התייעצות הבת שלך חשופה לסכנות, בדיוק איפה שלא חשבת..

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מתוך הכרות עם בעל בית מלון חדרי
הוא סיפר לנו שכמגיעים אליו סמינרים הוא מעצמו לוקח שלטים
וגם את כל הכבלים כולל מהמסך לחשמל - שלא תהיה כל אופציה...
(ולא משנה שיש ע להמסכים שם חסימה כלשהי....

אבל לצערינו גם בC2 אפשר לראות סרטים וכו...
וצריך לחנך את הילדים להבנה ורגש שידעו מה נכון לעשות
ומעל הכל להתפלל!!!! ושוב להתפלל!!!!
כי אין לנו דרך אחרת

• הוסף לסימניות
בשונה מפעם היום מדברים על הכל
בדור הקודם היה מרחק בין ההורים לילדים
שזה יצר מצב שיש נושאים שלא נעים לדבר עליהם
אבל היום חשוב לתת לילדים את הכלים שיוכלו להתמודד עם הבעיות שיש בדור

גם היום רוב ההורים 'עוצמים עיניים' ולא מדברים באמת עם הילדים את מה שצריך לדבר.
בנות בודדות מקבלות את זה מההורים ואחרות נאבדות ומתמודדות לבדן לצערנו הרב.

• הוסף לסימניות
ההכוונה הזו היא בדיוק מה שהתכוונתי, בין היתר, בביטוי ’מוגנות מבפנים’.

למשל להסביר לנערה את העניין הפשוט, שסינון אינטרנט הוא חד כיווני. גם אם את כותבת ממחשב מנוטפר ונקי, נניח הודעה בפרוג, כל באי עולם יכולים בזה הרגע לקרוא אותה.
ועוד ועוד כללים, הנחיות ותפיסות עולם שנבנות לאט ובהדרגה, כדי להגיע למצב של נערה/אשה צעירה מוגנת מבפנים.
נכון
ולכן חבל שאין הדרכה מסודרת
גם להורים האמת שידריכו בעצמם את הבנות/בנים
ההורים נכנסו אמנם לעולם האינטרנט בגיל בוגר יותר ועם אינטואציה והבנה (ועדיין גם אצל מבוגרים מחריד לפעמים המודעות).
ויותר גרוע זה הורים שאין להם מושג ברשת
ומערבבים בין מה שבסדר למה שאוי ואבוי! (כן ממש כך, הורה שמרשה לבת סמינר להתכתב עם מישהו ואף מעודד אותה לעשות זאת, כי הוא מתקן לה את המחשב, אז איזה חסד עצום אנשים עושים עם בתו - דוגמה אמיתית להורים מקסימים אבל לא מבינים)

• הוסף לסימניות
מאיזה גיל אתן סומכות על הבנות שלכן שישמרו על עצמן בעצמן בלי שיצטרכו לשמור עליהן?
בלת"ק

מאיזה גיל את סומכת על עצמך?
יוחנן כהן גדול...
אני חושבת שבכל סיטואציה שהיא אנחנו צריכים להשתדל להתרחק ולהרחיק ממקומות סיכון.

חיבת לומר כאן שהסיכונים בשבתות שבנות בוגרות יוצאות אליהן לבד הן מטורפים.
הורים חד משמעית לא מבינים לאן הם שולחים את הבנות התמימות והנאיביות שלהן
זכורה לי שבת התאחדות במתחם כאשר הבעלים של המתחם הצמוד היו פושעים, אין הגדרה אחרת
חבורת בנות בית יעקב היתה שם בשבת...
כשלהם וודאי וודאי יש מפתחות וגישה למקום.
וישמרך-בבנות, שבנות צריכות שמירה.

• הוסף לסימניות
יש היום וויפי חינמי בהרבה מקומות ציבוריים, כך שחובת הזהירות קיימת לא דווקא במלונות/דירות.

העניין הוא לגדל בנות מוגנות מבפנים, לא מבחוץ.
בנות שגם אם הן נמצאות ליד מכשיר ורשת, יש להן את הרגש והשכל והיכולת להשמר.
בדיוק
גם אני כנערה הייתי לא פעם בבית מלון עם משפחה/חברות
ולא היה בנו שום רצון לפתוח ולצפות בתוכן לא טוב. רצינו להיות שמורות באמת

עדיין, להמשיך להתפלל ואל תביאנו לידי נסיון

• הוסף לסימניות
בדיוק

תלוי בדור
הדור של היום
שונה מהדור שטלוויזיה הייתה מוקצה שבמוקצה

• הוסף לסימניות
בדיוק

צודקת במאה אחוז

• הוסף לסימניות
האפשרות היחסית קלה (גם עם חסימה) להגיע לתכנים בעייתיים, גורמת להרבה מהאנשים להלחץ, ולצאת נגד כל העולם.

ברור שאחריות סמינר לדאוג שלא יהיו שום אפשרות לטכנולוגיה באשר היא.

ברור שכשאתם שמים את כל זעמכם על אותם אנשים שלא דואגים לחסום את אותה טכנולוגיה, אתם גם מפספסים משהו סופר משמעותי, שכמה מהאנשים ניסו להאיר את עינכם.

הכלל הראשון הוא לתת אימון בבני נוער, אין לכם אפשרות לברוח מזה,
א"א לדעת מה הם עשו בתוך החדר במלון, אבל א"א לדעת מה הם עושים בתוך הבית.

ולכן להגיד כמה מזעזעעעע לנסוע לשבת עם חברות גורם הפוך בדיוק, במקום להגיד לילד כמה אני סומך עליך ואני בטוח בך, (וילד תמיד בסוף רוצה לרצות את ההורים שלו), אומרים לו כמה מפחדים ממה הוא יעשה, זו הזייה.

אז נגיד והילד לא נסע לשבת, כיסנו את כל האופציות האחרות? או שזה יתן לו תחושה שכשאמא לא רואה ולא יודעת אני יכול...

נקודה האחרונה,
כל אותם אנשים שכותבים "אם ההורים היו יודעים איפה הילדים שלהם מסתובבים.." יש מצב שגם אתם לא יודעים? או שאתם זה אחרי בדיקה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הכונה פה שהיא כתבה באשכול לקחת את השלטים בחדרים במחנה ולדעתי זה מראה "אנחנו בטוחים שתפתחו אותם"... לדעתי צריך להאמין בבחירה החופשית אם נחדיר את זה ברור שהילד ירצה לבחור בטוב כי יודע שסומכים עליו, כמובן שבגבול הטעם הטוב...

• הוסף לסימניות
הכונה פה שהיא כתבה באשכול לקחת את השלטים בחדרים במחנה ולדעתי זה מראה "אנחנו בטוחים שתפתחו אותם"... לדעתי צריך להאמין בבחירה החופשית אם נחדיר את זה ברור שהילד ירצה לבחור בטוב כי יודע שסומכים עליו, כמובן שבגבול הטעם הטוב...
חמוד בתאוריה!!!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שצריך והכרחי לקחת
מספיק ילדה אחת שתחליט שבא לה כדי שכל החברות יראו או יתעצבנו. (ובת רגישה שתראה מראה אחד שיהיה יותר מידי בשבילה!)
אין עניין להכניס את הנסיון הזה
אבל זה בהחלט קשור למוסד שמארגן וחלק מכללי המוגנות הבסיסיים שמוטלים עליהם
כמו שלא יעסיקו בחורים בסמינרים בניקיון..

• הוסף לסימניות
כששמענו את הצרחות של הבנות וההשתוללות בשעה 2 לפנות בוקר, לא היינו משוכנעים שהבנות אכן אמרו בחדרים רק תהילים.
הייתי מאד דואגת אם בסמינר של הבת שלי בשעה 2.00 לפנות בוקר היו אומרות תהילים במקום להשתולל.
לא קשור למסכים.

• הוסף לסימניות
בחורים בסמינר בהעסקת נקיון זה משהו אחר לגמרי זה ממש נסיון גדול וברור שלא תעשי את לעומת זאת מכשיר זה לדעתי עניין של אמון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה