כללי הגבלות בעיצוב מעטפה מבחינת הדפוס והדואר??

• הוסף לסימניות
כחלק ממיתוג עבור משרד ייעוץ מס אני מעצבת מעטפות
רציתי לדעת האם יש הגבלות והנחיות מבחינת ההדפסה (שוליים, גלישות כו')
ומבחינת הנהלים של הדואר, הלקוחה אמרה שהם שולחים עד 50 מעטפות בחודש
ואם יש למישהו עוד טיפים בעניין- אשמח לשמוע
תודה

• הוסף לסימניות
מה שידוע לי זה
להשאיר ס"מ ריק מכל צד

• הוסף לסימניות
אני יודעת שחובה להשאיר סנטימטר וחצי מכל צד,
כל מה שחורג מחויב בקנס

(וידוע לי על לקוחות ששילמו על זה..)

זה היה חוק לפני כשנה, לא אחריותי אם השתנה משהו.

• הוסף לסימניות
אני יודעת על 2 ס"מ מכל צד
ולהשאיר את מקום הבול ריק (ימין למעלה)

• הוסף לסימניות
בימינו, ששרדים מכובדים כבר לא עובדים עם שירותי דוארר ישראל ה'מהירים' (חודש - חודשיים)
אולי מותר להדפיס על הכל?

ובכל אופן - תקני הדואר כדלהלן:
מערך המעטפה התקנית:

על חזית המעטפה יש להשאיר שטח פנוי מהדפסה או כתיבה כלשהי כדלהלן:
בפינה הימנית העליונה, כפי שמוצג בתרשים, שטח אשר יוקדש להדבקת בולי דואר (וכן- להדפסת משבצת "שולם" או להטבעה במכונת ביול). השטח אורכו 74 מ"מ ורוחבו 40 מ"מ.
בשוליים הימניים והתחתונים של המעטפה, במרחק 15 מ"מ אין להדפיס או לרשום דבר.
מימין ולמטה של תבנית המען בתחום כתיבת המען אין להדפיס או לרשום דבר.
פרטי השולח במכתבים יש לרשום בגב המעטפה ובמשלוח דואר כמותי ניתן לרשום בפינה העליונה בצד [/RIGHT]שמאל של המעטפה עד 5 ס"מ מהפינה השמאלית.

המלצות לצורת אותיות וסידור הדפסה (טיפוגרפיה):

אותיות (כולל ספרות):
■ גובה האותיות במען צריך להיות בתחום בין 2 מ"מ עד 5 מ"מ. היחס בין רוחב וגובה האות יהיה פחות מ - 0.8.
■ עובי קו האותיות יהיה בין 0.25 מ"מ עד 0.75 מ"מ.
■ עובי קו האותיות יהיה בין 0.25 מ"מ עד 0.75 מ"מ.
המרווח בין אותיות צמודות במילה יהיה בין 0.25 מ"מ עד 1 מ"מ. לא תהיה השקה בין אות לאות אפילו לא השקה חלקית.
הספרות יהיו במינימום "עיטורים/ציורים".
הפסיעה בין אותיות במילים השונות תהיה פסיעה אחידה ומספר האותיות באינץ' אחד
יהיה בין 10 ל-12.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם
איזו היענות, ממש מרשים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה