דרוש מידע הבחורים הטובים שנופלים בן הכיסאות. מה עושים?

• הוסף לסימניות
שלום לכם
אני יודע שהבקשה שלי כבר נכתבה באשכולות דומים
אבל אף אחד לא רלוונטי אלי .
אני אגע בבעיה שהכי נפוצה היום, הבחורים הטובים שנופלים בן הכיסאות....
אני חונך של בחור חרדי בכיתה ח' הבחור מאד טוב עם כישרונות בינונים כך שישיבה ברמה גבוהה אני לא חושב שתתאים לו, אבל מצד שני אם אני מחפש ישיבות עם רמה לימודית נמוכה או אפילו ממוצעת אני בד"כ רואה בעיות בירא"ש, הבחור די תמים כך שאני רוצה מקום שמחד ישמור עליו ומאידך יקדם אותו וזה אומר גם חברתית וגם לימודית.
הבחור סבל מספיק בכיתה עם הטובים בלימוד הוא לא יכל אפילו לנסות להתחרות ועם החברה'מנים לא היה לו מה למכור להם...
חשוב מאד שיהיה לו פנימייה ובלי זה אין על מה לדבר זה ספציפית אצלו ככה.
אשמח לקבל המלצות מפורטות, ולא סתם לזרוק שמות .
חשוב שיהיה ישיבה לבחורים טובים ולא חצי קלאצ'....
ואם אפשר לחסוך התפלספויות מיותרות שלא מקדמות לשום מקום- כן אני יודע שאין ישיבות כאלה וכו'. פשוט תכל'ס (לא סתם פרטתי ככה...)
ישיבה ספרדית כמה שיותר קטנה עם יחס אישי יותר טוב לו. תודה רבה וענקית לכל מי שיעזור לי בעניין והקב"ה יחזיר לו על הכמה דקות שהוא ישב וניסה לעזור לנשמה יהודית .

• הוסף לסימניות
מרגש מאוד הרצון שלך לעזור לו, ירבו כמותך !
אין לי הרבה מה לעזור אבל שתי הערות שנראות לי חשובות
1) נתת כאן הרבה נתונים שבאמת סביר שלא יהיו קיימים ביחד, אז תנסה להתמקד במה הכי חשוב (למשל, העניין של הפנימייה כזה קריטי אצלו ? בדרך כלל ידוע לי שאנשי חינוך ממליצים שבישיבה קטנה יישנו בבית, וכו')
2) גם בישיבה ברמה גבוהה, לא כולם מבינים הכל, העיקר הוא לבדוק אם יש לחץ לימודי שיכול לשבור אותו או לא (ויש כמובן הבדלים בין כיתה ח' לישיבה קטנה), אם הלחץ הלימודי לא גדול והוא יכול להשתלב שם, זה עדיף כשהצביון שם מתאים יותר

• הוסף לסימניות
יש בכרמיאל ישיבה קטנה כזאת היא נקראת בשם "קרן אורה".
זאת
ישיבה ספרדית
??? לא נראה לי..

ולגופו של ענין, הרצון לעזור מרגש ויפה, אך לדעתי גם אם תקבל פה מידע, לא תוכל לסמוך עליו בכלל ועדיין תאלץ לברר מקרוב ולעומק, ואם המידע שתקבל פה יגרום לך לסמוך עליו קצת ולברר פחות - יצא שכרו בהפסדו...
לכן כדאי מאד לפנות למומחים לנושא. [לי ידוע על הרב ליוש מ"אחינו" שמתמצא מאוד ויוכל להפנות אותך למקומות הנכונים].

• הוסף לסימניות
תפארת שמואל- ישיבה שאני מכירה באופן אישי, אין פנימיה, אבל אני יודעת שהיו בחורים בישיבה שישנו אצל הראש ישיבה בעצמו כהסדר קבוע ללא תשלום
הר"י והצוות מדהימים!!
בחורים שמורים וטובים מאוד, הר"י אדם זהב מסור לבחורים בצורה שלא תאמן (אני אתן דוגמא היה שם ילד שרגיש לגלוטן, אז היו מכינים לו במיוחד צ'ונט ללא גריסים, רק בשבילו!!)
נמצאת בירושלים.
(לא ספרדי, אם כי יש שם את כל העדות והסוגים)

• הוסף לסימניות
שלום לכם
אני יודע שהבקשה שלי כבר נכתבה באשכולות דומים
אבל אף אחד לא רלוונטי אלי .
אני אגע בבעיה שהכי נפוצה היום, הבחורים הטובים שנופלים בן הכיסאות....
אני חונך של בחור חרדי בכיתה ח' הבחור מאד טוב עם כישרונות בינונים כך שישיבה ברמה גבוהה אני לא חושב שתתאים לו, אבל מצד שני אם אני מחפש ישיבות עם רמה לימודית נמוכה או אפילו ממוצעת אני בד"כ רואה בעיות בירא"ש, הבחור די תמים כך שאני רוצה מקום שמחד ישמור עליו ומאידך יקדם אותו וזה אומר גם חברתית וגם לימודית.
הבחור סבל מספיק בכיתה עם הטובים בלימוד הוא לא יכל אפילו לנסות להתחרות ועם החברה'מנים לא היה לו מה למכור להם...
חשוב מאד שיהיה לו פנימייה ובלי זה אין על מה לדבר זה ספציפית אצלו ככה.
אשמח לקבל המלצות מפורטות, ולא סתם לזרוק שמות .
חשוב שיהיה ישיבה לבחורים טובים ולא חצי קלאצ'....
ואם אפשר לחסוך התפלספויות מיותרות שלא מקדמות לשום מקום- כן אני יודע שאין ישיבות כאלה וכו'. פשוט תכל'ס (לא סתם פרטתי ככה...)
ישיבה ספרדית כמה שיותר קטנה עם יחס אישי יותר טוב לו. תודה רבה וענקית לכל מי שיעזור לי בעניין והקב"ה יחזיר לו על הכמה דקות שהוא ישב וניסה לעזור לנשמה יהודית .
ישיבת אוהל מועד
פירטתי באישי

• הוסף לסימניות
זאת

??? לא נראה לי..

ולגופו של ענין, הרצון לעזור מרגש ויפה, אך לדעתי גם אם תקבל פה מידע, לא תוכל לסמוך עליו בכלל ועדיין תאלץ לברר מקרוב ולעומק, ואם המידע שתקבל פה יגרום לך לסמוך עליו קצת ולברר פחות - יצא שכרו בהפסדו...
לכן כדאי מאד לפנות למומחים לנושא. [לי ידוע על הרב ליוש מ"אחינו" שמתמצא מאוד ויוכל להפנות אותך למקומות הנכונים].
כל ישיבה שאני רואה בה פוטנציאל אני הולך לראות בעצמי מפה אני מקבל רק את הכיוונים אבל בכ"ז תודה רבה

• הוסף לסימניות
הכלל השני שהוא אמר שצריך להנחות אותי היה שאסור שהישיבה, או בית הספר, יהיו מיטת סדום. בסדום הקונפורמיזם היה החשוב ביותר. הייתה מיטה, ואדם שלא התאים לה בדיוק, קוצר או הוארך בהתאם לנדרש כדי שיתאים למיטה הזאת. סדום לא היה מקום שהצטיין באינדיבידואליות או בסובלנות כלפי "האחר". הוא אמר לי שכל תלמיד הוא ישיבה בפני עצמו וצריך להתייחס אליו ככזה עד כמה שרק אפשר.

בשם הגאון הרב יעקב קמינצקי זצ"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה