קריפטו הביטקוין יורד! האם תרכשו?

הביטקוין יורד! האם תרכשו?

• כן.

הצבעות: 84 21.3%
  • אם תהיה ירידה משמעותית נוספת, כן.

הצבעות: 127 32.2%
  • לא, מסיבות אישיות.

הצבעות: 20 5.1%
  • אני לא רואה לנכון לרכוש ביטקוין.

הצבעות: 163 41.4%

• סה"כ מצביעים
    394
אני לא מכיר שיש כאלה.
מצורפת תמונה של החזקות קרן הסל IBIT לדוגמה:
צפה בקובץ המצורף 1767783
אם זה כל האחזקות לא נראה לי שאמור להיות שום בעי' עם זה
אבל אולי הם יכולים להשאיל את הביטקוין לצורך שורט ואז זה עלול להיות הלוואה בריבית גמורה (לא יודע אם יש דברים כאלו בביטקוין)

אם זה כל האחזקות לא נראה לי שאמור להיות שום בעי' עם זה
אבל אולי הם יכולים להשאיל את הביטקוין לצורך שורט ואז זה עלול להיות הלוואה בריבית גמורה (לא יודע אם יש דברים כאלו בביטקוין)
זה לא הלוואה, זה השכרה.
למה שיהיה בעיה?

זה לא הלוואה, זה השכרה.
למה שיהיה בעיה?
שאלה טובה.
1. ההבדל בין שאלה להשכרה מתמקדת בנשוא ההלוואה.
אם זה כסף = הלוואה.
אם זה מוצר = שכירות.
2. בפוסקים מבואר הטעם לחלק בין שני הסוגים הוא באופי ההלוואה.
בעוד שבשכירות המשכיר סופג את פחת המוצר, ואת האונסים אם יקרו, הרי שבהלוואה הלווה סופג את הכל, ולכן התורה אוסרת לקבל שכר על המתנת הכסף.

...

קבצים מצורפים

• bandicam 2024-11-11 04-07-24-161.jpg
    bandicam 2024-11-11 04-07-24-161.jpg
    KB 71.8 · צפיות: 21
אם החלטתי לרכוש ביטקוין בכמה שקלים-
יש ארנקים דיגיטליים עם עמלות יותר זולות מביטס אוף גולד?
(זה הארנק היחיד שמוכר לי מהחזרי הביטקוין של מקס)
ועדיף גם ללא ניכוי מס במקור.

שאלתי כבר באשכול אחר אך לא זכיתי למענה
מה ההסבר של הירידות דווקא לקראת השבעת טראמפ?
והאם לדעת המומחים פה לאחר השבעתו בפועל, המטבע אמור להגיב בצורה חיובית?

שאלתי כבר באשכול אחר אך לא זכיתי למענה
מה ההסבר של הירידות דווקא לקראת השבעת טראמפ?
והאם לדעת המומחים פה לאחר השבעתו בפועל, המטבע אמור להגיב בצורה חיובית?
הירידות האחרונות לדעתי נמצאות בקורלציה עם הירידות הכלליות של השוק (למעלה - ביטקוין, למטה - סנפ')
1736931681922.png

איך תשפיע ההשבעה של טראמפ? לדעתי, לא צפוי.
כי מצד אחד זה אמור להשפיע חיובי. אבל מצד שני, כמו תמיד - buy the rumors sell the news. יתכן שזה היה כבר מתוחמר, ויתכן שהציפיות היו מוגזמות, ולכן תהיה דווקא ירידה.

הירידות האחרונות לדעתי נמצאות בקורלציה עם הירידות הכלליות של השוק (למעלה - ביטקוין, למטה - סנפ')
צפה בקובץ המצורף 1871051

איך תשפיע ההשבעה של טראמפ? לדעתי, לא צפוי.
כי מצד אחד זה אמור להשפיע חיובי. אבל מצד שני, כמו תמיד - buy the rumors sell the news. יתכן שזה היה כבר מתוחמר, ויתכן שהציפיות היו מוגזמות, ולכן תהיה דווקא ירידה.
מצטרף להנ”ל.
אבל רק אוסיף שמאוד תלוי לדעתי אם טראמפ יפתח את הפה שלו לגבי ביטקוין בשבועות הקרובים מכיון שאם הוא יראה רצינות לגבי ביטקוין לדעתי זה יזנק.

היום אפשר לקנות דרך כל בתי השקעות הישראליות מחקה ביטקוון [בשקלים כמובן]
מצורף הפירוט [דמי ניהול נמוכים יחסית]
ביט.PNG

עכשיו שוב נושק ל100K
ביטק.PNG

השקעתי דרך מחקה ביטקוון במגדל [היחיד שכשר] מישהו יודע איך עובד שיטת המסחר למה זה לא זז לי כבר כמה ימים אפי' שהביטקוון כבר הגיע ל99K ???

עכשיו שוב נושק ל100K
צפה בקובץ המצורף 1871425
השקעתי דרך מחקה ביטקוון במגדל [היחיד שכשר] מישהו יודע איך עובד שיטת המסחר למה זה לא זז לי כבר כמה ימים אפי' שהביטקוון כבר הגיע ל99K ???
מעניין שגם לביטקוין צריך כשרות
דרך אגב, מישהו טען לי שבאמת זה אסור. כי ביטקוין זה נכס קיים מבחינת ההלכה. אז אתה נותן כסף לבית השקעות שיקנו לך ביטקוין. הם חושבים שקנו. אבל באמת לא קנו. אז בעצם הם סתם חייבים לך כסף. ואם נותנים אחר כך יותר, זה ריבית.

בצורה תיאורטית אם קניתי בבוקר בקרן מחקה ביטקוין לפי השער של 96.500 הייתי יכול עכשיו למכור ב98.500 בקיזוז דמי ניהול 0.25 ומיסים, ולקחת את כל הרווח?

בצורה תיאורטית אם קניתי בבוקר בקרן מחקה ביטקוין לפי השער של 96.500 הייתי יכול עכשיו למכור ב98.500 בקיזוז דמי ניהול 0.25 ומיסים, ולקחת את כל הרווח?
למה תאורטית? ודמי ניהול שציינת, זה לשנה. ליום אחד זה הרבה פחות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה