הבטחתי ונושעתי

• הוסף לסימניות
אחרי הסדר שערכתי בין התיקיות וקובציהם, שוב זה קרה.
הקובץ שהייתי בטוחה שהוא שמור בתיקיה ההיא נעלם, איננו. אין.
האבדה הגדולה היא כמובן בעיתוי המלחיץ שהמייל שואל בקוצר רוח:"נו..."
מרוב לחץ התחלתי למלמל:"אמר רבי בנימין" אחרי פעמיים וחצי נמצא הקובץ.
(בלי ללחוץ על חיפוש)

פעם קראתי את שהסגולה הזו טובה גם למציאת מקום חניה (עובד, נסו והיווכחו!)
הערב הוכח ש"אמר רבי בנימין" סגולה גם למציאת קובץ אבוד.

• הוסף לסימניות
כן. "אמר ר' בנימין" זו באמת סגולה נפלאה שפועלת רבות.
יש לי הרבה סיפורים להוסיף אולי בהמשך בשעות פחות מאוחרות מעכשיו.

שמחה בשבילך שמצאת

• הוסף לסימניות
הילדים שלי השתמשו בטכניקה הזו כדי למצוא את הממתקים המוחבאים מפניהם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפכא מסתברא;845196:
הילדים שלי השתמשו בטכניקה הזו כדי למצוא את הממתקים המוחבאים מפניהם...

:)

נו, וזה עבד??

אגב - אני רואה ניסים ונפלאות עם הסגולה הנ"ל.

• הוסף לסימניות
ועוד איך עבד... הם תמיד מצאו, וכבר לא הצלחנו למצוא מקומות מסתור:)

• הוסף לסימניות
שמעתי ממקור מוסמך ששימוש בפסוק זה עלול חלילה לנכות מהזכויות.

החתם סופר היה שם מטבע לצדקה לזכות רבי אברהם בר מאמסטרדם.
בדוק ומנוסה.

• הוסף לסימניות
יש גם סיפור שמספרים כשמחפשים אבידה על רב שהיה נמוך וביקש שיהיה גבוה.... ונאבד לו שעון זהב... אני לא זוכר בדיוק את הסיפור אשמח אם מישהו יודע ויעלה זאת לתועלת הכלל וצדיקים אמרו ע"ז שבדוק ומנוסה שכל המספר את הסיפור מוצא את האבדה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;850594:
יש גם סיפור שמספרים כשמחפשים אבידה על רב שהיה נמוך וביקש שיהיה גבוה.... ונאבד לו שעון זהב... אני לא זוכר בדיוק את הסיפור אשמח אם מישהו יודע ויעלה זאת לתועלת הכלל וצדיקים אמרו ע"ז שבדוק ומנוסה שכל המספר את הסיפור מוצא את האבדה.

ר' צבי הירש מליק היה יתום וגדל בבית דודו,
סבל מאד והיה מחובר לרבוש"ע באופן מוחלט כתינוק הנסמך על אביו,
כשהיה חתן קיבל שעון זהב ואבד לו,
פנה לרבוש"ע ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל, הכל שלך, אני שלך וכל ששלי שלך, מה זה משנה לך אם השעון כאן או שם, התכופף והרים את השעון מהארץ.

עתה זה הזמן להתחזק באמונה שלמה ולהכיר בעובדת המציאות שהאבידה החשובה אינה "שלנו" (להתחזק באמרים הנ"ל) ובקשו: "יה"ר שבזכות ר' צבי הירש מאליק אמצא את אבדתי.

חפשו ומצאו - מנסיון!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;850598:
ר' צבי הירש מליק היה יתום וגדל בבית דודו,
סבל מאד והיה מחובר לרבוש"ע באופן מוחלט כתינוק הנסמך על אביו,
כשהיה חתן קיבל שעון זהב ואבד לו,
פנה לרבוש"ע ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל, הכל שלך, אני שלך וכל ששלי שלך, מה זה משנה לך אם השעון כאן או שם, התכופף והרים את השעון מהארץ.

עתה זה הזמן להתחזק באמונה שלמה ולהכיר בעובדת המציאות שהאבידה החשובה אינה "שלנו" (להתחזק באמרים הנ"ל) ובקשו: "יה"ר שבזכות ר' צבי הירש מאליק אמצא את אבדתי.

חפשו ומצאו - מנסיון!!

הסיפור לא ממש כך אלא כך שמעתי אותו ממקור מוסמך, ר' צבי הירש מאליק היה נמוך מאד ולכן לא מצא לעצמו שידוך, התפלל הוא לה' ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל ויכול הכל אתה יכול לעשות אותי גבוה ברגע אחד רק מה אתה לא רוצה שאנשים ישימו לב שגבהתי פתאום, אז תעשה שאנשים לא ישימו לב, וכך היה שהוא גבה פתאום ואף אחד לא שם את ליבו לגובה שפתאום השתנה.
לאחמ"כ מצא שידוך וקיבל שעון זהב ואבד לו.
פנה לרבוש"ע ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל, הכל שלך, אני שלך וכל ששלי שלך, מה זה משנה לך אם השעון כאן או שם, ומיד מצא את השעון במקום שכבר חיפש שם הרבה פעמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רוצה טוב;850624:
הסיפור לא ממש כך אלא כך שמעתי אותו ממקור מוסמך, ר' צבי הירש מאליק היה נמוך מאד ולכן לא מצא לעצמו שידוך, התפלל הוא לה' ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל ויכול הכל אתה יכול לעשות אותי גבוה ברגע אחד רק מה אתה לא רוצה שאנשים ישימו לב שגבהתי פתאום, אז תעשה שאנשים לא ישימו לב, וכך היה שהוא גבה פתאום ואף אחד לא שם את ליבו לגובה שפתאום השתנה.
לאחמ"כ מצא שידוך וקיבל שעון זהב ואבד לו.
פנה לרבוש"ע ואמר: רבוש"ע כל העולם שלך אתה יצרת ובראת ומקיים הכל, הכל שלך, אני שלך וכל ששלי שלך, מה זה משנה לך אם השעון כאן או שם, ומיד מצא את השעון במקום שכבר חיפש שם הרבה פעמים.

אכן החסרתי את קטע הגביהה, צודק יש להוסיף,
(אם כי מצאתי גם ככה...)

נראה לי שגדל אצל דודו ולא קיבל ממנו כל מה שנתן לילדיו והוא פשוט היה מבקש מה' ומקבל, פעם דודו חשד בו שהוא גנב, כי אחרת מנין נמצא החפץ/ מטבע שכזה אצל יתום עני? אבל ר' צבי הירש שח לו בפשטות מנין יש לו, דודו העמיד אותו במבחן שאכן עלה יפה...
ומאז נזהר בו כי הבין את רום דרגתו.

• הוסף לסימניות
אפשר מקור לניכוי זכויות בשל שימוש בפס':"אמר רבי בנימין"?
אם ככה אני במצב קשה, הפס' שגור על פי כמעט על בסיס יומיומי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;850557:
החתם סופר היה שם מטבע לצדקה לזכות רבי אברהם בר מאמסטרדם.
בדוק ומנוסה.

בטוח שזה השם? אני מדליקה נר בכל פעם לר' עקיבא בער מאמסטרדם...

• הוסף לסימניות
נראה לי, שאת צודקת. (הוא היה גר צדק ומכאן כנראה נבעה הטעות).

• הוסף לסימניות
הספור על ר' צבי הירש מאליק פועל ניסים ונפלאות, מנסיון.
ואגב, הסיפור סופר על ידי האדמו"ר מסדיגורא (אינני יודעת איזה) ואמר שסגולה למצא אבידה - לספר את הספור הנ"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;850637:

האם שימוש באמונה מנכה לנו מזכויות?!
כשאת מצטטת את מאמרו של ר' בנימין, את מזכירה לעצמך שהכל מאיתו יתברך. והוא חונן הראייה. זה גם מה שסופר על הרב מבריסק, שאמר 'אין עוד מלבדו' וניצל בזמן השואה.
לא מדובר בסגולות ולא בצ'קים שעתידים להפרע מחשבון הזכויות שלנו בעולם הבא. (בכלל, היד ה' תקצר לתת עוד ועוד???) אלא בתרגול אמונה פשוטה ובסיסית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;850775:
כשאת מצטטת את מאמרו של ר' בנימין, את מזכירה לעצמך שהכל מאיתו יתברך. והוא חונן הראייה. זה גם מה שסופר על הרב מבריסק, שאמר 'אין עוד מלבדו' וניצל בזמן השואה.
לא מדובר בסגולות ולא בצ'קים שעתידים להפרע מחשבון הזכויות שלנו בעולם הבא. (בכלל, היד ה' תקצר לתת עוד ועוד???) אלא בתרגול אמונה פשוטה ובסיסית.
מצטרפת בחום לדברים
ואכן שמעתי פעם מתלמיד חכם גדול ועובד השם שזה הטעם לאמירת הציטוט הזה.
וכשאומרים בפה זה משפיע יותר על חיזוק האמונה כמו שנאמר "האמנתי כי אדבר"
ובכן, אכן, אין מדובר ב"סגולה" אלא מצוות אמונה, שמה לעשות?! היא פשוט משפיעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;850637:
הפס' שגור על פי כמעט על בסיס יומיומי.

אני לא מאבד את המפתחות של הרכב - כי אין לי רכב.
לא מאבד את הדו"ח חניה, כי לא קבלתי.
איך אמרו בפרקי אבות "מרבה נכסים מרבה דאגה"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvory;850775:

אינו דומה המשל לנמשל.
אין עוד מלבדו. סדנה דארעא חד הוא. ואני אבטח בך. תמים תהיה עם ה' אלוקיך. אלו ביטויים של אמונה.

שימושים כמו "מי שאמר לשמן שידלק, יאמר לחומץ וכו'. אלו דברים שרק בעלי מדריגה יכולים לומר.

אשמח לדעת ממקור מוסמך, שאפשר להשתמש "חופשי" בפסוק אמר רבי בנימין..
נ.ב. הפסוק "עובד" גם במציאת בן זוג:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;850637:

במצב קשה, אכן, לא בשל השימוש בפסוק, אלא משום הסיבות והנסיבות היומיומיות המביאות אותך למצב ביש זה...

יערה, פסיכולוגית אנגלית אומרת, כי מי שביתו מבולגן- בלגן לו גם בראש...
אז כדאי ורצוי לבדוק מהן הסיבות לכך, בתוכינו.
מרשה לעצמי לכתוב לך זאת, בתור אחת שמתנודדת באותה הסירה ;)...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה