הבו עצה!

• פותח הנושא 23
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
ילד בן 3 ורבע מסרב להתפנות בשירותים (את המלוכלך.)
מה עושים???

• הוסף לסימניות
בתחילה כן אבל כבר 3 חודשים שלא.
(הוא כבר בחיידר)

• הוסף לסימניות
הם נורא מפחדים.
זה מפגש עם משהו חדש, שהם לא מכירים בצורה כזו.

שמעתי בשם הרבה מטפלים שמשחק חופשי בחימר\ פלסטלינה מפחית את הפחד, ומעודד את התת מודע להסתגל לרעיון.
דרך נוספת למפגש בלתי אמצעי עם חומרים מעודדים, זה לתת למרוח על הרצפה או השולחן סבון כלים (לא רעיל) עם קצת מים, וליצור מזה סוג של משחה מקציפה.

• הוסף לסימניות
היה לנו בדיוק את הבעיה הזו עם הבכור שלנו (זה בכור?)
מה שעשינו שכל פעם שישב נתנו לו מדבקה להדביק על השרותים ולאט לאט בסבלנות הינו איתו בשרותים וצ'יפרנו אותו כל פעם בפרס קטן (קניתי בהכל בשקל..) אח"כ זה עובר ...

• הוסף לסימניות
הוא מסכים לשבת אבל לא עושה.
וואו איזה הבטחות הוא קיבל כלום לא עובד.
(הוא לא בכור)

• הוסף לסימניות
על תזרקו עלי אבנים...
אני אחרי הרבה זמן שלא יצא וזה כבר הפך לעצירות הכנסתי לו תוך כדי ישיבה פתילת גליצרין
והוא ראה שיש סיכוי שזה יוצא
לאט לאט הם קולטים ..לאחרונה כשהצליח הוא אמר לי :אוי זה לא כואב ... הם מפחדים!

• הוסף לסימניות
הבת שלי סובלת (ושמא אני??) בדיוק מאותה הבעיה וחששתי להעלות את השאלה כדי לא לעורר בחילה...

אבל זה מתסכל!!!! במיוחד שזה לא קשור לגמילה אלא מופיעה שנה וחצי אחרי. כאילו בלי שום סיבה.
היא הגיעה עד מצב שהיא פתחה עצירות כי זה כמו מעגל. נכנס לה פחד אז היא נמנעת וכשהיא נמנעת מתפתחת עצירות ואז יותר קשה וממילא יותר מפחיד וכך הלאה....

רופאת ילדים אמרה לי, כדאי ללכת צעד אחורה ולאפשר לה להתפנות באיזו צורה שהיא רואה לנכון אפילו עד כדי החזרת טיטול בשביל זה ואז לצעוד בחזרה קדימה בקצב שלה.

היא אמרה לי שזה קורה להמון ילדים בגיל הזה. (הבת שלי עוד חודש בת 4 והיא נגמלה מגיל 2 וארבע בקלות רבה)

• הוסף לסימניות
אז מה באמת את עושה?
אני שמה לו טיטול כשהוא חוזר בצהרים ואז שעה שעתיים אח"כ מורידה לו אבל לא תמיד זה מצליח, לפעמים הוא עושה לפני.

• הוסף לסימניות
הוא עושה לפני מה?
את לא רוצה שיעשה בטיטול? שיעשה!
צריך להוריד לחץ מצידנו. אם הם רואים שגם אנחנו נלחצים ומתעצבנים. זה רק גורם לבעיה להחריף.

אני עדיין לא הגעתי לנוסחה הרצויה.
התעלמתי, כעסתי, ריחמתי, וכלום לא עוזר בינתיים.
עכשיו אנחנו מנסים לפתור את בעיית העצירות. ואז לראות איך להמשיך לטפל - אין לנו מושג מה הבעיה שלה!!

• הוסף לסימניות
היה לי בן אחר שפיתח עצירות מזעזעת בגלל הסיפור הזה,ומה שהועיל להחזיר את הטיטול לגמרי!!
ולא לדבר בענין.
אבל הוא היה יותר קטן ויום אחד הוא הוריד את הטיטול מעצמו ונגמר הסיפור כלא היה.

• הוסף לסימניות
אצל הבנות (4 בלע"ה)ב"ה לא היתה לי שום בעיה

• הוסף לסימניות
לכן שמתי גליצרין(בגלל העצירות)

• הוסף לסימניות
אני מרגישה בבירור שמשהו מציק לה כי היא ילדה בוגרת מאוד לגילה ובכללי מתפקדת כמו ילדה בת 8.

רק שאני לא מצליחה לחשוב מה הכיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;1099745:
היה לי בן אחר שפיתח עצירות מזעזעת בגלל הסיפור הזה,ומה שהועיל להחזיר את הטיטול לגמרי!!
ולא לדבר בענין.
אבל הוא היה יותר קטן ויום אחד הוא הוריד את הטיטול מעצמו ונגמר הסיפור כלא היה.

והוא מסכים שתשימי לו טיטול?

• הוסף לסימניות
לא עזר!!!
אצלי בכל אופן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 23;1099757:
מה זה מסכים,
ר-ו-צ-ה!!!

אז יש לך פתרון חלקי. איך שהוא מגיע מהחיידר תשימי לו טיטול עד הלילה או עד שהוא יוריד מעצמו.
אבל צריך גם לתת לו את ההרגשה שזה לא נורא שיש לו טיטול ולכל ילד מה שמתאים טוב ונוח.
אני הייתי אפילו אומרת לו שהוא יכול להרגיש בנוח והעיקר שהוא יהיה רגוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1099762:
אז יש לך פתרון חלקי. איך שהוא מגיע מהחיידר תשימי לו טיטול עד הלילה או עד שהוא יוריד מעצמו.
אבל צריך גם לתת לו את ההרגשה שזה לא נורא שיש לו טיטול ולכל ילד מה שמתאים טוב ונוח.
אני הייתי אפילו אומרת לו שהוא יכול להרגיש בנוח והעיקר שהוא יהיה רגוע.
אכן זה מה שאני עושה
אבל לפעמים הוא עושה לפני שאני מספיקה לשים לו טיטול וגם הפחד הזה שזה לא יימשך מדי הרכה זמן.

• הוסף לסימניות
ואז כשהוא מפספס כי לא הספקת לשים לו טיטול, הוא מקבל נזיפה או משהו כזה?
עדיף לנקות בשתיקה ולא לתת לזה להיגרר לעצירות או לדווקא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה