תראו מה התפרסם אתמול
ברשתות החרדיות>>
ולהלן הכתבה:
תחרות גדולה קיימת כיום בין חברות התקשורת, מידי זמן יוצאים הם בפרסום על מבצע חדש של דיבור ללא הפסקה בסכום קבוע מראש. אולם בסלקום נתנו לכך משמעות אחרת.
כמה מקרים הגיעו למערכת ע"י גולשים, מהם עולה אותה מסקנה, החברה מפרסמת שניתן לדבר ללא הגבלה, אך עד גבול מסויים, אולם בסוף החודש גובים חיובים של מאות שקלים עקב חריגה מהתקרה שהציבה החברה.
מרדכי - גולש אתר לדעת, היה לקוח של חברת פלאפון, פרסומת של סלקום והמלצות חברים שכנעו אותו לנייד את הקו שלו לזו האחרונה. "השירות שקיבלתי בסלקום היא מהמצוינות ביחס לחברות אחרות" מדגיש בפנינו הלקוח הפגוע.
"הצטרפתי לסלקום בתכנית 'דבר ללא הגבלה' בתשלום של 69 ₪ לחודש, בעת הצטרפותי בקשתי הבהרה האם ללא הגבלה הוא אכן כך או כמו שראיתי בחברת פלאפון ממנה אני מתנייד שהיא עד גבול מסויים. 'דבר חופשי' הדגישו בפניי.
כך עשיתי, בביתי לא התקנתי נייח, כשיש לי מכשיר שאני יכול לשוחח איתו ללא לחץ של חשבון מנופח בסוף החודש, למה לי נייח. כך המשכתי חודשים רבים, השיחות מהמכשיר הגיעו לאלפי דקות שיחה במשך החודש.
לפני תקופה אני מקבל שיחה מחברת סלקום, שחרגתי מהתכנית 'בשל שימוש לא הוגן' כדברי הנציג.
בהתחלה חשבתי שמישהו עובד עליי. התקשרתי למוקד והשיבו לי שאין כל הגבלה, לשאלתי האם יש הגדרה מסויימת של שימוש לא הוגן, השיב הנציג שאכן קיים הוראה כזו ואני חרגתי. ניסיתי לבדוק איך ומה עשיתי לא הוגן, או אז החל מסע טרטורים מנציג למשנהו עד שהצלחתי להגיע למי שמגדיר עצמו מנהל, ההוא הסביר לי שיש ממוצע חודשי על פיו נמדד באופן יחסי כמה דיבר הלקוח,. אם מדברים סכום של 500 דקות לדוגמא בחודש אחד ובחודש שאחריו פי 3, המדיניות של סלקום קובעת שזה נקרא חריגה".
לדברי מרדכי לא אמרו לו אף פעם שיש תקרה מסויימת של דקות, אך המנהל אמר לו שאלו הן ההוראות.
מרדכי ביקש לדעת למה לא מודיעים לו לפחות באמצע החודש אם הוא על סף חריגה או שיהיה מוקד שניתן יהיה לשמוע את מצב חשבונו העדכני, אך אין שרות כזה בתכניות ללא הגבלה.
הגדיל לעשות מרדכי והתקשר כלקוח חדש המעוניין להצטרף לסלקום, המענה שקיבל היה שאין הגבלה. כשניסה לבדוק האם יש הגדרה מסויימת של 'שימוש הוגן', ענו לו בחברה שקיים דבר כזה אך ממש במקרים חריגים במיוחד. מהו מקרה מיוחד? על זה לא קיבל הסבר.
לידי המערכת הגיעו תלונות נוספות. כמו לקוח שטען בתוקף מול החברה כי בידו הקלטה איך שמסבירים לו כי ביכולתו לדבר חופשי בכל חודש ללא תקרה, בגלל ההוכחה שברשותו, הודיעו לו מהחברה כי הם מסירים נגדו את התביעה, הלקוח ניסה לדרוש פיצויים על עוגמת נפש בשל גבייה לא חוקית לכאורה, השיבו לו בסלקום, לא חייבנו אותך בפועל לכן גם לא נפצה אותך.
הגולש יצחק מספר לנו כי הוא חוייב ב-1200 ₪ על שימוש לא הוגן בהגדרות סלקום, כשהגיע ל-10,000 דקות שיחה במשך חודש, כאשר הובהר לו מפורשות במלים אלו: דבר מתחילת החודש ועד סופו.
יצחק בירר מול סלקום, תגובתם היתה כי הוא צודק ויזכוהו. אבל אם חשב יצחק שבזה מסתיים הסיפור - התבדה. במקום לזכותו ניתקו לו את הקו עקב אי תשלום, לפליאתו מדוע גמלו לו ככה השיבו לו שזה טעות, הם רק מחכים לועדה שתאשר את הזיכוי.
לאחר שבועיים של המתנה שלחוהו למרכז שירות סלקום ברח' יעקב מאיר בירושלים, שם נאמר לו שוב כי 'הועדה' תבדוק ולכשתאשר, יקבל כספו חזרה. כך מעל לחודש היה ללא קו.
יצחק התחנן אצל החברה שיגדירו לו מראש כמה הוא התקרה אצלו אמרו לו 6000 דקות, כאשר ביקש לקבל חוזה שרשום מפורשות סכום תקרת הדקות שביכולתו לדבר במהלך חודש החיוב, השיבו לו כי לכל אחד מהלקוחות סלקום קובעת מדיניות אחרת. או במילים אחרות יש אשר ידבר ב-2000 דקות וישלם עליו ממיטב כספו, משנהו בסלקום ישוחח כפול ועדיין ייחשב כלקוח הוגן, כי הכל נמדד 'יחסית'. המחשב מחליט - אמרו בסלקום לאחד הלקוחות
הסיפור המקומם שהגולשים מעלים בפנינו מעמיד את סלקום באור מאוד שלילי. בקשנו את תגובת סלקום, בחברה מסבירים, כי סעיף שימוש הוגן, סביר ובתום לב מהווה חלק בלתי נפרד מההסכם ומקובל בחברות הסלולר בארץ ובעולם ונועד למנוע גם שימוש מסחרי של הלקוח בקו הטלפון שנועד לשימוש אישי בלבד. עוד הוסיפו, כי הלקוח מיודע באופן שירותי באמצעות פניה אליו, בשיחת טלפון יזומה והודעה קולית שמושמעת בעת החיוג כי הינו קרוב לשימוש חריג וכי יצור קשר עם שירות הלקוחות.
אולם בתגובת סלקום אין מענה מהי כמות הדקות שחורג את הלקוח מהשימוש ההוגן. על הגולשים מומלץ מאוד לבדוק מול החברה אליהן משתייכים ובייחוד בסלקום אם הם חריגים או הוגנים.