התייעצות הבו עצה הולם - חדר מזזה בית החולים הדסה עין כרם

• הוסף לסימניות
תמונה מהחדר מזוזה
בעיקרון אסור לצוותי רפואה להשתמש בחדר...
בכל אופן זו תמונה ישנה מאוד לדעתי, ממתי התמונה?
ובאמת זה חסד עצום, לאנשים שלא רוצים לבזבז עשרות שקלים על אוכל בכשרות מפוקפקת ונאלצים לשהות שם ארוכות, וכן מקום שמרגיש היימיש ובבית בתוך מקום ענק ומנוכר.
איפה יש בשערי צדק?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
נגד זה שנשים אופות עוגות לחדר מזוזה
מצאתי היום את הבעל החסד של החדר ושיתף אותי לפי תומו שהעוגות הפסיקו משמעותית להגיע
שיבושי השקפה מחרידים
בשילוב עם מידות מושחתות
במחשבה שניה,
לא הביאו את המאמר במלואה,
יתכן מאוד, שהכוונה הייתה להעיר לדעת את סדר העדיפויות,
ולא לשכוח את מחויבות הבסיסית כל א' לביתו, ולאחמ"כ ניתן לעזור כיד ד' הטובה, ולא לדלג על אלה שצריכים לנו,
וזה בסדר, כי יש צריכים לדעת גם את זה,
יתכן,
אבל,
אם יצאה מכשול כתוצאה מכך, ולא הבינו נכון, חייבים לתקן זאת,
קשה להאמין שיש מסורת לטמון ידים בצלחת...
בנוסף שכ"א מחוייב בלעשות חסד, אף הטרודים ביותר,
ועיין רש"י מסכת בבא מציעא ל"ג ע"א על הגמ'
אמר רב יהודה אמר רב: אמר קרא, 'אפס כי לא יהיה בך אביון' שלך קודם לשל כל אדם,
ואמר רב יהודה אמר רב: כל המקיים בעצמו כך סוף בא לידי כך,
כל המקיים בעצמו כך. אף על פי שלא הטילו עליו הכתוב, יש לאדם ליכנס לפנים משורת הדין ולא לדקדק שלי קודם אם לא בהפסד מוכיח, ואם תמיד מדקדק, פורק מעליו עול ג''ח וצדקה וסוף שיצטרך לבריות, עכ"ל
ר"ל

בתקוה שנזכה לעשות אך טוב וחסד!

• הוסף לסימניות
מנהג יפה עושים במשפחה שלנו ביום השנה של הסבים והסבתות.
תורמים יום אחזקה לחדר מזוזה. ושולחים עוגות לעילוי נשמה, כל אחד לפי מה שמתאים לו
מדובר בחסד ענק!!

• הוסף לסימניות
יש אפשרות להשתתף בהכנת העוגות? בטוחה שהרבה ישמחו
כן יש
הביאו כאן מקודם את הטלפון
גם אנחנו במשפחה ארגנו לפני תקופה, יום של אפיית העוגות לזכות מישהו מהקרובים וב"ה רואים ישועות!

• הוסף לסימניות
יש לי את המספר- 0533144777
הם באמת צדיקים וזכות לסייע בעדם!
נעזרנו במקרים אכן לא שמחים בבי''ח
והציל פשוטו כמשמעו ברגעים קשים

יש קו עם כל הפרטים על החדר וכן פרטי התרמה וכ"ו
0774850906

יש אפשרות להשתתף בהכנת העוגות? בטוחה שהרבה ישמחו
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מעניין שזה רק בעוגות מכירה מישהי שמתנדבת בחיתוך הפירות לחדר (בעין כרם) ולא שמעתי ממנה שיש ירידה בכמויות...
בכל מקרה @שמחת אחים - הנהלה תודה על העלאת הצורך נשקול שוב אם ביכולתנו להשתתף בהכנת העוגות גם כן...

• הוסף לסימניות
אפיית עוגה עבור חדר מזוזה או כל דבר אחר הינו התנדבות בלבד,
לא מכריחים אף אחת,
אז מה הדיון שם בעיתון?

אמא שאין לה את הפניות להתנדבות פטורה מלכתחילה,
מדוע להוריד לשאר הנשים את החשק להתנדב?
או שהדיון חיזק את רוח ההתנדבות והתרומה??

• הוסף לסימניות
זה באמת חסד שמועיל, מניסיון.
גם אני שמעתי סיפורי ישועות על מי שתרמו.
לדעתי, כדאי לכתוב עליהם כתבה אוהדת בעיתונים כמו "מרוה לצמא", "קראט", "לבית", "משפחה", "בקהילה", וזה בודאי יביא עוד תרומות.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את הכתבה אבל אני יכולה לדמיין את זה לא ככ "מזעזע" כמו שאמרו פה.
ישבו להם קבוצה של נשים בגינה וכל אחת סיפרה על העוגות וכו שהיא מכינה ואיזה חסדים היא עושה (גם אם זה פעם ביובל) וישבה האשה הצדקנית שאין לה את הזמן, ואת כל החסד היא עושה בתוך הבית כי זה מה שה' רוצה ממנה, אבל שם בגינה התכווץ לה הלב שרק היא לא גומלת חסדים וחזרה לביתה עצובה ומסותכלת...
הקבה לא רוצה שאידשע מאמע תהכין עוגות במקום ארוחת ערב בבית או במקום משהו אחר בבית.
אז אידשע מאמע שמצליחה גם וגם אשריה, ומי שלא גם אשריה, שניהם עושות רצון ה באותה מידה ויקבלו שכר באותה מידה.
אז אולי זה רק היה חיזוק מעין זה.

לגבי החדר מזוזה, אני חושבת שאין מספיק מודעות, מתרימים בבית כנסיות אבל אף פעם לא פנו אלי (רק עזר מציון לגבי עוגות)
כתבה בעיתון בהחלט תעלה מודעות.
אבל גם אם יש דרך להתרים/לבקש מחולים/מבקרים שאכן השתמשו בחדר ומודעים לזה אני בטחה שהם מאד ישמחו לתרום!

• הוסף לסימניות
אגב, לו הייתי מתנדבת להכין עוגות, יש מי שהיה אוסף ממני [לא בירושלים]?
אני יודעת שיש להם מוקדים לא רק בירושלים
אצלנו אין מוקד, ושלחתי במיוחד לירושלים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה