קריפטו הביטקוין בשיא כל הזמנים! הכנסו וחוו דעתכם. מהיכן נובע ערכו הפנימי במידה והערך קיים?

יש אשכול בנושא
אין קשר

לגבי mstr השבוע יתפרסם דירוג מדד הנאסדק 100. אם אני מבין נכון היא כנראה בפנים בוודאות רק השאלה באיזה דירוג. כרגע על 39.
1732518136925.png

היעד הבא להיכנס ל s&p500 במהלך 2025. ארוך להסביר אבל זה די בהישג יד רק צריך לשנות מדיניות ברווחיות בדוחות שמאפשר לדווח על עליית הביטקוין כריווח. הבעיה היא המיסוי אבל הם יצטרכו להעדיף מה יותר חשוב להם. כניסה למדדים זה זרימה של הרבה כסף . היא תהיה החברה הראשונה שקשורה לביטקוין שמצטרפת למדדים הגדולים.
סוס טרויאני
נשמח להסבר מה זה ?
בוקר ושבוע טוב
הותכנית של סיילור מנכל MSTR הצליחה
להכניס את הביטקוין למדדים הגדולים למרות שאין שום סיבה שהוא יהיה שם. ביטקוין הוא לא חברה ,וקרנות סל שמחזיקות ביטקוין לא אמורות להיכנס למדד. החברה לא מרוויחה מהביטקוין ע"י כרייה או מכירה אלא פשוט קונה ומחזיקה . מנהלת את המאזן שלה ב 100 אחוז ביטקוין וקונה כמויות ע"י הנפקת אג"ח ודילול מניות . מנצלת את התנודתיות שלה לדלל מניות בכמויות בלי להקריס את המחיר.
מהיום כל דולר שזורם ע"י המשקיעים הפאסיביים לתעודות הסל השונות של מדד הנאסדק 100 בשלל תצורותיו השונות (יש הרבה כאלה עם בערך 500 מיליראד דולר השקעות) הולך גם לקניית MSTR מה שמוביל לקניית ביטקוין ותומך בעליות . החברה נכנסה במקום ה 50 בערך במשקל של 0.6
היה חשש שהפיצו כל הזמן שוועדת הנאסדק לא תאשר את ההצטרפות בגלל שבמדד הנאסדק לא מצרפים חברות פיננסיות
ופה הגאונות של סיילור
הוא לא זנח את הייעוד הראשון של החברה של פעילות טכנולוגית (אאלט בעיקר מקימה דשבורדים לחברות)
אבל הפעילות הזאת תופסת מקום מאד זניח בחברה. מאות מליונים בלבד.
היה פה דילמה. מצד אחד חברה שהגיעה לשווי שוק של 90 מיליארד רק בזכות שמחזיקה ביטקוין. זה יותר פיננסי . מצד שני מסווגות רשמית כטכולוגיה ולכאורה מה זה משנה במה היא מנהלת את המאזנים?
אפשר לפרשן שאכן היה לוועדה קייס טוב לא לאשר את ההצטרפות . ואז לראות באישור קבלה חמה לביטקוין לתוך המדד. ואפשר לפרשן שלא היה להם ברירה וזו עובדה מוגמרת וקיבלו אותו כסוס טרויאני.
היעד הבא של סיילור זה sp500. ראה בציטוט שלי למעלה מה הפרמטר היחיד שמונע את ההצטרפות כרגע . לכן זה לא יקרה כנראה לפני רבעון אחרון של 25 או רבעון ראשון של 26. אבל לאחרונה שמעתי שיש לגבי זה דלת אחורית. אז זהי יכול לקרות גם בחציון ראשון של 25
כניסה למדד הכי נחשב בעולם תזרים עוד יותר כסף ל mstr ומיד לביטקוין
מקווה שברור אם לא אשמח להסביר

מסיים בכמה חדשות שדיברנו עליהם בעבר וסוף שבוע הקודם היו עדכונים
* מייקרסופט דחתה את ההצעה לנהל את חלק מהיתרת מזומנים בביטקוין
*אמזון תערוך הצבעה ברבעון ראשון 25
*טקסס מצטרפת לפנסליבניה והעבירה את חוק האסטרטגיית רזרב בביטקוין בו יקימו למדינה ארנק קר שבו ינהלו חלק מהרזרבות בביטקוין. טקסס היא מדינה מס 2 בכלכלת ארהב ומס 8 בעולם לולי הייתה מדינה עצמאית.
*עד מרץ 25 יצטרפו ככל הנראה עוד 5-10 סטייטים בארהב. הסטייטים (מדינות) ממהרות יותר להעביר את החוק יותר מהר מהממשל הפדרלי. הסיבה מובנת. רמז . מדפסת. דיברנו על זה פה באשכול.
*יש עוד הרבה חדשות . אבל לדעתי עדיין בגדר ספוקלציות. למרות שאני די בטוח לגבי כמה מהם שזה יקרה . עדיין מעדיף לעדכן ולזקק רק עובדות גמורות או די גמורות ולא לעשות כאן בית חרושת לשמועות.

טעיתי.
נשמח להסבר מה זה ?
זה האשכול

ביטקוין שובר שיא חדש... עובר את ה$104,000 למטבע!!!

הביטקוין שוב בשיא כל הזמנים 104,000+

לא יודע אם קשור לאשכול אבל אולי אפשר לכוון אותי
היכן עדיף יותר לפתוח חשבון מבחינת עמלות וכל מה שצריך שם

בינאנס

ביטס אוף גולד

?

לא יודע אם קשור לאשכול אבל אולי אפשר לכוון אותי
היכן עדיף יותר לפתוח חשבון מבחינת עמלות וכל מה שצריך שם

בינאנס

ביטס אוף גולד

?
בינאנס קשה לקנות מישראל, אבל יש שם יותר מסחר. יותר מטבעות ומלא פונקציות

מישהו שרוצה לקנות ביטקוין חד פעמי ולהחזיק לטווח הארוך
באיזה פלטפורמה לדעתכם יהיה הכי מומלץ?

מישהו שרוצה לקנות ביטקוין חד פעמי ולהחזיק לטווח הארוך
באיזה פלטפורמה לדעתכם יהיה הכי מומלץ?
לדעתי, קרן סל מחקה, אבל שאל את המומחים.

אכן אני משער שזה לכאורה האופציה הטובה אך אם אין חשבון מסחר ולא רוצים יפתוח רק בשביל זה, איזה עוד אופציה יכולה להיות טובה?
נראה לי יותר פשוט לפתוח חשבון מסחר (בבנק לדוג' ) מאשר לקנות ביטקוין בישראל.
בבינאנס חברות האשראי לא נותנות.
בביטס אוף גולד עולה הון תועפות
בביט2סי אתה צריך להעלות את כל התעודות שיש לך בערך, כולל תעודת לידה של סבתא. :)

נראה לי יותר פשוט לפתוח חשבון מסחר (בבנק לדוג' ) מאשר לקנות ביטקוין בישראל.
בבינאנס חברות האשראי לא נותנות.
בביטס אוף גולד עולה הון תועפות
בביט2סי אתה צריך להעלות את כל התעודות שיש לך בערך, כולל תעודת לידה של סבתא. :)
גם בבנק הריביות גבוהות מאוד
בביטס אוף גולד נראה לי פחות מהבנק

3.6% - בארנק של חברות
3.9% - בארנק של קרנות סל
2.7% - בארנק של ממשלות
5.2% - בארנק של סאטושי
3.4% - בארנק של הכורים
17.6% - נעלמו ולעולם לא ישובו
6.6% - עדיין לא נכרו
שימו לב!!! רק 57% - בעו"ש בשוק הכללי
(פחות מ-12M מתוך ההיצע המקסימלי של 21M מטבעות)

ביטקוין.JPG

מי שרוצה חד פעמי לקנות ביטקוין (בגלל שמקפיד לפי גלאט הון - לא רוצה קרן סל מחקה)
מה הכי טוב בשבילו?

מי שרוצה חד פעמי לקנות ביטקוין (בגלל שמקפיד לפי גלאט הון - לא רוצה קרן סל מחקה)
מה הכי טוב בשבילו?
ביטס אוף גולד יכול להיות אופציה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה