כללי הבן איש חי

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל תמונה של הבן איש חי בצבע. תודה

• הוסף לסימניות
תמונה חדשה וייחודית של הבן איש חי

מעובדת ביד אמן על בסיס התצלום המקורי.
משהו חדש שלא נראה כמותו.
פרטים על זכויות, במייל.

צפה בקובץ המצורף 51213

קבצים מצורפים

• ben_ish_hai.jpg
    KB 241.4 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
אחד הדברים המעניינים בתמונות של הבן איש חי הוא שבחלק מהספרים הזקן שלו מסורק, ובחלקם - לא. הוא עצמו כותב שלא לסרק את הזקן, שמא תיתלש ממנו שערה (כידוע המקובלים מקפידים על קדושת שערות הזקן), ולכן נראה שהתמונה עם הזקן הלא מסורק היא המקורית, והתמונה עם הזקן המסורק היא פרי עבודתו של מישהו שניסה "לעזור" לבן איש חי... בכל אופן בציור היפהפה שלמעלה הזקן לא נראה מאוד מסורק, כך שנראה לי שלבן איש חי לא תהיה בעיה אתו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י dvdhll;340617:
אחד הדברים המעניינים בתמונות של הבן איש חי הוא שבחלק מהספרים הזקן שלו מסורק, ובחלקם - לא. הוא עצמו כותב שלא לסרק את הזקן, שמא תיתלש ממנו שערה (כידוע המקובלים מקפידים על קדושת שערות הזקן), ולכן נראה שהתמונה עם הזקן הלא מסורק היא המקורית, והתמונה עם הזקן המסורק היא פרי עבודתו של מישהו שניסה "לעזור" לבן איש חי... בכל אופן בציור היפהפה שלמעלה הזקן לא נראה מאוד מסורק, כך שנראה לי שלבן איש חי לא תהיה בעיה אתו.

כמדומני שבשו"ת תורה לשמה (שכידוע חובר ע"י אלמוני בשם "יחזקאל כחלי", אך ישנה הסכמה כללית שבעצם מחברו הוא הבן איש חי שחתם בשם זה בעת שהיה בכלא [יחזקאל = יוסף = 156, כחלי = חיים = 68]) כתוב שבערב שבת יש לחפוף את הזקן ולסדרו בנחת, ואין לחשוש מהשערות שנושרות, כיון שהם שערות שנתלשו לפני כן ונשארו קשורות והחפיפה רק מורידה אותם.
בכל מקרה עד כמה שידוע לי יש רק תמונה אחת של הבן איש חי (אולי 2) וכל התמונות האחרות מבוססות עליה.

• הוסף לסימניות
אלה התמונות הכי מקוריות שקיימות למיטב ידיעתי:

קבצים מצורפים

• 6621-הבן%20איש%20חי[1].jpg
    KB 24.3 · צפיות: 16
  • 32948774xg7.jpg
    KB 320.3 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
התמונה הידועה הזאת "גזורה" מתמונה משפחתית שלו עם אחיו. והיא המקורית. וידוע לי שיש עוד תמונה אחת בלבד שלא מוכרת בכלל.
את התמונה המקורית לתמונות שלעיל ראיתי כמה פעמים האחרונה שבהם ביארצייט האחרון שלו ב"מרכז העניניים" באיזה כתבה.
את התמונה השניה הנדירה ראה אחי וסיפר לי.
(והוא יודע גם כל מיני סיפורים לדוג' למה זה גזור עגול וכו' ר אני לא הקשבתי לו כשסיפר לי... איתו/איתכם הסליחה..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמי ברקאי;340786:
התמונה הידועה הזאת "גזורה" מתמונה משפחתית שלו עם אחיו. והיא המקורית. וידוע לי שיש עוד תמונה אחת בלבד שלא מוכרת בכלל.

אני מכיר את התמונה עם אחיו ואם אני זוכר נכון נדמה לי שהפנים שלו בתמונה המשפחתית פונות קדימה לכיוון הצלם ולא הצידה כמו התמונה הזו.

• הוסף לסימניות
אשמח לראות התמונה השניה וכן לשמוע הסיפור.

• הוסף לסימניות
ובעז"ה בשמחתכם נשיב לכם כגמולכם הטוב...

• הוסף לסימניות
קטעים איתך, תישאר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה