התייעצות הבו פיתרונות !! מקצוע שמפרנס בכבוד חצי יום

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע מה שונה כאן משאר האבחונים שיש בשוק..

ויש עוד עניין שיש הרבה אבחונים שיודעים להצביע על כישרונות טובים בתחום זה או אחר אלא שלאחריו מגיע בד"כ יעוץ. ויעוץ בודד ללא הכרה והבנה עמוקה לא שווה הרבה ויכול גם להזיק לדעתי. (לדוגמה אם אחד הלך על המלצה שהוא לא מתחבר אליו אבל יש לו כישורים לזה ולא חשב מספיק לפני שהתחיל.. וכדו')

קיצור, האבחונים והיעוץ במודל שיש במרכזי תעסוקה רבים לא טובים בהרבה מהמקרים.
אמת, והעיד בפני יועץ תעסוקתי שעובד במרכזי כיוון שהרבה פעמים המכונים שצריכים לעשות את האבחון מטעם המדינה אין להם שום עניין לתת לאנשים יעוץ טוב בכלל אלא רק לצאת ידי חובה כדי לקבל תקציבים (הוא לא דיבר על כל מכוני ההכוון אלא על חלקם)

וזה ברור שמי שמבין שזה אולי ההחלטה המשמעותית בחייו - כדאי שיעשה אבחון הרבה יותר מעמיק ומורחב

כמובן שאפשר ללכת ממש לפסיכולוג תעסוקתי לכמה מפגשים כדי להבין לעומק נטיות כישורים חסמים וכדו'

• הוסף לסימניות
עד לא מזמן הייתי אברך כולל על כל המשתמע מכך,
אפילו מייל לא היה לי,
הראש היה מונח בלימוד עמוק שעות על גבי שעות ברוך ה',

אבל לפני תקופה ההוצאות בבית תפחו בעקבות כמה אירועים משמעותיים,
וכרגע אניצריך להוציא את הראש [לפחות חלקי] מהלימוד .

כרגע אני מחפש עבודה אבל יש לי שני בעיות

א. אני רוצה להישאר בבקרים בכולל ולעשות שטייגען. רוב העבודות זה משרה מלאה.

ב. בכל העבודות שיש צריך להגיש קורות חיים וצריך ניסיון ולי יש ניסיון רק בלימוד תורה [ברוך ה']

מה עושים הלאה ??? איך מתקדמים ???

בלת"ק חלקי.
אבחון תעסוקתי. (מסחן תי"ל, וייעוץ קלאסי של מרכז כיוון - 150 שקל סה"כ). ואתה הרבה יותר חכם.
הם גם אומרים לך מה מתאים לך וייתן לך סיפוק והצלחה בסייעתא דשמיא. וגם מכירים את השוק ויודעים לומר לך איך ואיפה תמצא עבודה כזו.
בהצלחה רבה! והלוואי שתוכל כבר לחזור ליום שלם בכוילל כמה שיותר מהר בעזרת ה'.

• הוסף לסימניות
ולגבי שורות מודגשות - לי אישית זה כן גורם לשים לב יותר, וכנראה שזה תלוי בסגנונות שונים
גם אותי מעצבן שורות גדולות ומודגשות, כאילו- אל תכריח אותי לקרא את מה שכתבת, זאת לא הדרך.
בכל מקרה, אם בכל הודעה שלך יש שורה כזאת אז בוודאי שאני אפסיק להתייחס
גם אם נראה לך שזה דרך לא כדאי לך להשתמש בה בכל הודעה כי זה מוריד מהיעילות שיש לה (או אין לה)

• הוסף לסימניות
גם אותי מעצבן שורות גדולות ומודגשות, כאילו- אל תכריח אותי לקרא את מה שכתבת, זאת לא הדרך.
בכל מקרה, אם בכל הודעה שלך יש שורה כזאת אז בוודאי שאני אפסיק להתייחס
גם אם נראה לך שזה דרך לא כדאי לך להשתמש בה בכל הודעה כי זה מוריד מהיעילות שיש לה (או אין לה)
אני מבין את הביקורת הכנה

ב99 אחוז מהודעותי בפרוג אין שורות גדולות, המקום היחיד הוא על נושא שאני חושב שהוא המשמעותי ביותר בחיים של אנשים, ורוב האנשים לא שמים לב לזה (נ.ב. זה באמת גרם להרבה פניות... אבל לא צריך דוקא אותי יש הרבה אבחונים תעסוקתיים טובים)

באמת ובתמים אני מאמין שאבחון תעסוקתי יכול להיות הדבר הכי משמעותי בכל החיים שלנו

והחסד הכי גדול שאפשר לעשות עם אנשים זה להדגיש את זה בשורות גדולות

ובגלל שזה לא מובן מאליו בכלל, שורה גדולה מדגישה שיש פה משהו שבעיקרון נראה פשוט אבל הוא לא, וההדגשה גורמת לאנשים לעצור עשירית שניה יותר מבדרך כלל ולשים לב שיש פה אולי משהו מאוד משמעותי

בתקווה להבנה, ושיהיה שנה טובה כתיבה וחתימה טובה לכולנו

• הוסף לסימניות
הכרתי מישהו שהיה חייב להתפרנס ובאמת רצה להמשיך ללמוד וכמה שיותר.
למד להיות נהג הסעות, ועשה סיבוב אחד לפני הכולל ואחד בצהריים - יצא טיפ טיפה יותר מוקדם.
נכון ללפני כחמש שנים, הרוויח 8500 לחודש. הרכב היה שייך לחברה.
בשביל לקבל כזה סכום זה לעבוד שעתיים בבוקר - להתייצב בתחנה ראשונה ב-7 (בלי לחשב את הנסיעה מהבית), ומסיימים ב8.15 (ואז הנסיעה חזור לבית.

ובצהרים להתייצב השעה 13 ולעבוד עד 17, (לא כולל נסיעות הלוך חזור)

זה ממש לא סיבוב לפני הכוילל, ולא רק בהפסקת צהרים, וצריך גם להכניס שחרית ומנחה היכן שהוא ולא תמיד הנץ או זמן מנחה מסתדרים מתי שרוצים.
אבל בהחלט משכורת טובה למי שרוצה ללמוד סדר א', וחלק נכבד מסדר ב'.

• הוסף לסימניות
בשערי רווחה בירושלים מחפשים עובדים למשמרת בוקר- 4-9. שווה לבדוק, רוב העובדים מאנ"ש

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.
אבחון תעסוקתי. (מסחן תי"ל, וייעוץ קלאסי של מרכז כיוון - 150 שקל סה"כ). ואתה הרבה יותר חכם.
הם גם אומרים לך מה מתאים לך וייתן לך סיפוק והצלחה בסייעתא דשמיא. וגם מכירים את השוק ויודעים לומר לך איך ואיפה תמצא עבודה כזו.
בהצלחה רבה! והלוואי שתוכל כבר לחזור ליום שלם בכוילל כמה שיותר מהר בעזרת ה'.
ללכת לאבחון תעסוקתי במרכז כיוון זה להיכנס לגוב האריות
הרבה מהמשרות או הלימודים שהם מציעים שם לא מתאימים לציבור החרדי בלשון המעטה
(הצבא זה אחד ממקומות התעסוקה שהם מציעים למשל)
ומי שהיה ביריד האחרון שהם עשו במלון רמדה כנראה מבין טוב למה אני מתכוון

• הוסף לסימניות
ללכת לאבחון תעסוקתי במרכז כיוון זה להיכנס לגוב האריות
הרבה מהמשרות או הלימודים שהם מציעים שם לא מתאימים לציבור החרדי בלשון המעטה
(הצבא זה אחד ממקומות התעסוקה שהם מציעים למשל)
ומי שהיה ביריד האחרון שהם עשו במלון רמדה כנראה מבין טוב למה אני מתכוון
אני באמת לא מכיר. אם זה ככה אז כמובן שאני חוזר בי ממה שאמרתי בנוגע למרכז כיוון.
אני כן חושב שמבחן תיל יכול לאבחן מאוד נכון את האישיות והכישורים. ויועץ תעסוקתי טוב שמכיר את השוק - יכול להתאים עבודה לבנאדם בצורה קצת יותר מקצועית ממשתמשי הפורום.

• הוסף לסימניות
יש אתר מדהים של משרד העבודה עם אבחון תעסוקתי בסיסי אבל טוב, שנותן כיוון מסויים לגבי הכישורים והנטיות שלנו, כמובן שהוא לא מושלם אך נותן כיוון בהחלט

המעלות של האתר:

1. יש שם רשימה של כל המקצועות שאפשר להעלות על הדעת ממש, עם הסבר מפורט לגבי גובה המשכורת וכדו'
2. אבחון שקל לעשות אותו בחינם

החסרונות:

אבחון בסיסי למדי

• הוסף לסימניות
אני התחלתי ללמוד אצל סופר פרטי תוך 3 שבועות התחלתי לכתוב ואחרי חודשים כבר מכרתי נגלה ראשונה זה תלוי באיזה רמה
אין דבר כזה 3 שבועות !!! שיהיה ברור לכל אחד ואחד, ושלא ייגרם עוגמ"נ לאף אחד חלילה,
אדרבה נשמח אם תחשוף פה את שמו של המלמד 'המקצועי'.
יועץ משכנתאות.
שעות גמישות ושכר נאה.
להביא בחשבון זמן לימודים ושלוקח זמן להיכנס לשוק.
מוציא את הראש מהלימוד באופן כללי.

• הוסף לסימניות
אני התחלתי ללמוד אצל סופר פרטי תוך 3 שבועות התחלתי לכתוב ואחרי חודשים כבר מכרתי נגלה ראשונה זה תלוי באיזה רמה
זה שווה ערך למי שהתחיל ללמוד נהיגה ועשה 2 שיעורים וטסט ראשון...... ואחרי חודשיים עבר טסט גם על אוטובוס....

בהנחה והפרטים מדוייקים אז כנראה יש לך כישרון מיוחד, קליטה מהירה, וידיים מזהב, או שהיה לך ידע קודם.

ללוח זמנים שהזכרת אין שום קשר למורה - טוב ככל שיהיה

• הוסף לסימניות
לכאורה מלמד הכי הגיוני. וכן כל תפקיד תורני או חצי מבודק מבחנים עד משגיח כשרות
4 אלף זה לא המון ואין סיבה שלא תגיע לזה בלי לעזוב את הבית מדרש
בהצלחה בכל אשר תפנה

• הוסף לסימניות
שיעורי תגבור לילדים
כידוע כיום בכיתות ז ח כמעט כל ילד לומד עם אברך, נהיה ביקוש מטורף
ניתן לקבל 80 ש"ח לפחות על 45 דק'.
2 ילדים ליום ויש לך הכנסה של 3200.
או ללמוד עם בחור סדר הכנה בישיבה קטנה.

זה אחד העבודות היחידות שאתה נשאר אפילו באופן פיזי בתוך הכולל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דבר אחד אני יוסיף כסף זה דבר זמין
זה כל היום זז ועובר מאחד לשני
זה לא נדיר
לכולם יש מי יותר מי פחות
כולם משתמשים בזה יום יום
ולכן מי שמוכן להשקיעה ולהתאמץ יצליח בס''ד
[להבדיל אלף וכו' גם תורה זה כך]

• הוסף לסימניות
אין רישיון וכל השאר זה משרה מלאה או עצמאי
אבל אני רוצה רק אחרי צהריים 3,4 שעות
עבודה שאני יוכל להישאר בלימוד בבקרים עם ראש פנוי .

אני צריך כרגע הכנסה של 4,000 [לא משהו מיוחד...]
משגיח כשרות במסעדה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת