דרוש מידע הבית שלנו ניזוק מנפילת טיל, מה הזכויות שלנו?

• הוסף לסימניות
נפל לנו טיל ליד הבית (כבר לפני שבוע), הבית לא שלנו אנחנו בשכירות, הבית לא שמיש למגורים, היה שמאי, הגשנו תביעות לכל למס רכוש וכו', כל מי ששומע אומר לי- מגיע לכם כך וכך, מגיע שכירות וכו', נסיתי לחפש מידע מסודר ולא מצאתי, אשמח אם יש מישהו שיודע לעשות סדר בזכויות שלי וגם אם מישהו יודע העם אני אמורה להמשיך לשלם שכירות לבעל הבית על זמן שהבית לא שמיש למגורים?

• הוסף לסימניות
שלחו אצלנו במייל של השכונה הנחיות,
מצרפת את המידע לשוכרים
אולי יעזור לכם

1750629928992.png

• הוסף לסימניות
שאלות ותשובות – פינוי לדיור חלופי בשל נזק ישיר למבנה

תאריך פרסום: 22.06.2025

הבית שלי נפגע - איך אדע אם אני צריך להתפנות?
רק גורם מוסמך מטעם הרשות המקומית או קרן הפיצויים מוסמך לקבוע כי ביתך אינו ראוי למגורים ויש לפנותך. יש להמתין לבואם או לפנות למוקד הרשות המקומית.

אם קבעו שהבית אינו ראוי למגורים - למה אני זכאי/ת?
דיור חלופי זמני: מימון בית מלון למשך תקופה של עד 14 יום
דיור חלופי לטווח ארוך: החזר שכר דירה או עד 4,000 ₪ בחודש למי שגר אצל בני משפחה

מה לגבי הוצאות אחרות: אוכל, כביסה?
במהלך תקופת הפינוי הראשוני, הרשות המקומית מוסמכת לספק חלק מצורכי היום יום של המפונים והיא תקבל על כך שיפוי מהממשלה. פנו למוקד הרשות המקומית כדי לברר.

איך עוברים מבית המלון לדיור חלופי ארוך טווח?
כשמגישים תביעה על הנזק למבנה יש לציין שאתם זקוקים לדיור חלופי - יש רובריקה ייעודית לכך. אפשר לפנות גם למוקד הטלפוני של רשות המסים במספר *4954

איך מגישים תביעה על הנזק למבנה?
ניתן להגיש תביעה מקוונת דרך אתר רשות המסים, דרך נציג קרן הפיצויים בשטח או דרך המוקד הטלפוני *4954

איך מקבלים החזר שכר דירה?
מעבירים את החוזה לקרן הפיצויים. אפשר לשלוח במייל למוקד שמטפל בכם או לעדכן בתביעה המקוונת שהוגשה.

האם שוכרים זכאים לדיור חלופי?
כן. כל עוד החוזה עבור הבית שנפגע בתוקף וכל עוד הם ממשיכים לשלם שכר דירה לבעל הבית שנפגע.

האם בעלים של בית שנפגע זכאים לדיור חלופי גם אם אינם גרים בבית והוא מושכר?
לא.

כמה זמן אפשר לגור בדיור חלופי?
כל עוד תקופת השיקום, כפי שהוגדרה על ידי קרן הפיצויים, נמשכת.

• הוסף לסימניות
שלחו אצלנו במייל של השכונה הנחיות,
מצרפת את המידע לשוכרים
אולי יעזור לכם

צפה בקובץ המצורף 1995003
לא בטוח שזה נכון, המשכיר חייב להעמיד לשוכר דירה ראויה למגורים, אם לא - ניתן לבטל את החוזה.

ומה הרווח של הפרוצדורה הזו? בשביל הפער של ה-500 ש''ח?

• הוסף לסימניות
לא בטוח שזה נכון, המשכיר חייב להעמיד לשוכר דירה ראויה למגורים, אם לא - ניתן לבטל את החוזה.

ומה הרווח של הפרוצדורה הזו? בשביל הפער של ה-500 ש''ח?
ועוד, יהודה מילר כתב שהפיצוי לשכירות מוגבל ל4000?
היום זה מחיר של יחידה קטנה...

• הוסף לסימניות
דיור חלופי לטווח ארוך:
ועוד, יהודה מילר כתב שהפיצוי לשכירות מוגבל ל4000?
היום זה מחיר של יחידה קטנה...

החזר שכר דירה או עד 4,000 ₪ בחודש למי שגר אצל בני משפחה

• הוסף לסימניות
הם אומרים שמי שיקבל החזר שכירות חלופי מהמדינה מבחינתם צריךלהמשיך לשלם למשכיר

הם לא רוצים לפצות לגבי שכר דירה כפול

בלי פיצויים מן הסתם לא צריך להמשיך לשלם שכיאות שכן בעל הדירה צריך להעמיד דירה הראויה למגורים ,ומהרגע שהיא אינה כך אפשר לבטל את החוזה

אתה לא צריך לשלם שכירות לדירה שאתה לא יכול לגור בה וגם לחפש מקום אחר ולשלם גם להם

אבל מבחינת מס רכוש אם הם מפצים אתה אמור להמשיך לשלם

• הוסף לסימניות
הם אומרים שמי שיקבל החזר שכירות חלופי מהמדינה מבחינתם צריךלהמשיך לשלם למשכיר

הם לא רוצים לפצות לגבי שכר דירה כפול

בלי פיצויים מן הסתם לא צריך להמשיך לשלם שכיאות שכן בעל הדירה צריך להעמיד דירה הראויה למגורים ,ומהרגע שהיא אינה כך אפשר לבטל את החוזה

אתה לא צריך לשלם שכירות לדירה שאתה לא יכול לגור בה וגם לחפש מקום אחר ולשלם גם להם

אבל מבחינת מס רכוש אם הם מפצים אתה אמור להמשיך לשלם
לא הבנתי מה האינטרס של השוכר בכל זה.
שישכור דירה אחרת וישלם עליה
ובעל הדירה יבקש פיצויים מהמדינה שאין לו דירה להשכיר אותה, בכל מקרה זה לא אמור להיות עסק של השוכר.

הצלחתם להבין מה שווה לשוכר להתעקש להמשיך את החוזה ולקבל פיצוי - שאת הכסף הזה הוא משלם הלאה? (תניחו בצד את הפער של 500 ש''ח, זה לא שווה את זה)

• הוסף לסימניות
ובעל הדירה יבקש פיצויים מהמדינה שאין לו דירה להשכיר אותה, בכל מקרה זה לא אמור להיות עסק של השוכר.

הצלחתם להבין מה שווה לשוכר להתעקש להמשיך את החוזה ולקבל פיצוי - שאת הכסף הזה הוא משלם הלאה? (תניחו בצד את הפער של 500 ש''ח, זה לא שווה את זה)
מצד שני הפער של ה500 שח הוא די נצרך, לא תמיד ניתן למצוא בקלות בטווח המיידי דירה בתנאים טובים במחיר זהה

• הוסף לסימניות
הדירה שלי נפגעה מנפילת טיל באזור(נזק של מעל 30,000 שקל).
הגיע שמאי , צילם את כל הנזקים .
הוא אמר לי לשלוח 2-3 הצעות מחיר של קבלנים .
מישהו יודע מכאן והילך מה התהליך?
אשמח לעזרה!
במיוחד האם יש צורך להוכיח את התיקון על יד קבלות.

• הוסף לסימניות
הדירה שלי נפגעה מנפילת טיל באזור(נזק של מעל 30,000 שקל).
הגיע שמאי , צילם את כל הנזקים .
הוא אמר לי לשלוח 2-3 הצעות מחיר של קבלנים .
מישהו יודע מכאן והילך מה התהליך?
אשמח לעזרה!
במיוחד האם יש צורך להוכיח את התיקון על יד קבלות.
חייבים הצעת מחיר, ואחר כך גם חשבונית תואמת

ראו כאן:https://www.kolzchut.org.il/he/פיצוי_על_נזק_שנגרם_לרכוש_בגין_פגיעת_איבה_על_רקע_גזעני_או_לאומני

• הוסף לסימניות

אם השוכר יעזוב את הדירה המשכיר לא יקבל כלום חוץ מהתיקונים ולכן מומלץ מאוד לבקש מהשוכרים להישאר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה