הגיע הזמן... ושוברים שתיקה!!!! ההסבר בפנים>>>

• הוסף לסימניות
פתחתי את האשכול בפורום עיצוב גרפי, ואני פותח שוב לכם צלמים.

ובכן החדשות מפתיע גם את עצמי.

לפני שבועיים ישבתי עם חבר מארה"ב צלם ומעצב גרפיקה ידוע בניו יורק
אחרי שיחה ארוכה הגענו למסקנה:
שיש אתר בסיסי מאוד שחסר לגרפיקאים החרדיים והדתיים.
אולי נפתח כזה אתר לתועלת הרבים? שאלנו אחד את השני....

החלום התגשם!

http://yiddishstock.com/
יידיש סטוק
(שאטרסטוק החרדי והדתי)
>>> רק דברים איכותיים! <<<

שימו לב: האתר בבניה, כל הזמן נשתפר לנוחיותכם.
אבל בהחלט אפשר להתחיל להוריד...

צלמ/ת ומעצב/ת יקר/ה
יש לך לפעמים זמן פנוי? חבל לשבת בחיבוק ידים, שלחו לנו את התמונות והאלמנטים שלכם, אתם תרויחו על כל מה שמכרתם. (שלחו רק דברים איכותיים)

ולכם מעצבי גרפיקה: נתיבים? אתרוגים? רימונים? וגם אלו שלא,

יש לכם את הכתובת, שימו אותו לינק במועודפים.

בהצלחה! ונשמח להיות בקשר!

על כל שאלה בנושא אפשר לפנות אלי: <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

תודה לכל אלו ששלחו כבר!

האתר כעת חדש, ואין חדש מושלם, וכל הזמן נשתפר לנוחיותכם.

yiddishstock
(ו... הברקה בפרסום)​

• הוסף לסימניות
בדקתי את זה בזמנו. האתר הזה יכול היה לפתור לי כל כך הרבה בעיות בגיורים לחומרא...
אבל בבדיקת תנאי השימוש התברר לי שיוצרי האתר כינסו מכל הבא ליד בלא לבדוק בציציות המקור.
אין גג חוקי לשימוש בתמונות האלו.
תזמון מעניין, בדיוק עכשיו עלה כאן האשכול הזה:
http://www.prog.co.il/showthread.php?t=116680

מזלה של תמנתי שיצאה כל כך בזול מהסיפור... זה עלול היה להיגמר בתביעה משפטית.

• הוסף לסימניות
חוץ מזה שבאתר החדש - אידישסטוק - מקפידים על רמת צילום מקצועית גבוהה.

• הוסף לסימניות
חזק(י) ואמץ! סתם כך זה טוב להסתכל באתרים של תמונות ואז נופל הרעיון לפרסומת טובה.

• הוסף לסימניות
כמה כסף מקבל הצלם על כל תמונה?

• הוסף לסימניות
בס"ד

אתן באמת חשבתם שאם מופיעה תמונה באתרי סטוק זה ברור ששוחחו עם האימא והיא נתנה את רשותה לפרסם את צילום ילדיה בחוצות העיר?

ובכלל, נניח והתמונה הייתה מופיעה על איזה עלון שמפרסם אטרקציות לחופש. אבל כמו שמדובר שם, עלון לילדים מתקשים, לשים תמונה של ילד??? איפה השכל? בקרה? מחשבה?

אני בבחדרי לא מסכים שישתמשו בתמונות שלי לכתבות שליליות, למרות שזה נט. וזה עובר ויורד ונעלם. ולא עלון שהולך להסתובב בבתי כנסת.

הבעיה שלכן היא חוסר הבנה בחוקי הפרסום של צילומי עיתונות.

1. אם הצלם צילם את התמונה בשטח ציבורי הוא רשאי לפרסמה ולמכור אותה לכל מי שירצה.
2. המצולם/הוריו יוכלו לתבוע את המפרסם/הצלם מכל מיני סיבות:

שימוש בצילום אדם מתחת לגיל 18
שימוש בצילום בצורה מבזה.
הצילום צמו מבזה.
שימוש בצילום לצורך פרסום.

ועוד ועוד.

הדבר היחיד שברור שהוא חוקי ולזה הכוונה שאומרים שהצילום חוקי הוא:

התמונה צולמה ע"י הצלם.
הוא לא גנב אותה מאף אחד.

זהו. וזה נכון לכל אתרי הסטוק האחרים שאתן מכירות.
למעט אתרי סטוק שמופיעים בהם צילומי ילדים שצולמו במיוחד עבור אילוסטרציה. הביאו את הילדים לסטודיו צילמו אותם ושילמו להוריהם הרבה כסף. הדבר הזה לא קיים באתרי סטוק ישראלים.

ולכן אין הבדל בין האתר הזה לעוד אלפי אתרים. רק ששם באתרים הגויים אתן לוקחות צילום של ילד מאינדונזיה מלבישות אותו בציצית וכיפה ומפרסמות, כך שאין סיכוי שהוריו מאינדונזיה יראו את הפרסום.
בשונה מצילומים ישירות ממאה שערים.

יש?

• הוסף לסימניות
זה בדיוק ההבדל, באתר החדש הזה, כפי שהבנתי, כל תמונה שמופיע בה דמות מצולמת זה בהסכם המצולם למטרות פרסום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;888326:
זה בדיוק ההבדל, באתר החדש הזה, כפי שהבנתי, כל תמונה שמופיע בה דמות מצולמת זה בהסכם המצולם למטרות פרסום.

בס"ד

אני לא מכיר הרבה אנשים שיסכימו להצטלם ואח"כ לחתום על חוזה בו הם מתירים שימוש בצילום שלהם בכל מקום.

אלא א"כ שילמו להם על זה הרבה כסף.

אבל אם אני טועה ויש כאלו אנשים אז סבבה.

נ.ב. רק שיהיה ברור אם אין אישור בכתב אז כל אישור שקיבלת, בקריצה, בחיוך והבנת מזה שהאדם מסכים לצילום לא תקף ביום שהוא יחליט לתבוע אותך על פרסום כלשהוא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;888315:
בס"ד

אתן באמת חשבתם שאם מופיעה תמונה באתרי סטוק זה ברור ששוחחו עם האימא והיא נתנה את רשותה לפרסם את צילום ילדיה בחוצות העיר?

ובכלל, נניח והתמונה הייתה מופיעה על איזה עלון שמפרסם אטרקציות לחופש. אבל כמו שמדובר שם, עלון לילדים מתקשים, לשים תמונה של ילד??? איפה השכל? בקרה? מחשבה?

אני בבחדרי לא מסכים שישתמשו בתמונות שלי לכתבות שליליות, למרות שזה נט. וזה עובר ויורד ונעלם. ולא עלון שהולך להסתובב בבתי כנסת.

הבעיה שלכן היא חוסר הבנה בחוקי הפרסום של צילומי עיתונות.

1. אם הצלם צילם את התמונה בשטח ציבורי הוא רשאי לפרסמה ולמכור אותה לכל מי שירצה.
2. המצולם/הוריו יוכלו לתבוע את המפרסם/הצלם מכל מיני סיבות:

שימוש בצילום אדם מתחת לגיל 18
שימוש בצילום בצורה מבזה.
הצילום צמו מבזה.
שימוש בצילום לצורך פרסום.

ועוד ועוד.

הדבר היחיד שברור שהוא חוקי ולזה הכוונה שאומרים שהצילום חוקי הוא:

התמונה צולמה ע"י הצלם.
הוא לא גנב אותה מאף אחד.

זהו. וזה נכון לכל אתרי הסטוק האחרים שאתן מכירות.
למעט אתרי סטוק שמופיעים בהם צילומי ילדים שצולמו במיוחד עבור אילוסטרציה. הביאו את הילדים לסטודיו צילמו אותם ושילמו להוריהם הרבה כסף. הדבר הזה לא קיים באתרי סטוק ישראלים.

ולכן אין הבדל בין האתר הזה לעוד אלפי אתרים. רק ששם באתרים הגויים אתן לוקחות צילום של ילד מאינדונזיה מלבישות אותו בציצית וכיפה ומפרסמות, כך שאין סיכוי שהוריו מאינדונזיה יראו את הפרסום.
בשונה מצילומים ישירות ממאה שערים.

יש?

הדברים מוכרים, ולא מאתמול.

בדיוק מכל הסיבות שהבאת לעיל, וגם מעוד כמה, הצהרתי בתחילת האשכול שמבחינתי עדיין אין שום אתר חרדי שאפשר להשתמש בתמונותיו.
כמו שהסברת היטב, PCJEW או איך שקוראים לו, מבחינתי לא נותן שום מענה לכלום.
אם מעכשיו יהיה - היי, זו בשורה טובה!

• הוסף לסימניות
בס"ד

אכן, אתר שמציג ברובו צילומי עיתונות ייתן מענה לעיתונים ולא ייתן מענה לגרפיקאיות לפרסום/עלונים וכ"ו. אלא א"כ הגרפיקאיות יימחקו/יטשטשו ישתמשו בצילומים מהגב או צילומים רחבים ולא קלוזאפים.

בכל מקרה, כשמחפשים צילום לעלון לילדים מתקשים צריך לחשוב 1000 פעם אם לשים תמונה של ילד מאיזה אתר סטוק שלא יהיה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;888347:
הדברים מוכרים, ולא מאתמול.

בדיוק מכל הסיבות שהבאת לעיל, וגם מעוד כמה, הצהרתי בתחילת האשכול שמבחינתי עדיין אין שום אתר חרדי שאפשר להשתמש בתמונותיו.
כמו שהסברת היטב, PCJEW או איך שקוראים לו, מבחינתי לא נותן שום מענה לכלום.
אם מעכשיו יהיה - היי, זו בשורה טובה!

גם בשאטרסטוק - יש מאגר יפה מאד של חרדים,
אבל רוב מוחלט של התמונות בהם רואים את הפנים - האישור הוא למאמרי מערכת בלבד ולא לפרסום וכד'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;888350:
בס"ד

אכן, אתר שמציג ברובו צילומי עיתונות ייתן מענה לעיתונים ולא ייתן מענה לגרפיקאיות לפרסום/עלונים וכ"ו. אלא א"כ הגרפיקאיות יימחקו/יטשטשו ישתמשו בצילומים מהגב או צילומים רחבים ולא קלוזאפים.

בכל מקרה, כשמחפשים צילום לעלון לילדים מתקשים צריך לחשוב 1000 פעם אם לשים תמונה של ילד מאיזה אתר סטוק שלא יהיה.

בלי להיסחף.
קרית אונו שמו גוי מאד "חמוד" מגוייר להפליא.
למישהו מפריע שיש לו קשיים בכתיבה?

• הוסף לסימניות
אין הרבה מה להגיב אחרי ש'אחינועם' באמת הוציאה לי את המילים מהפה.

ב"ה לא משעמם לי, ואני עובד במשך כל היום ואני לא מחפש ג'ובים או להתחרות.

כמו שכתבתי בפתיח אין היום אתר תמונות מקצועיות כמו שאטרסטוק למגזר החרדי והדתי, יש היום אתרים עם איסוף של המון תמונות יהודיות אבל ביתיות, תמונות של אנשים, תמונות שכל איש פרטי מעלה אותם לאתר מהמצלמה שלו שרכש ב500 ש"ח...

וכמו שכתבתי ישבתי עם חבר שיש לו משרד פרסום בארה"ב והוא עובד עם חברות גדולות ואין לו הרבה זמן מיותר, ושוחחנו על הבעיה הזאת שאין שאטרסטוק מקצועי לחרדים, בפרט לנתיבים ולאתרוגים שממש מתקשים בנושא... (שנינו הסכמנו שאנחנו העובדים בפרסום לא מצאנו תמונות באתרים החרדיים. תמיד, אבל תמיד בסוף היום קנינו בשאטרסטוק)

אמרנו אחד לשני: "גם לנו מגיע" לתועלת הגרפיקאים להקים אתר עם תמונות מקצועיות שכל תמונה עובר פיקוח ב3 דברים, שהם:

1. אך ורק תמונות מקצועיות . (השותף שלי מארה"ב במקרה גם צלם מקצועי ומאשר אך ורק תמונות מקצועיות, ויעידו אלו ששלחו לנו תמונות שמאות תמונות לא אשרנו מבחינת מקצועיות)

2. רק תמונות שהרוכש יוכל לפרסם אותם בכל דרך שירצה מבחינת חוקית.

3. כמובן אתר שיתאים לחרדים ולדתיים.

לכן לתועלת העולם הפרסום החרדי יצאנו עם האתר, ובע"ה כמה שיותר שהאתר יגדל זה יקל על הגרפיקאים שלנו.

כתבתי מהר ואני מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;888354:
בלי להיסחף.
קרית אונו שמו גוי מאד "חמוד" מגוייר להפליא.
למישהו מפריע שיש לו קשיים בכתיבה?

בס"ד

כפי שאמרתי, הילדים מאימיג' בנק הם האפשרות הטובה יותר שכולם משתמשים בה.
רק רצוי לסגל לעצמך בתור גרפיקאית לחשוב כמה פעמים כשאת שמה תמונות כשהנושאים הם שליליים.

את לא רוצה אל תחשבי. סה"כ עצה :)

• הוסף לסימניות
  • ודרך אגב אפתיע אותך יעקב1 ובע"ה ובלני נדר אני יעלה היום בלילה תמונה של פרצוף שתוכל לפרסם איפה שאתה רוצה מבחינת חוקית..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הברקהבפרסום;888355:
אין הרבה מה להגיב אחרי ש'אחינועם' באמת הוציאה לי את המילים מהפה.

ב"ה לא משעמם לי, ואני עובד במשך כל היום ואני לא מחפש ג'ובים או להתחרות.

כמו שכתבתי בפתיח אין היום אתר תמונות מקצועיות כמו שאטרסטוק למגזר החרדי והדתי, יש היום אתרים עם איסוף של המון תמונות יהודיות אבל ביתיות, תמונות של אנשים, תמונות שכל איש פרטי מעלה אותם לאתר מהמצלמה שלו שרכש ב500 ש"ח...

וכמו שכתבתי ישבתי עם חבר שיש לו משרד פרסום בארה"ב והוא עובד עם חברות גדולות ואין לו הרבה זמן מיותר, ושוחחנו על הבעיה הזאת שאין שאטרסטוק מקצועי לחרדים, בפרט לנתיבים ולאתרוגים שממש מתקשים בנושא... (שנינו הסכמנו שאנחנו העובדים בפרסום לא מצאנו תמונות באתרים החרדיים. תמיד, אבל תמיד בסוף היום קנינו בשאטרסטוק)

אמרנו אחד לשני: "גם לנו מגיע" לתועלת הגרפיקאים להקים אתר עם תמונות מקצועיות שכל תמונה עובר פיקוח ב3 דברים, שהם:

1. אך ורק תמונות מקצועיות . (השותף שלי מארה"ב במקרה גם צלם מקצועי ומאשר אך ורק תמונות מקצועיות, ויעידו אלו ששלחו לנו תמונות שמאות תמונות לא אשרנו מבחינת מקצועיות)

2. רק תמונות שהרוכש יוכל לפרסם אותם בכל דרך שירצה מבחינת חוקית.

3. כמובן אתר שיתאים לחרדים ולדתיים.

לכן לתועלת העולם הפרסום החרדי יצאנו עם האתר, ובע"ה כמה שיותר שהאתר יגדל זה יקל על הגרפיקאים שלנו.

כתבתי מהר ואני מקווה שהובנתי.

בס"ד

אתה כנראה לא הבנת על מה מדובר.

צילומי נוף, אוכל, בעלי חיים, ריהוט ועוד כל מה שיש לך שם כרגע, יש בעוד מלא אתרים וגם באתר שהבאתי. אני לא רוצה להתייחס לגבי רמת הצילומים.

מה שחסר בעיקר לגרפיקאיות ולמפרסמים של היום, זה דמויות חרדיות/ילדים חרדים שאפשר להשתמש בצילומים שלהם. כזה עוד אין לך, כשיהיה נדבר.

וגם זה הם פותרים בגיור צילומים מאימיג' בנק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעקב1;888359:
בס"ד

כפי שאמרתי, הילדים מאימיג' בנק הם האפשרות הטובה יותר שכולם משתמשים בה.
רק רצוי לסגל לעצמך בתור גרפיקאית לחשוב כמה פעמים כשאת שמה תמונות כשהנושאים הם שליליים.

את לא רוצה אל תחשבי. סה"כ עצה :)

אם היית יודע אלו התחבטויות עוברת אצלנו כל מודעה עד שהיא מאושרת לפרסום ...
וכמה רגישות מושקעת בכל ניסוח אצלנו באתר ....
וכמה זהירות לא לפגוע עומדת אפילו מאחורי שלט הכוונה תמים ליד המעליות ....

אז היית מבין שאני לא מדברת באוויר :)

בכלל, הפתרון המועדף אצלנו הוא ימי צילומים עם ילדים מוזמנים מראש, כדי לפתור את כל הדילמות המובאות לעיל, ועוד רבות אחרות.

בכל אופן, תודה על העצה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה