למה?לא פשוט..גם הבכורה שלי היתה ככה..ו
עדיין קצת ככה-בעיקר עם האחיות. עם הזמן למדה שעדיף חברות טובות וקצת לוותר.
לבכורים חשוב מאוד המקום שלהם בבית והמעמד שלהם.
כי בכורים התרגלו בינקות שאמא ואבא רק שלהם....
יש זמינות מלאה לכל ציוץ שלהם.
עד שהאח הבא הגיע, הם כבר בנו תפיסת עולם, שהעולם שייך להם, וכולם והכל זמין רק להם.
כשזה לא ככה, זה מערער להם תפיסה פנימית, ומפחיד אותם מאד- מאד.
וחוצמזה, להרבה בכורים יש גם איזשהי חשיבה מעט נוקשה, (ככה זה צריך להיות וזהו! העולם נחרב כשמשהו לא מסתדר כמו שהם אוהבים ) שזה גם תוצר של שהיה לבד עם ההורים, תמיד סדרו להם כמו שהם רצו, הם לא התרגלו לחכות, להמתין, להתגמש עם חשיבה אחרת.
תודה רבה! אני מנסה להציב לו גבולות אבל כל פעם נהיה מקורי ועוקף אותםהבת שלי גם כזו. לא הבכורה.....
בהתנהגות שלה היא זועקת: "תנו לי מקום!"
מה שמאוד עוזר לה- מצד אחד להבין לכאב שלה, כמו: "אויש. זה מכעיס אותך שהוא לקח לך? / את רוצה להיות הראשונה? / את מרגיש שאת מקנאה כי היא ניצחה?" (לאט לאט הוא ילמד את השפה)
ומצד שני- גבולות חזקים! הילדים ה"חזקים" הם דווקא אלו החלשים. שזקוקים כל כך לגבולות שלנו.
אני רואה אצל הבת שלי, ככל שאני רכה כלפיה היא הופכת להיות פראית יותר, וככל שאני חזקה איתה-
היא ממש נרגעת.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים