הבו עצה בייביסטר(לכאורה) גנבת

• הוסף לסימניות
ח"ו אני לא מתכוונת להוסיף חשד בהודעה שלי
אבל אני הייתי עדה לנערה מקסימה, חרדית ממשפחה מעולה ותוסיפו עוד שבחים כמה שתרצו
שפשוט לקחה (נאמר כך בלשון עדינה) דברים שלא שלה.
יש כזה דבר. גם בבי"ס אני זוכרת שהיתה תקופה שדברים פשוט נעלמו לילדות החל מהארנק וכלה במלאכה של שיעור מלאכה.
אני לא יודעת איך זה נקרא בשפה מקצועית אבל זו חולשה של בן אדם שכנראה לא משתלט על עצמו כנראה עד טיפול הולם.
ה' ישמור.
ושוב לא מתכוונת חלילה לחשוד אלא צריכים להיות מודעים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בני ברקית;1040220:
ח"ו אני לא מתכוונת להוסיף חשד בהודעה שלי
אבל אני הייתי עדה לנערה מקסימה, חרדית ממשפחה מעולה ותוסיפו עוד שבחים כמה שתרצו
שפשוט לקחה (נאמר כך בלשון עדינה) דברים שלא שלה.
יש כזה דבר. גם בבי"ס אני זוכרת שהיתה תקופה שדברים פשוט נעלמו לילדות החל מהארנק וכלה במלאכה של שיעור מלאכה.
אני לא יודעת איך זה נקרא בשפה מקצועית אבל זו חולשה של בן אדם שכנראה לא משתלט על עצמו כנראה עד טיפול הולם.
ה' ישמור.
ושוב לא מתכוונת חלילה לחשוד אלא צריכים להיות מודעים

קלפטומניה (אולי מזה נגזרה המילה קלפטע?:D)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1040382:
קלפטומניה (אולי מזה נגזרה המילה קלפטע?:D)
אז זאת היתה מחלה רב תחומית, כמו למשל הצטננות שכוללת: דלקת אוזניים/גרון/פרקים/ריאות/שיעול/סינטסיטוס וכד'
פשוט כי לקלאפטע יש הרבה משמעויות והיא מתאימה ונדבקת בכל מקום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גפ"ן;1040474:
אז זאת היתה מחלה רב תחומית, כמו למשל הצטננות שכוללת: דלקת אוזניים/גרון/פרקים/ריאות/שיעול/סינטסיטוס וכד'
פשוט כי לקלאפטע יש הרבה משמעויות והיא מתאימה ונדבקת בכל מקום...

לא, התכוונתי למצב, של בחורה שמתנהגת כמו קלפטע ע"י שלוקחת דברים שלא שייכים אליה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1039325:
אני חושבת שמה שמעניין את הביביסיטריות זה יותר אלבומי התמונות מאשר קופסאות נעליים
ובימינו אנו הן ניגשות ישר למחשב
(אני לא מכלילה ח"ו את כולן) אך ניתקלתי בתופעות מסוג זה
ולכן אני מנתקת את המחשב ומוציאה חלק מהחוטים:eek:
ממש מסובך לצאת מהבית:mad:

למחשב יש לי קוד כניסה, וגמרנו.

ספרים הן קוראות, ובכלל לא אכפת לי.
אפשר להציע מראש, אם זוכרים. זה הרבה יותר נחמד.
בכל מקרה, המדף פתוח בארון הספרים בסלון, ונראה לי ברור שזה לגיטימי לקרוא.

• הוסף לסימניות
מי אמר לך??

נכתב ע"י בראש מילה;1040116:
חוקי לחלוטין, וגם מאד מקובל.

בואי נגיד שזה ממש לא מקובל!!
ואם משהו עושה את זה הוא צריך לשאול והתיעץ המון לפני!!!!
אז זה לא כזה ברור וזה לא כזה מקובל!!!
יש הרבה סיפורים כל זקנים שהיה נראה שנהגו בהם באלימות אז התקינו מצלמה...וראו מה שראו...אבל גם שאלו ובדקו קודם!
בכל אופן..צריך המון לברר לפני שעושים כזה דבר!!!
(חוץ מהעניין שהמצלמה עצמה עולה כמה גרושים;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוזיקאית;1040677:
בואי נגיד שזה ממש לא מקובל!!
ואם משהו עושה את זה הוא צריך לשאול והתיעץ המון לפני!!!!
אז זה לא כזה ברור וזה לא כזה מקובל!!!
יש הרבה סיפורים כל זקנים שהיה נראה שנהגו בהם באלימות אז התקינו מצלמה...וראו מה שראו...אבל גם שאלו ובדקו קודם!
בכל אופן..צריך המון לברר לפני שעושים כזה דבר!!!
(חוץ מהעניין שהמצלמה עצמה עולה כמה גרושים;))
בתוך הבית שלי - אין דבר לגיטימי מלהתקין מצלמה..

• הוסף לסימניות
סתם..להתקין בכיף!!

נכתב ע"י קקטוס;1040698:
בתוך הבית שלי - אין דבר לגיטימי מלהתקין מצלמה..

אבל לא להתקין בשביל לעקוב אחרי בת!!ז"א רק בגלל זה!!
אתה צודק ברעיון!!!אבל אני לא חושבת שזה כזה פשוט!:cool:

• הוסף לסימניות
המקרה ממש מזכיר את הסיפור על משפחת רוטשילד.
היה רב מאוד חשוב שגידל בביתו בחור,
הרב לא הסתיר ממנו כלום הוא היה ממש כבן.
הרב נהג לחסוך כסף בשביל לחתן את בניו,
והיה מניח את הכסף במגירה הפרטית שלו. כאשר הגיע לסכום מכובד,יום לא בהיר אחד נעלם כל הכסף היחיד שידע על הכסף שבמגירה היה הבחור הנ"ל.
כמובן שהחשד נפל מיד על הבחור, הרב שהצטער מאד על המקרה גם על כספו שאבד וגם על הבחור שהוא כ"כ עזר לו וזוהי הכרת הטוב שלו,אך ברירה לא הייתה בלי הכסף איך הוא יחתן את ילדיו
שאל את הבחור בעדינות למה לקח את הכסף, הבחור שראה בצערו של הרב מיד אמר שהוא מאוד מתחרט על מעשהו וידאג להחזיר את כל הכסף וכך הווה.
לימים העוזרת של הרב חלתה את חוליה האחרון, היא ביקשה לקרוא לרב הנ"ל, וסיפרה לו שהיא מרגישה יסורי מצפון ואין לה מנוחה היות ולפני כך וכך שנים היא גנבה סכום כסף גדול מאוד מהמגירה של הרב והיא רוצה להחזיר את הגניבה.
הבין הרב שהחשד בבחור היה חשד שווא וברוב עדינותו של הבחור הוא לא רצה שהרב יצטער והודה במעשה שלא עשה.
ברך הרב את הבחור שבזכות מעשהו זה יהיו כל צאצאיו עשירים מופלגים וקרובים למלכות.
משפחת רוטשילד לתפארה...

וכן זכור לי ילד שהמלמד ידע שהוא גנב,
המלמד פשוט אמר לאבא של הילד, שיגיד לילד שנאבד למלמד חפץ זה וזה ומי שימצא את זה ויביא למלמד יקבל ממתק.
הילד אמר בשיא תמימותו כן מצאתי את זה. והגיע אפילו לדרוש את הממתק "שחייבים" לו...

• הוסף לסימניות
הרעיון של התקנת מצלמה לא הוצע בשביל לעקוב ולבלוש! גם לי בתור בן אדם לא היה נעים אפילו במקום עבודתי (לשעבר) לדעת שכל תנועה שלי מגיעה לעיני המנהל. ולא בגלל שלא עבדתי היטב, אלא בגלל הפרטיות.

הצעתי את הרעיון, כי מאוד קשה לברר האם הבייביסיטר לקחה או לא. מצד אחד- סכום כסף גדול, ומצד שני- לחשוד באדם שלא גנב, זה עוול נורא עם השלכות שיכולות להיות חמורות ביותר.
לכן כשאדם מצלם, הוא לא אמור לערוך בפרימייר ולהציג להורים או למשטרה או לבית משפט... אלא בשביל שיידע שהוא לא חושד בכשרים.
כך אפשר להזמין את הבייביסיטר לשיחה נעימה ומכבדת, להתנסח בצורה אסרטיבית, ואם היא מכחישה בכל תוקף- לספר לה בעדינות על קיומו של הסרטון...

ייתכן וזה לא חוקי, לא ביררתי. ייתכן וזה נגד ההלכה, גם כדאי לבדוק. בכל אופן- אחרי כל כך הרבה תגובות אני מקווה שתמצאו את הכסף והכל יבוא על מקומו בשלום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סמדר חדאד;1040862:
בכל אופן- אחרי כל כך הרבה תגובות אני מקווה שתמצאו את הכסף והכל יבוא על מקומו בשלום.

זה נראה שקוזו הלך להיות בייביסיטר ונרדם... ;):p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיוך;1040866:
זה נראה שקוזו הלך להיות בייביסיטר ונרדם... ;):p

אם גברים הולכים להיות ביביסיטר, זה הדבר היחיד שהם יודעים לעשות שם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1040884:
אם גברים הולכים להיות ביביסיטר, זה הדבר היחיד שהם יכולים לעשות שם...
חחח... זה היה טוב!

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לנסות לברר מכיוון אחר
לדוגמה ליצור קשר עם ההורים או קרוב משפחה אחר ולבקש מהם לשים לב אם פתאום יש לבחורה יותר כסף או משהו כזה...
אני חושבת שכל פניה לבחורה עצמה בכל דרך שהיא יכולה להיות לה השפעה מזיקה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קוזו;1039065:
הכסף היה מונח בתוך מעטפה בתוך קופסת נעליים,בארון בחדר שינה ,שם היו עוד מעטפות עם עוד הרבה כסף.
ואין סימני דרך? אדם זר המחטט בארון, עשוי להשאיר עקבות. אם הארון היה נראה רגיל לגמרי, הסבירות שהנערה לקחה את הכסף - נמוכה מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1040971:
אולי אפשר לנסות לברר מכיוון אחר
לדוגמה ליצור קשר עם ההורים או קרוב משפחה אחר ולבקש מהם לשים לב אם פתאום יש לבחורה יותר כסף או משהו כזה...
אני חושבת שכל פניה לבחורה עצמה בכל דרך שהיא יכולה להיות לה השפעה מזיקה!

לא ברור שפניה להורים תהיה נכונה. הורים לפעמים כ"כ נלחצים ולא יודעים להגיב בדרך הנכונה.
ובמקרה כזה זה יכול להיות הרבה יותר גרוע והרסני.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה