שאלה הגודל של היחידת הורים הזו נורמלי?

• הוסף לסימניות
מצרף שרטוט. [אורך 3.6. רוחב 1.10/1.07 יש טעות קטנטנה בשרטוט, שחישבתי 0.10 עבור הדלת של האמבטיה, כשלמעשה זה מיותר].
מה דעתכן? מה יש לשפר?
השארתי שטח גדול לשולחן עבודה, גם כי חשוב לי שיהיה מקום כזה, וגם כי יהיו שם חלונות מלמעלה למטה שיתנו את כל האור לחדר שינה. אך אולי בכל אופן כדאי קצת להקטין את השטח הזה כדי להגדיל את היחידה.
כל היחידה נמצאת כעת בתוך מרפסת של החדר שינה [כמו הדירות של פעם]. כולה היא קיר חיצוני.
כמו"כ מבחינת דלתות של המקלחון ושל כל היחידה, אלו דלתות הכי רלוונטיות בכזה מקום קטן?
אודה מאוד לעזרתכן

נ.ב. החדר שינה עצמו כלל לא ניתן לשינוי.

יחידת הורים.png

• הוסף לסימניות
אפשר וכדאי להגדיל את היחידה ואז את הכניסה לעשות מאיפה שהמיטות כך שהכניסה ליחידה לא תפריע לשולחן
ואז יהיה ניתן לעשות כיור נורמלי בתוך היחידה וכיור נטילה קטנטן בחוץ
לא ברור גם מהיכן הכניסה לחדר?

• הוסף לסימניות
אני חושבת שכדאי להגדיל את היחידה בעוד 40 ס"מ לפחות על חשבון המקום של השולחן,
שולחן של 1.20 זה בהחלט מספק
את השולחן לשים על הקיר החיצוני כמו שכתבו למעלה יהיה הרבה יותר נוח ומרווח
את הדלת ליחידה לשנות ממול המיטות ולדעתי להכניס את הכיור ליחידה
יהיה עכשיו עוד מקום בגלל שאת משנה את מיקום הדלת ומגדילה במעט

• הוסף לסימניות
110 -זה רוחב הי"ח הורית
מה רוחב החדר ?
רוחב החדר 3.5. כנראה שבלאו הכי בחדר עצמו לא ייעשה שום שינוי
לא ברור גם מהיכן הכניסה לחדר?
הכניסה בפינה השמאלית. שצבועה בסגול.
יחידת הורים.png

אפשר וכדאי להגדיל את היחידה
אני חושבת שכדאי להגדיל את היחידה בעוד 40 ס"מ
זה ממש נצרך עבור היחידה להגדיל משמעותית? חבל לי שהמקום של החלון [עם נוף] והשלחן עבודה לא יהיה מרווח.
[אם אין ברירה נסובב את השלחן ונשים אותו צמוד לקיר החיצוני, אבל לכתחילה לא רוצה לשנות את הכיוון שלו. מרגיש לי שככה הוא קצת 'מנותק' מהחדר שינה].
מאידך, בודאי אין טעם ביחידה צפופה שבסוף משמשת כמחסן מחמת שלא נעים להשתמש בה.

• הוסף לסימניות
רוחב החדר 3.5. כנראה שבלאו הכי בחדר עצמו לא ייעשה שום שינוי
לא צריך לעשות שום שינוי אבל יש כמה דברים שכדאי לשים לב
1- לדלת ליח הורים מהצד --קצת בעיתי אבל אין ברירה --צריך לבחור דלת רוחב הכי צרה שיש מקסי"- 65
2- ארון עד 160 --אם לא יתקע בדלת -- ואם אפשר לקחת את הדלת כניסה 60 ס"מ ימינה --מאוד יועיל
3- העתקתי את התרשים בקנ"מ אמיתי -- סקיצה מצוב

קבצים מצורפים

• 0303.png
    0303.png
    KB 28.5 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
@iIan p
רוצה רק להודות על עשיית הסקיצה.
למעשה כנראה שאגדיל קצת את היחידה, ואעשה דלת מהחדר שינה.
יש למישהי המלצה מה הדלתות המומלצות למקלחון כזה שהוא קרוב מאוד לאסלה?

• הוסף לסימניות
יש למישהי המלצה מה הדלתות המומלצות למקלחון כזה שהוא קרוב מאוד לאסלה?
הייתי עושה דופן זכוכית קבועה (החלק שליד האסלה) ואת היתר דלת ציר נפתח לפנים המקלחון בהתאם לעומק שם.
אופציה שניה זו דלת מתקפלת פנימה לדופן החיצונית שמאפשרת פתיחה של המקלחון לחלוטין בתום השימוש.

• הוסף לסימניות
למעשה כנראה שאגדיל קצת את היחידה, ואעשה דלת מהחדר שינה.
השרטוט שלי בקנ"מ נכון --- ואם הכוונה לפתוח דלת מכיוון השינה --יש לקחת בחשבון שאם מדובר במיטה יהודית אז לא מסתדר הרחבה של היח"ד הורית ולא
שינוי מיקום הדלת
אפשר להשאיר את הכניסה מהרוחב --ולפתוח דלת החוצה --לא כזה מקובל
אבל במקרה שלכם ממש פותר בעיה

• הוסף לסימניות
הייתי עושה דופן זכוכית קבועה (החלק שליד האסלה) ואת היתר דלת ציר נפתח לפנים המקלחון בהתאם לעומק שם.
אופציה שניה זו דלת מתקפלת פנימה לדופן החיצונית שמאפשרת פתיחה של המקלחון לחלוטין בתום השימוש.
אני לא רוצה זכוכית קבועה. אני רוצה שהמקלחון יהיה פתוח כשהוא לא בשימוש, כדי ליתן ריוח ליד האסלה.
כנראה שאעשה כמו הרעיון השני שהצעת או ליד האסלה זכוכית קטנה שתפתח כלפי פנים, והשאר זכוכית רחבה שתפתח לשני הכיוונים.
[מקוה שיש כזה דבר, ושהדברים הללו הולכים לפי הזמנה אישית.]
השרטוט שלי בקנ"מ נכון --- ואם הכוונה לפתוח דלת מכיוון השינה --יש לקחת בחשבון שאם מדובר במיטה יהודית אז לא מסתדר הרחבה של היח"ד הורית ולא
השרטוט שלך מצוין [ולא התכוונתי להטריח עד כדי כך], אבל החלטתי להכניס את הכיור ליחידה ולעשות צורת הפתח כדי לפתור את הבעיה ההלכתית.
אני חשבתי לעשות דלת מכיוון החדר שינה ושתפתח פנימה ליחידה. נראה לי בעין לא מקצועית שיש מקום לדלת ברוחב רגיל. אני טועה?? צריך לזה דוקא דלת צרה במיוחד ?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נראה לי בעין לא מקצועית שיש מקום לדלת ברוחב רגיל. אני טועה?? צריך לזה דוקא דלת צרה במיוחד ?
יש מקום לדלת --אבל אין מקום פנוי לפני הדלת כדי להכנס נורמלי
ואם יש רווח בין המיטות אז בכלל אין גישה -- המיטה נמצאת על הדלת
ואת זה רואים ברור בשרטוט בקנ"מ

• הוסף לסימניות
את צודקת מאוד, אבל למעשה רק עכשיו שמתי לב שבשרטוט שעשית ה-3.5 מטר כוללים את היחידה.
למעשה בחדר שינה עצמו לבד יש 3 מטר [ולא כמו שכתבתי למעלה בטעות], ולכן יהיה מקום בריוח כדי להיכנס לדלת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה