמן נקיפות מצפון ולחץ איום - זה בטוח,

אולי תשיגו איכשהו את כתב ידה כעת ותלכו עם זה למאבחן או גרפולוג?

• הוסף לסימניות
לקחת כתב ..

:)
נכתב ע"י חלומי;1039528:
עלה בדעתי רעיון הזוי לכאורה אבל בהוא יכול להיות טוב בלי לפגוע בטעות באף אחד:

כל נערה רגילה שומרת תורה ומצוות שאולי נכשלה בטעות בגזל ולא עמדה בפיתוי,
מהרגע שהיא עשתה את זה ועד אני לא יודעת מתי, מלווים אותה כל הזמן נקיפות מצפון ולחץ איום - זה בטוח,

אולי תשיגו איכשהו את כתב ידה כעת ותלכו עם זה למאבחן או גרפולוג?

של ילדה שיכול להיות שבכלל לא עשתה את זה ונגיד שכן..
עקרונית זה אסור מההלכה!!!!אסור לקחת כתב בלי לשאול את ההורים או הילדה...!!
ועוד דבר שא"א לראות את זה בגרפולויגה אפשר לראות אם היא נתונה בלחץ..אבל לא אם היא גנבה!!!!
בכל אופן מקווה שתמצאו את זה מהר...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוזיקאית;1039532:
:)

של ילדה שיכול להיות שבכלל לא עשתה את זה ונגיד שכן..
עקרונית זה אסור מההלכה!!!!אסור לקחת כתב בלי לשאול את ההורים או הילדה...!!
ועוד דבר שא"א לראות את זה בגרפולויגה אפשר לראות אם היא נתונה בלחץ..אבל לא אם היא גנבה!!!!
בכל אופן מקווה שתמצאו את זה מהר...
בהצלחה!

אל תמהרי לכתוב אסור,
כמובן שבמקרה כזה צריך לשאול רב ואני לא בטוחה שהוא יגיד כזה מהר לא.....

• הוסף לסימניות
איזה נס שאצלינו ההורים אסרו ללכת לעשות בייביסיטר........
סוג של הצלה..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;1039926:
סוג של הצלה..

ההצלה, היא מדברים הרבה יותר מהותיים.
אבל זה לא נושא האשכול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;1039926:
סוג של הצלה..

תאמיני לי שבייביסיטר הגונה, שעושה שירות בבית הגון - זה סוג של הצלה...
(מתוך יאוש באזור נטול נערות)

והאמת, ההורים שלי לא הרשו אצל כל אחד ובררו עם פינצטה, אבל מי שכן - אז עשיתי ממש בכייף.

אני לא מאמינה שנערה שמופיעה בבית זר מעזה לחטט בקרבי הבית, כדאי לכם לנסות אופציות אחרות ולא לשכנע את עצמכם שזו היא - ואם כן איך מחלצים את זה ממנה.
(אם זה היה מונח באזור גלוי, עוד מילא, החשד היה בגדר סביר - כך הוא אפ' לא סביר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1039931:
ההצלה, היא מדברים הרבה יותר מהותיים.
אבל זה לא נושא האשכול.

על זה אתלא צריכה לספר לי. את זה אני וכל בר דעת מבין לבד כשמגיע לגיל שמיושבת עליו דעתו והוא לא בחורה בת 15 שמשתוקקת לעשות בייביסיטר.

מה שעכשיו התחדש לי שהם הצילו אותי גם מדברים נוספים על הדרך...

• הוסף לסימניות
אל תשכחו לעדכן מה היה בסוף
אחרי אשכול עם כ'כ הרבה תגובות ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א"ב;1039267:
ובלי לשאול רב אני יכולה להיות בטוחה שזה לא "לפני עוור".
דברים כאלה גורמים לי להתרגז :)
אסתר, זה תלוי איך עושים את זה. אם שמים במקום גלוי ש"קורץ" לגנוב ממנו, זה "לפני עוור" (כך הבנתי מהרצאה ששמעתי). אבל אם שמים במקום נורמלי, למשל בתוך הארון, אז אולי זה בסדר, כי לא מפתים אותה לגנוב.

• הוסף לסימניות
בהחלט יכול להיות שברגע של הסח הדעת או שמהרתם, הנחתם את המעטפה במקום אחר או הכנסתם אותה בתוך מעטפה אחרת בלי לשים לב.
אני אומרת מנסיון שגם לי נעלמה מעטפה עם כסף לא שלי שהיה תמיד מונח במקום מסוים, ותמיד שיצאנו מהבית בעלי היה מטמין אותה בכיס של אחד מחלוקי העבודה היותר מוזנחים שתלו בארון ולא היו בשימוש רק לער"פ. בפעם האחרונה שיצאנו מהבית ,באופן אוטומטי -בעלי העביר אותה שוב בלי ששם לב לפעולה הזו. כשחזרנו אין כסף. אציין שלבעלי יש זכרון חד ברור וארוך טווח עד לפרטים קטנטנים ב"ה, ולא היה לו שום פיסת מידע בקשר לפעולה הפשוטה ההיא.
אחד הקטנים שלי מאד אוהב להתעסק עם שטרות מזוייפים ויש לו כאלו המון במגירה. יש לו תחביב נוסף: לערוך חיפוש יומיומי בתיק של אמא-אולי יש שם מסטיקים, ובמגירה של אבא אולי יש שם שלט של רכב שזה אומר שאבא שכר רכב ואפשר לבקש סיבוב...
לאור זאת חשבנו שאולי במסגרת החיפושים אחר השלט, הוא הבחין בכסף וניכס אותו לעצמו בתמימות...
שאלנו אותו: חמודי, אולי ראית את הכסף במגירה של אבא? הוא ענה שכן.
אולי לקחת אליך?-הוא ענה:"אמא, אני לא זוכר, תחפשי במגירה שלי..."
הכסף לא היה שם והמשכנו לחפש.
בשלב הזה החלטתי שאני שוב חוזרת לחלוקים, אפילו שבעלי כבר חיפש שם -ליתר בטחון.
בחרתי את החלוק שהשרוול שלו היה הכי בולט החוצה, הכנסתי את היד ומצאתי.
גם אחרי שמצאתי בעלי לא הצליח לשחזר שהוא הניח את זה שם.
אז תנסו להפעיל את ההגיון איפה יכולתם אולי להניח את המעטפה הזו, אולי גם לכם יהיה נס לפני הפניה לבייביסיטר?

בכ"א איחולי שה' ימלא חסרונכם בכפל כפליים.
(לעצמי- במקרים של עגמת נפש גון זה אני אומרת לעצמי שהקב"ה ישליך חמתו על עצים ואבנים ושכולנו נהיה בריאים ושלמים בו"ג)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סמדר חדאד;1038253:
אם זה סכום מכובד, אולי כדאי לשקול להזמינה שוב- לשים מצלמה קטנה וסכום כסף ולראות מה קורה...

בכל אופן לא כדאי להאשים אם אין הוכחות חותכות.

לא בטוח שזה חוקי..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה