עזרה הבו עצות איך לאהוב את השונה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
היא כותבת שזה מפוצץ אותה, למה??
כשבתל אביב מחללים שבת זה גם מפוצץ אותה?
כי זה אח שלה!!
ומותר שיהיה לה אכפת!!
הכעס הזה מגיעה מהקרבה, מהתסכול, מהצער...

ואם מישהו בתל אביב שהיה דתי בעברו היה בא לך מול הפרצוף בשבת ומדליק את האור?
היית מרחם עליו מאד אבל גם היית כועס!!

• הוסף לסימניות
שמעתי ממשהי שגם היה לה קרוב משפחה שירד,
ששמע מרב, שיש להסתכל עליהם כמו חולים ל"ע,
כמו שלחולה במחלה נותנים ה-כ-לף כל מה שמבקש, מגשימים לו חלומות וכו, כי מרחמים!! כי מנסים לעשות לו את החיים יותר טובים,
כך גם עם נושרים, יש להם עכשיו סוג של מחלה רוחנית, לתת להם כל מה שהם מבקשים!! (לא יודעת אם גם לסייע לדבר עבירה צריך לברר) להרעיף עליהם כל טוב וטוב, לתת בהם אמון, ובעז"ה ישובו בתשובה שלימה.
קל לומר, קשה כנראה ליישם ושלא נתנסה.

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שאנחנו לא אוהבים אותם, אני חושבת שאנחנו מתרחקים מהם כי הדרך שלהם לא טובה לנו. הם אנשים טובים, יהודים טובים, והם אחים שלנו.

• הוסף לסימניות
אבל זה נורא חורה לי ומכעיס אותי שהוא אוכל לידי בתשעה באב ולא מכבד
אני לא אומרת כלום אבל זה מפוצץ
הוא גדל כמוני ובחר דרך אחרת בעקבות משברים שעבר
לא דנה אותו, מרחמת עליו אבל אני רוצה לאהוב אותו, לקרב אותו
לפי מה ששמעתי באזני מכמה מגדו"י
ענייני הדת לא קשורים לא אלייך ולא לאף אחד זה בינו לבין קונו
אם הוא עבר משברים במצבו הוא נחשב אנוס (שמעתי מאחד הגדולים באזני בשם החזו"א)
ולא רק שלא לדון אותו אלא הרבה יותר לקרב אותו ולאהוב אותו יותר מכל אחד אחר (בוודאי שזה לא שאלה איך כי כך דעת תורה.)
כמובן לשים לב שהוא לא משפיע לרעה ח"ו
מניסיון כשאוהבים ומכילים משפיעים ואם נוהגים ההיפך ח"ו רק גורמים לאנטי.

• הוסף לסימניות
כי באמת לא פשוט להיות חרדי, זה דורש מסירות, בחירת בדרך האמת למרות הקשיים
ולמרות תאוות עולם שקורצות בפרט בדורינו.
רק להתפלל עליו וכן לקרב ולראות את הנשמה לא את הכסות.
כל הרבנים אומרים שהדרך היא של קירוב ואהבה ולדון לכף זכות
ואני חושבת שמגיע שכוייח למי שממשיך לעבוד את ד' בדרך המלך ולא מחפש כל מיני הקלות ופשרות
באמת זה קשה בפרט שיש המון בחברה החרדית שעם יותר הקלות ואני לא רוצה להכנס אם כן או לא כל אחד מול קונו ועם כוחות הנפש שלו , אשריכם אלה שהולכים באמת ובתמים עם הקב"ה
זה בהחלט ניסיון לא פשוט קרוב משפחה שירד מהדרך

• הוסף לסימניות
בחיים לא לשפוט בן אדם!!!!!
צריך לכבד כל אדם באשר הוא!!!!
אחרי הכל הוא אח שלי.....
שמעתי סיפור לא ממזמן מחילוני (קעקועים וכו)שבתהליכים של חזרה בתשובה
ואותו חילוני מספר ש וזה דבר לא שגרתי לראות בן אדם עם כיפה וחולצה לבנה ומצד שיני קעקועים גלויים
והוא מספר איך שאנשים היסתכלו עליו בשיפוטיות בתור זה שיש לו קעקועים וכו והיה רק רב אחד שקיבל אותו ויום אחד ניכנס לשיעור תורה ומאז כל הזמן מגיעה ואז התחיל לשים כיפה וכו
אותו רב הוא מספר שהוא היחיד שקיבל אותו כמו שהוא ולא שפט אותו.....
והוא בעצם הגורם הישיר לתהליך החזרה בתשובה....
עם רוצים אני יכולה לשלוח קישור...
ממש מרגש לשמוע!!

• הוסף לסימניות
זה כואב באמת וזה לא קל.
ויותר מכך הכעס שלך הוא גם על הכאב שנגרם להורים (כנראה)
הרב שטינמן זצ"ל והרב אידלשטיין זצ"ל התיחסו לסוגיה כ"אנוס" מלא.
אין להם בחירה וזו מציאות שאנחנו לא מבינים.
אלא אם כן תדמייני אותו בדמות בחור "מיוחד"בתפקוד נמוך .
תתפללי עליו שה' יעזור והוא יחזור.
אבל אולי זה יוריד מהכעס (לא מהכאב).

• הוסף לסימניות
אני מבינה אותך כי זה באמת מאד קשה.
אולי יהיה לך יותר קל לאהוב אותו אם תבואי יותר בגישה של רחמים,
תחשבי עליו על המשברים שעבר ומה שעובר עכשיו תהי בטוחה שלא טוב לו ובאמת והוא סובל גם אם מבחינה חיצונית נראה שטוב לו.

• הוסף לסימניות
יש נשמות שבשבילן התיקון הוא להתקלקל ובע"ה לחזור אחרי זה, כמובן שאנחנו מתפללים שלנו זה לא יקרה
אבל אחרי שזה כבר קרה את יכולה לחשוב שזה תיקונו בעולמו ולכן כל הסבל שלו עצמו ושלך ממנו, זה פשוט חשבונות שמים.

• הוסף לסימניות
קודם כל להבין את עצמך
לא לשפוט את עצמך בחומרה ואז יהיה לך יותר קל לאהוב גם אותו
תזכרי שעצם הכעס מוכיח שאת אוהבת אותו
הרי לא תרגישי את אותו כעס כלפי מישהו מרוחק..
וכמו שכתבו כאן להבין שהוא חולה
הרב אידלשטיין אמר על נושרים שהם אנוסים
הן עושים תיקון שעלייך ב”ה לא נגזר לעבור

• הוסף לסימניות
היא כותבת שזה מפוצץ אותה, למה??
כשבתל אביב מחללים שבת זה גם מפוצץ אותה?
מסופר על אחד מגדולי ירושלים שהלך ברחוב ושמע שקרה משהו למישהו.
ילד נפגע.
בסמוך אליו הלכה אישה ודיברה בנינוחות:
'הכל יהיה בסדר' 'לא להתרגש' וכו'
כשהתקרבו לאזור המאורע גילתה האישה שזה בנה והתחילה לזעוק מרות.
אותו גדול ציטט אותה: 'הכל יהיה בסדר' 'לא להתרגש' וכו'
הוא הביא סיפור אמיתי זה להוכיח שכאשר מקרה קרוב הלב קרוע ומדמם.
זעקת האחות אמיתית ומובנת לגמרי.
ואי אפשר אלא לבכות איתה ביחד את גלות השכינה וגלות נפשות עם ישראל.

• הוסף לסימניות
כל הכבוד על הרצון הכן לאהוב את אחיך
למרות הקושי.
זה נסיון קשה לא רק לך, והרצון לכעוס טבעי והגיוני.

אולי יכול לעזור לך:
כשאנו מבינים שהמציאות שמתרחשת סביבנו,
היא מציאות שהבורא הביא אותה אלינו
על מנת לעורר אותנו.

לכן, את יכולה להחליט לעצמך שכשאת רואה אותו עושה משהו מתריס או אחר
לצעוק את הצעקה הפנימית שלך בתפילה לה'
אפשר להתפלל ביניך לבין עצמך
על אותו עניין/עליו/על ההורים/על הרוחניות שלך/ על הילדים שלך בע"ה
כך הרגש הקשה ינותב למקום מעשי,
ומול אחיך ישאר לך נתיב משוחרר ומאוורר יותר - פחות כועס.

יש לרב אורי זוהר ספר על ילדים מאתגרים
אבות על בנים
אפשר להוריד אותו חינם ברשת
יכול לעזור להבין את המתמודדים בכלל.

בתפילה לגאולה שלימה במהרה בימינו, אמן!

• הוסף לסימניות
לפי מה ששמעתי באזני מכמה מגדו"י
ענייני הדת לא קשורים לא אלייך ולא לאף אחד זה בינו לבין קונו
אם הוא עבר משברים במצבו הוא נחשב אנוס (שמעתי מאחד הגדולים באזני בשם החזו"א)
ולא רק שלא לדון אותו
היא דנה אותו?? ההפך בדיוק! היא רוצה להתקרב אליו ולא לכעוס עליו!
היא לא אמרה שענייני הדת שלו קשורים אליה... בבקשה אל תנפחו, היא רצתה עזרה ב-לא לכעוס עליו, היא לא רצתה עזרה להחזיר אותו בתשובה.
ולא רק שלא לדון אותו אלא הרבה יותר לקרב אותו ולאהוב אותו יותר מכל אחד אחר (בוודאי שזה לא שאלה איך כי כך דעת תורה.)
כמובן לשים לב שהוא לא משפיע לרעה ח"ו
מניסיון כשאוהבים ומכילים משפיעים ואם נוהגים ההיפך ח"ו רק גורמים לאנטי.
זה בדיוק מה שהיא רוצה לעשות! לקרב אותו ולאהוב אותו! אבל היא לא יודעת איך והיא מבקשת עזרה!

• הוסף לסימניות
אולי להתפלל עליו יעשה שינוי בלב, לא להתפלל רק שיחזור בתשובה, לבקש מאבא שיהיה לו טוב
ולבקש מאבא שאני כאחות אצליח להתחבר אליו ולאהוב אותו אהבה ללא תנאי
קשה לאהוב את השונה
מקל לדבר על זה ולבקש עזרה
♥חזקי ואמצי

• הוסף לסימניות
אולי יעזור לך לחשוב
שהשם אוהב אותו באהבה עצומה,
למרות ועל אף כל החטאים (וגם אותי ואותך...),
וממשיך לקיים אותו בכל רגע,
ואנו מצווים להידבק בדרכיו,
מה הוא אף אתה.
אם הקב"ה, שהוא חוטא נגדו,
אוהב אותו ומקיים אותו, למרות ועל אף,
אף אנחנו...

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אבל זה נורא חורה לי ומכעיס אותי שהוא אוכל לידי בתשעה באב ולא מכבד
אני לא אומרת כלום אבל זה מפוצץ
יש כאן שני חלקים:
הכעס הכללי על זה שהוא בחר דרך אחרת, שאת סופה מי ישורנה.
והכעס הפרטי על דברים שהוא עושה 'כנגדך'. וזה נראה ממש להכעיס..

לגבי הכעס הכללי, כבר נתנו כאן עצות טובות.
לגבי הכעס הפרטי, לא מובן למה לא לדבר איתו על זה?
סליחה אחי היקר, בחרת דרך אחרת, אני מבינה וכואבת [יש אומרים 'מכבדת' אבל לא נראה לי נכון. לא צריך לעוות את המושגים בשביל 'למצוא חן'. דרכו בודאי לא מכובדת אלא מזולזלת. ורק אנחנו לא צריכים לומר לו על זה דבר כדי שלא להרחיקו]. אבל למה לעשות זאת לידי?
יום תשעה באב היום, אתה יודע שאני כואבת את החורבן, אז לעשות לי דוקא?
מנסיון, בדרך כלל זה נובע מחוסר שימת לב.
אם היית ההורה שלו, זה היה יכול להיות 'להכעיס'. אבל אצל אחות זה יותר נובע מחוסר שימת לב.

תמיד טוב לנסות בהידברות. זה טוב גם באופן כללי לקבוע דברים ברורים.
הרי הוא לא יודע מה 'מכעיס' אותך באופן פרטי. מבחינתו את 'כעוסה' עליו באופן כללי. והוא לא יכול לשנות את זה.
והכי טוב לעשות את זה כשרגועים.
כמו למשל.. עכשיו.
שכבר נגמר הצום וירדו האמוציות.
אם תבואי מוכנה ורגועה, קרוב לודאי שתופתעי לשמוע איך הדברים נראים מהצד שלו.

• הוסף לסימניות
אולי מה שיכול לעזור לך,
זה קודם כל לתת מקום לכאב,
להתבונן וללכת עם המחשבות: כמה היית רוצה שיהיה לך אח אחר, שהוא יישאר בתלם כמוך..
תני מקום לתקוות ולחלומות שלך , מה ואיך היית רוצה שיקרה, לפני שאת משלימה עם הקושי והצער על האין.
תביני את עצמך.
תעודדי את עצמך.
שניכם גדלתם באותו מקום, אבל כל אחד הגיע לכאן עם סל אחר של כוחות ותכונות,
הלוואי שהמציאות היתה אחרת, הלואי שהיה לך אח כמו שחלמת שיהיה.
מה המחירים שאת משלמת בגלל שהוא כזה, איפה זה מפריע לך?
האם את סופגת בושה מהסביבה? מרגישה אשמה בפעמים מסויימות?
תבדקי מה באמת כואב לך,
לפעמים כאן מתחילה הדרך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הכותרת לא באה להתריס היא באה להדגיש מצב
ולא לא באתי לומר שאבא או אמא עם ילד או שניים זה לא אתגר
אבל שימו לב
בעוד אתם בונים על ההורים לרוב פסח ולכן מכשירים פיסת שיש קטן לפינת קפה. מדף במקרר. ובארון
כי מילא רוב החג נהייה אצל ההורים
ההורים והרווקים בבית קורעים את עצמם [תזכרו זה לא היה כזה מזמן]
כן אמא שלך לא נחה כבר 3 שבועות

להפוך בית שלם 100+ מטר של ארונות כיורים שולחנות מטבח סלון כיסאות מזווה מיטות
לכשר לפסח
לאפשרות שאתם וילדכם הסתובבו בחופשיות עם מצה ואפיקומן שסבא קנה
לא נכנסתי להוצאות המטורפות שקצת עוברות לידכם. למה שתקנו מצות יין או חסה או נייר כסף לציפוי המטבח
ושוב לא בהאשמה ולא בטרוניה אלא כנתון מציאותי
אז זו''צ יקר קצת שימת לב
לפרגן לבוא לעזור חצי יום
לפרגן ארוחה לעובדים בבית [הבית שלך חמץ המטבח שלהם במרפסת שרות]
לתת מילה טובה או שוקולד
והחשוב מכל
מעשרות להורים
הם חשובים יותר מכל כולל ארגון או קמחה דפסחא הם ההורים שלך

והם יממנו לך את ארוחות וסעודות החג
בס"ד

ההבדל בין נוכלות לבין כישלון

לפני כחודש נערך בבני ברק מיפגש מאוד מעניין של גוף הנקרא "הפורום להגנת הצרכן" והוא עסק בעיקר בדרכים למניעת נפילות נדל"ן בהם הציבור החרדי "מומחה" ליפול חזור ונפול.

הנוכחים, מומחים איש איש בתחומו, תיארו את הנוכלויות הרווחות היום ותיארו בצבעים קודרים ואמיתיים את המצב בכי רע, היו שם גדולי הדיינים שדיברו על הצורך להבטיח שהדור השני לא עושה שטויות עם הדירה שקיבלו מההורים וכן הלאה.

כאשר ר' איצ'ה דזיאלובסקי העניק לי את רשות המילה האחרונה (בגלל שאיחרתי – הרגל נעשה טבע) בקשתי מהנוכחים שלא יישפכו את התינוק אם המים, כלומר שלא יביאו אנשים למצב שבו הם חושדים בכל מה שלא זז שהוא נוכלות, הדבר הזה טענתי עלול להביא לשיתוק מוחלט של שוק השקעות הנדל"ן החרדי אשר היה והינו הקטליזטור הראשי של הציבור החרדי בדרכו לנישואי ילדים ברוגע ושלווה, המסר המרכזי של שתי דקות הנאום שלי זה מה שאתם הולכים לקרוא באלף מילים הבאות: לא כל עסקה כושלת היא אשמת המשווק!

צרות אחרונות משכחות את הראשונות וכך שכחתי מזה לגמרי, אלא שהשבוע פורסמה כתבה בעיתון 'דה-מרקר' (מי שלא מכיר לא הפסיד - מלא באהבת כסף ושנאת חרדים) כתבת תחקיר עומק אודות תופעת העוקצים בציבור החרדי הכרוכים במבצעי 10/90 הזכורים לשימצה.

מה שלא אהבתי זה ההתמקדות במתווך חרדי מסוים כאילו הוא שורש הרע בעולם כולו ואיך מלאו ליבו כביכול, ומעשה שהיה כך הווה בעשרות עותקים ברחבי הארץ שרובם מוכרים לי היטיב:

אברכים שחושבים שהם אנשי-עסקים פותו בידי אנשי-עסקים שחושבים שהם אברכים לקנות דירות פאר בערים שהם מכירים רק מחלונות האוטובוס בדרך למירון, נתניה ובת ים מככבות בכתבה אך זה לאורך כל הארץ בערים אשר אברך ממוצע מכיר את שמותיהם רק מהתרעות פיקוד העורף (או מהנפילות שאחריהן) ומעולם לא ביקר בהן.

אז איך משכנעים אברך כולל חסידי בן 22 שקיבל מההורים חצי מיליון ₪ לצורך יחידת 'סליחה' בביתר, לרכוש פנטהוז בהרצליה בארבע מיליון ₪ ?

מספרים לו שזה מבצע מיוחד שהתגלה רק למתווך בגילוי שמימי וכעת צריך רק לשלם עשרה אחוז שזה ארבע מאות אלף שקל ואת המאה הנותרים להביא למתווך על הגילוי הנפלא.

ואיך הדלפון שלנו יממן את מה שעשירי טבריה מתקשים?

כאן מגיע החלק השני של הגילוי אליהו – המתווך יודע לנבא כי בעוד שלוש שנים, כשיצטרכו להשלים את הרכישה הדירה תהיה שווה חמישה מיליון, ואז האברך דנן יתברר כסוחר מוצלח ביותר אשר ימשוך חזרה את הארבע מאות ועוד מיליון רווח נקי וכך לא יצטרך לגור בדירת הסליחה אלא בדירה גדולה המרחיבה דעתו של אדם ומרחיבה ארנקו של המשווק.

אז איפה הקצ'?

שעכשיו זה "אחרי שלוש שנים" ומתברר כי המחיר הכי גבוה שאפשר לקבל על הדירה הוא שלוש וחצי מיליון ואחרי ההוצאות מגיעים לשלוש מאתיים נטו ביד, מה שאומר שלפעמים עדיף לאותו אברך לעשות "ויברח" ולהותיר את הארבע מאות אצל החברה והמשווק ולחזור ליחידת הסליחה אבל וחפוי ראש, והפעם כשוכר...

זה פחות או יותר המסלול שאותו עוברות בחודשים אלו מאות משפחות מאנ"ש שכל מה שהם רצו זה לחתן את הילדים בכבוד וכעת הם מרוסקים לחלוטין וייקח להם שנים רבות אם בכלל כדי להתאושש מהתהום הכלכלית שהם הוכנסו אליה בידי משווק פלוני.

אך עשרת הקוראים כאן יודעים שעד כאן הייתה רק ההקדמה, כעת נתחיל עם הניתוח הכואב של הנתונים ואת הצד של לימוד זכות:

ובכן, קודם כל צריך לדעת שרבים מאוד הרוויחו בפריסיילים ותכניות דומות הרבה כסף, פגשתי ועודני פוגש כל יום אברכים צעירים ומבוגרים שהרוויחו סכומים אגדיים בשנים האחרונות כתוצאה מהפטנט הזה, לא ערכתי מחקר עומק אך מהתרשמותי המרוויחים רבים בהרבה על המפסידים וחבל שאת זה שומרים בסוד מאימת המצ'ינגים, הסיבה היחידה שמספרים לי על כך זה או כדי לשאול איך לעשות את הסיבוב הבא או כדי להתייעץ איך לצמצם את המסים העצומים (ברוך השם, כשיש מס סימן שיש שבח).

כל מי שקנה דירה בירושלים במחירי פריסייל של עשרים ומשהו אלף עשה את המיליון הזה, כך גם רבים שהשקיעו בחלק מהפרוייקטים בבן שמן וכך גם במקומות נוספים אשר המחירים עלו שם דרמטית ולקחו איתם את המשקיעים כלפי מעלה.

אז מה קרה בכל הפרוייקטים הכושלים?

שני דברים, הראשון שלא ידוע לי אם קרה זה הקפצת מחירים, מאוד ייתכן שמשווק מסוים יבוא לקבלן שיש לו כבר פריסייל ויגיד לו במקום למכור ב3.9 אביא לך קונים בארבע מיליון ואז מקבלים תרי זוזי: מאה אלף מהקבלן ועוד אחד מהלקוח, חד גדיא דזבין את אבא.

זה נורא לשמוע שיש דברים כאלו וטיפש מי שנופל לכך אך מי שיותר טיפש ממנו הוא מי שמאמין שאפשר למנוע דבר כזה באמצעות בירור אם המתווך אמין: גם המתווך האמין ביותר לא יעמוד בפני ניסיון של מאתיים אלף ₪ רק מלאך יוותר על זה ולא ניתנה תורת העסקים למלאכי השרת.

אך הדבר הזה לא מתקיים בדרך כלל משום שרוב הקונים יודעים לבדוק בערך את המחיר בסביבה ולא נופלים לבורות עמוקים, מה שכן קורה זה הדבר השני ועליו ברצוננו לדבר:

המחיר פשוט לא עלה, ולפעמים אפילו ירד.

כן רבייסיי, מחירי דירות לא רק עולים, לפעמים הם גם יורדים, כגון למשל בתקופת מלחמה.

עד מלחמת שמחת-נורא המחירים בנתניה למשל אכן השתוללו כי הצרפתים קנו שם בהמוניהם והוא הדין בצפת שהאמריקאים עטו עליה כי אצלם אין הבדל בין ירושלים לצפת, באמריקה זה מרחק סביר לנסיעה יומיומית לעבודה, אז מישהו משווק להם את זה כירושלים לעניים והם קנו וקנו והמחירים עלו ועלו והייתה היתכנות מסויימת לעלייה צפוייה.

ואז הגיע המלחמה ואין חוצניקים, ועוד מלחמה ועוד מבצע ושום דבר לא חזר לעצמו ואפשר לקלל את איראן (מגיע להם) ואת החמאס (עוד יותר מגיע) אך זה לא יעזור לעובדה הפשוטה שמחירי המגדלים שיועדו בעיקר לאוכלוסיות אלו צולל.

לא בהרבה, אך מספיקה ירידה של 8% כדי שכל העסק יהפוך להפסד.

זה נכון שמעצבן שהמשווק ניבא שהמחירים יעלו והם לא, אמנם אמרו חז"ל שנבואה ניתנה לשוטים אך האמונה כי יש למישהו נבואה ניתנה לשוטים גדולים עוד יותר... כל בר דעת העושה עסקים יודע שבכל הקשור לניבוי עתידות - המשווק ועטיפת המסטיק יודעים לנבא באותה מידה ומי שמסתמך על הבטחות אודות העתיד (כולל אלפי אברכים שנופלים היום בפריסייל של המחר שנקרא פינוי בינוי המבוסס על אותה נבואה כמעט) אין לו לבוא בטענות אלא על עצמו, לא המשווק נשך לשונרא.

מקווה שהצלחתי להסביר: לא כל עסקה כושלת היא נוכלות ולא כל ירידת מחירים היא עקיצה, בכל עסק ייתכן מאוד הפסד ומי שלא מוכן לכך שלא ייכנס לעולם ההשקעות.

אז להפסיק להשקיע בנדל"ן?

חלילה, כמה שיותר להשקיע בנדל"ן וכל המרבה הרי זה משובח – ואם ירצה השם ויהיה זמן נרחיב אולי בטור הבא על "מה כן" – אך רק עסקאות נטולות הימור על כל הקופה, כך שגם אם נגזר עליך להפסיד זה יהיה רק קצת ורק זמני.

ברור לי שכל הדברים האמורים כאן ברורים לכל אחד מעשרת הקוראים וסליחה שבזבזתי את זמנכם אך אם זה ירגיע אבא סוער אחד -שכועס בכל ליבו על המתווך שכאילו הפיל את החתן שלו - והיה זה שכרי.

גילוי נאות: לכותב אין ולא היה שום אינטרס כלכלי בשום פרוייקט של פריסל והוא אינו קשור היום לשום שיווק לא במישרין ולא בעקיפין, המידע מובא ללא כל אינטרס כלכלי אלא כצדקה ושירות לציבור, לשאלות ספציפיות ניתן לפנות למייל והתשובות שם חינם וללא אחריות.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות: