הגדלת חלון,חוקי?

• הוסף לסימניות
יש לי חלון רגיל הפונה לחזית הבנין, אני מעונינת להגדיל אותו, ז"א להנמיך אותו שיהיה חלון נמוך-"חלון צרפתי".
האם יש אם זה בעיה מבחינה חוקית? בעיה של הריסת "יופי" הבנין? היכן ניתן לברר?

תודה לכל העוזרים!

• הוסף לסימניות
מנסיון: כן!!!

בעבר ביצענו שינוי בדירה (הקודמת), וכחלק מכך - הגדלנו (במעט) חלון, מתוך תום לב גמור.

שימו לב:
א. החלון היה בדירה עורפית, בצד הבניין (הישן ומוזנח ממילא...), כך שבשום אופן לא נראה מכיוון הרחוב, ולא ניתן לומר ששינוי החלון "כיער" את הבניין.

ב.שינוי החלון נעשה בקומה ג', בעוד שבקומות א' ו-ב' לא היה חלון מתחתיו, כי אם מרפסת סוכה, כך שממילא, לאחר סיום הצבת החלון החדש - לא ניכר שינוי במראהו החיצוני של הבניין.

ג. שינוי החלון היה ממש מזערי, לא כ"כ בגודל, כי אם במיקום - הזזה מעט שמאלה, והגבהה, כדי לאפשר מקום לתריס גלילה (שנסגר אח"כ ב"קופסה").

ד. אף אחד מהשכנים לא התנגד או הלשין, אלא פקח שבא לאשר בניה בבניין סמוך, חזה בעבודת הבנייה...

סוף דבר:
צו הפסקת בניה + משפט + קנס + צו הריסה (שלא בוצע עד עצם היום הזה, למרות שהדירה כבר עברה מס' ידיים מאז...)

בקיצור:

חייבים רישיון!!!!

• הוסף לסימניות
מה רישיון להגדלת חלון???
ועד כמה שידוע לי רשיון זה ביוקרטיה ובעיקר כסף, אז בשביל חלון מסכן??? כמה יעלה לי כזה דבר???

• הוסף לסימניות
תבררי במחלקת ההנדסה בעיריה.

זה נקרא "שינוי חזות הבנין".

תוכלי לפנות לאחד ממרכזי פניות הציבור של אנ"ש (של "דגל התורה" או אגו"י), ושם יתנו לך הדרכה מפורטת למי לפנות ומה לבקש.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara100;305201:
מה רישיון להגדלת חלון???
ועד כמה שידוע לי רשיון זה ביוקרטיה ובעיקר כסף, אז בשביל חלון מסכן??? כמה יעלה לי כזה דבר???
באיזו עיר?
בביתר למשל, זה לא כסף, לא זמן ולא ביורוקרטיה.

• הוסף לסימניות
אני יחדש לך שלא רק להגדיל חלון זה לא חוקי, אלא גם להקטין חלון זה לא חוקי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אנחנו נמצאים בעזרת ה' בתחילתו של שיפוץ קטן
מה שאנחנו כרגע עושים זה הגדלת הסלון ע"י צירוף המרפסת שנמצא בחזית הסלון
והוספת מרפסת עם יציאה צידית מהסלון

יש לי כמה התלבטויות שאשמח מאד בעזרת חכמת ההמונים וחכמת המקצוענים:

1. אנחנו הולכים לעשות בס"ד חלון גדול בסלון בגודל של 3 על 1.5
זה פונה לחזית הרחוב
חשבתי לעשות ללא תריסים. עם וילון אטום
האם זה מומלץ?/טעות?

2. הייתי רוצה שתהיה איזשהיא זכוכית שלא יראו מבחוץ אבל החוצה יראו טוב
ושאולי גם יסנן קרינת שמש. יש כזה דבר?
במה בדיוק מדובר

3. אני עושה באדן החלון ספסל שיש שיוכלו לשבת + סורג חבית/ מרובע בולט או משהו כזה
אני מתלבטת היכן למקם את החלון? בקדמת האדן בסופו?
כי מצד אחד אני רוצה שיהיה נח לשבת ומצד שני אני רוצה שיהיה אפשרות לעמוד בצד השני ולנקות את החלון לדוגמא.

4. האם יש המלצה על סוגים/ חברות של חלונות? סורגים? שיהיה בטיחותי ומוצלח?

5. לגבי הדלת יציאה למרפסת? יש שם אפשרות לפתח של מטר
איזה דלת מומלץ לעשות. כאשר התוכנית שלי בקרוב לסגור את המרפסת בבניה קלה וגג נפתח.
כדאי לעשות דלת אלומיניום?
עם/ בלי חלון?
החלום שלי, זה לעשות דלת בזזה ברוחב מטר שיכנס אל מעבר לקיר (יש שם מקום)
השאלה, אם קיים כזה דבר למרפסת פתוחה. שיהיה אטום מבחינת חום/ קור /גשם
וכן שיהיה בטיחותי.

אשמח ממש לכל תגובה והעארה\ הארה
או לחילופין אם מישהי יכולה להמליץ לי על מעצבת פנים שמתמצאת בדברים הללו שתוכל לעזור לי תמורת תשלום (סמלי) על יעוץ

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה