כללי הגדרות יצוא בפוטושופ

• הוסף לסימניות
שלום, אם אפשר עזרה.
אני מצלמת תמונה בraw, פותחת בפוטושופ. הצילום טוב, עושה עיבוד (או שלא), ובשמירה לjpg התמונה יוצאת חיוורת, עם נטיה קלה לירוק.
זה לא קשור לתוכנת הצגת התמונות, זה משהו בהגדרות היצוא של הפוטושופ שצריך לשנות. מצרפת צילום מסך:
מימין התמונה ב raw מקורי. משמאל אחרי שמירה בjpg ללא שום עיבוד.
אם למישהו יש כוון למה זה, אני אשמח מאוד.
תודה רבה.

קבצים מצורפים

• 1.jpg
    1.jpg
    KB 132.3 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
למה את חושבת שזאת לא התוכנה?
אני משוכנע שאם תפתחי את ה-Jpg ששמרת בפוטושופ הוא ייראה כמו שעבדת עליו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Ben2648;2257215:
למה את חושבת שזאת לא התוכנה?
אני משוכנע שאם תפתחי את ה-Jpg ששמרת בפוטושופ הוא ייראה כמו שעבדת עליו.

אני לא חושבת, אני בטוחה:)
בדקתי... התקנתי כמה תוכנות של הצגת תמונות... שלחתי למחשבים אחרים... הדפסתי...
התוצאה אותו הדבר.
בינתיים אני עובדת כפול. במקום לשמור רגיל אני עושה export ושומרת בקובץ PNG, שולחת ללייטרום ומשם שומרת בjpg. לא כיף בכללל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2257229:
אני לא חושבת, אני בטוחה:)
בדקתי... התקנתי כמה תוכנות של הצגת תמונות... שלחתי למחשבים אחרים... הדפסתי...
התוצאה אותו הדבר.
בינתיים אני עובדת כפול. במקום לשמור רגיל אני עושה export ושומרת בקובץ PNG, שולחת ללייטרום ומשם שומרת בjpg. לא כיף בכללל

כשהתמונה פתוחה בפוטושופ, האם מסומנת לך כוכבית (בכותרת)?

קבצים מצורפים

• Untitled-2.jpg
    KB 30 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
זו הסיבה.
המשמעות היא: צבעי המסמך (הקובץ שלך לצורך העניין) שונה מצבעי העבודה המוצגים בפוטושופ.
הקובץ לא מנוהל עם פרופיל צבע ולכן פוטושופ מסמנת לך עם כוכבית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Ben2648;2257268:
זו הסיבה.
המשמעות היא: צבעי המסמך (הקובץ שלך לצורך העניין) שונה מצבעי העבודה המוצגים בפוטושופ.
הקובץ לא מנוהל עם פרופיל צבע ולכן פוטושופ מסמנת לך עם כוכבית.

וואו. ואז מה עושים בעצם?
ותודה על המענה המהיר!

• הוסף לסימניות
אני ממליץ, בעת פתיחת קובץ raw בפוטושופ, להגדיר פרופיל צבע.
זה נמצא בתחתית החלון - ראי תמונה מצורפת.

אם כבר מאוחר מדי וכבר ערכת את התמונה (פחות מומלץ)
אז בעת העבודה - לפני השמירה - לבחור פרופיל צבע, כמובן את זה שהכי תואם לצבעים המוצגים בתמונה,
דרך: Edit > Assign Profile

הפרופיל שהכי מתאים לרוב התמונות sRGB IEC1996-2.1
הרי שמצלמה מצלמת ב-sRgb (ב-raw הסיפור קצת יותר מורכב, לא ניכנס לזה כרגע)

אני כאן לשאלות נוספות :)

• הוסף לסימניות
שכחתי להוסיף תמונה....

קבצים מצורפים

• 001.jpg
    KB 47.9 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
בדקתי בהגדרות. זה היה על: (Adobe Rgb (1998.

שיניתי ל sRGB IEC1996-2.1 ומיד הצבעים השתנו לאותם צבעים שנשמרו לאחר שמירה. (יותר חיוורים. פחות צבעוניות. אז בעצם זה הפרופיל הנכון?

ואם כך יש לי שאלה, האם ישנה בעיה בתהליך שעשיתי מקודם? (היצוא בPNG ללייטרום ואז שמירה להדפסה)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2257325:
בדקתי בהגדרות. זה היה על: (Adobe Rgb (1998.

שיניתי ל sRGB IEC1996-2.1 ומיד הצבעים השתנו לאותם צבעים שנשמרו לאחר שמירה. (יותר חיוורים. פחות צבעוניות. אז בעצם זה הפרופיל הנכון?

ואם כך יש לי שאלה, האם ישנה בעיה בתהליך שעשיתי מקודם? (היצוא בPNG ללייטרום ואז שמירה להדפסה)?

תיאורטית אין עם זה בעיה, פשוט הארכת את הדרך - כי בסופו של דבר הקובץ הסופי שנשמר הוא כן מנוהל צבע.

לכן אמרתי שמלכתחילה רצוי לעבוד עם פרופיל צבע, לעשות עליו את כל השינויים והעריכות ולאחר מכן לייצא.
זה הטיפ הכי טוב שצלם יכול לקבל.

מה גם, שבמידה שהקובץ שלך הולך לדפוס, קובץ עם צבעים של Adobe RGB לא יודפס בדיוק כמו שהוא - לא במאה הזאת.
מדובר בפרופיל בעל טווח צבע רחב מאוד שמתאים לצבעי מסך.
טווח הצבעים הוא רחב גם ביחס למדפסות האיכותיות ביותר, ומכאן שתתקבל תוצאה שונה - כל תמונה במידה אחרת.
אז שוב - מראש כדאי לעבוד עם פרופיל צבע.
גם אם תשימי לב, לאחר שתשני לפרופיל שציינתי, השינויים הם לא "מטורפים", אבל קרובים הרבה יותר לצבעי ההדפסה.

• הוסף לסימניות
מובן. תודה רבה! עזרת לי מאוד!!

אכן השינויים לא מטורפים, אבל ניכר הבדל. (רואים בתמונה שצירפתי למעלה)

(מה שמוזר הוא שכל פעם בפתיחת קובץ חדש אני צריכה שוב להגדיר את הפרופיל צבע. משום מה זה לא נשמר.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2257397:
(מה שמוזר הוא שכל פעם בפתיחת קובץ חדש אני צריכה שוב להגדיר את הפרופיל צבע. משום מה זה לא נשמר.)

תנסי להגדיר כשהתוכנה פתוחה
אבל בלי קבצים פתוחים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלרינט;2257401:
תנסי להגדיר כשהתוכנה פתוחה
אבל בלי קבצים פתוחים.

כשאין שום קובץ פתוח אז חלון ה Assign Profil לא נפתח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח. רוזנבלום;2257397:
מובן. תודה רבה! עזרת לי מאוד!!

אכן השינויים לא מטורפים, אבל ניכר הבדל. (רואים בתמונה שצירפתי למעלה)

בכיף, זו הסיבה בגללה נרשמתי לפורום :)

חג שמח לך ולבני משפחתך

• הוסף לסימניות
תודה רבה:)
שתהיה שנה ברוכה!

• הוסף לסימניות
האמת שאני עדיין עם בעיה, כי כשאני עובדת על תמונת raw, הפוטושופ פותח לי אוטומטי את הקאמרה רואוו. ושם אני לא מוצאת הגדרות לשנות את פרופיל הצבעים. ושם בעיקר אני עושה את העיבוד על התמונה.

• הוסף לסימניות
השורה של הפרופיל למטה לא מופיעה לך? (צירפתי תמונה בהודעה קודמת)
תעלי צילום מסך בבקשה.

• הוסף לסימניות
כן. עכשיו אני רואה שיש למטה.

• הוסף לסימניות
צילום מסך

קבצים מצורפים

• 11.jpg
    KB 302.2 · צפיות: 17
  • 12.jpg
    KB 289 · צפיות: 15

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה