התייעצות הבו עצה !!

• הוסף לסימניות
אני אכתוב משהו לא פופולרי אבל אמת לאמיתה:
אברך,
כשהוא יוצא לחפש עבודה בואו נראה מה הוא מחפש:
שהוא יוכל להמשיך ללכת לבריתות של אחיינים
שיתאפשר לו לא לעבוד משמרת בשבוע,
וכמובן שמצד א' הוא עדיין ייקרא אברך שח"ו בביהכ"נ וכו'...
ומצד ב' הוא יביא משכורת של לפחות 10000 על ההתחלה
כי בשביל 6000 לא יוצאים לעבוד (הרי בכוילל אני עושה 3 וחצי אז כבר לא שווה לי)...
וכמובן שתהיה עבודה נוחה ומכובדת ללא צורך ללכת או לנסוע הרבה,
בלי להזיע, ובלי להתאמץ יותר מידי.
וגם אם אפשר בלי להפעיל את המוח יותר מידי
כי הרי את המוח אני שומר לסדר א'
כי רק לסדר ב' אני יוצא לעבוד קצת לא לעבוד זה סוג של כולל כזה לחבר'ה סגנון מוצלחים..

בקיצע'ר משהו כאן לא עובד,
צריך חשיבה מחדש!
כמובן שלא באתי לזלזל ח"ו באלפי האברכים השוקדים על תלמודם יום וליל לא ישבותו, אלא להאיר למי שמזהה את עצמו כאן בין השורות.
לדון לכף זכות זה גם לאברך כולל,
אולי הוא התכוון פשוט למה שהוא כתב.

• הוסף לסימניות
אני אכתוב משהו לא פופולרי אבל אמת לאמיתה:
אברך,
כשהוא יוצא לחפש עבודה בואו נראה מה הוא מחפש:
שהוא יוכל להמשיך ללכת לבריתות של אחיינים
שיתאפשר לו לא לעבוד משמרת בשבוע,
וכמובן שמצד א' הוא עדיין ייקרא אברך שח"ו בביהכ"נ וכו'...
ומצד ב' הוא יביא משכורת של לפחות 10000 על ההתחלה
כי בשביל 6000 לא יוצאים לעבוד (הרי בכוילל אני עושה 3 וחצי אז כבר לא שווה לי)...
וכמובן שתהיה עבודה נוחה ומכובדת ללא צורך ללכת או לנסוע הרבה,
בלי להזיע, ובלי להתאמץ יותר מידי.
וגם אם אפשר בלי להפעיל את המוח יותר מידי
כי הרי את המוח אני שומר לסדר א'
כי רק לסדר ב' אני יוצא לעבוד קצת לא לעבוד זה סוג של כולל כזה לחבר'ה סגנון מוצלחים..

בקיצע'ר משהו כאן לא עובד,
צריך חשיבה מחדש!
כמובן שלא באתי לזלזל ח"ו באלפי האברכים השוקדים על תלמודם יום וליל לא ישבותו, אלא להאיר למי שמזהה את עצמו כאן בין השורות.
זה קשה מאוד לראות כאלה תגובות בזמן שאני אישית יושב בכולל ב"ה יום שלם והחברותא שלי לא מסיים חצי מהחודש ויושב במסירות נפש לתורה כפשוטו ואני מאוד מזדהה עם אותו אברך שמתיעץ, אני רק חושב איך אני הייתי מרגיש במצב שלו אם זה היה התשובה, פחות או יותר עניתה לו במילים יותר גסות "אתה בטלן שלא בא לך באמת ללמוד אלא אתה רוצה כסף ואתה מפחד מהשכנים שלך אז אתה מעדיף שיקראו לך אברך..." יש עדיין אנשים בעולם שמוכנים למסור נפש על התורה ולא בשביל כבוד או משהו ולא ייבים לקנאות בהם שהם עדיין יושבים ולמדים ולא רוצים לצאת לגמרי מהלימוד כמו אנשים אחרים... ואפשר לקנאות בהם, אבל קנאת סופרים

• הוסף לסימניות
ה קשה מאוד לראות כאלה תגובות בזמן שאני אישית יושב בכולל ב"ה יום שלם והחברותא שלי לא מסיים חצי מהחודש ויושב במסירות נפש לתורה כפשוטו ואני מאוד מזדהה עם אותו אברך שמתיעץ, אני רק חושב איך אני הייתי מרגיש במצב שלו אם זה היה התשובה, פחות או יותר עניתה לו במילים יותר גסות "אתה בטלן שלא בא לך באמת ללמוד אלא אתה רוצה כסף ואתה מפחד מהשכנים שלך אז אתה מעדיף שיקראו לך אברך..." יש עדיין אנשים בעולם שמוכנים למסור נפש על התורה ולא בשביל כבוד או משהו ולא ייבים לקנאות בהם שהם עדיין יושבים ולמדים ולא רוצים לצאת לגמרי מהלימוד כמו אנשים אחרים... ואפשר לקנאות בהם, אבל קנאת סופרים
כל מה שכתבת זה אמת
אבל לא נראה לי שהבנת מה הוא כתב כי התגובה שלך לא קשורה

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבת זה אמת
אבל לא נראה לי שהבנת מה הוא כתב כי התגובה שלך לא קשורה
אני הבנתי מצויין, ואני לא מכחיש את זה שקיימים גם אנשים כמו מה שהוא מצייר ולא חסר לראות בריכוזים חרדיים אנשים כאלה, לא סתם יש בתתי"ם כ"כ הרבה מורים מושחתים... אבל אולי אתה לא הבנת מה אני כתבתי, שים לב לניסוח שלו בתחילת הפוסט שהוא כותב משהו לא פופולארי אבל אמת לאמיתה ואז הוא כותב אברך בכלליות כאילו כל אברך זה מה שעובר לו בראש... או לפחות הרוב, בעולם יש שתי אופציות להיות גבוה או להגביה את עצמך או לחפור מתחת לאנשים ולהנמיך אותם, אם לא זכית להיות אברך אתה לא חייב להפוך את האברכים לפוליטיקאים שמה שמעניין אותם זה כבוד וכסף...

• הוסף לסימניות
עם כ,כ הרבה שיפוטיות, זלזול וציניות, מי צריך את היועמשי"ת???
כולה אברך רוצה השלמת הכנסה,
לא מיליונים, לא מקצוע, לא איש עסקים...
אולי תנסו להיות רבה בכיתת פעוטון / מכינה בשעות הצהריים שזה בעצם מקביל לצהרונים של הגנים, כלומר בין 55 ל 60 ש"ח לשעה בשעות 13:15 עש 16:00.
לא ע"ח הסדרים.

• הוסף לסימניות
אני הבנתי מצויין, ואני לא מכחיש את זה שקיימים גם אנשים כמו מה שהוא מצייר ולא חסר לראות בריכוזים חרדיים אנשים כאלה, לא סתם יש בתתי"ם כ"כ הרבה מורים מושחתים... אבל אולי אתה לא הבנת מה אני כתבתי, שים לב לניסוח שלו בתחילת הפוסט שהוא כותב משהו לא פופולארי אבל אמת לאמיתה ואז הוא כותב אברך בכלליות כאילו כל אברך זה מה שעובר לו בראש... או לפחות הרוב, בעולם יש שתי אופציות להיות גבוה או להגביה את עצמך או לחפור מתחת לאנשים ולהנמיך אותם, אם לא זכית להיות אברך אתה לא חייב להפוך את האברכים לפוליטיקאים שמה שמעניין אותם זה כבוד וכסף...
טוב אולי אני צריך לקרוא את מה שהוא כתב שוב
אני הבנתי שהוא לא מדבר בכלל על אברך שלומד עם קשיים כספים אלא על אחד שהגיע למסקנה שהוא חייב לעבוד אבל למרות שהוא הגיע למסקנא מסיבות נכונות כמה וכמה דברים מתערבים לו בשיקול איך להשיג את הפרנסה ומהם (הוא טוען) צריך להתעלם
[ולמרות שאני מסכים עם חלק ממה שהוא כתב הנוסח צרם לי אבל עדיין לא מגיע לו הטענות (למרות שעצם הדברים שכתבת נכונים)]

• הוסף לסימניות
מישהו רצה להתיעץ ולא ביקש סדרת חינוך

לענינך מה הדבר שאתה מתחבר יותר יש מלא עבודות שאפשר ללמוד בבוקר בכולל ולעבוד אחה"צ. ערב.
יש את הכיוון של מלמד. סופר ועוד
יש לך כיוון של עבודת כפיים-מוכר כמו בחנות לבגדי גברים.סידור מדפים .חשמלאי.כלבויניק ועוד
לפתוח את הראש ולא לפחד ממה יגידו

• הוסף לסימניות
עד לא מזמן הייתי אברך כולל על כל המשתמע מכך,
אפילו מייל לא היה לי,
הראש היה מונח בלימוד עמוק שעות על גבי שעות ברוך ה',

אבל לפני תקופה ההוצאות בבית תפחו בעקבות כמה אירועים משמעותיים,
וכרגע אניצריך להוציא את הראש [לפחות חלקי] מהלימוד .

כרגע אני מחפש עבודה אבל יש לי שני בעיות

א. אני רוצה להישאר בבקרים בכולל ולעשות שטייגען. רוב העבודות זה משרה מלאה.

ב. בכל העבודות שיש צריך להגיש קורות חיים וצריך ניסיון ולי יש ניסיון רק בלימוד תורה [ברוך ה']

מה עושים הלאה ??? איך מתקדמים ???
אם יש לך ארכה של כמה חדשים וראש טוב.
תשקול ללמוד ייעוץ משכנתאות.

• הוסף לסימניות
צריך לדעת מה מעניין אותך, ממה הכי תהנה, האם אתה טיפוס שמח שאוהב הרבה רעש לידך, או ההיפך. ועוד דיוקים כאלה.
בלי זה, אין טעם להעלות רעיונות כלליים.

• הוסף לסימניות
בחינוך מיוחד לא צריך נסיון תעסוקתי אלא בעיקר רצון טוב, לב טוב, יראת שמים, וגם אם מבקשים קורות חיים לכתוב אברך כולל ולכתוב שם רצון ללמוד , והרבה מחמאות על עצמך שיראו שאתה בא לעבוד....
יש הרבה שככה מתחילים וצוברים נסיון, תעברו על מישרות באתר של אחיה....,

• הוסף לסימניות
אם אתה רוצה להישאר בתחום התורני נטו
ויש לך כישרון כתיבה אפילו לא משהו דרמטי
אתה מוזמן בחום להיות עורך תורני
יש אלף מכונים וסגנונות שמשלמים טוב גם בזמן ההכשרה
ואתה נשאר בתוך הלימוד
אפשר לערוך עיון בקיאות אגדות מה שתרצה...
כמובן מי שיכול להישאר אברך כולל שרק תורתו אומנותו אני מצדיע לו,
למרות שאני חושב שאחד כזה לא משוטט בפרוג...

• הוסף לסימניות
ראיתי שבוע שעבר עלון בבית כנסת חסידי שהם רוצים להרים את עניין הפרנסה בקרב אלו שחייבים לצאת לעבוד. היתה שם רשימה של כ-12 או 20 מקצועות שמכניסים מינימום 12000 ש״ח לחודש משכורת התחלתית, אם אפשרות לצמיחה בהמשך, ולא דורשים הרבה למידה ולא דורשים שימוש בטכנולוגיה פסולה.

כרגע לא זוכר את הכול, אבל זה כלל: אינסטלטור, מתקין דלתות, מתקין אביזרי רכב (לא יודע מה זה בכלל), נהג אוטובוס ועוד...

• הוסף לסימניות
1770118185979.png

• הוסף לסימניות
למה להציע לו עבודות שהם לא תורה?
להיות עורך תורני זה תורה, ולא סתם אלא מחייב אותך להכנס לנישות שתמיד ברחת מהן...
מומלץ בחום!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה