כללי הגבול הדק בין חסד לניצול

• הוסף לסימניות
אתר פרוג חרט על דגלו מיום יסודו את מידת החסד. לא סתם כל מבקר באתר, וביניהם מרצים מפורסמים שעדיין אינם שומרי תומ"צ, עומדים נפעמים ומשתאים מול האתר שאין דומה ואין שני לו בעולם.

כפשוט, כל אומן אינו מחבב את בני אומנותו. אך ר' חיים שי' דיקמן, הראה קבל עם ועולם שכיהודים המאמינים בפרנסה משמים - מלבד קנאת סופרים, שתוצאותיה חיוביים - מידת הקנאה אינה קיימת בינינו, וייסד את מעצמת החסד פרוג.

אך מסתבר שלא כולם מבינים את ההבדל בין חסד לניצול, ובין בקשה לדרישה:

ניתן לבקש סיוע בפורום, גם אישית וגם בפורום הכללי, זוהי אחת מהמטרות המכרזיות שלשמן הוקם הפורום. ויש כאן דגש על לבקש, כשחברים בפורום מתחילים להרגיש מאויימים ומוטרדים מחברים אחרים בפרוג, על בקשות בלתי סבירות ובלתי הגיוניות - אני חושב שמדובר כבר בעיוות מוחלט של הרעיון היפה של פרוג, וחבל מאוד.

כשכל אחד מאיתנו פונה בבקשת עזרה - בעיקר בפנייה אישית, אך גם באשכול של חוות דעת או שאלה כלשהיא - הוא ראשית צריך לחשוב אם בקשתו עומדת בכללי הסבירות ולא נראית כניצול, הוא צריך לחשוב שאיש אינו חייב לו כלום, ושעליו לפחות להכיר תודה על הסיוע שניתן לו ללא כל תמורה(המנהלים המסורים דאגו ללחצן מיוחד עבור הכרת תודה, על מנת לחסוך את הטירחה של כתיבת הודעת תודה לכל המסייעים).

אין ברצוני להיכנס לפרטים, מה קרה ולמי.
רציתי להעלות נקודה חשובה, שהיה חשוב מאוד שתוזכר ותודגש, ובע"ה גם תפעל את פעולתה.

• הוסף לסימניות
יש חברי פורום שפונים בדרישה כאילו חייבים להם משהו.

אם לא הצליחו לעזור להם, הם מתחננים: פליז!!!!! זה ד-ח-ו-ףףףף!!!!,

ואם עזרו להם- הם אפילו לא טורחים ללחוץ על "שלח תודה".

כשאני רואה את שמם מתחת לכותרת האשכול - אני כבר לא נכנסת לקרוא מה כתבו...

מסקנה: לא רק חשוב להיות נחמד ומכיר טובה, אלא גם משתלם...

• הוסף לסימניות
כדאי מאד, שלפחות פעם בשנה, פוס יקפיץ את האשכול גם בשביל מצטרפים חדשים גום בשבילנו להתרעננות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;516602:
כדאי מאד, שלפחות פעם בשנה, פוס יקפיץ את האשכול גם בשביל מצטרפים חדשים גום בשבילנו להתרעננות.
גם אם יקפיץ בכל חודש ספק שיבינו....

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה היה הדיון בין תמנתי וקופירייטרית,
שתיהן עוזרות הרבה ובחפץ לב ותורמות מנסיונן וטוב ליבן בכל מקום אפשרי.
וגם יודעות לפרגן לעוזרים והמסייעים.

מה שאין לי ספק זה שכיף לעזור ולתת עיצות מועילות וחוות דעת למי שמבקש
וממש לא כיף לשתף פעולה עם דרישות ולעמוד מול התקפות.
אף אחד כאן לא חייב לאף אחד כלום!
אף אחד מהניקים כאן לא החתים את רעהו בחוזה התחייבות לענות תשובה לשאלתו תוך כמה דקות, אפילו אם התשובה בוערת לו, וגם לא למצוא לו תמונה בדיוק כמו זו שחסרה לו.
הכל כאן מבוסס על רצון טוב ויש כאן המון רצון טוב ועזרה הדדית. וחבל שלא כולם משכילים לראות זאת.
שימוש בבעלי מקצוע שיתנו שירות חינם אין כסף - מבחינתי זה ניצול.
והודעות בסגנון "חבל שאי אפשר לסמוך עליכם" או "איכזבתם אותי" גם אין מקומם כאן.
ועוד דבר שנראה לי רחוק משיתוף זה בקשת עזרה בלי לעדכן כיצד נפתרה הבעיה. שיתפתם את חברי הפורום בדילמה? תעדכנו אותם כיצד היא נפתרה, גם אם לא מתאפשר מיידית, לפחות אחרי כמה ימים. כך עובד שיתוף.
עד כאן דעתי.

מקווה שכולם ימשיכו לעזור ולהעזר ולשמור על רוח טובה של נתינה הדדית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה