הבכור המקסים שלי!!!

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• mgjfkf (21).jpg
    KB 805.4 · צפיות: 14
  • zxcvbnm,. (44).jpg
    KB 390.6 · צפיות: 12
  • zxcvbnm,. (41).jpg
    KB 258.7 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
התמונה הראשונה קצת נשרפה לך מהפלש המוקפץ
התמונה השנייה חמודה מאוד. נראה שקצת קר לו.
מעלה הצעת תיקון.
רוצים לדעת מה ואיך עשיתי?

קבצים מצורפים

• zxcvbnm,_%20(44).jpg
    KB 85.9 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;688773:
התמונה הראשונה קצת נשרפה לך מהפלש המוקפץ
התמונה השנייה חמודה מאוד. נראה שקצת קר לו.
מעלה הצעת תיקון.
רוצים לדעת מה ואיך עשיתי?

נו, מה באמת?
התמונה באמת קיפלה מימד אחר...

• הוסף לסימניות
ישנם כל מיני טיפולי "עזרה ראשונה" שבהם מצילים תמונות במהירות האפשרית ובמינימום זמן.
פתחתי את התמונה בפוטושופ, והפכתי אותה לשכבה. (טיפ קטן; אפשר לזרוק את האייקון של המנעול אל הפח שנמצא בתחתית חלון השכבות.

הפרדתי את הילד מהרקע באמצעות Select>Color range לחצתי עם הטפטפת על הרקע, לחיצות נוספות תוך כדי מקש Shift לחוץ, שאז נוספו טווחי צבע נוספים. ו.....אנטר.

כעת יצרתי מסכה על הרקע שסביב. על מנת לרכך את המעבר ביניהם, סימנתי את ה"מסכה" ונתתי "טשטוש גיאוגסיני.
כעת אפשר לבחור איזה רקע חדש שרוצים שיהיה תחת המסכה.
על מנת לתת נצנוץ בעיניים, הבהרתי באמצעות כלי ההבהרה "עיגול" בתוך העין.

מקוה שהבנתם, במידת הצורך אתן צילומי מסך.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
יש לך נטיה לורדרדות בכל התמונות
לגבי הראשונה תהפוך אותה לש/ל ויש לך יופי של תמונה
מוטי :)

• הוסף לסימניות
עוד משהוא "קטן":)

בדרך כלל, תמונות שהן לרוחב נותנות תחושה של יציבות, הן יתאימו בעיקר לצילומי מבנים.
תמונות שהן לאורך או לגובה מסמלות תנועה, דוגמה קלאסית לצילומי פרוטרט וצילומי ילדים.

בתמונה שלך חתכתי את תמונת הרוחב לתנועה שובבה של ילד.
עוד דבר קטן:) מה שנמצא במרכז הוא פחות מעניין, חתכתי את התמונה תוך כדי מיקום פני הילד לכיוון השליש הראשון של התמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י moti!a;688799:

סליחה על הבורות אבל מה זה ש\ל???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;688793:
ישנם כל מיני טיפולי "עזרה ראשונה" שבהם מצילים תמונות במהירות האפשרית ובמינימום זמן.
פתחתי את התמונה בפוטושופ, והפכתי אותה לשכבה. (טיפ קטן; אפשר לזרוק את האייקון של המנעול אל הפח שנמצא בתחתית חלון השכבות.

הפרדתי את הילד מהרקע באמצעות Select>Color range לחצתי עם הטפטפת על הרקע, לחיצות נוספות תוך כדי מקש Shift לחוץ, שאז נוספו טווחי צבע נוספים. ו.....אנטר.

כעת יצרתי מסכה על הרקע שסביב. על מנת לרכך את המעבר ביניהם, סימנתי את ה"מסכה" ונתתי "טשטוש גיאוגסיני.
כעת אפשר לבחור איזה רקע חדש שרוצים שיהיה תחת המסכה.
על מנת לתת נצנוץ בעיניים, הבהרתי באמצעות כלי ההבהרה "עיגול" בתוך העין.

מקוה שהבנתם, במידת הצורך אתן צילומי מסך.
בהצלחה.

סליחה אבל אני די טירונית בפוטושופ (ס"ה 4 חודשים) באמת אשמח לקבל צילומי מסך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר-שורש;688809:
סליחה על הבורות אבל מה זה ש\ל???
שחור לבן

לחצתי על תודה במקום לצטט..

• הוסף לסימניות
ש.ל. זה ראשי תיבות של "שרוף לבן":)
תמונה שנשרפה, אין בה מידע.
אגב, יש משהוא עוצמתי בתמונה שהיא בעלת סולם ערכים גבוה של בהירות, אבל לא שרוף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;688821:
ש.ל. זה ראשי תיבות של "שרוף לבן":)
תמונה שנשרפה, אין בה מידע.
אגב, יש משהוא עוצמתי בתמונה שהיא בעלת סולם ערכים גבוה של בהירות, אבל לא שרוף.

זה נכון אבל לא צריך לפסול כל תמונה שנשרפה רק כי היא נשרפה לפעמים התוצאה יפה כמו בתמונה כאן לטעמי בכל אופן :)

• הוסף לסימניות
תגובה ל...

נכתב ע"י moti!a;688799:
למיטב ידיעתכם אני נקבה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

הי לכולם, אני לא יודעת אם פה זה המקום המתאים.
אשמח באמת אם יש למישהו תשובה בשבילי, אשמח לקבל אותה.
אני כותבת את זה והידיים שלי קצת רועדות. אני באמצע ההכנות לשבת, הבית מסביב רוחש, סירים, לחץ של ערב שבת... אבל הלב שלי? הלב שלי נזרק אחורה, למקום חשוך שחשבתי שסגרתי בו את הדלת.
קראתי כאן על הנער הזה, בן 14, על המילים המדממות שהוא כתב כשהיה לבד. ואני פשוט עצרתי הכול. כי אני לא רואה מילים על מסך – אני רואה את הילדה שהייתי. אני מריחה את הפחד של המסדרונות בבית הספר, אני מרגישה את המחנק הזה בגרון, את התקופה שבה את מבינה שהפכת לאוויר. שכולם החליטו, בשתיקה אכזרית, שאת פשוט לא קיימת.
עברתי חרם. שנה שלמה. שנה שבה כל בוקר היה קרב הישרדות ביכתה. ביני לבין עצמי. שנה שבה הנשמה שלי נסדקה לאלפי רסיסים, וגם הגוף שלי נושא עד היום סימנים של הכאב הזה, עדות שקטה למה שעברתי. הייתי בת 13, וביקשתי רק שמישהו יסתכל לי בעיניים. במקום זה נתקלתי בקיר של קרח.
גם כשזה נגמר, כש"ניצחתי", זה לא באמת נגמר. לקח לי שנה פלוס ללמוד איך לנשום שוב בלי פחד. ועד היום, כשאני כבר רחוקה משם, בוגרת, חזקה – הצלקות האלו מתעוררות לפעמים. הן צורבות. הן מזכירות לי שמתחת לעור, הילדה שהייתי עדיין פצועה. לא משנה כמה גדלתי.

נכון, עליתי מהתהום. כי כשאת בקרקעית של הבור, כשאין לך יותר לאן ליפול, הדבר היחיד שנשאר זה לנסות לטפס למעלה עם ציפורניים מדממות.
והיום בבוקר כשקראתי את המאמר הזה. עלתה לי שאלה כואבת.
למה?! למה בכלל הייתי צריכה להיות שם?!

אני פונה אליכם, אנשי החינוך, בזעקה שבאה מהמקום הכי עמוק שבי: איך יכול להיות שהעולם התהפך, שהטכנולוגיה שינתה את חיינו, אבל הלב של הילדים נשאר מופקר באותה צורה? למה לפני עשרים שנה ילד בכה במיטה בגלל חרם, וגם היום, ב-2026, ילד בן 14 צריך להרגיש שאין לו מקום בעולם הזה? למה?! תאמרו לי! אני באמת רוצה לדעת! אני רוצה להתחיל את השבוע הזה עם תשובה!

למה ילדה קטנה צריכה להתכווץ מתחת לשמיכה ולתהות מה לא בסדר בה, למה כולם שונאים אותה, למה היא שקופה? למה אף אחד לא עוצר את הרכבת הזאת לפני שהיא דורסת עוד נשמה, ולתמיד! אני זוכרת, שגם שנה -שנתיים אחרי, כשהייתי בנויה, בוגרת, כביכול עברתי את זה, סבלתי מחרדות חברתיות. וזאת רק דוגמא קטנטונת לדברים שסבלתי מהם אחר כך.
למה?! מה מניע ילדי/נער/בחור לעשות דבר כזה? למה?!
פגישה ראשונה

עיניי בחלון, ומבטי נדבק אל המדרגות שבחוץ. ריח של מרק חורפי חלף בחלל הבית, צלל אל הפינות האפלות, אבל אני לא הרגשתי בו. כל עולמי התרכז ברגע הזה, ברגע שבו ראיתי אותה, את בתי, יורדת את המדרגות, צעד אחר צעד, אל הדרך שבסופה ימתין לה עולם חדש. עולם שלא הכרתי, שלא היה לי בו חלק.

היא כבר לא הייתה אותה ילדה קטנה, זו שהייתה נמסה בחיקי, חבויה בזרועותיי כאילו העולם לא יכול לפגוע בה. זכרתי את פניה הילדותיות, עיניים גדולות ושאלות אינסופיות, זכרתי איך שיחקה במילים, בצלילים, בתמימות של ילדה שמגלה עולם. ואת אותן רגשות שהיו אצלה כל כך תמים ופשוטים. הוי עד כמה מהר הימים והשנים חומקים, כמה מהר היא הפכה להיות אישה.

בת עשרים, בגד של שבת, איפור קל, רגליה פוסעות צעד אחר צעד יחד עם אבא שלה לעבר הרכב שישא אותם לעולם אחר. הלב שלי כמעט נשבר לרסיסים, אבל הדמעות, הן לא פרצו. לא עכשיו.
דבר אחד לא ישתנה, זה אני. אני תמיד הייתי ואשאר "אמא". אבל מה אני יודעת עליה, על העולם שלה, על השאיפות שלה? היא הולכת אל מקום שבו אין לי גישה, אל מקום שאני לא אוכל להחזיר אותה ממנו, לא תוכל להיות שוב הילדה שבחיקי.

זיכרון אחר, רחוק יותר, פרץ אלי מבעד למחשבותי, היא היתה קטנה כל כך אז, טהורה, תמימה, עם עיניים כמו שני כוכבים מבעד לחשכה, חיפשה תמיד את התשובות, השאלות לא נגמרו אצלה. זכרתי איך ישבה על ברכיי, נתתי לה להניח את הראש על כתפי, איך הייתי פורשת את העולם לפניה כמו ספר שלא נכתב, מלא בהבטחות של יומיום שמעולם לא נגמרו. והנה, היא כבר לא מתרוצצת כבר לא מתגלגלת מצחוק, תמו המשחקים ואין עוד שאלות תמימות.

היום היא פוסעת לבדה, כל צעד שלה כאילו נושא עליה את כל העולמות שלה, את כל הכאבים, את כל השאיפות שהחיים נתנו לה. כל צעד שלה מלווה בהבנה, שהכובד הזה של החיים, כבר לא נוגע לי.
היא לבושה באור, כמו שמש שוקעת באופק, מתמזגת עם האור שבעולם שהיא הולכת לבחור לעצמה, בחרה לעצמה. כל תנועה שלה נראית לי כמו סמל, אשה צעירה בפתח חייה, והיא כבר לא שלי.

לא העזתי לומר לה את כל זה. לא קראתי לה מהחלון, רק עמדתי שם, מביטה, מקשיבה. כל נים בגופי כואב ומתרגש, עם לב בוכה בשקט, דמעה לא זולגת. הזמן לא נעצר, הרגע הזה לא יוכל לחזור.
צעד אחרי צעד הולכת הילדה שלי, לנסוע עם אביה, אל הפגישה הראשונה שלה.
והפרידה הסופית שלי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה