התייעצות הבו עצה הולם - חדר מזזה בית החולים הדסה עין כרם

• הוסף לסימניות
לצערי ראיתי גם אנשים, חרדים, שנכנסים לשם, ממלאים שקית בעוגות, סנדויצים וכו' ועוזבים את הית החולים. מה שקורה זה בגלל מקרים כאלו לא נשאר למי שבאמת זקוק כי תקוע בבית החולים
אני יכולה להבין מישהו שסיים ביקורת, ביקור, טיפול ונכנס לקחת משהו לעצמו לאותו רגע. אבל למלא שקית ולצאת מבית החולים לא נראה לי שזו המטרה.

אגב, לו הייתי מתנדבת להכין עוגות, יש מי שהיה אוסף ממני [לא בירושלים]?
זה אחוז מסויים של אנשים שגם ישבו על מנה עיקרית בחתונה שלך בלי להכיר איש, לא מפספסים שום קידוש, וכמובן סועדים את ליבם באופן קבוע בהכנסות אורחים שונות.
לוקחים אותם בחשבון וזהו, אי אפשר להגביל בכמות או לערוך תשאול כי רק הנזקקים יפגעו מזה, לאותם קומבינטורים לא יחסר מאומה.

ואגב, זה ממש לא מיועד רק למי ש"תקוע", אם כן היו מגבילים את זה רק למלווי חדר מיון או חדר טראומה.
זה נועד לכל אחד שנמצא במקום כזה וזקוק למעט אוכל או משהו מתוק והוא לא ישלם 60 ש"ח על לחמניה עם משהו בפנים, וכדי להוריד ממנו את העול לסחוב איתו אוכל כשעושה משמרת.
מי שלוקח לחמניה וכו' ובדיוק סיים משמרת ויוצא לדרך אני לא חושב שעושה משהו לא בסדר

• הוסף לסימניות
(אולי אפשר לדון לכף זכות, כל מיני סיבות שיכולות לגרום לאדם, כנראה רעב לא מעט לנסוע מרחקים גדולים עד להדסה עין כרם ולסחוב משם מזון,
בנוסף יש סמוך את המלונית למשפחות החולים,
לא תמיד מתאפשר להם טכנית או כלכלית לדאוג לעצמם לאוכל
כנראה בשעות שבין הארוחות וכו')

• הוסף לסימניות
לצערי ראיתי גם אנשים, חרדים, שנכנסים לשם, ממלאים שקית בעוגות, סנדויצים וכו' ועוזבים את הית החולים. מה שקורה זה בגלל מקרים כאלו לא נשאר למי שבאמת זקוק כי תקוע בבית החולים
אני יכולה להבין מישהו שסיים ביקורת, ביקור, טיפול ונכנס לקחת משהו לעצמו לאותו רגע. אבל למלא שקית ולצאת מבית החולים לא נראה לי שזו המטרה.

אני לא חושבת שזה נכון לשפוט כך.
אדם שנמצא בבית חולים זה לא סתם, זה לא שטיבלאך..

יש הרבה מקום לדון לכף זכות בענין זה.

• הוסף לסימניות
החסד מעורר השתאות! אשריכם ישראל. אבל מנקר לי במוח - איך משרד הבריאות מאשר חדר כזה? כל אחד מכין בבית, אין פיקוח על ההיגיינה, הסטריליות, המוצרים. רק לי זה נשמע בעייתי?
בנוסף, בעלי החדר דואגים באמת שכל העוגות והכיבוד הם 100% הכשר טוב?

• הוסף לסימניות
הכל שם נקי וסטרילי מאוד, כל עוגה בקופסה/שקית נפרדת והכל בהכשר בד"ץ העדה החרדית ולא מקבלים שם מכל אחד, אין דבר כזה סתם לבוא ולהניח עוגות.

• הוסף לסימניות
לא באתי לשפוט
סיפרי מה ראיתי
וספציפית אני דווקא מכירה שם טוב את המקרה....אז לא כתבתי סתם דברים באוויר.
לא אכנס לזה יותר כדי שלא אכתוב בטעות מה שאני לא רוצה

אבל, כן יש כאלו. בוודאות.
ולא כדאי שבשביל שיש כאלו, החדר ייסגר, זה לא דבר שאפשר לעשות משהו על זה
אז הבה ניתן להם חיזוק ועזרה כ"א במה שאפשר
בנוסף, בעלי החדר דואגים באמת שכל העוגות והכיבוד הם 100% הכשר טוב?
אני מכיר אישית את המנהל, ואת אלה שמארגנים את זה, והם לא מקבלים את העוגות מכל אחד שמביא אא"כ מכירים אותו טוב, וזה הכל בהשגחת העדה"ח
וכן מניסיוני האישי, החדר מאד נקי יחסית, יש שם כל הזמן מתנדבים שמנקים וכו'

• הוסף לסימניות
אני הייתי פעם אחת בחדר בהר הצופים ומה שהכי תפס אותי זה רמת הניקיון!
פשוט הייתי בהלם, הייתי בטוח שאגלה סוכר מנוקד בפירורי קפה ושיש שנראה כמו חדר קפה בשטיבל מצוי, במקום זה מצאתי חדר מבריק ונוצץ.

• הוסף לסימניות

כנ"ל ראיתי
אבל מה לעשות עדיין יש שנעזרים בזה וזה שווה את זה...

אגב ב"ה זכיתי שכבר למעלה משנה יש לי שם הוראת קבע....

• הוסף לסימניות
לא קראתי את הכתבה אבל אני יכולה לדמיין את זה לא ככ "מזעזע" כמו שאמרו פה.
ישבו להם קבוצה של נשים בגינה וכל אחת סיפרה על העוגות וכו שהיא מכינה ואיזה חסדים היא עושה (גם אם זה פעם ביובל) וישבה האשה הצדקנית שאין לה את הזמן, ואת כל החסד היא עושה בתוך הבית כי זה מה שה' רוצה ממנה, אבל שם בגינה התכווץ לה הלב שרק היא לא גומלת חסדים וחזרה לביתה עצובה ומסותכלת...
נכון מאוד.
ולכן למחרת הנושא בגינה כבר עבר לביגוד ולסטים והיא הרגישה שהיא לא מספיק אידישע מאמע כי הבנים והבנות לא בסט מושלם ולכן רצה לחנויות מבוקר עד ליל להתאים את הסרט לפונפון.
בכל נושאי האשכולות האלו זה לא נקרא להעמיס על האידישע מאמע.

על זה אמר הנביא
הוי האומרים לרע טוב, ולטוב רע: שמים חושך לאור ואור לחושך, שמים מר למתוק ומתוק למר [ישעיהו ה כ]
הוי, גיבורים לשתות יין; ואנשי־חיל, למסוך שיכר. מצדיקי רשע, עקב שוחד; וצדקת צדיקים, יסירו ממנו [כב כג]

משום מה אנשים נתפסים לצדקות בכזו שנאה ובורות, כאילו שמישהו ביקש מהם.

אם אמא תעבוד קשה בשביל מותרות ועשירות בעולם הזה הרבה יצדיקו אותה. וזה בסדר למרות שזה מעורר תחרות.
אבל אם תוסיף בשביל עולם הבא אוי אוי אוי.

וכעת לשאלה לוגית כמה נשים נראה לכם מכינות את האוכל הזה [לא יותר מכמה עשרות].
וכמה מתוכם אין להם ילדים [מבוגרות] וכדו' ולזה נתפסו ובטח הם עושות לחץ חברתי וכו' וכדו'.
ולמה בדברים שרבים וטובים עושים לחץ חברתי בגשמיות זה בסדר ואין צורך במאמרי השקפה...

הקבה לא רוצה שאידשע מאמע תהכין עוגות במקום ארוחת ערב בבית או במקום משהו אחר בבית.
אז אידשע מאמע שמצליחה גם וגם אשריה, ומי שלא גם אשריה, שניהם עושות רצון ה באותה מידה ויקבלו שכר באותה מידה.
אז אולי זה רק היה חיזוק מעין זה.

לגבי החדר מזוזה, אני חושבת שאין מספיק מודעות, מתרימים בבית כנסיות אבל אף פעם לא פנו אלי (רק עזר מציון לגבי עוגות)
כתבה בעיתון בהחלט תעלה מודעות.
אבל גם אם יש דרך להתרים/לבקש מחולים/מבקרים שאכן השתמשו בחדר ומודעים לזה אני בטחה שהם מאד ישמחו לתרום!

• הוסף לסימניות
רבים מהם מביאים לחולה בחדר שאוכל מזה במשך היומיים הקרובים שלא מגיע אף אחד לעזור לו [מידיעה]
נכון ישנם גם נצלנים בכל מקום ועל זה אמרו ישרים דרכי השם צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם.

• הוסף לסימניות
אבל לקחת שקית מחאה הביתה, שיהיה, וגם לילדים וכו'---לא לזה זה מיועד
אם חסר אוכל בבית כשאישה מאושפזת- יש לזה ארגוני חסד כמו עזר מציון.
נכון וזה בעיה
אבל הוא מסכן ומה לעשות שהוא חוזר סחוט הביתה ואין מי שיעזור לו.
והנה הנה הוא הבעיה של הדור
ועל זה אומר החכם מכל אדם.

לֹא יָבוּזוּ לַגַּנָּב כִּי יִגְנוֹב לְמַלֵּא נַפְשׁוֹ כִּי יִרְעָב. [משלי ו ל]

ופירש רבנו בעל מצודת דוד:
"לא יבוזו" - אין מרבים לבזות את הגנב כאשר יגנוב למלא נפשו כי רעב הוא וגנב לשבור הרעבון, וכמעט לאונס יחשב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה