קריפטו הביטקוין - ערך או ביקוש והצע

(לא אותו סוג בועה אבל ברור שהשוק לא תמיד יעיל)
מקשר פה לתגובה שלי מאשכול אחר על בועות .
בכל מקרה עיקר הדיון זה כבר לאלה שעברו את השלב שביטקין זה רק בועה.
ומנסים להבין מה הערך ומה מחיר הערך מה ההבדל מהזהב אם יש בכלל הבדל וכו.
ורק שלא נגיע לשלב שגם הזהב זה בועה.

ופלא שההודעה שלך מצאה חן בעיניי @ה. שלמה , מהמאמינים הגדולים של תיאוריית השוק היעיל .
אני ממש לא מבין בביטקוין, וגם לא בזהב.
אבל זה שהשוק יעיל, לא אומר שאין בועות, ובועה זה מצב שהמחיר מתנתק מהשווי של המוצר, ונוסע למחוזות אחרים.
ושוב, אני לא יודע אם ביטקוין הוא בועה, אבל אם הוא בועה, אני לא בטוח שהבועה תתפוצץ אי פעם.

את הלייק נתתי בעיקר לשורות האחרונות.

שוק המניות הוא לכאורה יעיל.
ביטקוין וזהב הם לא בדיוק חלק מהשוק.
נראה לך שכרטיס של 1000 כרטיסים ללוטו שווה 5000 שקל? אבל השוק יעיל אז אולי זה שווה?
לא כל מוצר הוא חלק מה''שוק'' וודאי שגם בשוק יכולים להשתרבב מעט לכלוכים.
יש הבדל בין מוצר שיוצר ערך ונסחר על פי הערך שהוא מביא או יביא בעתיד (שגם בזה יכול להיות בועה, השוק לא חף מטעויות) לבין מוצר שאינו מביא שום ערך ונסחר על פי ספקולציות אולי יום אחד יקרה משהו והוא יביא ערך.
סתם מעניין: כשמודדים את שווי שוק המניות זה כולל את הזהב והביטקוין?

נערך לאחרונה ב:
מסקנת ביניים ממאמריו של @השקעות R הון

כמטבע - נכשל.
כמחולל תשואה - הצליח אך בשקר, וגם עתיד אולי להתפוצץ.
כזהב - מיוחד!

השאלה אם יהיה לו ערך כלשהו כזהב, אם אנשים יפסיקו לתת בו אמון?

זה קצת מטעה..
לא?
לא.

זה בסדר לחלוק עלי ולהשקיע בביטקוין
או לפעול באופן שונה מהתיק שלי
רבים כאן חולקים עלי בתחומים וגוונים
ובקבצים שלי אני מנגיש השקעות שאני לא שלם איתם.

קשה להאמין
בפרק 3 הסברתי על אפקט הראשוניות
כוונתי הייתה בקשר לזהב.
אם עד היום הוא מוצר גידור וביום בהיר אחד הףמצטרף אליו מגדר נוסף, זה יכול לגרום לאנשים להפסיק להאמין בגידור (שלדעתי אכן לא קיים אבל זה פחות הנושא כרגע).

למה?
בעיני אין חשש שהזהב יפסיק לגדר.
בעיני יש חשש כזה, כי בתכל'ס אין בזהב כלום חוץ ממתכת יפה שכיום היא באופנה לתכשיטים וגם יש עליה איזו ספקולציה מוזרה כאילו ביום שבו העולם יחרב, זה מה שידרשו בעלי האוכל בתשלום.
הייתי מסכם זאת כך, לעולם לא אשקיע במוצר שאם יתברר שהוא בועה יש לי כבר היום את חוסר ההבנה מה בכלל חשבו
תסביר למה לדעתך הוא גידור, ולמה גם אם מחר יתברר שהוא לא גידור אלא הביטקוין הוא הגידור, הוא עדיין גידור בעיניך.
מקווה שהובנתי.

נערך לאחרונה ב:
העולם כבר "נחרב" הרבה פעמים והזהב הוכיח את עצמו.
קודם כל הוא מעולם לא נחרב עדיין בתקופת כלכלה מפותחת של היום.
דבר שני, לטענתך תצטרך להחזיק זהב פיזי בגידור מה שלא ממש נפוץ.
דבר שלישי, זה לא אמור להיות אחוז מערך התיק אלא כמות של צפי לתקופת החורבן ח''ו.
דבר רביעי, לטענתך גם מחסן שימורים הוא גידור. או אולי בכלל מניות של אנג'ל (הם הרוויחו המון כסף ממרתה בת בייתוס).
בקיצור, כל מוצר שיורד ומדשדש בשוק טוב ועולה בשוק גרוע הוא גידור, אבל אם הסיבה לעלייתו וירידתו היא לא אמיתי אלא רק מחמת אמונה כלשהי של 'זה הדבר' אז לטווח ארוך הוא לא באמת גידור כי יכול להיות שבסוף הוא יעלם מחיינו.

נערך לאחרונה ב:
בעיני יש חשש כזה, כי בתכל'ס אין בזהב כלום חוץ ממתכת יפה שכיום היא באופנה לתכשיטים וגם יש עליה איזו ספקולציה מוזרה כאילו ביום שבו העולם יחרב, זה מה שידרשו בעלי האוכל בתשלום.
כמעט כל מכשיר טכנולוגי חייב להכיל איזה שהוא שבריר זהב
זה גם ביקוש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה