הבלדה לגיסים של הזוג המאושר

• הוסף לסימניות
תודה על הערה/ הארה.
כל תגובה מתקבלת בברכה!!!

וכל קונוטציה שהיא לנצרות- תשאירו אותי בבקשה מחוץ לתמונה.
הם לא מעניינים אותי ולא מעניין אותי מה קורה שם, מספיק לי עם החגאות שלהם והאשוחים
וההוללות שהם מתפרעים אצלנו.
- --

לא היה קשור לפורום ;)

• הוסף לסימניות
משעשע, ומאלף כאחד.
בחינתי זו קונוטציה למדרש על הלבנה שטענה "אין שני מלכים" ואמר לו הקב"ה "לכי והמעיטי את עצמך".

הקטע על תגובת האשה דווקא חסר [אפרופו, יש בעיית חריזה בקטע ההוא], ונותן תחושה שדיגלת על משהו חשוב. הייתי מציע ללכת על הכיוון של "טרם הספיקה האשה להגיב, ברגע כמימרא, וכו'..." קצת יותר נכון. לא?

• הוסף לסימניות
אגב, למען האמת הצרופה: הגמרא אומרת שיש הבדלים משמעותיים בין מלאך, שרף, אופן וכרוב.
ולא שאני יודע מה ההבדל.

• הוסף לסימניות
אגב, למען האמת הצרופה: הגמרא אומרת שיש הבדלים משמעותיים בין מלאך, שרף, אופן וכרוב.
ולא שאני יודע מה ההבדל.

אוהו, כזאת התעמקות בשיר
בסך הכל מדובר באגדה לא בהגדה.

• הוסף לסימניות
ולא שאני יודע מה ההבדל.

פעם לפני יובל שנים למדנו בסמינר את הנושא הזה ביחזקאל.
חבל שלא הקשבתי.

ולענייננו, היות והסיפור הרציני הזה לא היה ולא נברא אז קשה לי לברר את מי הם באמת פגשו.

• הוסף לסימניות
לכל השואלים: מה קרה בסוף עם הזוג הזה? [ת'אמת, אפילו אחד לא שאל...]
יש לי כמה דקות פנויות -מנסה לנחש מה קורה שם..:)
אז זה מה שקרה:

חשבתם שהיא תעזוב אותו
תשאיר אותו לאנחות
בגלל שהוא זקן , והיא-
נראית הרבה פחות?!

תרגעו, האיש מטופל היטב
בידי אשתו המסורה
נותנת היא את כל כולה
מבלי לקבל תמורה.

מאכילה ומשקה יומם וליל
דואגת לו לתרופות
מתעלמת מכל מיני מחושים
ומבליגה לו על התקפות.

וכשהם מטיילים יש לה עדנה
כי אנשים כולם אומרים:
''צריך ללמוד מבת זו
כיצד לכבד הורים''.

• הוסף לסימניות
:):):)
ואני חשבתי לי שהיא 'נעלבה'....(?!)

למה הכושים מחייכים הרבה?
כדי שיראו שיש להם שיניים לבנות..
[למה היא יוצאת לטייל עם בעלה הזקן? כדי שיחמיאו לה שהיא נראית בתו;) ]

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה