הגמ"ח המרכזי כפיתרון לבעיית יוסל'ה, או אולי השקעה לטווח ארוך? דעתכם הכנה הנה לכאן, תודה רבה

• הוסף לסימניות
4. מה שבטוח שאם כבר ללכת על הכיוון הזה (מחמת מעשרות או כל סיבה אחרת) עדיף להפקיד בגמ"ח המרכזי ולא בכל גמ"ח אחר שעדיין לא הוכיח את עצמו, וצריך להשקיע הון על פרסום מטורף.
גם הגמ"ח המרכזי משקיע הון רב בפרסום
בכל מיני מקומונים למיניהם בתי כנסיות וכו'
לגבי מה שכתבו שצריך שיהיה מנכ"ל בתשלום
בגמ"ח המרכזי יש משרד מסודר עם כמה וכמה מקבלי משכרות
וכן כמה עובדים שמקבלים על כל יחידה שהם מביאים
אבל זה יש כנראה גם בשאר הגמחי"ם בסגנון הזה

• הוסף לסימניות
גם הגמ"ח המרכזי משקיע הון רב בפרסום
בכל מיני מקומונים למיניהם בתי כנסיות וכו'
לגבי מה שכתבו שצריך שיהיה מנכ"ל בתשלום
בגמ"ח המרכזי יש משרד מסודר עם כמה וכמה מקבלי משכרות
וכן כמה עובדים שמקבלים על כל יחידה שהם מביאים
אבל זה יש כנראה גם בשאר הגמחי"ם בסגנון הזה
אמנם גם הגמ"ח המרכזי צריך להשקיע על פירסום, אבל לא כמו הגמחי"ם האחרים.
להערכתי הגמ"ח המתחרה לא יחזיק הרבה זמן מעמד, בין היתר בגלל הוצאות פירסום מטורפות לחלוטין.
(מי שיודע כמה עולה מודעה ביתד ביום שלישי).

אגב, לאחרונה התפרסם כתב אישום נגד מנהל הגמ"ח המרכזי,
ואחת האשמות שם בין היתר הוא על סיכון כספי המשתמשים בגמ"ח.
אם כי מי שקורא את הכתב אישום רואה עד כמה גם המנהל מוגבל בהחלטות מה לעשות עם כספי הגמ"ח, ובין היתר הגמ"ח מפסיק את העברת הכספים מחמת שלא קיבל את הערבויות כנדרש.

עוד אגב, בכתב אישום נכתב שהמשכורת שלו בגמ"ח היא 20,000. בעיני זה בסדר גמור.
זה משכורת ראויה למנהל עמותה, ולא מנהל עסק בסדר גודל של הגמ"ח.

תכל'ס, מי שרוצה להפריש מכספי מעשרות (בלי כל מיני קולות), אז הגמ"ח המרכזי הוא הכתובת המומלצת.

• הוסף לסימניות
כספים לגמח המרכזי יכולים לבוא מכסי מעשרות
אני לא מבין בזה מה שהבנתי שהחברה הזאת שקוראת לעצמה הגמ"ח המרכזי מלווה כסף בריבית נמוכה על ידי שהוא מקבל את הריביות מראש ורציתי לדעת מי אלו הרבנים שהתירו לך לשלם מכספי מעשרות?
ומה הנימוק שלהם? כדי שנדע להקיש לעוד דברים

• הוסף לסימניות
אני לא מבין בזה מה שהבנתי שהחברה הזאת שקוראת לעצמה הגמ"ח המרכזי מלווה כסף בריבית נמוכה על ידי שהוא מקבל את הריביות מראש ורציתי לדעת מי אלו הרבנים שהתירו לך לשלם מכספי מעשרות?
תשאל את הרב שלך
תמיד אפשר להחליט לא לקבל את המענק בסוף ולהחזיר את כל סכום ההלואה
אבל מרגיש לי שכל הדיון מיותר-
לדעתי כל התורמים לגמ"ח נותנים מכספי מעשר

• הוסף לסימניות
מעניין אותי מי הרבנים שמתירים לא שאני לא יודע מה לעשות
כמובן שיש הרבה הרבה רבנים המתירים
אבל אני שמעתי מאחד מגדולי הרבנים, שהגמ"ח ביקשו ממנו שיחתום על קול קורא שזה לא נחשב ריבית (מכמה טענות שאחת מהם שהם יכולים להלוות גם למי שלא חתם הו"ק), הוא אמר להם אחזיר לכם תשובה עוד כמה ימים. בינתיים הוא התקשר לגמ"ח אנונימי, וביקש הלוואה על אף שאין לו הו"ק, הוא ניסה להתווכח ולבקש מנהל וכדו' ולא עזר לו כלום, אחרי שהוא הגיע לדרגה העליונה ולא נענה. הוא אמר לו, קוראים לי כך וכך, ביקשת ממני לחתום, אתה מבין לבד את התשובה.

• הוסף לסימניות
לתת ממעשרות זה לא לגמרי חלק
יש בהחלט רבנים שמתירים
יודעת שיש שמתירים בתנאים מסויימים מאוד מסובכים
בעלי לא פה לידי לתת לי את שמות הרבנים

• הוסף לסימניות

זה לא בדיוק חברה שמלווה בריבית נמוכה. אלא יותר חברת ניהול. ומי שמלווה את הכסף זה המפקידים בהו"ק. ולכן בעצם שאתה מפקיד כסף, אתה מלווה אותו לאנשים אחרים. (שזה גמילות חסד גדולה למי שמחתן. ולכן אפשר מכספי מעשר)
אבל ברור שהזכאות שלך להינות מההלוואה מהקהילה, זה רק אם אתה חלק מהקהילה. (ולכן מי שלא מפקיד, לא יקבל הלוואה)
ברור שיש גם הוצאות ניהול לכל האופרציה הזו. אבל זה נראה לי בטל ומבוטל ביחס לסכום שהולך לגמח. (מקסימום תפחית מחישוב המעשרות את החלק היחסי שהולך להוצאות הניהול)
[אני כותב מסברה. צריך לשאול רבנים רציניים אם זה אכן כך.]

• הוסף לסימניות
אני חושבת שגם וגם זה פתרון טוב, כי אי אפשר לדעת
אם במקרה שתהיה ירידה בשווקים, תעדיפו לקחת כסף מהגמ’’ח

ומהקופה בדרך כלל אפשר לקחת הלוואה בריבית מעולה. (אפשר גם הלוואת בלון ולמחזר אותה מידי תקופה)

• הוסף לסימניות
בעיית הרבית לכאורה איננה כאשר המשלם הוא האבא והלווה הוא הבן
במילים פשוטות ריבית שאיננה מ לווה למלווה מותרת

• הוסף לסימניות
כמה נושאים על הגמ"ח המרכזי בלי לצדד לשום צד
  • גם בגמ"ח מרכזי אפשר בבוא העת להוציא כל הכסף כמו בכל השקעה לטב ולמוטב
  • הגמ"ח המרכזי היא גם גורם משפיע בעליית מחירי הדיור וזה גרם שהיה להרבה אנשים הון עצמי לקנות דירות מאוד יקרות
  • יש לשאול שאלת רב אם אסור לקחת כספי מעשרות ולהשקיע אותן כדי לחתן את הילדים.
  • יש לפעמים שמשלמים הרבה יותר ריבית ממה שחשבתם למשל מי שיש לו 10 ילדים ויורד לו הו"ק לגמ"ח מרכזי כל שנה 22000 שח ובסוף שנה הוא בגירעון והולך בבנק ולוקח אשראי ברגע עם ריבית של 5 אחוז אז הוא משלם יותר מ22 אלף ריבית על הלוואות של הילדים שלו אלא מגלגל אותם בריבית דרבית דרבית (צאו ובדקו)
  • מאן יימר שבעוד עשרים שנה יהיה שוה 200 אלף שח מה שהם שוים היום ומי אומר כמה הריבית יהיה אז בקניית דירה (למשל בשנה האחרונה זה יותר זול ממה שהיה לפני כמה שנים)
  • מי אומר שיש סייעתא דשמיא וצריך בכלל השתדלות של 20 שנים בכדי לחתן ילדים, בבוא היום ותחתן ילדים יהיה סייעתא דשמיא מיוחדת ולא תצטרך בכלל להלוואה
  • מי אומר בכלל שהשתדלות להלוואה שמיה השתדלות וצריך או מותר לעשותה (הרי הלוה ולא יודע מאין לפרוע רשע הוא)

• הוסף לסימניות
הגמ''ח המרכזי בעיני הוא דבר נפלא, אבל רק בתור גמ''ח!
אך כאשר הוא מתחיל לשווק את עצמו כהדרך לחתן ילדים בכבוד, או כמו הפרסומת האחרונה שלהם שזו הדרך היחידה לדירה ולא ליחידה, הוא הופך להיות משווק השקעות, וככזה ראוי קצת לחבוט בו על הטעיית הציבור.
הגמ''ח המרכזי, בחישוב המשקלל את שווי תשלום הריבית (=תרומות) המוקדמת (היוון) הוא הלוואה בריבית לכל דבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה