הגדלת תנועות באשראי לקראת לקיחת משכנתא - מישהו שמע???

• הוסף לסימניות
כותבת את השאלה פעם נוספת - הפעם במקום הנכון.
אנחנו עומדים ברוך ד' לקראת לקיחת המשכנתא הראשונה שלנו (דירה יד 2)
דיברנו עם יועץ משכנתאות מה כדאי לעשות לפני שמתחילים את הפרוצדורה והוא אמר
שיש ענין לבצע הרבה תנועות עם האשראי - משהו כמו שהבנק יראה שיש לנו הוצאות גדולות אבל אנחנו יודעים להתמודד איתן...
מישהו שמע פעם על דבר כזה?
הבנתי שכל יועץ יש לו את השיטות שלו אך זה נשמע לי בכל אופן מידי מוזר...
אשמח לעזרתכם.

• הוסף לסימניות
האמת אני לא שמעתי על דבר כזה..
אבל כדאי לברר מה בדיוק התכוון
כי אני מעריך שאין לו עניין לטרטר אותכם..

• הוסף לסימניות
@דוד - יועץ משכנתאות תודה על תגובתך!
האם זה בכלל נשמע הגיוני?
מצטטת מדבריו: "שהבנק יראה שיש לכם הרבה תנועות ואתם מצליחים להתמודד עם הוצאות גדולות"

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני יודע מאנשי מקצוע שניצול גבוה של מסגרת האשראי מחזק את דירוג האשראי. [כמובן אם יש כיסוי...] אבל לא מסתבר שזה משהו כל כך משמעותי וודאי לא בתקופה קצרה

• הוסף לסימניות
אני יודע מאנשי מקצוע שניצול גבוה של מסגרת האשראי מחזק את דירוג האשראי. [כמובן אם יש כיסוי...] אבל לא מסתבר שזה משהו כל כך משמעותי וודאי לא בתקופה קצרה
הפוך בדיוק..
ניצול של עד 50 אחוז ממסגרת האשראי
וכמובן עמידה בתשלומים
תורמת חיובית לדירוג האשראי

• הוסף לסימניות
אולי התכוון ליצור ע"י זה יותר הכנסות (לדוגמא לקנות בשביל מישהו משהו,) ואז הוא מעביר לכם את הכסף שנראה כמו העברה קבועה ואז נרשם ששיש יותר הכנסות

• הוסף לסימניות
כותבת את השאלה פעם נוספת - הפעם במקום הנכון.
אנחנו עומדים ברוך ד' לקראת לקיחת המשכנתא הראשונה שלנו (דירה יד 2)
דיברנו עם יועץ משכנתאות מה כדאי לעשות לפני שמתחילים את הפרוצדורה והוא אמר
שיש ענין לבצע הרבה תנועות עם האשראי - משהו כמו שהבנק יראה שיש לנו הוצאות גדולות אבל אנחנו יודעים להתמודד איתן...
מישהו שמע פעם על דבר כזה?
הבנתי שכל יועץ יש לו את השיטות שלו אך זה נשמע לי בכל אופן מידי מוזר...
אשמח לעזרתכם.

אולי הוא התכוון ליותר תנועות בחשבון
פעולות בחשבון עם התנהלות תקינה מעלה דירוג אשראי
אם הכוונה בפעולות בכרטיס אשראי פחות רלוונטי - הכל נחשב לפעולה אחת

• הוסף לסימניות
מניסיון, ומידיעה, תנודה חזקה של הוצאות בכרטיס אשראי מורידה את הדירוג אשראי מה שיכול לעלות לכם הרבה בהחזרי המשכנתא.
הדבר הכמעט יחיד שמסתכלים עליו הוא כמות ההכנסות החודשיות אל מול הוצאות הדיור+החובות והמחיה הסטנדרטיים,
לכן מאוד כדאי להגדיל את ההכנסות בחודשים לפני לקיחת המשכנתא, ואם כבר ריבוי תנועות-לא באשראי, וכפי שכבר כתבו השארת מסגרת אשראי לא מנוצלת - היא טובה יותר, ומנגד גם תנודה חזקה בהוצאות - היא רעה.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם!
אחדד - יש לנו כרטיס אשראי אחד וחשבון בנק אחד.
האם בוודאות דרוג האשראי יכול להינזק?
(נראה שהדעות הן לכאן ולכאן...)

• הוסף לסימניות
דירוג האשראי עולה אם אחוז הניצול ממסגרת קטן יותר.
אם אתם צריכים להעלות דירוג אשראי אולי כדאי להוציא עוד כרטיס אשראי, (ולא צריך להשתמש בו).
גם שימוש בשיקים מגדיל דירוג- מספיק אחד בחודש.

• הוסף לסימניות
אם הדירוג שלכם לא בעייתי.
אין צורך בכל התחומים הללו

• הוסף לסימניות
האמת שכבר התבלבלתי לגמרי...
ובקיצור - אם יהיו לנו הוצאות גדולות (מעבר לסטנדרט) אך אנו עומדים מאחוריהן ומכסים אותן -
האם זה באמת תורם לקראת לקיחת המשכנתא כפי שאותו יועץ אמר לנו:
"שהבנק יראה שיש לכם הרבה הוצאות אבל אתם יודעים להתמודד איתן מצוין"?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש הגיון במה שאמר לכם היועץ בזה שאדם עם הכנסות של 25 אלף בחודש והוא מוציא אשראי רק 4 א' בחודש זה נראה לפקיד בבנק מגוחך כי מי שיש לו הכנסות של 25 א' הוא מוציא באשראי באיזור ה15 א' לכן נראה לי שלזה הוא התכוון

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיש הגיון במה שאמר לכם היועץ בזה שאדם עם הכנסות של 25 אלף בחודש והוא מוציא אשראי רק 4 א' בחודש ה נראה לפקיד בבנק מגוחך כי מי שיש לו הכנסות של 5 א' הוא מוציא באשראי באיזור ה15 א' לכן נראה לי שלזה הוא התכוון
אוקי, עכשו אני מבינה יותר - תודה על התגובה!
אני אכן מקבלת ממקום העבודה תווי מזון בסכום מכובד ולכן אין לנו כמעט הוצאות על אוכל באשראי...

• הוסף לסימניות
נשמע קצת מוזר...
מה שצריך בלקיחת הלוואה/משכנתא זה דירוג אשראי טוב.
בשביל שיהיה דירוג אשראי גבוה אחד הקריטריונים זה שיהיה שימוש לפחות בכרטיס אשראי אחד.
אבל אף פעם לא שמעתי שיש צורך בהוצאות גדולות, ההיפך יש צורך להראות לבנק שסכום ההכנסות החודשית שיש לכם מכסה את ההוצאות החודשיות שלכם + תשלומי המשכנתא העתידה.
זה החוק של בנק ישראל שתוכלו לעמוד בתשלומים של המשכנתא + ההוצאות החודשיות השוטפות ע"י ההכנסות שלכם.

אבל למה שלא תשאלו שוב את היועץ למה הוא התכוין בדיוק!

• הוסף לסימניות
בדרך כלל ההמלצה היא לדאוג שיותר כסף יכנס לחשבון, כי זה באמת עוזר אם אתם רוצים לקחת משכנתא גדולה.
ההחזר שתצטרכו לשלם לא יכול להיות כל ההכנסות החודשיות שלכם ואפילו לא הרוב.

• הוסף לסימניות
אם אתם צריכים להעלות דירוג אשראי אולי כדאי להוציא עוד כרטיס אשראי, (ולא צריך להשתמש בו).
אם תוציאו כרטיס אשראי נוסף ולא תשץמשו בו בכלל - אולי יועיל,
אם תשתמשו בו אפילו קצת - יזיק, כי זה יהיה שינוי מאפס למשהו, והמערכת מזהה את זה כתנודה חריגה.

• הוסף לסימניות
אוקי, עכשו אני מבינה יותר - תודה על התגובה!
אני אכן מקבלת ממקום העבודה תווי מזון בסכום מכובד ולכן אין לנו כמעט הוצאות על אוכל באשראי...
בכול אופן שימו לב שההוצאות בכרטיס אשראי לא קופצות באופן דרסטי כי זה מזיק לדירוג אשראי
כ=בכול אופן הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה דירוג אשראי לפני הצעד הזה

• הוסף לסימניות
אולי התכוון ליצור ע"י זה יותר הכנסות (לדוגמא לקנות בשביל מישהו משהו,) ואז הוא מעביר לכם את הכסף שנראה כמו העברה קבועה ואז נרשם ששיש יותר הכנסות
הפקדה לא נחשבת להכנסה בעיקרון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה